Merhaba, Ben iki kombi kullanıyorum, Bu bahsedilen sorun bir kombimde var. Bir kombimde yok. Hemen size belirtiyim. Büyük kombim Dolce Vita DPY 42 model 42 K lık kombim tam yoğuşmalı olduğundan Modülasyonlu imiş ve hiç aşırı ısınma yapmadan alev boyunu fan hızıyla ayarlayıp ayarlanan derecede su veriyor. tabii bazan hafif soğuma oluyor ama toparlayıp derece kadar ısıtıp dengede su veriyor. Tam yoğuşmalı olduğundan böyle dedi Baymak servisim. Birde diğeri küçük kombi yani dolce vita felice 24 fi model ve tam yoğuşmalı değil. Servisimin dediğine göre tam yoğuşmalı olmayan kombilerde 3 ayar yapıyormuş kombi; 1- az alev, 2- orta alev, 3- çok alev. yani modülasyon yapmıyor ve suyun debisine göre alevi ayarlıyormuş bu üç şekilde. Bu tür kombiler tam yoğuşmalı olmayanlar yani; dakikada 12 lt. su geçmesine göre ayarlanırmış. Az suda açtığımızda 12 lt. nin altında geçtiği için suyu aşırı ısıtıyor, suyu uygun debide 12 lt. geçecek şekilde açınca hemen aşırı ısı kayboluyor ve 35- 41 arasına sıcaklık dengeleniyor. Yani aşırı ısınma yavaş yavaş düşüyor ve normale geliyor. Çok su açtığımızda da yine dengesi kayboluyor aşırı ısınıp, bazanda soğuma yapıyor. Bu küçük kombide su musluk kolunu sıcak ile soğuk arasında iken kullanmaya çalışıyorum ayarı tutsun diye. Yoksa tam sıcağa getirsem kolu yine kaynatır. Sorunun cevabı; marka model hangisi alınır bilmem ama tam yoğuşmalı kombi almak çözüm dedi servisim. Bu yarı yoğuşmalıyı bana sorsaydın ucuz olduğuna bakma, sakın alma, paranı verme derdim dedi. Faydalı olur inşallah yazım. Herkese kolaylıklar dilerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi piksel 1 -- 19 Eylül 2024; 0:34:4 > |
kombi sıcak su aşırı ısınıyor (2. sayfa)

-
-
Yoğuşmalıya müdahale edilmez(tamamen yazılımsan). 42kw olmasına rağmen, modülasyon oranı yüksek(minunmum yanma oranı düşük) olduğundan kurtarıyor ama. Felice(lambert) kombilerde eski versiyonlarda ayar zor olmasına rağmen yapılır(anakarttan parametre ve gaz ayarı) , yeni model(son çıkan hermatikler) bu modellerde daha kolay yapılır. Eski ve yeni Felicenin Gaz valfi ve anakart farklı diğer organları aynı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Warmhaus Ewa kombi Petek suyu sıcaklığını 40°’ye ayarlıyorum bir süre 40°’de suyu tuttuktan sonra hızlı bir şekilde 60 70 80 derecelere çıkartıyor. Ayarladım su sıcaklığı 40° görünüyor. Fakat ekrandaki su sıcaklığı 80’lere çıkıyor. Bu sıcak su peteklere de gidiyor ve tüm petekler sorunsuz çayır çayır ısınıyor. Evimde kablosuz termostat olduğu için ev ısınınca kombiyi devre dışı bırakıyor. Musluk suyunda bir problem yok. Fakat bu durum beni rahatsız ediyor. Çıkış suyundaki ısı sensörünü(ntc) çektiğimde sıcaklık göstergesi de hızla aşağıya düşüyor ama kombi yine de full çalışmaya devam ediyor. Dönüş suyundaki ısı sensörünün sıcaklığı ölçmediğini düşünüyorum bu nedenle kombi sistemin ısınmadığı düşünerek full çalışıyor diye düşünüyorum. Fakat neden hata verip durmadığını ya da çıkış suyundaki sensörü çektiğimde neden hata verip durmadığını anlamıyorum. Yardımcı olabilecek uzman biri var mı.
-
Sensörünü arizali yada termostat cikartip öyle deniyeveksin sonuca öyle kavuşursun
Oda termostatı ile ilgisi var mıdır ki? o sadece aç kapa komutu gönderiyor diye biliyorum. Ntc yi bulabilirsem değiştiricem sonrası zaten karta gidecek gibi iş.
-
Çevirmeli düğmeli ewa ise çevirme düğmeleri karttan bozuk olabilir. Basmalı düğme ewa ise anakartta sorun olabilir. Sensörlerde sorun olsa ekranda görünen derece ile elinle hissettiğin derece farklı olur. Ekranda derece göstermeyen gönüş sensörü arızalansa veya yanlış ölçse ısı uyuşmadığı için arıza kodu göstermesi lazım. Düğme yada anakart arızalı olabilir.
Çıkış suyundaki ntc çektiğimde derken fişini çektiğin halde mi yoksa borudan mı uzaklaştıryorsun. Çünkü derece düşüyor dediğine göre fişi çekmeyip uzaklaştırıyorsun anlaşılıyor ama arıza vermiyor dediğine göre fişini çekiyorsun gibi anlaşılıyor. Bazı ewa modellerinde bitişik çiftli ntc var, vs vs karışık iş. Her zaman yapıyorasa en azından arızasını bulmak kolay olur. 3 pinli olan çift ntc.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ebu abdillah -- 11 Mart 2025; 5:14:50 >
Çıkış suyu ve dönüş suyu ntc si var ayrı ayrı. Çıkış suyundakini borudan çıkardığımda düşüyor ekrandaki sıcaklık. Ama düşmesine rağmen yine ısıtmaya devam ediyor. Dönüş suyundaki ntc den şüpheleniyorum. Çünkü bir süre suyu istediğim sıcaklıkta tutuyor. Sonra full ısıtıyor doğalgaz sayacı takır takır.. Dönüş suyunu soğuk gördüğü için olabilir diye mantık yürüttüm ama bilmiyorum malzemeyi de bulamadım garip bir ntc. 40 dereceye ayarlı, 40 derecede bir süre tutuyor suyu sonra 5-10 dk içinde 50-60-70 derece yapıyor, kapatıyorum oda termostatından ,1 dakika sonra tekrar açıyorum, ısıtmıyor yine bir süre bekliyor sonra full yine ısıtmaya başlıyor. Tesisattan dönen suyu soğuk algılıyor henüz hiç dönmedi diye coşuyor yada kart saçmalıyor. 3. bir seçenek yok sanırım hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcilkermcilker -- 12 Mart 2025; 0:39:30 > -
sensörü uzaklaştırınca kombinin durmaması/yavaşlamaması gayet normal hatta yavaş gidiyorsa hızlanması gerekir. sizin sorununuz kombinin sizin ayarladığını dereceyi görmemesi veya kabul etmemesinden kaynaklanıyor. kombileriden dönüş suyu ntc ye göre durduran kombi görmedim(olması gerekenden fazla ısı farkı oluştu arızası bildirimi hariç, dönüş ntc kombi durdurmaz veya buna benzer bi sorun oluşursa durdurur). dönüş suyu ntc bikaç görevi var modele göre(sizin kombide 23derece fark oluşursa e21 olur. vs vs 3-4 farklı arızası var ). bütün kombiler çıkış suyu ntc sine göre kombi durdurur(+3, +5 +7 +9 vs. sizinki +5). ewa modelinin çevirmeli düğmeli olan model ise düğme bozuk olabilir. ewa modelinin 3 kablolu ntc ise(iki tane bitişik ntc var) ekranda gösteren ntcye göre değilde ekranda göstermeyen(limit ntc si) ntcye göre kazan sıcaklığını ayarlıyor olabilir(zorlama ihtimal).
büyük ihtimal anakart arızalı
-
-
Sizin termostat opentherm mi. On off termostatlar kombiden gelen yeşil kablolu klemense bağlanmalı. Opentherm olan turuncuya
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X