Şimdi Ara

Komada yatanlar tuvalet işini nasıl görüyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
10.137
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Mesela aylarca yıllarca komada yatanlar var. Bunlar nasıl besleniyor nasıl tuvalet işini görüyor hep merak etmişimdir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Sıvıyla besleniyorlar. Sıvıyla beslendikleri için de dışkı olmadığından sondayla idare ediyorlar.
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Protein yağ vs ihtiyaçlarını habire ilaclarla karşılar eyvallah tamamda kilo kaybı nasıl önleniyor ?

• Tamamen felçliyse, yutkunma eylemini dahi yapamıyorsa ağızdan içeri sarkıtılmış bir hortum ile beslenirler, aynı şekilde yine bir hortumla dışarı atılırlar. Allah kimseye vermesin hasta olana da çok zor bakan insana da zor.
  • Bez bağlanıyor, komada olanlar için en büyük sıkıntı yatak yaralarıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BeerLikeMan

Protein yağ vs ihtiyaçlarını habire ilaclarla karşılar eyvallah tamamda kilo kaybı nasıl önleniyor ?

Hocam zaten sürekli yattıkları için fazla bir enerji harcamıyorlar ayrıyetten zaten hareketsiz oldukları için de çalışmayan kaslar bir süre sonra erimeye başlıyor. Yaşayacak kadar besliyorlar zaten kilo kaybı önemli mi komaya girmiş insan için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BÖCCÜK ♂

Tamamen felçliyse, yutkunma eylemini dahi yapamıyorsa ağızdan içeri sarkıtılmış bir hortum ile beslenirler, aynı şekilde yine bir hortumla dışarı atılırlar. Allah kimseye vermesin hasta olana da çok zor bakan insana da zor.

Ağızdan içeri hortum falan sarkıtılmaz. Burundan mideye kadar uzanan nazogastrik sonda takılır. O sondadan 50cc'lik şırınga ile enjekte edilir sıvı mamalar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • DaYWaLkeR kullanıcısına yanıt
    Eskiden yatağa mahkum kalmış bir tanıdığım vardı. Onun ağzında bir hortum vardı.
  • quote:

Eskiden yatağa mahkum kalmış bir tanıdığım vardı. Onun ağzında bir hortum vardı.

bu konuda adamı güldürdün ya ne diyim

• quote:

Orijinalden alıntı: Havya Makinesi

quote:

bu konuda adamı güldürdün ya ne diyim

Komik olan ne birader?
  • Ağzında her hortum olan besleniyormu? Anlaşılan pek tanıdığın değildi..

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    Tamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: J.Valjean

Mesela aylarca yıllarca komada yatanlar var. Bunlar nasıl besleniyor nasıl tuvalet işini görüyor hep merak etmişimdir?

Çişini yapmak için
    kamışının o çiş yaptığın kısmına plastik küçük bir hat sokuyorlar. o hat penisinin ortasına kadar gidiyor. ilk giren kısmı küçük orta kısmı biraz topumsu geri kalan kısmı yine düz şekilde sokuyorlar o plastik torbaya habire işiyorsun. yani çişini tutamıyorsun geldikçe akıp gidiyor.

sıçma işi yok. sıçmıyorsun sıvı ile beslendiğin için. durumuna bağlı olarak midene doğru delik açıyorlar oradan besleniyorsun. serumda cabası.

edit:
    quote:

o hortumun sebebi vücudunun oluşturduğu salyayı emmesi için. yani komadasın yutkunamıyorsun. salya birikimi oldukça nefes borusuna kaçarsa
    gider o hasta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GleaMugen -- 27 Haziran 2016; 5:43:57 >

• 18 lik foley sondayla

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LoveTheMooN

18 lik foley sondayla

Genelde 16 kullanilir yetiskinlerde.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.