Şimdi Ara

Kolesterol yüksekliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kolesterolüm doktor kontrolünde devamlı yüksek çıkıyor. Total Kolesterol bir yıl kadar önce 220 çıktı, 6 ay önce 250 şimdide 290 çıktı. Doktor diyet yapmamı yoksa kolesterol ilacına başlamam gerektiğini söyledi. Tansiyon ilacını da sürekli kullanıyorum buna kolesterol ilacınında eklenmesini istemiyorum.
    Çok kilolu biri değilim 75 kilo civarındayım doktor diyet derken hayvansal yağlardan uzak durmamı kastetti. Son bir yıldır inanın hiçbir hayvansal yağ ürünü tüketmiyorum, kırmızı et tüketmiyorum fakat yükselişi engelleyemiyorum.
    İş olarak oturarak çalışan biriyim, fakat günde 2 km yürüyorum.
    Sizce bu yükselişi nasıl kontrol altına alabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: mozturkgss

Arkadaşlar kolesterolüm doktor kontrolünde devamlı yüksek çıkıyor. Total Kolesterol bir yıl kadar önce 220 çıktı, 6 ay önce 250 şimdide 290 çıktı. Doktor diyet yapmamı yoksa kolesterol ilacına başlamam gerektiğini söyledi. Tansiyon ilacını da sürekli kullanıyorum buna kolesterol ilacınında eklenmesini istemiyorum.
    Çok kilolu biri değilim 75 kilo civarındayım doktor diyet derken hayvansal yağlardan uzak durmamı kastetti. Son bir yıldır inanın hiçbir hayvansal yağ ürünü tüketmiyorum, kırmızı et tüketmiyorum fakat yükselişi engelleyemiyorum.

Lifli gıdalar ile beslenin,
    yediğinizi eritmeye(terleyerek) çalışın,
    Mümkün mertebe hazır gıdalar ile beslenmeyin,
    Mümkün mertebe sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye çalışın,

Kollesterol ilacını bence de kullanmayın .(Ben kullanınca ciğer enzimlerini bozmuştu),
    Kollesterol her insanda yaş ile birlikte artacaktır.kafaya fazla takmayın.
    Soğan,pırasa ve sarımsak ile (yaş yiyeemiyorsanız çorbasını yaptırın) iyi dost olmalısınız.
    Doğal elma sirkesini sabahları aç karına bir bardak suya 1 çorba kaşığı kadar atarak içebilirsiniz. En az 45 dakika birşey yemeden durmalısınız.
    Şimdilik aklıma bu kadar geldi

• quote:

Orijinalden alıntı: seyis61
    Lifli gıdalar ile beslenin,
    yediğinizi eritmeye(terleyerek) çalışın,
    Mümkün mertebe hazır gıdalar ile beslenmeyin,
    Mümkün mertebe sebze ve meyve ağırlıklı beslenmeye çalışın,

Kollesterol ilacını bence de kullanmayın .(Ben kullanınca ciğer enzimlerini bozmuştu),
    Kollesterol her insanda yaş ile birlikte artacaktır.kafaya fazla takmayın.
    Soğan,pırasa ve sarımsak ile (yaş yiyeemiyorsanız çorbasını yaptırın) iyi dost olmalısınız.
    Doğal elma sirkesini sabahları aç karına bir bardak suya 1 çorba kaşığı kadar atarak içebilirsiniz. En az 45 dakika birşey yemeden durmalısınız.
    Şimdilik aklıma bu kadar geldi

Teşekkürler tavsiyelerinize uyacağım
    Masabaşı işte çalışıyorum öğlenleri bir saat yürümeye çalışıyorum. Son on gündür diyet yapıyorum. Diyet derken ekmek ve abur cubur yemiyorum. :)
    Daha yaşım 24 neden yükseliyor anlamıyorum. Et ürünlerini iki haftada bir tüketiyorum. Tereyağ cinsi gıdaları hiç tüketmiyorum.
    Anladığım kadarıyla sizde de bir dönem yüksek çıkmış. Kolesterolünüz ilaçsız mı düştü acaba. (Kaçtan kaça) Birde sizde çarpıntı yapıyor muydu?

• quote:

Orijinalden alıntı: mozturkgss

Arkadaşlar kolesterolüm doktor kontrolünde devamlı yüksek çıkıyor. Total Kolesterol bir yıl kadar önce 220 çıktı, 6 ay önce 250 şimdide 290 çıktı. Doktor diyet yapmamı yoksa kolesterol ilacına başlamam gerektiğini söyledi. Tansiyon ilacını da sürekli kullanıyorum buna kolesterol ilacınında eklenmesini istemiyorum.

kesinlikle hareketini artırmalısın. 2 km bence yeterli değil. normal aktivitelerin ve işe gidiş-gelişlerin dışında vakit bulabilirsen akşamları 45-60 dakika terleyecek şekilde tempolu yürü. şekeri hayatından çıkar. ekmek zaten yemiyormuşsun, ille de yiyeceksen tam tahıllı ekmek ye. ben de akşama kadar oturarak çalışan biriyim. çok az kalkıyorum masamdan. 1 ay önce trigliserid 376 çıkmıştı bende, 2 haftadır spor yaparken 500 kalori civarı yakıyorum, bu arada diyetime dikkat de etmediğim halde bugün test sonucunda trigliserid 136 çıktı. yani hareket önemli. kolesterol-trigliserid-şeker vs. bunların temel nedeni hareketsizlik. ama gıdasız da kalma diyet yaparken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cosica -- 21 Ekim 2012; 21:55:20 >

• hareketi tavsiyenizle artiracagim. şeker yazmışsınız ben şekerli gıda çok kullniyorum sekerin kesterole etkisi var mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozturkgss -- 21 Ekim 2012; 22:01:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doktoruna sorarsan sana şekerin hiçbir faydası olmadığını söyleyecektir. bir adet küp şekerde 20 kalori olduğunu okumuştum. şekerli içecekler de aynı şekilde kilo yapar. ister kola olsun ister meyve suyu farketmez şeker şekerdir. çikolata için bitter çikolata tavsiye ediyorlar tabi ölçülü. bütün bunlara bir de hareketsizlik eklenince=kilo+kolesterol+şeker.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.