Şimdi Ara

Kombi esanjör temizliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Ferroli marka yoğuşmasız kombi kullanıyorum.

    Banyo ve mutfaktaki sıcak su tarafından su çok az akmaya başladı soğuk taraf baya tazlikli ama sıcak su çok az geliyor. Bu yüzden yıkanırken çok zorlanıyoruz. Su bir ısınıyor bir soğuyor. Sıcak su miktarındandır diye düşündüm. Kombiciyi çağırdım. Kombinin altındaki musluk çıkışlarına baktı temizledi fakat yine aynı problem devam edince esanjöründe tıkanıklık olmuştur dedi ve esanjör temizliği önerdi. Bunun fiyatının da 300 tl olduğunu belirtti.

    Bu şekilde bir sorunla karşılaşan var mı? Fiyat normal mi? Temizlik yaparken hangi marka ilaç ve makina kullanması tavsiye ediliyor?

    Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kombilerin tamamında soğuk su girişi ve akış turbini arasında bazı modellerde akış turbini içinde,,, ferrolilerin tamamına yakını akış turbini/şalteri içinde DEBİ SINIRLAYICI VE FİLİTRE vardır modele göre yeri değişir. buralara bakıldığından bahsetmediğine göre bakılmamış, zaten bakılmış olsaydı bu soruyu sormazdın. başka yermi kalmadı koca eşanjör tıkanacak. eşanjör o kadar kireçlense bi gram su ısıtmatmaz
  • ha bu arada kombi çıkışlarına baktı diyonya kombide bi tane su çıkışı olur. bi tanede girişi var. kombi çıkışına baktıyasa girişine bakılır eğer su şiddetli giriyor zayıf çıkıyorsa debi sınırlayıcı ve akış filitresine bakılır. kombiye su şiddetli giriyormu bakmak için; birincisi giriş vanası kapatılır filitre tapasını sökersin uygun şekilde filitre tapasından su gelecek yere kova koyarsın vanayı açıp delikten gelen suyun şiddetine bakarsın. ikinci yolda kombi girişini söküp bakarsın( burda suyu kovaya yönlendirme zor olacaktır o yüzden burdan bakmak zor, onunda kombici düşünsün gelip gitmek için para almıyorya)
  • Musluk uçlarında da süzgeçler oluyor. Onları kontrol ettiniz mi? Benim musluklar ve duş başlığının uçları çok tıkanır. En kolay şöyle anlarsınız duş başlığınız (ahize) varsa onu hortumundan çıkarıp gelen suyun şiddetini kontrol edin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.