arkadaşlar adanada yaşıyorum evim 3 oda 1 salon yalıtımsız enbyük oda 25 metrekare küçük bir bebeğim var ve sabit bir ısı da evin olmasını istiyoum bunedenle kombi almak istiyorum yaptığım görüşmeler sonrasında bocsh clasic condens markası ve demir döküm petekleri ve eca nın termostatik vanalarından oluşan bir sistemi tavsiye ettiler
size bir kaç soru sormak isteri
1 bosch sitesinde calasik kndeneslerin 3 farklı tipi var kw gücüne göre 150 metre karelik bir ev için hangisi uygun birde yoğuma oranları nasıl bildiğim kadarıyla tam bir yoğuşma için en az %107 ısı veriminin üzerinde olması gerekirmiş 2 demirdöküm petek derken hangisini alayım ısı verimi yüksek olması tercihimdir kilo kalori cinsinden ısı verim değerleri varmış pek anlayamadım 3 faturamın düşük gelmesi için tavsiye edeceğiniz ek öneriler vara mıdır
Size önerilen sistem fena değil yalnız bosh clasic condens biraz eski bir model ancak kullanıcıları memnun. Değiştirmek isterseniz DD Nitromiks 24 Kw, Baymak premix 24 kw Eca Confeo premiks 24 kw İmmergas vicrics 26 kw vaillant 296-3-5 gibi modeller tavsiye ederim.
Ter.Vana olarak danfos veya siemens.in peteğe paralel ( T ) şeklinde olanı daha verimli olur.