Şimdi Ara

Köle olmaktan bıktım usandım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Önceki yazım pek ilgi görmemişti burda daha ayrıntılı olarak açıklayacağım.

Lise 3teyken burger king'e girdim part time olarak.Şu an lise bitti ve hala devam ediyorum çalışmaya.Diyeceğim şu ki,bu kadar berbat bir çalışma yeri olamaz.Bildiğiniz kölelik var bu yerde.Kapitalist sistemin kölesisiniz.Ve çok yorucu bir iş tabi baya bir zorluğu var,hele benim için.Ben ydsye çalışıyorum ama bu iş engel oluyor.Vardiya saatleri çok büyük bir problem bir uzuyor bir kısalıyor bazen saati değişiyor(açılış elemanıyken kapanış oluveriyorsun) ve müdürden bunu değiştirmesini istediğinizde "Bu hafta böyle olsun,haftaya bakarız."yalanını söylüyor ya da direk reddediyor.Ve bu müdürler ve diğer yöneticiler(ss) geldiği konum yüzündenmidir nedir bilmem ama çok egolular.Sırf müdür olduğu için her şeyi bildiğini,her şeyde haklı olduğunu sanan tipler var.Ve bunlara bir şey hakkında karşılık verince "Cevap verme teşekkürler de geç."diyorlar.Çok sinir bozucu bir durum.

Bu işi yorucu yapan diğer neden ise oturamamak.Evet doğru.Bildiğiniz oturmak yasak.Benim oturduğumu gören müdürün bir üst müdüre şikayet etmişliği bile var.

Demek istediğim başka yerde çalışmak istiyorum.Bıktım bu bkdan.Her türlü pislik onda yemin ediyorum.Yksye çalışmam lazım ama parada lazım.Çünkü şu an bazı sebeplerden dolayı ailemden ayrı yaşıyorum ve kira fatura yemek gibi giderlerin karşılamması gerek.

Bu arada meslek lisesinden mezun oldum bölümüm elektrik-elektronik.Burdan mezun olup o bölümle ilgili iş bulan varsa anlatabilir mi nasıl buldu? vs.Ve de mezun oldum ama bölüm üzerine çok az bilgim var bu da dersleri pek sallamamamdan kaynaklanıyor.

Neyse kısacası bana burger king dışında daha az zamanımı götüren,daha az yoran bir iş lazım.Tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hizmet sektörünün tümü aşağı yukarı böyle. İşteyken asla boş zamanın olmaz ve kendine vakit ayıramazsın. 40 saat çalışıp geri kalan zamanda kendine yatırım yapabilirsin. Migros da böyle LCW öyle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Start Again kullanıcısına yanıt
    Hocam 40 saat çalışmak derken?Tam anlayamadım ve lcw ile migros nasılmış ki ?

• quax77 kullanıcısına yanıt
    Haftada kaç saat çalışıyorsun?

Haftada çalışma saatim değişiyor ama bir ayda toplam 221 saat çalışıyorum.Müdürler ona göre vardiyayı ayarlıyor.

• quax77 kullanıcısına yanıt
    Part time değil ki ama bu? Hatta normal çalışma saatlerinden de fazla. Yanlışlık olmasın?

• KPSS çalış tekniker sıfatında belki atanırsın ayrıca ülkede eğitim öğretim gören kişilerde işsiz malesef ya işten kalan zamanlarda bir meslek öğren kendine katkı yap yada işe devam et bir yandan üniversite sınavınan yüksek almaya çalış

kısacası iş hayatı bu hangi işe girsen aynı zorluklarla karşılaşacaksın

Orijinalden alıntı: noapte

KPSS çalış tekniker sıfatında belki atanırsın ayrıca ülkede eğitim öğretim gören kişilerde işsiz malesef ya işten kalan zamanlarda bir meslek öğren kendine katkı yap yada işe devam et bir yandan üniversite sınavınan yüksek almaya çalış

kısacası iş hayatı bu hangi işe girsen aynı zorluklarla karşılaşacaksın
    Adam meslek lisesi okumadiysa nasıl tekniker olsun hocam bilgi gerekmiyor mu teknikerliği. Sanmıyorum devletin vasıfsız birini direk teknikerliğe alacağını

Orijinalden alıntı: jack_fear

Adam meslek lisesi okumadiysa nasıl tekniker olsun hocam bilgi gerekmiyor mu teknikerliği. Sanmıyorum devletin vasıfsız birini direk teknikerliğe alacağını

Alıntıları Göster
    Konuda meslek lisesi mezunu olduğunu yazmış bu sebebten söyledim hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: quax77

Nasıl kurayım zaten üni sınavına hazırlanıyorum.
    Lisede çalışmaya başlamışsın. Hayatın zorluklarını da kendin gördün. Ona göre derslerine çalış. Zor olacak biliyorum ama köleliğe devam etmek istemiyorsan üniversiteyi bitirip devlet dairesine kapak atmaya çalış.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.