Şimdi Ara

Komando olmak / Gönüllü olarak Güney Doğuya gitmek hakkında (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
100
Cevap
2
Favori
50.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • şunların ayrımını iyi yapmanızı istiyorum.
    1-vatan sevgisi ile askerde kalmak isteyen bu uğurda seve seve canını vermek isteyenlerle
    2-politik dengeler bozulmasın diye askerin elini kolunu bağlayan en azından yavaşlatıcı bir bürokrasiyi bırakmayan gözünün içine baka baka askerini öldürüne karşı müdehaleyi çetrefilli bir hal aldıran siyasetçilerimizin istekleri ters istikamettedir. Amaçları yalnızca operasyonların sonucunda ölen askerlerimize tepki amaçlı oluşan kamuyo tepkisini göze almamakmı? yanlış anlaşılmasın türk ordusu güçlüdür ve hep öyle olacak ama bizlerde mutlaka zahiyat vereceğiz bu uğurda bunu en yakın örneği başbakanın şehitlerimizin ardında emrini verdiği havadan bombalamalardı illa o askerlerimizin ölmesimi gerekti o kaldırdığın uçakların işini görmesi için tamamiyle milletimiz yatışsın yüreklerine su serpilsin diye yapılmış GÖSTERMELİK müdehalelerdi. netice aynı tas aynı hamam. komando ol kardeşim ama şunu bil neyi ne için yaptığının bilincinde ol.

işin özünü görün arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: webislander

quote:

quote:

Komando olanlar vatani hizmetini daha iyi yapıyor gibk bir izlenim çıkıyor yukarıdaki yazılardan.mavi bere takan daha mı çok sevap alıyor sehit düsünce.vatana hizmet yapmak istiyorsanız asker olun polis olun ogretmen olun tüccar olun verginizi adam gibi verin istihdam sağlayın çalışin.bunlar da kutsal görevlerdir.

iyisi kötüsü yok. komando eğitimi almak istiyorum. sırtımda yükle kilometrelerce yürümek istiyorum. arazide gezmek istiyorum.

bukadar basit...

madem bu kadar net mesajlar yazmayı seviyorsun sana ner bir cevap vereyim

"giderken kimse sana nereye gitmek ne olak istiyorsun diye sormuyor"bu kadar basit ve net

ozaman bunu yazacaksın. yok o daha iyi yok bu daha iyi diye ortalığı karıştırmayacaksın.

yazdım işte gayet net ve basit bir şekilde
    her ergenin hayalidir komando olmak.git te görürüz seni.burada soruna nazikçe cevap verenlere böyle mesajlar atıyorsan senin bu forumda soru sorma hakkın yoktur arkadaşım.
    aldın cevabını otur yerine..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nakaro
    Aklı olan özellikle Allaha c.c verdiği sözde sebat etmeye çalışan adamlara sözüm !!! cadı kazanına girmeyi göze alıyorsanız gidin.Ordu ve güvenlik şarttır muhakkak heleki asırlarca islamın kılıcı olmuş ve şu anda cüceler tarafından bağlanmış bir dev için her şeye değer ama dediğim gibi.Dışarıdan görüldüğü gibi değil doğu.Sabah sana sigara satan akşam sana pusu atacaktır.Sana aslan kaplan diye pompa basan büyük ihtimalle mermiler uçuşmaya başladığında en iyi kum torbalarının ardında olacaktır.aslında Işık KOŞANER'in ses kaydı özet niteliğindedir.

Hakkari dağ komando tugay komutanlığında topçu olarak görev yaptım.Herhangi bir savaş anında kendi silahımı alır kendi milis gücümle mücadele ederim.Kesinlikle Orduya katılmakmı ASLA .Derdim kimseyi soğutmak değil istesenizde istemesenizde zaten devlet sizi zorla alı koyacak zorla o dağlarda süründürecek ölürsenizde 3 saniye tv haberi olup, Umulurki ! erhamerrahime ulaşacaksınız.Şehitlikde bedava değil.Her ölen şehitmidir bize göre hükmen ama aslını Allah bilir.Allaha küfür edip dağa çıkan adam tv şehidi olur genelde.Benim zamanımda bunlardan çok vardı şimdi durum nedir bilemiyorum.

Allah doğudaki gariplerin yardımcısı olsun.Yapan bilir.Gaflet ehli için ha dağ ha izmirin plajı ona ne bu yazı nede ölüm fayda vermez çam ağacına kurşun atmışsın neye yarar taki kökünden sökülünce anlar.....

Selametle...

kinin ve düşmanlığın TÜRK SİLAHLI KUVVVETLERİ'nin kendisine. 3-5 ajan veya çapulcuya değil.

senin gibileri görünce, din simsarlarını deniz fenerlerini görüp "İslam" a küfredenleri daha iyi anlıyorum hernekadar tasvip etmesemde...

halbuki kitapsızlığı ve şerefsizliği yapan şahıslar, ama küfür edilen Allah, İslam.

senin gibiler oldukça bu böyle devam eder.

sor abilerine akşam sohbet varmıymış, git pilavları falan soldurur servis edersin. sonra feyizli bir "abi" gelir hepiniz ona biat edersiniz...

Allah doğudaki gariplerin yardımcısı olsun.Yapan bilir.Gaflet ehli için ha dağ ha izmirin plajı ona ne bu yazı nede ölüm fayda vermez çam ağacına kurşun atmışsın neye yarar taki kökünden sökülünce anlar.....

Ordu düşmanı değilim.Düzeni sevmiyorum.Kitabımı yakan adamlar bu düzen emri ile yaktılar.Neyini seveceğim.Merak ediyorum müslümanmısın ?

• quote:

quote:

quote:

Aklı olan özellikle Allaha c.c verdiği sözde sebat etmeye çalışan adamlara sözüm !!! cadı kazanına girmeyi göze alıyorsanız gidin.Ordu ve güvenlik şarttır muhakkak heleki asırlarca islamın kılıcı olmuş ve şu anda cüceler tarafından bağlanmış bir dev için her şeye değer ama dediğim gibi.Dışarıdan görüldüğü gibi değil doğu.Sabah sana sigara satan akşam sana pusu atacaktır.Sana aslan kaplan diye pompa basan büyük ihtimalle mermiler uçuşmaya başladığında en iyi kum torbalarının ardında olacaktır.aslında Işık KOŞANER'in ses kaydı özet niteliğindedir.

Hakkari dağ komando tugay komutanlığında topçu olarak görev yaptım.Herhangi bir savaş anında kendi silahımı alır kendi milis gücümle mücadele ederim.Kesinlikle Orduya katılmakmı ASLA .Derdim kimseyi soğutmak değil istesenizde istemesenizde zaten devlet sizi zorla alı koyacak zorla o dağlarda süründürecek ölürsenizde 3 saniye tv haberi olup, Umulurki ! erhamerrahime ulaşacaksınız.Şehitlikde bedava değil.Her ölen şehitmidir bize göre hükmen ama aslını Allah bilir.Allaha küfür edip dağa çıkan adam tv şehidi olur genelde.Benim zamanımda bunlardan çok vardı şimdi durum nedir bilemiyorum.

Selametle...

kinin ve düşmanlığın TÜRK SİLAHLI KUVVVETLERİ'nin kendisine. 3-5 ajan veya çapulcuya değil.

senin gibileri görünce, din simsarlarını deniz fenerlerini görüp "İslam" a küfredenleri daha iyi anlıyorum hernekadar tasvip etmesemde...

halbuki kitapsızlığı ve şerefsizliği yapan şahıslar, ama küfür edilen Allah, İslam.

senin gibiler oldukça bu böyle devam eder.

sor abilerine akşam sohbet varmıymış, git pilavları falan soldurur servis edersin. sonra feyizli bir "abi" gelir hepiniz ona biat edersiniz...

Ordu düşmanı değilim.Düzeni sevmiyorum.Kitabımı yakan adamlar bu düzen emri ile yaktılar.Neyini seveceğim.Merak ediyorum müslümanmısın ?

kitabını yakan dünyayı yönetenlerdi. asker değil.

koydular kukla adamları binbir sahtekarlıkla yürütmenin başına. istediği gibi yönettiler. senni generallerini sana karşı kışkırttılar. seni oraya getiren onlar olduğu için seni güçsüz de düşürecek olan onlardır. sonunda oldu ve darbe oldu. ama darbeyi yapan TSK. yersen.. yok yok "nasıl yemek istersen" diyelim biz buna.

ordular su gibidir, yönetemezsen tepene binerler. dünyadaki ihtilal ve darbelerle ilgili kitaplar var. git oku, öğren.

evet hamdolsun müslümanım. ama Allah'a şükür senin kafanda değilim. yoksa sözde "islami" terörist gruplarına, fetoş gibi cia ajanlarına bakıp demekki islamiyet=terör,kalpazanlık,sahtekarlık deyip küfrederdim. nasıl olsa bütün pisliği islamiyet adına yapıyorlar değil mi!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 7 Eylül 2011; 21:12:28 >

• nakara ne demek düzeni sevmiyorum bu darbelerden faili mechullerden hep sizin tayfa sıyrıldı bir zarar görmeden o dağdakiler yöneticelerin yanlış politalarıyla hala dağdalar böyle arapça kelimeler kullanarak ve allahın adını sık sık anarak ümmetçi zihniyetten olduğun ortaya çıkıyor asıl sizin takkeniz bir gün düşecek işte ozaman görecek bu cahil millet gerçekleri...
  • yazıları okuyunca aklıma askerliğim geldi.
    92 de askerlik yaptım yenifoça'da komando eğitim çavuşuydum. çiller'in özel güç ordusuyla beraberdik. hergün traş, bot boyası, içtima, nöbet, disiplin vs canıma tak etmişti.

mecburen sürgün yemek için suç işledim ve tunceli pülümür'e sürgün yedim. en mutlu günümdü. hergün sakal traşı, bot boyası, içtima, denetleme, aşırı sıkıcı bir disiplin yoktu. sadece hayatta kalma mücadelesi vardı ve öğrendiğim-öğrettiğim herşeyi uygulama şansım olmuştu.

uykusuz kalmak, aç kalmak, gece gündüz dağ taş dolaşmak, sıcak çatışmaya girmek, ölmek ya da öldürmek, pusu kurmak için saatlerce yürümek, kamufle ederek mağarada yaşamak, toprakla ağaçla yaprakla kamufle olmak, ses-ışık-çöp disiplinine uymak hepsi zaten yaşam tarzımızın bir parçasıydı. bunların hiçbirisi zoruma gitmezdi.

ancak bazen pusuya düşürürdük terör gruplarını, ya da ten kokusundan, ayak sesinden, bıraktığı delillerden iz takibinden saklandığı mağarada kıstırırdık. komutanımız üst komutanlara haber ederdi telsizle, telefonla ve emir gelirdi geri dönün ateş etmeyin diye kaç defa. sonra orada bıraktığımız grup başka karakola saldırıp askerlerimizi şehit ederdi bizim gıkımız çıkmazdı, çıkamazdı. yine başka karakolun çatışma sonrası olay yerine intikal etmiştik çatışma bittikten sonra. 60 bine yakın boş kovan toplamıştık, işin ilginç tarafı her iki taraftan ne yaralı ne de ölü vardı. şikeli bir çatışmaydı anlayacağınız.

o zaman anladım ki; herşeyin göründüğü gibi olmadığını ve bizim vatan millet sevgisinin kullanıldığını, gerçek savaşın oy verdiğimiz beslediğimiz kişilerle olduğunu, gerçek vatan hainlerinin dağlarda değil başkentte olduğunu ve vergilerimizle beslendiğini, türk-kürt kimliğinin kullanıldığını, gerçeğin arkasında silah ve uyuşturucu ticareti olduğunu, asıl meselenin tamamen para olduğunu...bizlerinde sadece maşa olduğunu maşa bile değil yem olduğunu...

20 temmuz 2010 daki PKK baskınını, Heronlar anı anına görüntülüyor. Genelkurmay dahil otuz birim, baskını ‘naklen’ izliyor ama karşılık verilmiyor ve Hantepe’de yedi asker öldürülüyor göz göre göre izlene izlene. daha unutmadık Çukurca'da 2009'da mayın patlamasında şehit olan 7 askerin sorumlularını. komutanları tuzak kuruyor bu askerlere. ve mayına yolluyorlar bile bile.

sizlerin komando olmak istemesi takdire şayan. ancak kazın ayağı öyle değil. komando olsan da olmasan da, ölsen ölmesen de kimin umurunda. tatlıses yaralanıyor tüm tv, gazete günlerce yazıyor, insanlar ağlıyor hüngür hüngür. askerler şehit oluyor, polisler şehit oluyor ve sadece bir gece tv haberi ve gazate sayfalarının içinde küçük bir haber olarak yerini alıyor. vatanını, milletini, ekmek yediği toprağını seven herkes bu ülkede barış ve huzur içinde yaşamak için mücadele etmeli. artık uyanma zamanı.

komando olarak gönüllü olarak güneydoğuya gidebilirsiniz asal dairesine dilekçe yazarak önceden sağlık sorununuz yoksa eger büyük ihtimalle. ama kimseyi nemalandırmaya gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 22 Ekim 2011; 4:04:20 >

• quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

yazıları okuyunca aklıma askerliğim geldi.
    92 de askerlik yaptım yenifoça'da komando eğitim çavuşuydum. çiller'in özel güç ordusuyla beraberdik. hergün traş, bot boyası, içtima, nöbet, disiplin vs canıma tak etmişti.

mecburen sürgün yemek için suç işledim ve tunceli pülümür'e sürgün yedim. en mutlu günümdü. hergün sakal traşı, bot boyası, içtima, denetleme, aşırı sıkıcı bir disiplin yoktu. sadece hayatta kalma mücadelesi vardı ve öğrendiğim-öğrettiğim herşeyi uygulama şansım olmuştu.

uykusuz kalmak, aç kalmak, gece gündüz dağ taş dolaşmak, sıcak çatışmaya girmek, ölmek ya da öldürmek, pusu kurmak için saatlerce yürümek, kamufle ederek mağarada yaşamak, toprakla ağaçla yaprakla kamufle olmak, ses-ışık-çöp disiplinine uymak hepsi zaten yaşam tarzımızın bir parçasıydı. bunların hiçbirisi zoruma gitmezdi.

ancak bazen pusuya düşürürdük terör gruplarını, ya da ten kokusundan, ayak sesinden, bıraktığı delillerden iz takibinden saklandığı mağarada kıstırırdık. komutanımız üst komutanlara haber ederdi telsizle, telefonla ve emir gelirdi geri dönün ateş etmeyin diye kaç defa. sonra orada bıraktığımız grup başka karakola saldırıp askerlerimizi şehit ederdi bizim gıkımız çıkmazdı, çıkamazdı. yine başka karakolun çatışma sonrası olay yerine intikal etmiştik çatışma bittikten sonra. 60 bine yakın boş kovan toplamıştık, işin ilginç tarafı her iki taraftan ne yaralı ne de ölü vardı. şikeli bir çatışmaydı anlayacağınız.

o zaman anladım ki; herşeyin göründüğü gibi olmadığını ve bizim vatan millet sevgisinin kullanıldığını, gerçek savaşın oy verdiğimiz beslediğimiz kişilerle olduğunu, gerçek vatan hainlerinin dağlarda değil başkentte olduğunu ve vergilerimizle beslendiğini, türk-kürt kimliğinin kullanıldığını, gerçeğin arkasında silah ve uyuşturucu ticareti olduğunu, asıl meselenin tamamen para olduğunu...bizlerinde sadece maşa olduğunu maşa bile değil yem olduğunu...

20 temmuz 2010 daki PKK baskınını, Heronlar anı anına görüntülüyor. Genelkurmay dahil otuz birim, baskını ‘naklen’ izliyor ama karşılık verilmiyor ve Hantepe’de yedi asker öldürülüyor göz göre göre izlene izlene. daha unutmadık Çukurca'da 2009'da mayın patlamasında şehit olan 7 askerin sorumlularını. komutanları tuzak kuruyor bu askerlere. ve mayına yolluyorlar bile bile.

sizlerin komando olmak istemesi takdire şayan. ancak kazın ayağı öyle değil. komando olsan da olmasan da, ölsen ölmesen de kimin umurunda. tatlıses yaralanıyor tüm tv, gazete günlerce yazıyor, insanlar ağlıyor hüngür hüngür. askerler şehit oluyor, polisler şehit oluyor ve sadece bir gece tv haberi ve gazate sayfalarının içinde küçük bir haber olarak yerini alıyor. vatanını, milletini, ekmek yediği toprağını seven herkes bu ülkede barış ve huzur içinde yaşamak için mücadele etmeli. artık uyanma zamanı.

komando olarak gönüllü olarak güneydoğuya gidebilirsiniz asal dairesine dilekçe yazarak önceden sağlık sorununuz yoksa eger büyük ihtimalle. ama kimseyi nemalandırmaya gerek yok.

zaten az çok tahmin ettiğim şeylerdi.ibret alarak okudum.ama bunu sık sık dile getirirseniz mazallah sizi ordu düşmanı ilan ederler birazdan.

• quote:

zaten az çok tahmin ettiğim şeylerdi.ibret alarak okudum.ama bunu sık sık dile getirirseniz mazallah sizi ordu düşmanı ilan ederler birazdan.

vatanımı çok seviyorum. ölmem gerekirse ölürümde. neticede er geç öleceğiz delikanlı. bir savaş anında cepheye ilk koşanlardan olurum. büyük bir mutlulukla ve tebessümle ilk kurşun yiyenlerden olurum gerekirse.
    isyanımı belki yanlış anladın.
    ancak atatürk'ün gençliğe hitabesindeki anlatılanlar yaşanıyor artık dostum. menemende bir subay vuruldu diye menemen'i haritadan silin diyor mustafa kemal. şimdi yüzlerce subaylarımız, polisimiz şehit oluyor ve ona çanak tutan vatan hainleri cezaevinden çıkar çıkmaz en lüks otellerde yemek veriliyor, bizim ödediğimiz vergimizle. parayı veren bizleriz, can veren bizleriz, kan veren bizleriz. hangi vatansever nağmeleri yapan milletvekilinin oğlu, yeğeni doğuda görev yapıyor bir örnek ver bana delikanlı. bence bir sorgula hayatı.
    elbette sende haklısın.sen ölmesen ben ölmesem ne olacak bu vatanın hali. o halde elbirliğiyle sağduyulu davranıp oyunlara gelmeyelim. kurtuluş savaşında kürtlerle omuz omuza savaştık. camilerde aynı safta aynı yaradana hep beraber secde ettik. kız aldık kız verdik. dost akraba kardeş olduk. can olduk. birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainler var. bu ülkeye en büyük hizmetin birgün bir mevkiye gelirsen hainlerin oyununa gelmemek olur. sadece askerde değil hayatta komando olmak gerekir.

• quote:

Orijinalden alıntı: volverin33

quote:

vatanımı çok seviyorum. ölmem gerekirse ölürümde. neticede er geç öleceğiz delikanlı. bir savaş anında cepheye ilk koşanlardan olurum. büyük bir mutlulukla ve tebessümle ilk kurşun yiyenlerden olurum gerekirse.
    isyanımı belki yanlış anladın.
    ancak atatürk'ün gençliğe hitabesindeki anlatılanlar yaşanıyor artık dostum. menemende bir subay vuruldu diye menemen'i haritadan silin diyor mustafa kemal. şimdi yüzlerce subaylarımız, polisimiz şehit oluyor ve ona çanak tutan vatan hainleri cezaevinden çıkar çıkmaz en lüks otellerde yemek veriliyor, bizim ödediğimiz vergimizle. parayı veren bizleriz, can veren bizleriz, kan veren bizleriz. hangi vatansever nağmeleri yapan milletvekilinin oğlu, yeğeni doğuda görev yapıyor bir örnek ver bana delikanlı. bence bir sorgula hayatı.
    elbette sende haklısın.sen ölmesen ben ölmesem ne olacak bu vatanın hali. o halde elbirliğiyle sağduyulu davranıp oyunlara gelmeyelim. kurtuluş savaşında kürtlerle omuz omuza savaştık. camilerde aynı safta aynı yaradana hep beraber secde ettik. kız aldık kız verdik. dost akraba kardeş olduk. can olduk. birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen hainler var. bu ülkeye en büyük hizmetin birgün bir mevkiye gelirsen hainlerin oyununa gelmemek olur. sadece askerde değil hayatta komando olmak gerekir.

dikkat ederseniz ibretle okudum dedim.yani isyanınızı yanlış anlamam söz konusu değil tam tersine aynı fikirde olduğumu belirtmek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Papelden

W140 Kardeşim bende Ocak 1989 doğumluyum tecilim bitti ve askere gideceğim kısa bir süre sonra,Bende gönüllü komando olmak istiyorum hemde çok uzun yıllardır bunun özlemini çekerek sabrettim şimdi günü geldi ve ben Hakkari,Şırnak neresi olursa olsun buralarda komando olacağımdan hiç şüphem yok. Şimdi ekmeğini yediğim suyunu içtiğim benim bu günlere güle oynaya huzur içinde gelmemi sağlayan Aziz ve Kahraman şehitlerime vazifemin başında olduğumu gösterme zamanım geldi. Şöyle bir bakıyorumda yazı yazanların çoğu boş konuşuyor yok zormuş yok pisipisine gidersin asıl hainler iktidardakiler(buna sonuna kadar katılıyorum) şimdi bu kadar askerden soğuturcasına sözlere karşı ULU ÖNDER MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN söylemiş olduğu bir söz nasıl olurda aklınıza gelmez yada gelmekmi istemez bilemiyorum ULU ÖNDERİMİZ tamda bu kardeşimizin düşüncelerini paylaşırken söylediğiniz sarfettiğiniz soğutucu ve bezdirici cümlelere karşı ATATÜRK'ÜN GENÇLİĞE HİTABESİNİ YAZMAK EN DOĞRU CEVAP OLACAKTIR...!

Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi

Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.

Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel, senin, en kıymetli hazinendir. İstikbalde dahi, seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek, dahilî ve haricî bedhahların olacaktır. Bir gün, İstiklâl ve Cumhuriyeti müdafaa mecburiyetine düşersen, vazifeye atılmak için, içinde bulunacağın vaziyetin imkân ve şerâitini düşünmeyeceksin! Bu imkân ve şerâit, çok nâmüsait bir mahiyette tezahür edebilir. İstiklâl ve Cumhuriyetine kastedecek düşmanlar, bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler. Cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. Bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. Millet, fakr ü zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.

Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerâit içinde dahi, vazifen; Türk İstiklâl ve Cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Mustafa Kemal Atatürk
    20 Ekim 1927

şu yazdıklarını okurken gözlerim doldu. sizlerle gurur duyuyoruz. vatana hizmet her alanda olmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volverin33 -- 26 Ekim 2011; 19:29:03 >

• Beyler bende askerliğimi komando olarak yaptım. Daha yeni geldim sayılır. Gerçekten çok zor. Şırnakta görev yapmaktaydım. 3 hafta karakola dönmeden araziye çıktığımız oldu..Neler yediğimizi anlatsam mideniz kaldırmaz. Ama güzel Yanı komando karavanası çok güzel olur. :) Her gün et ürünü yedirirler kesinlikle. Eğitim alırken en zorlandığım eğitim tek göz açık uyumakdı. Tek göz açık uyumak derken uyurken etrafını hissedebilmek. Akşam yemekde askerlerii şişirilerdi. Herkez yattığında tüm Askerleri Döverek Uyandırıyorlardı. Eğitim bittiğinde Artık uyurken bizi dövmeye geleni hissedip uyanıyorduk... Dayakdanda kurtuluyorduk :) Gerçekden daha anlatamıyacağım zorlu eğitimler var. Çok tertipimi Kucağımda Şehit Verdim... Vede Komando olmak isteyen Arkadaşlar O karakola Psikolojiniz Düzgün olarak Girer Bozuk olarak cıkarsınız Emin olun..Komutanımız hep Derdiki bir komandoya ilişdiysen hemen git intihar et. Gerçekden Arkadaşlar o çatışmalar o ölümler Gerçekden ordan öldürmeyi seven bir saatli bomba olarak cıkıyorsunuz. Benim Çok tertipim var korku duyusunu kaybetmiş

• Ortaokul mezunu isen Gönüllü olarak sınavlardan geçip Uzman Onbaşı olabiliyorsun .
    Eğer Lise ve dengi okul mezunuysan Uzman Çavuş oluyorsun. Tabi zamanla rütben artabilir askerlik kariyerine bağlı.
    Bunları bende düşünüyorum okulda başarılı olamadım şuan askerliğimi bekliyorum 18 yaşındayım.
    Herşeyin zorluğunun farkındayım,en az 200 kişiyle konuşmuşumdur bu konuyu 200 kişinin 200'üde Askerliğin sadece tüfek tutup talim yapmaktan ibaret olduğunu sanma dediiler. Hepside haklı, ama askerlik bi nevi insanların seçim yapabileceği bir yer. Dediğim gibi gönüllü olarak doğuya gitmiyorsun tamamen şans. Ama orduda kalırsan ilk 3 sene Şırnak,Çukurca,Yüksekova,Şemdinli,Kekliktepe bu tür yerlerde görev yapacağımızı söylüyorlar kesinlikle.Allah herkesin yardımcısı olsun..
  • ben askerliğimi yapmadım bu yüzden bilmiyorum.yaparsamda ya kısa çıkar ya uzun bilemem.diyelimki uzun dönem yedek subay çıktı.doğuda görev aldık.asıl sorum hani şu termal kameralarla teröristler tespit edilince ateş açmadan önce vur emri almam lazım ki genelde vermezler ama ben emir almadan direk ateş açsam sonu ne olur bu ilk sorum.ikincisi direk ateş açtım ve dedimki ilk kurşunu onlar sıktı ama aslında ben sıktım anlayabilirler mi.yani silah sesini ayırt edecek derecede yakınmıyız komutanlarla anlayabilirler mi?çünkü ben görürsem vururum bırakmam öyle gezsin gelsin sonra benim askerimi öldürsün.sonra ben askerimin yüzüne nasıl bakarım.yokmudur bunun yolları.mesela itleri kıstırdık telsizden çekilin dediler ama çekilmesek çatışmaya girsek sebep olarakta yerimizi tespit edip ateş açtılar desek olmaz mı.yoksa öyle geri dönersek aq öyle işin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mayk1918

ben askerliğimi yapmadım bu yüzden bilmiyorum.yaparsamda ya kısa çıkar ya uzun bilemem.diyelimki uzun dönem yedek subay çıktı.doğuda görev aldık.asıl sorum hani şu termal kameralarla teröristler tespit edilince ateş açmadan önce vur emri almam lazım ki genelde vermezler ama ben emir almadan direk ateş açsam sonu ne olur bu ilk sorum.ikincisi direk ateş açtım ve dedimki ilk kurşunu onlar sıktı ama aslında ben sıktım anlayabilirler mi.yani silah sesini ayırt edecek derecede yakınmıyız komutanlarla anlayabilirler mi?çünkü ben görürsem vururum bırakmam öyle gezsin gelsin sonra benim askerimi öldürsün.sonra ben askerimin yüzüne nasıl bakarım.yokmudur bunun yolları.mesela itleri kıstırdık telsizden çekilin dediler ama çekilmesek çatışmaya girsek sebep olarakta yerimizi tespit edip ateş açtılar desek olmaz mı.yoksa öyle geri dönersek aq öyle işin.

Dostum yorumunu gördüm ve direk Askerde emre itatsizliğin sonuçlarına baktım.Aslında seni anlıyorum her vatan evladı senin yapmak istediğin şeyi yapmak ister ama askerlik öyle birşey ki gerçekten sende emirlere uyuyorsun yapabilicek birşey yok. Sen zaten o termal kamera başında telsizle konuşurken orada bir silah patlasa oradaki sorumluluk senin üzerindedir cezası sana kesilir, ve emir alacağın yerde öyle sıradan bi Er değil bi üs yada,komutanındır cidden cezası olabilir. Daha tecrübeli insanlar seni bilgilendirebilir

TSK'da Emre itaatsizlik disiplin suçu, 477 sayılı Kanunun 48. maddesinde düzenlenmiştir: “Kast veya ihmal ile hizmete ait emri tam yapmamak, değiştirmek veya sınırını aşmak suretiyle itaatsizlik edenlere on günden iki aya kadar oda veya göz hapsi cezası verilebilir.” Daha önce, bu suç, askeri kabahat olarak, Askeri Ceza Kanunu’nun 86. maddesinde düzenlenmişti.[1]
    Emre itaatsizlik suçunun oluşabilmesi için şu şartların oluşması gerekir:
    Emrin hizmete ilişkin olması
    Emrin suç olmaması (üst astına suç işlemesini emredemez)
    Kasıt veya ihmal ile emri tam olarak yerine getirmemek,
    Emri değiştirerek yerine getirmek veya
    Emrin sınırlarını aşarak (emredilenden fazlasını) yerine getirmek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Eyy2015

quote:

ben askerliğimi yapmadım bu yüzden bilmiyorum.yaparsamda ya kısa çıkar ya uzun bilemem.diyelimki uzun dönem yedek subay çıktı.doğuda görev aldık.asıl sorum hani şu termal kameralarla teröristler tespit edilince ateş açmadan önce vur emri almam lazım ki genelde vermezler ama ben emir almadan direk ateş açsam sonu ne olur bu ilk sorum.ikincisi direk ateş açtım ve dedimki ilk kurşunu onlar sıktı ama aslında ben sıktım anlayabilirler mi.yani silah sesini ayırt edecek derecede yakınmıyız komutanlarla anlayabilirler mi?çünkü ben görürsem vururum bırakmam öyle gezsin gelsin sonra benim askerimi öldürsün.sonra ben askerimin yüzüne nasıl bakarım.yokmudur bunun yolları.mesela itleri kıstırdık telsizden çekilin dediler ama çekilmesek çatışmaya girsek sebep olarakta yerimizi tespit edip ateş açtılar desek olmaz mı.yoksa öyle geri dönersek aq öyle işin.

Dostum yorumunu gördüm ve direk Askerde emre itatsizliğin sonuçlarına baktım.Aslında seni anlıyorum her vatan evladı senin yapmak istediğin şeyi yapmak ister ama askerlik öyle birşey ki gerçekten sende emirlere uyuyorsun yapabilicek birşey yok. Sen zaten o termal kamera başında telsizle konuşurken orada bir silah patlasa oradaki sorumluluk senin üzerindedir cezası sana kesilir, ve emir alacağın yerde öyle sıradan bi Er değil bi üs yada,komutanındır cidden cezası olabilir. Daha tecrübeli insanlar seni bilgilendirebilir

TSK'da Emre itaatsizlik disiplin suçu, 477 sayılı Kanunun 48. maddesinde düzenlenmiştir: “Kast veya ihmal ile hizmete ait emri tam yapmamak, değiştirmek veya sınırını aşmak suretiyle itaatsizlik edenlere on günden iki aya kadar oda veya göz hapsi cezası verilebilir.” Daha önce, bu suç, askeri kabahat olarak, Askeri Ceza Kanunu’nun 86. maddesinde düzenlenmişti.[1]

ben gördüm 5 kişi termalde.... haber verdim bölük komutanına .... o da gördü.... alay ve tabur komutanıma ilettik uzak mesafede geçiş yapan 5 kişilik grup var diye... onlar domuzdur,hayvandır...vs diyerek bizim havan veya tank atmamıza izin verilmedi. bizde o görüntüleri kayıt yapan videolar vardı,kaydettik. sonraki hafta tabur komutanı üs bölgemize gelince izlettik o görüntüleri.... cevap aynen şu: hakkatten adammış bunlar...

kısa özet.....
    1)gördünmü bascan tetiğe... yok öyle dur teslim felan.... ilk sıkan kazanır (baskın basanındır:)
    2) bunun birde tezat durumu var. acemi askerler dal sallansa basar tetiğe... ortalığı karıştırır,sen onları durdurana kadar yarım saat sıkarlar...
    3) tecrübe tecrübe tecrübe...... olay bu...

ben çukurcada üs bölgesinde kaldım 8buçuk ay. kalan 15günüde alayda oryontasyon eğitimiydi neydi onunla geçti. yani asteğmen olarak gidince doğuda er ile aranda fazla bir fark olmuyor arazide... ha büyük karargah benzeri yerlerde daha havalı olursun. ama dağada malesef o havayı biyerlerinden alırlar. çünkü herkes aynı şartlarda,üstünlük taslıyacak bi durum yok .tabi mesafeni ve rütbeni koruyup,onlarla aranı iyi tutacaksın o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: r7153

quote:

Orijinalden alıntı: Eyy2015

quote:

ben gördüm 5 kişi termalde.... haber verdim bölük komutanına .... o da gördü.... alay ve tabur komutanıma ilettik uzak mesafede geçiş yapan 5 kişilik grup var diye... onlar domuzdur,hayvandır...vs diyerek bizim havan veya tank atmamıza izin verilmedi. bizde o görüntüleri kayıt yapan videolar vardı,kaydettik. sonraki hafta tabur komutanı üs bölgemize gelince izlettik o görüntüleri.... cevap aynen şu: hakkatten adammış bunlar...

kısa özet.....
    1)gördünmü bascan tetiğe... yok öyle dur teslim felan.... ilk sıkan kazanır (baskın basanındır:)
    2) bunun birde tezat durumu var. acemi askerler dal sallansa basar tetiğe... ortalığı karıştırır,sen onları durdurana kadar yarım saat sıkarlar...
    3) tecrübe tecrübe tecrübe...... olay bu...

ben çukurcada üs bölgesinde kaldım 8buçuk ay. kalan 15günüde alayda oryontasyon eğitimiydi neydi onunla geçti. yani asteğmen olarak gidince doğuda er ile aranda fazla bir fark olmuyor arazide... ha büyük karargah benzeri yerlerde daha havalı olursun. ama dağada malesef o havayı biyerlerinden alırlar. çünkü herkes aynı şartlarda,üstünlük taslıyacak bi durum yok .tabi mesafeni ve rütbeni koruyup,onlarla aranı iyi tutacaksın o kadar.

haber vermeden ateş açsan ve temizleyemezsen tek başına ne olacak ? Ya onlar daha atik bir şekilde karşılık verir ve yanındaki askerlerin şehit olmasına neden olursan ? Çok sıkıntılı bir karar bence bu. Ilk ben görsem üstüme söylerdim herhalde. Insan direk ateş açıp temizlemek ister ama ya daha kalabalık ve bizden daha çabuk organize olabilecek bir terörist grubuysa o zaman kötü olur tabi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• gerçekten zor bir durum benim böyle birşey yapabilmeme için pamukoğlu gibi bir komutana ihtiyacım var ama onun gibileride kalmadı. ama işte o 5-10 kişi hergün geliyor 10 gün sonra 100 kişi olup baskın yapıyor.gidip yaşamak lazım sanırım.klavyeden yazmakla olacak gibi değil.sonuçta rambo filmi değil bu anlaşılan şartlar göründüğü gibi değil. orda aslında herşey oyun ama herşeyde gerçek!!!fikirler için teşekkürler..
  • Türklük Türk ırkını içeride ve dışarıda en iyi şekilde temsil etmektir.Nice Türk komutanlar,askerler ve bilim adamları tarihe isimlerini altın harflerle yazdırmıştır.Komando olmak isteyen arkadaşlar öncelikle bizler bu ülkede olduğumuz sürece evelallah hiç bişi olmaz 2 kişi olmamız yeter :) bende çok çabaladım meslek lisesi mezunuyum 181 boyum 70 kilom var astsubay olup oradan belki bordo bereli olurum düşüncesiyle gittim ve gördüm ki olmadı canımız sağolsun dedim simdi de ülkeme nasıl faydalı olurum düşüncesindeyim sizde böyle yapın bakmayın herkeze ülkemize nasıl fayda sağlarız ona bakın belki bugün komando olmazsın ama bi füze araştırması yapan labarotuar da temizlikçi olursun :) bu da bi gururdur o füzelerde senn de hakkın olur.Neyse geleyim bu sınırdaki kargaşa ya tam terörist görüyoruz yukarıdan vurma geri gel emri geliyor denilen şeyi astsubay seçmelerinde fark ettim :s Bu dönemde Türk-Kürt çatışması var yeni bir şey mi hayır tabi ki Selcuklu devletinden beri olan olaylar bunlar orada gördüm ki astsubay olarak kürt gençler gözleri düzgün fiziği düzgün ve ygs den yüksek aldığında astsubay olabiliyor ben futbol çok oynadığım için bacaklarım çarpıklaşmış onun için elendim ha bi de gözde sorun var yazmış Kürtler hemen yazdığıma atlamasın dediklerim doğru Polis,Subay,Astsubay,Uzman hatta milletvekillerinde bile kürt var simdi soruyorum adam niye sana vur emri versin ? Ben Çin de doğucam Çin ordusunda general olucam ve askerlere doğu Türkistandaki Türkleri vurun diycem çok komik olur bu hatayı biz baştan yapmışız tamam baska milletlerden olanları memur öğretmen falan falan yapabilirsin ama riskli meslekleri onlara veremezsin ben kendim elendiğim için değil gördüğüm gerçeği görüyorum komando olurkende kimse babanın nereli olduğuna bakmıyor bile bi keresinde karakol baskınında muharebede mersinli kürt bi genç varmış komutan telsizle haber ver merkeze helikopter gelsin de diye askeri göndermiş ama merkeze hiç bi şekilde yardım çağırısı gitmemiş gitse nolucak ki adam öyle bi mevkiye oturmuş ki gelen haber önce ondan filtreleniyor :) bu olay büyük üniversitelerde de böyle odtü de okul bahçesine yasasın pkk yazıyolar okul rektörünün sesi çıkmıyor ? ve o okulda siyasi bilimler öğrencilerinin tamamı kürt sizce bu tesadüf mü ? Kürt gençler zaten askerlik yapmak istemiyor bu alışkanlık nereden geldi bilmiyorum ama tahminim kurtuluş harbinde azalan erkek nüfusumuz bunu bize zorladı ve oradan geldi bu alışkanlık askeriyenin içi bu adamlarla doldu taştı seçmelerde doğru düzgün türkçe konusamıyor adam sağlıktan geçti belki astsubay oldu belki olmadı gerisini bilemem ama gidiyorlar işte neyse bu işler karışık herkez bu yorum yapıyor her yorumda bi gerçeklik var biz biz olalım Türklüğümüzü kaybetmiyelim öyle ki ismi biz gibi ne rum,ermeni,kürt insan var ve bize düşman tehlikeli olanlar onlar.

• 3 hafta ısparta iç güvenlik birliğinde acemilik yaptım , komando işi biraz şans işi genelde mesleksiz ve ehliyeti olmayan kişiler komando olur boya posa bakmaz timdeki bir adam 1,60 boyunda 55 kilo biriydi ağır makinalı tüfek nişancısı olmuştu.
  • benim yaptığım yerde de kısa boylu komandolar vardı, hatta bütün tim kısA boyluydu...ama zor hedef olacakları için aslında mantıklı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.