|
![]() |
Kök 2: 1,333 Mü, Yoksa 1,41 Mi?
Kök 2, matematiksel bir sabit ve karesi 2'ye eşit olan irrasyonel bir sayıdır. Genellikle 1,41 olarak yuvarlanır ancak bunun nedeni 1,333'ten daha doğru olması değildir.
Gerçekte, kök 2 hem 1,333 hem de 1,41'e eşit değildir. Ondalık gösteriminde sonsuz sayıda rakam içeren bir irrasyonel sayıdır.
1,333, kök 2'nin kesirli kısmının sonlu bir temsilidir. Sonsuz sayıda 3 rakamının periyodik olarak tekrarlandığı bir tekrarlayan ondalıktır.
Öte yandan, 1,41, kök 2'nin ilk iki ondalık basamağının yuvarlanmış temsilidir. Bu yuvarlama, birçok hesaplama için yeterince doğrudur ancak tam ve kesin değildir.
Kök 2'nin gerçek değeri, aralarında 1,41421356237 ve 1,41421356236 olduğu sonsuz sayıda ondalık basamağa sahiptir.
Bu nedenle, kök 2'nin 1,333 veya 1,41'e eşit olmadığını, bunun yerine sonsuz sayıda rakama sahip bir irrasyonel sayı olduğunu hatırlamak önemlidir. Kullanılan yuvarlama derecesine bağlı olarak, 1,333 veya 1,41, kök 2'nin yaklaşık değerleri olarak kullanılabilir.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
If people knew how hard I worked to get my mastery, it wouldn't seem so wonderful at all. -Michelangelo
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre34 -- 13 Mayıs 2020; 18:47:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Imza atamiyorum kalem yok
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |