Şimdi Ara

kodlama için macbook yada mac mantıklımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
3.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar acaba mac için c# vs. kodlama için visual studio gibi programlar var mı varsa da windows kadar kullanışlı olur mu? şimdiden teşekkürler...

• güncel
  • .Net ortamı yok, onun dışında sıkıntı yok. Java, C/C++/objective c, matlab geliştirmelerini yapıyorum macbook'da.

Edit: Visual Studio C++ kullanmam gerekti bir projede sadece, bootcamp ile windows kurup yapmıştım onuda. Kusa kusa tamamlamıştım işte o işi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desert_rain -- 6 Eylül 2012; 15:05:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

.Net ortamı yok, onun dışında sıkıntı yok. Java, C/C++/objective c, matlab geliştirmelerini yapıyorum macbook'da.

Edit: Visual Studio C++ kullanmam gerekti bir projede sadece, bootcamp ile windows kurup yapmıştım onuda. Kusa kusa tamamlamıştım işte o işi :)

Hocam hangi mac i tavsiye edersiniz..bende düşünüyorum program yazmak için standart pc kullanımları ve belki bı kaç oyun en fazla 2-3 olcak sekilde

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sheitank

quote:

Orijinalden alıntı: desert_rain

.Net ortamı yok, onun dışında sıkıntı yok. Java, C/C++/objective c, matlab geliştirmelerini yapıyorum macbook'da.

Hocam hangi mac i tavsiye edersiniz..bende düşünüyorum program yazmak için standart pc kullanımları ve belki bı kaç oyun en fazla 2-3 olcak sekilde

15" macbook pro yeterli. bende late 2011 var. her türlü işlem için yeterli gayet
  • Butcen nedir nereden alacaksin bunlari yazmamissin ki hocam? Bu istediklerinizi 2009 modek bir macbook pro da yapar son model retina ekranli macbook pro da.

Ben ozellikle objective-c icin Xcode kullaniyorum ve cok memnunum. Eger ev ortaminda kullanacaksaniz iMac almanizi oneririm, ha ben mobil kullaniciyim derseniz Macbook Pro tabiki. Ayrica oyunlar cok ust duzey degilse Macbook Air veya Macbook Pro 13" gibi bir sistem daha ekonomik olacaktir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadasın konusundan biraz çıkıyoruz ama kusura bakmasın..hocam bütçeden çok aletin sağlamlığı uzun omurlulugu ve isim hiç kasmasan yapabilmem önemli..istediğim özelliklere göre MacBook Pro 15" iyi bı seçenek olur mü sizce?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Arkadasın konusundan biraz çıkıyoruz ama kusura bakmasın..hocam bütçeden çok aletin sağlamlığı uzun omurlulugu ve isim hiç kasmasan yapabilmem önemli..istediğim özelliklere göre MacBook Pro 15" iyi bı seçenek olur mü sizce?

tabiki 15" serisinin en alt modeli bile işinizi görür. elimde 2011 model 2.0ghz yani en alt early model mbp var 2.bilgisayar olarak kullanıyorum ve kendisi en üst ayarlarda skyrim açıkken aynı anda final cut üzerinden 1080p video exportluyor ve photoshop üzerinden o ara RAW fotoğraf editliyorum.
    Not: Çift işletim sistemi kurulu, Windows ve Mac aynı anda çift monitörde açık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5980C441C -- 7 Eylül 2012; 14:21:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Butcen nedir nereden alacaksin bunlari yazmamissin ki hocam? Bu istediklerinizi 2009 modek bir macbook pro da yapar son model retina ekranli macbook pro da.

Ben ozellikle objective-c icin Xcode kullaniyorum ve cok memnunum. Eger ev ortaminda kullanacaksaniz iMac almanizi oneririm, ha ben mobil kullaniciyim derseniz Macbook Pro tabiki. Ayrica oyunlar cok ust duzey degilse Macbook Air veya Macbook Pro 13" gibi bir sistem daha ekonomik olacaktir.

Hocam tesekkur ederim ama yine bir kac sorum var tam olarak hangi programlari kullaniyorsunuz onlari soyleyebilirmisibiz birde suan almanyadan gelme bir macbook air 13" var bunu almam benim icin mantikli olurmu ben aynizamanda skyrim dir cod dur bf dir falan oynuyorum ve su mac lerde anladigim kadari ile yeni oyunlar oynaniyor kafami kurcalayan tek sey air olmasi daha profesyonel bir sekilde kod yazamiyorum gelisme asamasindayim

• quote:

Orijinalden alıntı: Earnest35

quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Butcen nedir nereden alacaksin bunlari yazmamissin ki hocam? Bu istediklerinizi 2009 modek bir macbook pro da yapar son model retina ekranli macbook pro da.

Hocam tesekkur ederim ama yine bir kac sorum var tam olarak hangi programlari kullaniyorsunuz onlari soyleyebilirmisibiz birde suan almanyadan gelme bir macbook air 13" var bunu almam benim icin mantikli olurmu ben aynizamanda skyrim dir cod dur bf dir falan oynuyorum ve su mac lerde anladigim kadari ile yeni oyunlar oynaniyor kafami kurcalayan tek sey air olmasi daha profesyonel bir sekilde kod yazamiyorum gelisme asamasindayim

mesela 4gb ram bana yetmiyor tam 4gb ı da kullanıyorum yeni 2012 15" pro aldım bende şimdi ram alıp 16gb yapcam ama sen air alırsan onun ramini arttıramazsın. program için benim tercihim hep büyük ekran küçüklerde zor yazarsın göremezsin. gelelim ekran kartına oyunlarda performans elde edemezsin intel ile harici kart şart ben açıyorum 512 nvidia keyfime bakıyorum intelden hayır yok

• Yani alma diyorsunuz harici ekran kartini nasil oluyor eger olursa aira alabilirim simdi turkiyede okadar fazla para vermek istemiyorum proya

• quote:

Yani alma diyorsunuz harici ekran kartini nasil oluyor eger olursa aira alabilirim simdi turkiyede okadar fazla para vermek istemiyorum proya

paylaşımsız ı kastetmiştim intel ram den çalıyor nvidia da ise kendi belleği var biyerden paylaşmıyor yani, yoksa extra alıpta takma gibi bişe söz konusu deil oyun içinse böyle almanız lazım
  • quote:

Merhabalar acaba mac için c# vs. kodlama için visual studio gibi programlar var mı varsa da windows kadar kullanışlı olur mu? şimdiden teşekkürler...

hocam hangi modeli olursa olsun macler en üst düzey performans sunan ve bağımsız derecelendirme kuruluşlarının raporlarına göre rakibi windowsu bile en hızlı çalıştıran sistemlerdir. hangi modelini alırsan al bir kere mac kullandın mı bir daha başka birşey seni tatmin etmez. hele mac osa da alıştın mı windows iyice yaban gelmeye başlar. tüm macler windows ve linux çalıştırma niteliğine sahiptir, normal bir pc den hiçbir farkı yoktur hatta çok daha görsel olarak güzel kaliteli bir görünüm ve üst düzey performans sunarlar. malzeme kalitesinden tut da performansına şarj süresine kadar herşeyine aşık olacaksın emin ol. model olarak yakında tanıtılacak olan 13 inç macbook pro retina al derim. ama her modeli ister air ister pro ister imac hepsi mükemmel. kullanım koşullarına göre sen seç

• Hocam mid 2010 15'' macbook pro kullanıyorum.

PHP ve Javascript ile kodlama yapıyorum. Hiç sıkıntı yok gayet memnunum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: baba yorgun06

quote:

Merhabalar acaba mac için c# vs. kodlama için visual studio gibi programlar var mı varsa da windows kadar kullanışlı olur mu? şimdiden teşekkürler...

hocam hangi modeli olursa olsun macler en üst düzey performans sunan ve bağımsız derecelendirme kuruluşlarının raporlarına göre rakibi windowsu bile en hızlı çalıştıran sistemlerdir. hangi modelini alırsan al bir kere mac kullandın mı bir daha başka birşey seni tatmin etmez. hele mac osa da alıştın mı windows iyice yaban gelmeye başlar. tüm macler windows ve linux çalıştırma niteliğine sahiptir, normal bir pc den hiçbir farkı yoktur hatta çok daha görsel olarak güzel kaliteli bir görünüm ve üst düzey performans sunarlar. malzeme kalitesinden tut da performansına şarj süresine kadar herşeyine aşık olacaksın emin ol. model olarak yakında tanıtılacak olan 13 inç macbook pro retina al derim. ama her modeli ister air ister pro ister imac hepsi mükemmel. kullanım koşullarına göre sen seç

Turkiyedeki pro fiyatlari cok pahali oldugu icin ya bu airi alicam yada getiren kisi tanidik oldugu icin oradan bir pro siparisi vericem hocam tesekkurler

• quote:

quote:

quote:

Turkiyedeki pro fiyatlari cok pahali oldugu icin ya bu airi alicam yada getiren kisi tanidik oldugu icin oradan bir pro siparisi vericem hocam tesekkurler

hocam eğer abdde tanıdığın varsa direkt oradan al, trde de geçerli garantisi, bilkomu arayıp sordum iphone dışındaki tüm apple ürünleri nereden alınırsa alınsın bizim garantimizdedir dedi adam.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hocam eğer abdde tanıdığın varsa direkt oradan al, trde de geçerli garantisi, bilkomu arayıp sordum iphone dışındaki tüm apple ürünleri nereden alınırsa alınsın bizim garantimizdedir dedi adam.

Hocam ben öle pek fazla mac kullanmadım ama aklıma gelmişken soruyum tanıdık olmadan güvenilir nerden getirebiliriz ve ABD Olduğu için alet turkce tekrar burda format mı atılacak yoksa yazılım
    İcinde yüklü dil seçeneği var mı?merak ettim de

• Kod yazmada bana kalırsa 13' macbook air bile gayet yeterli. Ben 2007 Macbook kullanıyorum.

Kullandığım uygulamalar:

Eclipse, XCode ve çok ender de olsa Visual Studio (boot camp üzerinden).

En çok ihtiyaç duyacağınız şeyler:

1- Ram (En az 8Gb.)
    2- SSD (Otomatik kod tamamlama "ide" lerin açılışı ve veritabanı işlemleirni çok hızlandırıyor bana en büyük performans artışını ssd sağladı.)

işlemci zaten i serisi işlemcilerin hepside fazlasıyla bu işi beceriyor.
  • mac mini
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam ben öle pek fazla mac kullanmadım ama aklıma gelmişken soruyum tanıdık olmadan güvenilir nerden getirebiliriz ve ABD Olduğu için alet turkce tekrar burda format mı atılacak yoksa yazılım
    İcinde yüklü dil seçeneği var mı?merak ettim de

hocam macos da öyle windows gibi sadece aldığın yerdeki dil olayı yok tüm dilleri haznesinde barındırıyor buna Türkçe de dahil, ayarlardan istediğin dili seçip restart atıyorsun tmmdır çok kolay, klavyeye gelince sana en yakın resmi bilkom teknik servisine götürüyorsun orada özel bir aletle tuşu çıkarıp yerine yine orjinal türkçe karakteri oturtuyor zaten abd q ve türkçe q klayede birkaç tuş farklı onları değiştiriyor laptopu açma vs olayı yok tamamen dışardan puzzle parçası takar gibi... bir de abdden ben olsam ancak ve ancak direkt diyaloğum olan tanıdığa getirtrim diğer türlü aracılar felan girerse sorun yaşarsın bir valizde aynı üründen 3 taneye kadar getirebiliyorlar hiç kutusu hatta jelatini dahi açılmamış şekilde, zaten getirteceksen öyle söyle apple storedan aldığı gibi jelatinini dahi açmadan valize koysun getirsin ve tabi MUTLAKA FATURAYI DA GETİRSİN. ben geçen sefer abdden almıştım kuzenim getirmişti mis gibi jelatinini ilk ben burda açtım ilk ben dokundum zaten anca öyle içine siniyor insanın bir de dediğim gibi nereden alırsan al iphone dışındaki tüm apple ürünleri bilkom garantisi altında oluyor, aslında bir şekilde faturayı kaybetsen bile seri nosundan merkezi sisteme girip bilgilerine ulaşıyor ve tamamen müşteri memnuniyeti odaklı şekilde gereken her şeyi yapıyorlar. benim bir arkadaş abdden aldığı macbook prosunu ankaradaki bilkom teknik servisinde yaptırmıştı öyle fatura felan götürmedi kasanın altındaki seri no yu okuyup giriş yaptılar cihazı aldılar 3 gün sonra teslim ettiler. 3 gün içinde de her gün arayıp bugün şunu yaptık şunu değiştirdik gibi bilgi verdiler ben böyle bir kalite anlayışı hiçbir yerde görmedim cihazı teslim aldıktan sonra da ertesi gün appledan direkt amerika merkezden mail geldi cihazınızı şu teknik servise götürdünüz aldığınız hizmeti değerlendirin diyye anket maili yolladılar, aynı gün akşam da bilkom istanbul genel müdürlükten arayıp memnun kaldınız mı diye sordular

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 8 Eylül 2012; 19:37:01 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.