Şimdi Ara

KOMBİ, TASARRUFA NE KADAR ETKİ EDİYOR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlarım izmir'de günlük 13 metreküp gaz yakıyorum. Evim sıfır, izolasyonlu. Toplamda net 110 metrekare. 3 oda ve 1 koridor petekleri yanıyor. Toplam yanan petek metre olarak 4.80 metre. 3 odanın peteğinde Danfoss vana var ve 3üncü kademede kombi ısısı 48. Buna rağmen bu ayki fatura 800tl.
    Temizliğini bakımını yaptırdım ama nafile ben artık kombi de puştluk olduğunu düşünüyorum.

Kombi kendini ne kadar sürede amorti eder umurumda değil. Millet 350 500 yakıp babalar gibi ısınırken kendimi enayi gibi hissediyorum.

A sınıfı kombi Tavsiyesi beklerim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eviniz kac derece oluyor hocam? Ben bu konularda bilgili degilimdir onu bastan soyliyim. Izmir gibi bir yerde bu tuketim fazla geldi bana. Zira ben Ankara da 120 m2 evde toplamda 7 petek 1 havlupan acik surekli 42 derecede yakarak 35 gunluk 570 TL ödedim. Evimizin sicakligida 20.5 ile 22 arasi degisiyor. Kombimiz Baymak Luna 5 yogusmasiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokbiloz -- 28 Ocak 2020; 21:31:12 >
  • Çok ilginç bu faturalar nasıl oluyorda yükseliyor bu kadar anlamıyorum.

Üstelik İzmir gibi bir yerde.
    -10 lari felan görseniz herhalde 1.500 lira fatura gelecek.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gokbiloz

Eviniz kac derece oluyor hocam? Ben bu konularda bilgili degilimdir onu bastan soyliyim. Izmir gibi bir yerde bu tuketim fazla geldi bana. Zira ben Ankara da 120 m2 evde toplamda 7 petek 1 havlupan acik surekli 42 derecede yakarak 35 gunluk 570 TL ödedim. Evimizin sicakligida 20.5 ile 22 arasi degisiyor. Kombimiz Baymak Luna 5 yogusmasiz.
    Geceleri 21.5 - 22 gündüzleri sanırım güneşten dolayı 23lerde

• Petekler küçük. Kombi yanıyor ama ısınamıyorsun. Artı olarak 13m3 izmir gibi bir yerde fazla. Petekleri büyütüp kombiyi 40 da falan yakarsan güzel ısınırsın. Birde on off oda termostadı tadından yenmez. Kombiyi değiştirme onun yerine petekleri büyüt.

• 110 m2 eve 4.8 m petek olmaz, kombiden önce petekleri büyüt, kombi mucizeler yaratmaz.
  • bende izmirdeyim. sorun kombide değil peteklerin küçük
    karşıyaka'da aynı özelliklerde evler 300 350 maximum 400 civarı fatura ödedi bu ay. karşıyaka gibi yerde ev yalıtımlıysa nefesinle bile evin içi soğuk kalmıyor
    350 400 ödeyen evlerde yalnız aşağıdaki gibi önlemler özellikler var
    1) kombi evin içinde, balkondaysa bile kombi dolabının içinde straforlarla yalıtım var kombiye kesinlikle soğuk hava girmiyor yağmur suyu kaçmıyor. kombi altı borular balkonda açıktan gitmiyor duvara gömülü + kombi altında metal/pirinç tam geçişli vana filtreler
    2) odalarda petekler 10m2 ye 100cm civarı boyutlandırılmış (%10 20 değişkenlik gösterebilir) koridor holde petek var buralar es geçilmemiş
    3) koridorda petek old için ya koridorda veya yaşam odasında o.t var (ister kablolu ister kablosuz)
    4) o.t bulunan oda hariç diğer odaların + mutfakta danfoss termostatik vanalar var ve hepsi petekleri kısacak şekilde ayarlanmış,o.t ise kombiyi kapatacak şekilde hepsi bir kombinasyon içinde görevini yapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disintegration -- 30 Ocak 2020; 10:24:49 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tek petek ne kadar yakar
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.