Şimdi Ara

Köfte Tarifi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk



  • Eğer kıymayı yoğurduktan sonra direk şekil verip dinlendirmeden tavaya atarsan aynı restorantlardaki gibi, senin tabirinle sakız gibi oluyor. Denendi, onaylandı
  • Dana etine kuzu eti karıştırıyolar , o yüzden çok hoş oluyo + Özel baharatları var
  • Bim>içerideki dondurucu>içindeki köfte
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kelaynak33

    Eğer kıymayı yoğurduktan sonra direk şekil verip dinlendirmeden tavaya atarsan aynı restorantlardaki gibi, senin tabirinle sakız gibi oluyor. Denendi, onaylandı

    O zaman baharatlat harmanlanmaz kabarmaz falan filan olmaz yani adam akıllı
  • Yok mu hiç kasap,restorant işleten vs. yav
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Yok mu hiç kasap,restorant işleten vs. yav



    http://www.vidivodo.com/video/cine-koftesi-tarifi-vahenin-sofrasi/906714

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=228349




    Bu köftenin harcını, yiyen katıyor


    Osman Akçay, Sadi Beyazıt - 12.11.2005 Mangalda köfte yapmak isteyenler kıymasını almadan önce içine ne koyacağını düşünür. Kıymanın iyisinin yanında, içine koyacağı köfte harçlarını da özenle seçer.Köftenin içerisine neler konmaz ki; yumurta, bayat ekmek, karabiber, kırmızı biber, pirinç, sıvı yağ, çörek otu, defne yaprağı, fesleğen, maydanoz ve köfte tarifine göre daha niceleri. Bu tür köfte harçları, köfteye ayrı bir lezzet katar. Bunu bilen gıda firmaları hazır köfte harçları için ciddi yatırım yapmışlar ve piyasaya hazır köfte sürmüşler. Vatandaşlar, kıyma aldıkları yerlerde hazır köfte harçlarını da seçerler. Siz hiç harcı dışında olan, köfte lezzetini ayrı, harç lezzetinin ayrı ikram edildiği köfte yediniz mi? Yemediyseniz geç kaldınız sayılmaz. Bunun için Aydın'ın Çine ilçesine uğramanız ve bir asırdır içerisine harç olarak sadece, soğan, kimyon ve tuz katılan, diğer harçların yanında verildiği meşhur Çine Köftesi'nden tadabiliriniz.

    Lezzetli eti, Madran yaylasından gelen yoğurtla hazırlanan ayranıyla damak tadına tat katan Çine Köftesi, 1930 yılından beri damak lezzetine önem verenlere ikram ediliyor. Çine'de yetişen dana ve sığır etinden yapılan kıymanın, soğanla birlikte karıldığı Çine Köftesi'ne harç olarak sadece kimyon ve tuz katılıyor. Usta ellerin yoğurduğu Çine Köftesi, mangalda pişerken yanında da taze soğan, domates ve taze biber kızartılıyor. Mangala konan köftelerin iyi pişmesi için sürekli çevrilmesi gerekiyor. Piştikten sonra müşteriye servis edilen köftelerin yanında köfte harcı olarak, toz biber, kekikli pul biber, tuzlu toz biber ve pul biber konuluyor. Madran suyuyla yoğrulan hamurdan yapılan üzeri susmalı lavaş ekmeği ve yine madran suyuyla yapılan yayık ayranı ikram ediliyor. Çine Köftesi'ni yiyenler, etin, harçların, ayranın ve tereyağlı lavaş ekmeğinin lezzetini ayrı ayrı alıyor.

    Çine Köftesi'ni 27 yıldır yoğuran köfteci ustası Fikret Bayık (42), kendisine bu işi öğreten rahmetli ustası Köfteci Tahsin ve ilk Çine Köftesi'ni yapan Abdurrahman Işık'ın tarifi dışında köfte yapamadığını belirtiyor. Köfte ustası Bayık, Çine Köftesi'nin en büyük özelliğinin, kıyma tadının ayrı, yanında ikram edilen harç tadının ayrı alınması ve sadece mangalda pişirilmesi olduğunu ifade ediyor. Seçilen etlerin de önemli olduğunu vurguluyor. Çine'de yetişen hayvanların etinden başka et kullanmadıklarını ifade eden Bayık, Çine Köftesi'nin yapılışını da şu şekilde tarif ediyor: "Etimizi aldığımızda soğanlarla birlikte kıyma yaparız. Daha sonra hünerli ellerde bu kıymaya tuz ve kimyon katarak yoğururuz. Kıyma yoğrulurken başka bir şey katılmaz. Daha sonra ızgarada kıymayı sürekli çevirerek pişiririz. Kıymamız pişerken yanında domates, soğan ve biberimiz de pişer. Köfteyle birlikte servis tabağının yanında köfte harcı olarak, toz biber, kekikli pul biber, tuzlu toz biber ve ayrıca da pul biber verilir. Madran suyuyla yoğrulan hamurdan yapılan üzeri susam serpilmiş lavaş ekmeği ve yine madran suyuyla yapılan yayık ayranı ikram edilir. Çine Köftesi yiyen, köftenin yanında diğer tüm yediklerinin de lezzetini ayrı ayı alır."

    Çine'ye uğrayarak köftesinden tadanlar bir dahaki sefere köfte yemeden ilçeden geçmiyorlar. Köftenin tadını alan Marmaris, İzmir İstanbul, Ankara, Didim, Fethiye'deki işletmeciler ve turizmciler, hazır Çine Köftesi siparişi veriyor. Çine'de hazırlanan köfteler, Türkiye'nin dört bir yanında köfteci mangallarında pişirilerek afiyetle yeniyor. Çine Köftesi'nin tadını tüm ülkeye duyuran köftecilerden isim hakkını tecil ettirenler bile var. Tadı, kalitesiyle takdir toplayan Çine Köftesi, ismiyle de tescillenmiş durumda.

    Aydın Muğla karayolu üzerinde sırlanan köfteciler, yazın, turistler tarafından büyük rağbet görüyor. Köfteci Tahsin, Köfteci Dede, Mehmet Zengin'in Yeri, Enişte'nin Yeri, Çine Köftecisi gibi isimlerle yıllardır hizmet veriyorlar. Karayolu üzerindeki köftecilere yoldan geçenlerin çoğu uğrayarak meşhur Çine Köftesi'nden mutlaka tadıyor. Bu tadı alanlar ise her geçtiklerinde Çine Köftesi yemeden ayrılmıyor.




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En lezzetli Tekirdağ Köftesi??
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kaburga etinden yapılıyor
  • quote:

    Orijinalden alıntı: istanbuldakiAYDINEFESİ

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Yok mu hiç kasap,restorant işleten vs. yav



    http://www.vidivodo.com/video/cine-koftesi-tarifi-vahenin-sofrasi/906714

    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=228349




    Bu köftenin harcını, yiyen katıyor


    Osman Akçay, Sadi Beyazıt - 12.11.2005 Mangalda köfte yapmak isteyenler kıymasını almadan önce içine ne koyacağını düşünür. Kıymanın iyisinin yanında, içine koyacağı köfte harçlarını da özenle seçer.Köftenin içerisine neler konmaz ki; yumurta, bayat ekmek, karabiber, kırmızı biber, pirinç, sıvı yağ, çörek otu, defne yaprağı, fesleğen, maydanoz ve köfte tarifine göre daha niceleri. Bu tür köfte harçları, köfteye ayrı bir lezzet katar. Bunu bilen gıda firmaları hazır köfte harçları için ciddi yatırım yapmışlar ve piyasaya hazır köfte sürmüşler. Vatandaşlar, kıyma aldıkları yerlerde hazır köfte harçlarını da seçerler. Siz hiç harcı dışında olan, köfte lezzetini ayrı, harç lezzetinin ayrı ikram edildiği köfte yediniz mi? Yemediyseniz geç kaldınız sayılmaz. Bunun için Aydın'ın Çine ilçesine uğramanız ve bir asırdır içerisine harç olarak sadece, soğan, kimyon ve tuz katılan, diğer harçların yanında verildiği meşhur Çine Köftesi'nden tadabiliriniz.

    Lezzetli eti, Madran yaylasından gelen yoğurtla hazırlanan ayranıyla damak tadına tat katan Çine Köftesi, 1930 yılından beri damak lezzetine önem verenlere ikram ediliyor. Çine'de yetişen dana ve sığır etinden yapılan kıymanın, soğanla birlikte karıldığı Çine Köftesi'ne harç olarak sadece kimyon ve tuz katılıyor. Usta ellerin yoğurduğu Çine Köftesi, mangalda pişerken yanında da taze soğan, domates ve taze biber kızartılıyor. Mangala konan köftelerin iyi pişmesi için sürekli çevrilmesi gerekiyor. Piştikten sonra müşteriye servis edilen köftelerin yanında köfte harcı olarak, toz biber, kekikli pul biber, tuzlu toz biber ve pul biber konuluyor. Madran suyuyla yoğrulan hamurdan yapılan üzeri susmalı lavaş ekmeği ve yine madran suyuyla yapılan yayık ayranı ikram ediliyor. Çine Köftesi'ni yiyenler, etin, harçların, ayranın ve tereyağlı lavaş ekmeğinin lezzetini ayrı ayrı alıyor.

    Çine Köftesi'ni 27 yıldır yoğuran köfteci ustası Fikret Bayık (42), kendisine bu işi öğreten rahmetli ustası Köfteci Tahsin ve ilk Çine Köftesi'ni yapan Abdurrahman Işık'ın tarifi dışında köfte yapamadığını belirtiyor. Köfte ustası Bayık, Çine Köftesi'nin en büyük özelliğinin, kıyma tadının ayrı, yanında ikram edilen harç tadının ayrı alınması ve sadece mangalda pişirilmesi olduğunu ifade ediyor. Seçilen etlerin de önemli olduğunu vurguluyor. Çine'de yetişen hayvanların etinden başka et kullanmadıklarını ifade eden Bayık, Çine Köftesi'nin yapılışını da şu şekilde tarif ediyor: "Etimizi aldığımızda soğanlarla birlikte kıyma yaparız. Daha sonra hünerli ellerde bu kıymaya tuz ve kimyon katarak yoğururuz. Kıyma yoğrulurken başka bir şey katılmaz. Daha sonra ızgarada kıymayı sürekli çevirerek pişiririz. Kıymamız pişerken yanında domates, soğan ve biberimiz de pişer. Köfteyle birlikte servis tabağının yanında köfte harcı olarak, toz biber, kekikli pul biber, tuzlu toz biber ve ayrıca da pul biber verilir. Madran suyuyla yoğrulan hamurdan yapılan üzeri susam serpilmiş lavaş ekmeği ve yine madran suyuyla yapılan yayık ayranı ikram edilir. Çine Köftesi yiyen, köftenin yanında diğer tüm yediklerinin de lezzetini ayrı ayı alır."

    Çine'ye uğrayarak köftesinden tadanlar bir dahaki sefere köfte yemeden ilçeden geçmiyorlar. Köftenin tadını alan Marmaris, İzmir İstanbul, Ankara, Didim, Fethiye'deki işletmeciler ve turizmciler, hazır Çine Köftesi siparişi veriyor. Çine'de hazırlanan köfteler, Türkiye'nin dört bir yanında köfteci mangallarında pişirilerek afiyetle yeniyor. Çine Köftesi'nin tadını tüm ülkeye duyuran köftecilerden isim hakkını tecil ettirenler bile var. Tadı, kalitesiyle takdir toplayan Çine Köftesi, ismiyle de tescillenmiş durumda.

    Aydın Muğla karayolu üzerinde sırlanan köfteciler, yazın, turistler tarafından büyük rağbet görüyor. Köfteci Tahsin, Köfteci Dede, Mehmet Zengin'in Yeri, Enişte'nin Yeri, Çine Köftecisi gibi isimlerle yıllardır hizmet veriyorlar. Karayolu üzerindeki köftecilere yoldan geçenlerin çoğu uğrayarak meşhur Çine Köftesi'nden mutlaka tadıyor. Bu tadı alanlar ise her geçtiklerinde Çine Köftesi yemeden ayrılmıyor.




    Videolara işyerinde oldugundan bakamadım ama saol




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk

    bir çok yolu vardır. eğer sizin tanıdığınız iyi bir kasap varsa gidin ve kuzu+dana karışık kıyma alın mevsim köfte baharatı ile karıştırın. (reklam yaptım ama diğerleri pek iyi değil).diğer bir yolu ise dana kıymaya soğan(çok ince doğranmış ve acı suyu sıkılmış) + 1 çay kaşığı karbonat atın ve bir gece dolapta dinlendirin. bu 2 yöntemde işe yarar. kendim yapıyorum. ve yemek konusunda uzmanım denebilir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FırtınalıDenizinYolcusu -- 25 Temmuz 2012; 14:21:27 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk

    bir çok yolu vardır. eğer sizin tanıdığınız iyi bir kasap varsa gidin ve kuzu+dana karışık kıyma alın mevsim köfte baharatı ile karıştırın. (reklam yaptım ama diğerleri pek iyi değil).diğer bir yolu ise dana kıymaya soğan(çok ince doğranmış ve acı suyu sıkılmış) + 1 çay kaşığı karbonat atın ve bir gece dolapta dinlendirin. bu 2 yöntemde işe yarar. kendim yapıyorum. ve yemek konusunda uzmanım denebilir

    baharat atmican, isi bilen baharat atmaz, tuz o kadar belki biraz da karabiber.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk

    bir çok yolu vardır. eğer sizin tanıdığınız iyi bir kasap varsa gidin ve kuzu+dana karışık kıyma alın mevsim köfte baharatı ile karıştırın. (reklam yaptım ama diğerleri pek iyi değil).diğer bir yolu ise dana kıymaya soğan(çok ince doğranmış ve acı suyu sıkılmış) + 1 çay kaşığı karbonat atın ve bir gece dolapta dinlendirin. bu 2 yöntemde işe yarar. kendim yapıyorum. ve yemek konusunda uzmanım denebilir

    baharat atmican, isi bilen baharat atmaz, tuz o kadar belki biraz da karabiber.

    işini bilen baharat atmazmıdışarıda yediğin köftelere ne katılıyor acaba?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk

    bir çok yolu vardır. eğer sizin tanıdığınız iyi bir kasap varsa gidin ve kuzu+dana karışık kıyma alın mevsim köfte baharatı ile karıştırın. (reklam yaptım ama diğerleri pek iyi değil).diğer bir yolu ise dana kıymaya soğan(çok ince doğranmış ve acı suyu sıkılmış) + 1 çay kaşığı karbonat atın ve bir gece dolapta dinlendirin. bu 2 yöntemde işe yarar. kendim yapıyorum. ve yemek konusunda uzmanım denebilir

    aga bana güzelce tarif at 1 hafta ev bos denicek bişiler arıyordum benim tam istedigim köfte tekirdag köftesi sakız gibi olcak böleama dersen ev köftesinden daha güzel tarifim var diosan yolla ( Ev köftesinden kastım ekmek,harc,maydonoz vs)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk

    bir çok yolu vardır. eğer sizin tanıdığınız iyi bir kasap varsa gidin ve kuzu+dana karışık kıyma alın mevsim köfte baharatı ile karıştırın. (reklam yaptım ama diğerleri pek iyi değil).diğer bir yolu ise dana kıymaya soğan(çok ince doğranmış ve acı suyu sıkılmış) + 1 çay kaşığı karbonat atın ve bir gece dolapta dinlendirin. bu 2 yöntemde işe yarar. kendim yapıyorum. ve yemek konusunda uzmanım denebilir

    baharat atmican, isi bilen baharat atmaz, tuz o kadar belki biraz da karabiber.

    işini bilen baharat atmazmıdışarıda yediğin köftelere ne katılıyor acaba?

    benim dedigim isini bilen icin, sarimsak ve sogan daatilmaz kofteye, tuz ve koyun+dana karisik et yogrulur o sekilde yapilir, cunku baska ne katsan etin tadini bozar. Dilersen olduktan sonra koyarsin kimyon filan ama benim tavsiyem sade tuz belki biraz da karabiberdir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ata1606 -- 25 Temmuz 2012; 14:52:41 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kimyacı_~_Na2SO4

    kaburga etinden yapılıyor

    Var mi tarif falan ya atıyorum %40 kaburga %60 kuzu al karıstır sunu koy falan
  • Döner gibi yanak etinden kullanılmayan deri parçalarından, memeden yapıyorlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TuVNeRa

    Döner gibi yanak etinden kullanılmayan deri parçalarından, memeden yapıyorlar


    Ukraynada öle yapıyo olabilirler dogrudur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harun Ö. -- 25 Temmuz 2012; 15:36:09 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: ata1606

    quote:

    Orijinalden alıntı: sgtujwdgk

    quote:

    Orijinalden alıntı: Harun Ö.

    Bu restorantlardaki köftelerin tarifini bilen var mi ? Benim bi kasap arkadas kaburga etiyle kıymayı karıstırıyolar ondan sakız gibi oluo diyodu dogrumudur :d Sakız gibi oolması için napılmalı ev köfteleri tad vermiyo artk

    bir çok yolu vardır. eğer sizin tanıdığınız iyi bir kasap varsa gidin ve kuzu+dana karışık kıyma alın mevsim köfte baharatı ile karıştırın. (reklam yaptım ama diğerleri pek iyi değil).diğer bir yolu ise dana kıymaya soğan(çok ince doğranmış ve acı suyu sıkılmış) + 1 çay kaşığı karbonat atın ve bir gece dolapta dinlendirin. bu 2 yöntemde işe yarar. kendim yapıyorum. ve yemek konusunda uzmanım denebilir

    baharat atmican, isi bilen baharat atmaz, tuz o kadar belki biraz da karabiber.

    işini bilen baharat atmazmıdışarıda yediğin köftelere ne katılıyor acaba?

    benim dedigim isini bilen icin, sarimsak ve sogan daatilmaz kofteye, tuz ve koyun+dana karisik et yogrulur o sekilde yapilir, cunku baska ne katsan etin tadini bozar. Dilersen olduktan sonra koyarsin kimyon filan ama benim tavsiyem sade tuz belki biraz da karabiberdir.

    Adam haklı , işin sırrı etin kalitesi , koyunun , dananın yediği yemin kalitesi , yetiştirilme şekli...

    Bu işin babası denilen yerlerin çoğunun kendi çiftlikleri vardır , kendileri yetiştirirler hayvanı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 25 Temmuz 2012; 16:00:07 >




  •  Köfte Tarifi


    Not: Evet orucum ve risk budur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YodaTheMaster

     Köfte Tarifi


    Not: Evet orucum ve risk budur

    Naptın sen ya ayıp ya


    Hala bi tarif şeklinde çıkmadı be ya hiç yok mu trakyalı falan




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.