Şimdi Ara

Kola Gazının Kaçmaması için ne yapacağınızı açıklıyorum. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
93
Cevap
3
Favori
24.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ylpc

ezerken zaten gazın kaçmasını hızlandırıyorsunuz ben kapağını çok sıkarım birde şişe kolaları çabuk tüketmezseniz gaz kaçar bırakın özellikle ezmeyi yanımdakiler tek elle tutup ezerek bardağa doldurunca bile kızıyorum

quote:

Orijinalden alıntı: OneReason

quote:

Orijinalden alıntı: Arcatera

quote:

Orijinalden alıntı: cingozzz

Bu sistemin daha çok gaz kaçmasına neden olduğu bizzat tarafımca gözlenmiştir.

Ezilen kola şişesi yarım saat sonra şişkin halini alıyor

Kapağı sıkıca kapalıyken böyle bir durum oluşuyorsa sizin dolap fizik kurallarına aykırı bir tavır sergiliyor demektir.Markası ne ?

hiç denemediğim için gözlemlemedim ama kapağı kapalıyken geri şişmesi değil kapağı açıkken şişmesi aykırı olur

+1 katılıyorum asıl kapak açıkken şişmez

kapağı kapalıyken şişe gaz yaparsa doldurur ve şişirir ezilen kısmı normal yani

• quote:

Orijinalden alıntı: marinerocyp

ikinci projemi açıklıyorum

Kola Gazının Kaçmaması için ne yapacağınızı açıklıyorum.

Kapağın üzerine yerleştirilen nano komprasör kola şişesinden çıkan gazı kapağı kapatınca otomatik çalışıp geri takviye ediyor. Belli bir basınca ulaşıncada otomatikmen istop ediyor.

Sen bunu patentle nano sistem geliştikçe bunu yaparlar walla.

• Bildiğim kadarıyla mentol naneli şekerler varya, iki üç tane içine atıp kapağı kapatınca asit miktarı tekrar orta seviyelere gliyormuş. Ben dolu şişede denedim oldu. Hatta daha asitli oldu
  • Benden size en güzel yöntem şişeyi eziyoruz sonra bir daha şişmemesi için koli bandıyla ezdiğimiz kısmı sıkıca bantlıyoruz. Çözüm bu kadar.
  • ek$iden:
    "kaçmaya mahkum olan gazdır.yılların getirdiği tecrübeyle birçok farklı çözüm üretilmeye çalışılsada insanlık bunun karşısında çaresiz kalmaktadır."
  • Ya ne uğraşıyosunuz gidin bimden 1.5 litrelik Pepsi alın zaten gazı kaçmadan bitmiş oluyor. 2 tane aldığın zaman 3 litresi 3 liraya gelirken Cocacola 2.5 litresi 3 tl oluyor ve gazıda kaçarmı kaçmazmı diye insanın içine dert oluyor. Pepsi sevmeyenler çıkabilir ama inanın colayı bırakıp devamlı pepsi içildiğinde daha güzel olduğu bir süre sonra anlaşılıyor. Zaten Amerika nın büyük bölümüde pepsi içiyor
  • quote:

quote:

quote:

Kapağı sıkıca kapalıyken böyle bir durum oluşuyorsa sizin dolap fizik kurallarına aykırı bir tavır sergiliyor demektir.Markası ne ?

Hocam iyi misin? Kolanın içindeki gaz şişenin tekrardan şişmesini sağlıyor, liselisiniz bari belli etmeyin bu kadar.

• quote:

haklısın gaç kaçağı devam ediyor.2-3 sene önce bende bi arkadaşımdan duyup yapmıştım,her seferinde gaz salınımı devam etmekteydi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

Bildiğim kadarıyla mentol naneli şekerler varya, iki üç tane içine atıp kapağı kapatınca asit miktarı tekrar orta seviyelere gliyormuş. Ben dolu şişede denedim oldu. Hatta daha asitli oldu

Ama çalkalamak gerekiyor o zaman.
  • quote:

quote:

quote:

pet şişe negatif basınç uygular bu durumda karbondioksit gaz halini alır ve şişe şişer

• Hocam ben kendimi bildim bileli öyle yapıyorum ama maksimum 1 güne gidiyor gazı
  • Kutu için beyler. Para var huzur var
  • saçmalık değil işe yarıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Ya ne uğraşıyosunuz gidin bimden 1.5 litrelik Pepsi alın zaten gazı kaçmadan bitmiş oluyor. 2 tane aldığın zaman 3 litresi 3 liraya gelirken Cocacola 2.5 litresi 3 tl oluyor ve gazıda kaçarmı kaçmazmı diye insanın içine dert oluyor. Pepsi sevmeyenler çıkabilir ama inanın colayı bırakıp devamlı pepsi içildiğinde daha güzel olduğu bir süre sonra anlaşılıyor. Zaten Amerika nın büyük bölümüde pepsi içiyor

Bizim bimde 1.5 litrelik pepsilerden yok diğer bimlerde var mı? Eskiden vardı 2-3 aydan beri yok burda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.respect

Bildiğim kadarıyla mentol naneli şekerler varya, iki üç tane içine atıp kapağı kapatınca asit miktarı tekrar orta seviyelere gliyormuş. Ben dolu şişede denedim oldu. Hatta daha asitli oldu

salak gibi denedim, geçmişte o kadar mentos kola videosu izlememe rağmen, şimdi akşam eve 20 yaşındaki oğlunu terlik süpürge ile dövmeye gelecek bi anne var ve içilecek kola ortada yok, mutfağın bilumum yerlerine dağılmış durumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Said6

quote:

Orijinalden alıntı: JessieJ

Ya ne uğraşıyosunuz gidin bimden 1.5 litrelik Pepsi alın zaten gazı kaçmadan bitmiş oluyor. 2 tane aldığın zaman 3 litresi 3 liraya gelirken Cocacola 2.5 litresi 3 tl oluyor ve gazıda kaçarmı kaçmazmı diye insanın içine dert oluyor. Pepsi sevmeyenler çıkabilir ama inanın colayı bırakıp devamlı pepsi içildiğinde daha güzel olduğu bir süre sonra anlaşılıyor. Zaten Amerika nın büyük bölümüde pepsi içiyor

Bizim bimde 1.5 litrelik pepsilerden yok diğer bimlerde var mı? Eskiden vardı 2-3 aydan beri yok burda.

Bizim burda hala var. Sen en iyisi bimdeki çalışana sor niye pepsi gelmiyor diye

• ben daha etkili bir yöntem buldum.2.5 litrelik alıcağımı 1 litrelik alıyorum.bir oturusta bittiği için her bardakta sınırsız kola tadını alabiliyorum..alkışları duyabiliyorum
  • 1lt le cola alın için içebildiğiniz kadar içemezseniz atın
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

quote:

Orijinalden alıntı: Cait

quote:

Orijinalden alıntı: PAXMAHNHOB

Yeni mi keşfettin bunu Kolayı koyduktan sonra, iyice sıkarak, kola kapağın üstüne çıkana kadar (dikkat edin dökmeyin) sıkarak kapatırsanız, asidi daha uzun süre gider. Kapağıda iyice sıkın tabiki. Açtığınızda fıss sesi çıkmaz. Bunu yapıp kapağıda sıkıp kapattığınızda şişenin eski haline dönmesi imkansız.

inanmayın. Fıs sesi illaki çıkmak zorunda çıkmıyorsa gazı kaçmıştır.

Oldu, kendi gözle gördüğümüz deneyimize inanmayalım, bu arkadaşa inanalım beyler..

evet bana inanın

• Şu an önereceğim yöntem gayet gereksiz, masraflı aynı zamanda komik olabilir. Fakat gerçekten işe yarayacaktır.

Hemen bir adet tubeless lastik sibobu alıyoruz.(Araba lastiğindekinden) bunu güzelce kapağın ortasına monteliyoruz.

ve pompa veya kompresör ile tekerlek şişirir gibi şişeye hava basıyoruz. 20 PSI kadar basınçla (Şişe patlarsa ne olcak bahsetmiyorum bile)

bu düzeneği yarı dolu bir şişeyi istedeğiniz kadar çalkalayıp deneyebilirsiniz. Gazının kaçmadığnı greceksiniz.

Albert mode off:
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.