Şimdi Ara

kombi sıcak su aşırı ısınıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
43.424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Merhaba, Ben iki kombi kullanıyorum, Bu bahsedilen sorun bir kombimde var. Bir kombimde yok. Hemen size belirtiyim. Büyük kombim Dolce Vita DPY 42 model 42 K lık kombim tam yoğuşmalı olduğundan Modülasyonlu imiş ve hiç aşırı ısınma yapmadan alev boyunu fan hızıyla ayarlayıp ayarlanan derecede su veriyor. tabii bazan hafif soğuma oluyor ama toparlayıp derece kadar ısıtıp dengede su veriyor. Tam yoğuşmalı olduğundan böyle dedi Baymak servisim. Birde diğeri küçük kombi yani dolce vita felice 24 fi model ve tam yoğuşmalı değil. Servisimin dediğine göre tam yoğuşmalı olmayan kombilerde 3 ayar yapıyormuş kombi; 1- az alev, 2- orta alev, 3- çok alev. yani modülasyon yapmıyor ve suyun debisine göre alevi ayarlıyormuş bu üç şekilde. Bu tür kombiler tam yoğuşmalı olmayanlar yani; dakikada 12 lt. su geçmesine göre ayarlanırmış. Az suda açtığımızda 12 lt. nin altında geçtiği için suyu aşırı ısıtıyor, suyu uygun debide 12 lt. geçecek şekilde açınca hemen aşırı ısı kayboluyor ve 35- 41 arasına sıcaklık dengeleniyor. Yani aşırı ısınma yavaş yavaş düşüyor ve normale geliyor. Çok su açtığımızda da yine dengesi kayboluyor aşırı ısınıp, bazanda soğuma yapıyor. Bu küçük kombide su musluk kolunu sıcak ile soğuk arasında iken kullanmaya çalışıyorum ayarı tutsun diye. Yoksa tam sıcağa getirsem kolu yine kaynatır. Sorunun cevabı; marka model hangisi alınır bilmem ama tam yoğuşmalı kombi almak çözüm dedi servisim. Bu yarı yoğuşmalıyı bana sorsaydın ucuz olduğuna bakma, sakın alma, paranı verme derdim dedi. Faydalı olur inşallah yazım. Herkese kolaylıklar dilerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piksel 1 -- 19 Eylül 2024; 0:34:4 >

• piksel 1 P kullanıcısına yanıt

Yoğuşmalıya müdahale edilmez(tamamen yazılımsan). 42kw olmasına rağmen, modülasyon oranı yüksek(minunmum yanma oranı düşük) olduğundan kurtarıyor ama. Felice(lambert) kombilerde eski versiyonlarda ayar zor olmasına rağmen yapılır(anakarttan parametre ve gaz ayarı) , yeni model(son çıkan hermatikler) bu modellerde daha kolay yapılır. Eski ve yeni Felicenin Gaz valfi ve anakart farklı diğer organları aynı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.