Şimdi Ara

kolum kırılmışmıdır ? ACİL

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
7.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bakkala gidiyordum.ayakkabının altı kaygan(nikelerin aldı biliyorsunuz ses çıkarıyor ve ıslak olduğu zaman çok kötü kayıyor).evdede temizlik vardı ve ayakkabının altı ıslanmış.merdivenden inerken birden kaydı ve 5-6 merdiven sürüklendim.sağ dirseğimin üzerine çok kötü düştüm.hemen kalktım ve acı sızı yoktu ama bakkala gittim geldim çok kötü ağrı sağlandı.tek dirseğim değil omzumda kolumu oynattıkça sızlıyor.dirseğim ve kolumda sürekli bi ağrı var ve parmaklarım düştüğümden beri elektrikleniyor.sizce kırılmışmıdır ? sızlıyor oynattıkça.

• Kırılsa duramazsın.
    İncitmişsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Engin-

Kırılsa duramazsın.
    İncitmişsin.
    alçıya alırlarmı ? hastaneye gitmeme gerek varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SiCreAM

Alıntıları Göster
    up bişiler yazın acil duramıyorum ağrıyo
  • quote:

Alıntıları Göster
    O kadar karıncalanıyor ağrıyor diyorsan git en azından ilaç verirler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heaven&Hell

hastane ortamına girmek istemiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: G N R

Kırılsa duramazsın.
    İncitmişsin.

Baran 14 yaşında..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Heaven&Hell

hastane ortamına girmek istemiyorum

Alıntıları Göster
    Doktorların mekanı falanmı sanıyosun bilader burayı sağlık meselesini bile buradamı soruyosun

• quote:

Orijinalden alıntı: InTheEnd

quote:

Kırılsa duramazsın.
    İncitmişsin.

Baran 14 yaşında..

Esprimi yaptın sen şimdi ?
  • Kırık değil fakat çatlak olabilir,film çekilmesin fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: D4rKSh4D0w

Doktorların mekanı falanmı sanıyosun bilader burayı sağlık meselesini bile buradamı soruyosun

kol kırılmasını anlamak için illa doktor olmak gerekmiyor

not : ağrım hafifledi,karıncalanmada azaldı.eğer gece devam ederse doktora gidicem.
  • quote:

up bişiler yazın acil duramıyorum ağrıyo

Alıntıları Göster
    ben 5 defa kolumu kırdım, ağrıdan gözüne yaş gelmediyse;

çatlak olabilir, incinme olabilir
  • Dua et incimiş olsun ama çatlak olursa yandın kırıktan bile beterdlr çatlak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reckoning

ben okulda ayağımda kramponlarla tuvalette düşmüştüm bileğimin üzerine.son 1 ders vardı.dersten çıktık eve gittim.sonra ağrı devam edince hastaneye gittik ve doktor kırılmış dedi alçıya aldı(film filan çekti ama en can alıcı nokta alçıya almadan önce kolumu nasıl çektiyse o anki acıyı hiç unutmuyorum).yani yaklaşık 2 saat sadece ağrıdı bileğim kırıldığını zannetmiyordum bile.bundada öyle olabilir diye korkuyorum.
  • quote:

bakıyomda herkes doktor kesilmiş ben baçağı parçaladım ne ağrı ne sızı 2 km üstüne yürüdüm o ayakla. başlarda hiç birşey yoktu gece gece susadım yataktan bir kalktım çuval gibi yerdeyim direk hastaneye doktor baktı ciddi felan dedi.1 sn daha ayağının üstüne basma deyip tekerlekli sandalye getirtti alçıya alırım ama 2 ay üstüne basmasın dedi. dinledik doktoru şimdi sağlamık. sen bu bulantıymış ağrıymış cart curt bakma en yakın sağlık ocağına görün sağlığın ihmali olmuyor doktor eğer o kemik eti yarıp dışarı çıksaymıştı sen oku yedin demişti durum okadar ciddiyken ben hiç ağrı hissetmedim düşün

@so_bad şaşırmışın sen heralde çatlak olduğu zaman alçı bile atmaz direk yollar doktor fazla yüklenme der.15 güne kaynar gider . kırık her zaman yanında gibi kışın sızlar topa hafif vurursun sızlar her adımda bir boşluk hissedersin fazla yürürsün resmen kaynar .....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dağınık -- 14 Temmuz 2011; 21:58:29 >

• quote:

quote:

ben okulda ayağımda kramponlarla tuvalette düşmüştüm bileğimin üzerine.son 1 ders vardı.dersten çıktık eve gittim.sonra ağrı devam edince hastaneye gittik ve doktor kırılmış dedi alçıya aldı(film filan çekti ama en can alıcı nokta alçıya almadan önce kolumu nasıl çektiyse o anki acıyı hiç unutmuyorum).yani yaklaşık 2 saat sadece ağrıdı bileğim kırıldığını zannetmiyordum bile.bundada öyle olabilir diye korkuyorum.

o yüzden doktora gitmen şart, eklemeyi unutmuşum. bu durumlarda ilk işin doktora gitmek olacak. pek benzer bir durum değil ama ilk korum kırıldığında yanlış tedavi kolun yanlış kaynamasına neden olmuştu, alçı çıktığında ağrı ve kolumda fonksiyon kaybı vardı. tekrar doktora gittik ve bir darbede orayı yine kırıp, bir daha alçılamıştı.

• quote:

Orijinalden alıntı: dağınık

quote:

bakıyomda herkes doktor kesilmiş ben baçağı parçaladım ne ağrı ne sızı 2 km üstüne yürüdüm o ayakla. başlarda hiç birşey yoktu gece gece susadım yataktan bir kalktım çuval gibi yerdeyim direk hastaneye doktor baktı ciddi felan dedi.1 sn daha ayağının üstüne basma deyip tekerlekli sandalye getirtti alçıya alırım ama 2 ay üstüne basmasın dedi. dinledik doktoru şimdi sağlamık. sen bu bulantıymış ağrıymış cart curt bakma en yakın sağlık ocağına görün sağlığın ihmali olmuyor doktor eğer o kemik eti yarıp dışarı çıksaymıştı sen oku yedin demişti durum okadar ciddiyken ben hiç ağrı hissetmedim düşün

kol kırığı..... bilek topuk parçalanmasıyla benzer değil canım kardeşim benim.. 5 kere kırmışım onun deneyimini paylaşıyorum, illa ki bir artislik moduna gireceksiniz.

• quote:

quote:

quote:

kol kırığı..... bilek topuk parçalanmasıyla benzer değil canım kardeşim benim.. 5 kere kırmışım onun deneyimini paylaşıyorum, illa ki bir artislik moduna gireceksiniz.

yanlış anlamışın artistlik felan değil.yanlış yönlendiriyorsunuz onu söylüyorum gitsin doktora ne kayıbı olcakki bana da bişeyin yok dediler ediyorduk ayağın içine.abim midem ağrıyor dedi üşütmüşündür dedik dinlemedi bizi(iyikide dinlememiş) ölümden döndü.yani demek istedimki ihmale gelmez kontrolde fayda var iyi forumlar

ayrıca bilek topuk felan değil baldır kemiğimi kırdım pek fark yok arada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dağınık -- 14 Temmuz 2011; 22:11:03 >

• quote:

Kırılsa duramazsın.
    İncitmişsin.

Şu saçmalıktan vazgeçin artık. Kol kırılınca hemen ağrımaz, sonrasında ağrı saplanır. Bu sonrası ne kadar sonrası olur bilinmez.

YA peki çatladıysa? Röntgen sonucu görülmeden saçma sapan konuşmayın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

yanlış anlamışın artistlik felan değil.yanlış yönlendiriyorsunuz onu söylüyorum gitsin doktora ne kayıbı olcakki bana da bişeyin yok dediler ediyorduk ayağın içine.abim midem ağrıyor dedi üşütmüşündür dedik dinlemedi bizi(iyikide dinlememiş) ölümden döndü.yani demek istedimki ihmale gelmez kontrolde fayda var iyi forumlar

kolum kırılmışmıdır ? ACİL

kol kırığı dediğin zaman bu kemiklerden biri ya da bir kaçı kırılmış demek oluyor bu kemiklerin birinin kırılması zaten kolda form bozukluguna va fonksiyon kaybına neden olur(hareket). kemik kırıldığında ilk 5-10 saniye arası farkedilmez, 15. saniyeden sonra yük bindiği anda aslında o kırığın ne kadar acıya gebe olduğu anlaşılır.

radius ve ulna diye adlandırılan kemiklerin ikisinin birden kırılması öte uzvun et çuvalı gibi sallanmasına neden olur çünkü kırılan kol dokuyu zedeler.
    humerusda kırık da benzer etkide dirsekten öte kolun fonksiyonunu yüksek ölçüde yok eder.

dirsek-bilek-mide ağrısı kol kırılması adı altında sorulmaz.. kol kırılması budur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kespec -- 14 Temmuz 2011; 22:16:48 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.