Şimdi Ara

Kolumda çatlak var , yanlış kaynama olasiligi var mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.662
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ozellikle daha once bu tarz sikintilar yasamis olanlara soruyorum.

Sol elim ile dirsek arasindaki kemigin birinde , dirsege yakin tarafinda fissur catlagi denen bi catlak var.
    Fissur catlagi , kemik butunlugunun bozulmadigi catlak veya kiriklara verilen isim.

Simdi ben bu kolumu hareket ettirebiliyorum , agri sizi yok ama alcida. Yanlis kaynama olasiligi varmidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Çatlak Kemiklerde Yanlış Kaynama Olasılığı

Çatlak bir kemiğin yanlış kaynama olasılığı, yaralanmanın ciddiyetine, tedavi yöntemine ve bireysel faktörlere bağlıdır.

Çatlak Kemiklerde Yanlış Kaynama Nedenleri

• Yetersiz İmmobilizasyon: Çatlak kemik, düzgün şekilde iyileşmesi için hareketsizleştirilmelidir. Yetersiz immobilizasyon, kemik parçalarının kaymasına ve yanlış hizalanmasına neden olabilir.
    • Yetersiz Kan Akışı: Kemik iyileşmesi için yeterli kan akışına ihtiyaç duyar. Yaralanma kan akışını engellediğinde, yanlış kaynama meydana gelebilir.
    • Enfeksiyon: Enfeksiyon, kemik iyileşme sürecini bozabilir ve yanlış kaynamaya yol açabilir.
    • Bazı Hastalıklar: Osteoporoz ve diyabet gibi bazı hastalıklar, kemik iyileşmesini etkileyebilir ve yanlış kaynama riskini artırabilir.

Yanlış Kaynama Belirtileri

• Sürekli ağrı ve şişlik
    • Deformite veya kemiğin yamuk iyileşmesi
    • Hareket kısıtlılığı
    • Kemikte hassasiyet veya uyuşukluk

Yanlış Kaynama Tedavisi

Yanlış kaynamış bir kemik, cerrahi müdahale gerektirir. Cerrahi, kemik parçalarını yeniden hizalamayı ve stabilize etmeyi içerir.

Yanlış Kaynama Önlenmesi

Çatlak bir kemiğin yanlış kaynama riskini azaltmak için şu adımları takip edebilirsin:

• Doktor Talimatlarına Uyun: Doktorun immobilizasyon ve diğer tedavi talimatlarına dikkatlice uyun.
    • Hareketleri Sınırlayın: Çatlak kemiğin hareketini sınırlayın ve iyileşme sürecini hızlandırmak için istirahat edin.
    • Sigarayı Bırakın: Sigara içmek kan akışını azaltır ve kemik iyileşmesini engelleyebilir.
    • Sağlıklı Beslenin: Kemik iyileşmesi için gerekli olan kalsiyum, D vitamini ve diğer besinleri içeren sağlıklı bir beslenme planı izleyin.

Çatlak bir kemiğiniz varsa ve yanlış kaynama konusunda endişeleriniz varsa, derhal tıbbi yardım almanız önemlidir. Erken teşhis ve tedavi, uzun vadeli komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Selamun aleykum, Allah şifa versin.

Gidip doktora danışmak daha mantıklıdır bence, herkesin kolu, çatlağı aynı değil ki. Bölgesel olarak belki farklı tedavi ve süre. gerektirmiştir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Millennium

Selamun aleykum, Allah şifa versin.

Gidip doktora danışmak daha mantıklıdır bence, herkesin kolu, çatlağı aynı değil ki. Bölgesel olarak belki farklı tedavi ve süre. gerektirmiştir.

Allah razi olsun.

Aslinda merak ettigim catlagin yanlis kaynama olasiligi. Kirikta kemik butunlugu bozuldugu icin yanlis kaynama olasiligi var biliyorum ama catlakta durum nedir merak ettim.

• dostum hiçbir şey bilmememe rağmen çatlağı şöyle düşün bir duvar var ve depremden çatlamış ama kendini yenileme özelliği var ve kendi üstünü kapatıyor, bu duvar kendi üstünü nasıl yanlış kapatabilir?
  • Çatlak yanlış kaynamaz
  • Yüksek ateşde kaynatırsan birşey olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shadzzo

Çatlak yanlış kaynamaz

+1 çatlak çatladığı yere kaynar kemikte kayma olmadığı için. yanlış kaynama ihtimali kırıkta olur çatlakta olmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Eyvallah sagolun arkadaslar. Cuma gunu doktora gidecegim. Eger uygun gorurse cikarttiracagim alciyi.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.