Şimdi Ara

kolum kırılmışmıdır ? ACİL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • iyi bulmuşun birde fibula kemiğine bak kendini haklı çıkarmaya çalışma en ufak bir sorun hissediyorsan kendinde git hemen bir sağlık kuruluşuna bir şey kayıp etmezsin

diyorumki ben kırık kemikle(yaklaşık 4 cm) 2 km yürüdüm acı çekmedim diyorum sen kol çok acır diyorsun illa acıyacak diye bir şey yok

tİBİA-FİBULA KIRIKLARI (BALDIR KIRIKLARI)

Tibia ve fibula kemikleri, diz ile ayak bileği arasında kalan baldır bölgesinin kemik yapısını oluştururlar. Tibianın özellikle baldırın ön kısmında çevresinde kaslar yoktur ve yumuşak doku örtüsü çok incedir. Tibia kemiği baldırın ön kısmında elle de hissedilir. Bu nedenle baldır bölgesine direkt gelen travmalarda sıklıkla yumuşak doku yaralanması ve açık kırıklar görülür. Tibia ve fibula kemikleri birbirlerine interosseoz bağ denilen fibroz bir doku ile sıkıca tutturulmuşlardır. Bu nedenle de olsa gerek tek başına tibia kırığı nadir görülür, sıklıkla tibia ve fibula birlikte kırılır. Yaralanmanın oluşuna göre iki kemikteki kırık aynı seviyede olabileceği gibi farklı seviyelerde de görülebilir.

Tibia-fibula kırıkları nasıl oluşur?

Tibia-fibula kırıkları, trafik kazası, yüksekten düşme, ateşli silah yaralanmaları, darp gibi yüksek enerjili travmalarla olabildiği gibi spor yaparkan olduğu gibi dönme şeklinde, makaslanma şeklinde indirekt düşük enerjili travmalarla da görülebilir. Yüksek enerjili kırıklar genellikle açık kırıklardır. Açık kırık, kırık uçlarının dış ortamla temas olduğu kırıklara denmektedir. Açık kırıkların en önemli özelliği acil cerrahi tedaviyi gerektirmesidir.

Tibia-fibula kırıklarının tanısı nasıl koyulur?

Tibia- fibula kırıklarında bacakta şekil bozukluğu, bacakta anormal hareket, çok şiddetli ağrı, bacakta kısalık, üzerine basamama gibi bulgular ile tanı çoklukla fizik muayene ile koyulur. Kırığın; parçalı olup olmadığı, kemik kaybının olup olmadığı, kırığın yerini saptamak amacı ile radyolojik inceleme yapılr. Tibia kırıkları lokalizasyonlarına göre; 1-proksimal tibia (Tibia plato) kırıkları, tibia cisim kırıkları ve distal tibia (tibia plafond) kırıkları olarak sınıflandırılır. Tibia plato ve tibia plafond kırıkları eklemide içeren kırıklar olduğu için kırık uçları arasında ayrışma ve kırığın eklem içi kısımlarında basamaklaşma olup olmadığını değerlendirmek için bilgisayarlı tomografi tetkiki yapılır. Ayrıca sıklıkla sporcularda yada yeni spora başlayanlarda aşırı yüklenmeler sonucu stres kırıkları da görülür ki bunlar direkt radyografilerde görülemezse MR tetkiki istenir.

Tibia-fibula kırıklarının tedavisi nasıl yapılır?

Tibia stres kırıkları, Tibianın tek başına kırıkları, ayrışma,kayma göstermeyen kapalı transvers tibia-fibula kırıkları, alçı ve/veya yürüme ortezi ile tedavi edilebilirler.

Açık kırıklarda geniş yumuşak doku defektleri olan tibia-fibula kırıkları, kemik kaybı olan kırıklar, kompleks tibia kırıkları, eksternal fiksasyon yöntemi ile tedavi edilirler.

Tibia plato ve tibia plafond kırıkları sıklıkla açık redüksiyon ve klilitli ya da kilitsiz plak ve vidalarla tedavi edilir.

Tibia cisim kırıklarında, mümkün olan her zaman kilitli yada kilitsiz intramedüller çiviler kullanılmalıdır. İntramedüller çivi, çelik, yada titanyumdan yapılan çubuk şekilinde olup kemiğin içine özel teknikle ilerletilen çivilerdir. Bu çiviler üst ve alt uçlarındaki deliklerden geçirilen vidalarla kemiğe tespit edilirse kilitli intramedüller çivi adını alırlar. Kilitli çiviler, tibianın parçalı kırıklarında dizilimi sağlamada, oblik seyirli kırıklarda kayma veya kısalmaya engel olmak için tercih edilirken kırık uçlarının birbirine yaklaşması, kompresyonu hedeflenen transvers kırıklarda intramedüller çivi üst yada alt uçlardan kemiğe tespit edilirler.

Tibia-fibula kırıkları ne kadar süre de kaynar?

Tibia-fibula kırıklarında ortalama kaynama süresi 4-6 aydır. Bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dağınık -- 14 Temmuz 2011; 22:28:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

iyi bulmuşun birde fibula kemiğine bak kendini haklı çıkarmaya çalışma en ufak bir sorun hissediyorsan kendinde git hemen bir sağlık kuruluşuna bir şey kayıp etmezsin

diyorumki ben kırık kemikle(yaklaşık 4 cm) 2 km yürüdüm acı çekmedim diyorum sen kol çok acır diyorsun illa acıyacak diye bir şey yok

tİBİA-FİBULA KIRIKLARI (BALDIR KIRIKLARI)

Tibia ve fibula kemikleri, diz ile ayak bileği arasında kalan baldır bölgesinin kemik yapısını oluştururlar. Tibianın özellikle baldırın ön kısmında çevresinde kaslar yoktur ve yumuşak doku örtüsü çok incedir. Tibia kemiği baldırın ön kısmında elle de hissedilir. Bu nedenle baldır bölgesine direkt gelen travmalarda sıklıkla yumuşak doku yaralanması ve açık kırıklar görülür. Tibia ve fibula kemikleri birbirlerine interosseoz bağ denilen fibroz bir doku ile sıkıca tutturulmuşlardır. Bu nedenle de olsa gerek tek başına tibia kırığı nadir görülür, sıklıkla tibia ve fibula birlikte kırılır. Yaralanmanın oluşuna göre iki kemikteki kırık aynı seviyede olabileceği gibi farklı seviyelerde de görülebilir.

Tibia-fibula kırıkları nasıl oluşur?

Tibia-fibula kırıkları, trafik kazası, yüksekten düşme, ateşli silah yaralanmaları, darp gibi yüksek enerjili travmalarla olabildiği gibi spor yaparkan olduğu gibi dönme şeklinde, makaslanma şeklinde indirekt düşük enerjili travmalarla da görülebilir. Yüksek enerjili kırıklar genellikle açık kırıklardır. Açık kırık, kırık uçlarının dış ortamla temas olduğu kırıklara denmektedir. Açık kırıkların en önemli özelliği acil cerrahi tedaviyi gerektirmesidir.

Tibia-fibula kırıklarının tanısı nasıl koyulur?

Tibia- fibula kırıklarında bacakta şekil bozukluğu, bacakta anormal hareket, çok şiddetli ağrı, bacakta kısalık, üzerine basamama gibi bulgular ile tanı çoklukla fizik muayene ile koyulur. Kırığın; parçalı olup olmadığı, kemik kaybının olup olmadığı, kırığın yerini saptamak amacı ile radyolojik inceleme yapılr. Tibia kırıkları lokalizasyonlarına göre; 1-proksimal tibia (Tibia plato) kırıkları, tibia cisim kırıkları ve distal tibia (tibia plafond) kırıkları olarak sınıflandırılır. Tibia plato ve tibia plafond kırıkları eklemide içeren kırıklar olduğu için kırık uçları arasında ayrışma ve kırığın eklem içi kısımlarında basamaklaşma olup olmadığını değerlendirmek için bilgisayarlı tomografi tetkiki yapılır. Ayrıca sıklıkla sporcularda yada yeni spora başlayanlarda aşırı yüklenmeler sonucu stres kırıkları da görülür ki bunlar direkt radyografilerde görülemezse MR tetkiki istenir.

Tibia-fibula kırıklarının tedavisi nasıl yapılır?

Tibia stres kırıkları, Tibianın tek başına kırıkları, ayrışma,kayma göstermeyen kapalı transvers tibia-fibula kırıkları, alçı ve/veya yürüme ortezi ile tedavi edilebilirler.

Açık kırıklarda geniş yumuşak doku defektleri olan tibia-fibula kırıkları, kemik kaybı olan kırıklar, kompleks tibia kırıkları, eksternal fiksasyon yöntemi ile tedavi edilirler.

Tibia plato ve tibia plafond kırıkları sıklıkla açık redüksiyon ve klilitli ya da kilitsiz plak ve vidalarla tedavi edilir.

Tibia cisim kırıklarında, mümkün olan her zaman kilitli yada kilitsiz intramedüller çiviler kullanılmalıdır. İntramedüller çivi, çelik, yada titanyumdan yapılan çubuk şekilinde olup kemiğin içine özel teknikle ilerletilen çivilerdir. Bu çiviler üst ve alt uçlarındaki deliklerden geçirilen vidalarla kemiğe tespit edilirse kilitli intramedüller çivi adını alırlar. Kilitli çiviler, tibianın parçalı kırıklarında dizilimi sağlamada, oblik seyirli kırıklarda kayma veya kısalmaya engel olmak için tercih edilirken kırık uçlarının birbirine yaklaşması, kompresyonu hedeflenen transvers kırıklarda intramedüller çivi üst yada alt uçlardan kemiğe tespit edilirler.

Tibia-fibula kırıkları ne kadar süre de kaynar?

Tibia-fibula kırıklarında ortalama kaynama süresi 4-6 aydır. Bu süre 1 yıla kadar uzayabilir.

alıntıladığın makalenin amacını anlayamamış olmamla birlikte, yakındığın konu "yanlış yönlendirme" sanırım, iyi okusaydın doktora gitmelisin demiştim.

hadi şimdi evlerimize dağılalım

• biraz trol lük ettik kusura bakamayın tekrar geçmiş olsun

makalede ise ciddi bir kırık olmasına rağmen benim acı çekmediğimi,illaki kırıkta acı bulantı olacak diye bir durum olacak diye bir şey olmadığını vurgulamak istedim iyi forumlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: G N R

Kırılsa duramazsın.
    İncitmişsin.

öyle bişi yok benim parmagım kırıldı 2 ay incildi diye gezdim sonra kolum morardı sonra omzuma dogru gittikçe arttı morartı hastanede geçen hafta filim çektirdik platin takacaklar yanlış kaynamış kemikler
  • arkadaşlar ağrı şuan yok ama oynattıkça hafif sızlıyor.
  • aynen ben de ankaranın karlı bir kaldırımına sağ dirseğiminüstüne düştüm, çk acı falan yoktu ama doktora gittiğimde milimetrik bir kırık buldular,hatta doktorun bile röntgende göremedi bile diğeri farketti....tabii alçıya aldılar...mutlaka doktora git...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

ben 5 defa kolumu kırdım, ağrıdan gözüne yaş gelmediyse;

çatlak olabilir, incinme olabilir

3defa kırdım bikere bilek ve dirsek arasini kirdim kolum dôndü 2 kemigi kirdim kalktim yuruyerek hastaneye gittim.bilegimi kirdim platin takildi hafif agridi ve sisti sadece.omzumu kirdim saat geç oldugu için yattim sabah hastaneye gittim.

Yok kirilsa duramazsin,yok aglarsin vb. İnanmayin bunlara:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum en azından bir sağlık ocağına git.Sağlık önemli.Sonra ahh neden gitmedim diye sızlanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: eFhiaLt3s

quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

ben 5 defa kolumu kırdım, ağrıdan gözüne yaş gelmediyse;

çatlak olabilir, incinme olabilir

3defa kırdım bikere bilek ve dirsek arasini kirdim kolum dôndü 2 kemigi kirdim kalktim yuruyerek hastaneye gittim.bilegimi kirdim platin takildi hafif agridi ve sisti sadece.omzumu kirdim saat geç oldugu için yattim sabah hastaneye gittim.

Yok kirilsa duramazsin,yok aglarsin vb. İnanmayin bunlara:)

okul wc'sinde düştüm fazla acı sızı yok hastaneye gittim kırık dedi yarın gidicem geç oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: D4rKSh4D0w

Doktorların mekanı falanmı sanıyosun bilader burayı sağlık meselesini bile buradamı soruyosun

gece gece beni güldürdün la kardaş :D
  • Kırılsa duramazsın. Tek bildiğim bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodie*

Kırılsa duramazsın. Tek bildiğim bu.

Yanlış biliyosun konuşma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bloodie*

Kırılsa duramazsın. Tek bildiğim bu.

Yanlış biliyosun ben spor aletlerinde parmağımı araya sıkıştırdım hızla bir anda kanlar fışkırdı ne olduğunu anlayamadım öylesine sıyırdım diye eve gittim bi baktım parmağımın ucu yarılmış. daha sonra onu görünce tabi psikolojik olarak acımaya başladığını hissettim suyla yıkadık sonra hastaneye gittik parmağımın ucundaki kemik tamamen kırılmış biraz daha aşağıya gelse tırnak çıkmıyıcakmış yane bu konuda şanslıyım ve basınçtan parmağımın ucu patlamış balon gibi.. İğne yaptılar parmağımı uyuşturdular (bu cidden acıyor) daha sonra bişey hissetmedim diktiler ve destek icin birşey koydular parmağıma 1 ayda kırık duzeldi ama olay geçen yaz sonuna doğru oldu yinede şuan hala parmağımda izi duruyor.. Kırılsa duramazsın falan yalan birşey olduğunu anlayınca psikolojik zaten acıyor..

• Kırılsa duramazdın
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiCreAM

quote:

Orijinalden alıntı: Heaven&Hell

O kadar karıncalanıyor ağrıyor diyorsan git en azından ilaç verirler.

hastane ortamına girmek istemiyorum

Başka ortamlara akalım o zaman???
  • Benim de halısahada kırılmıştı ama hastaneye gitmek istemediğim için kendi tedavimi kendim yapmıştım 1 sene falan oluyor
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.