Şimdi Ara

Kodak Makineler Yardım ve Öneri Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben bundan iki yıl önce Kodak Eeasy Share C360 aldım ve kullandım.

Makina bana göre mükemmel özelliklere sahipti, eksileri olsa da özellikle video çekimi ile bana harikalar yarattı.

Geçen zaman içinde makinemin kaza sonucu objektifi arıza yaphtı ve tamiri pahalı geldiğinden bu şeklide aksak kullanıyorum.

Yakın zamanda bu makineden tekrar alma derdine düştüm ama piyasada bulamayınca iyi bir tezgahtar bana aynı fiyata Sonyy Cyber Shot sattı, nispeten daha 7.2 mpiksel ile göz doldurda ve daha hızlı olsa da Kodak'ın video kalitesinin yanından bile geçmedi ve ona olan aşkımı daha da körükledi.

Şimdi ben yeni bir Kodak almak istiyorum ve daha fazla da para verebilirim yaklaşık, 400 ytl civarı.

Ama makinemin Easy Share serisi gibi cebe girebiliceği büyüklüğü benim için önemli ve video çekimindeki kalite %100 önemli. Ama bu modelden daha fazla artısı ve pratikliği ile çekim kalitesi bakımından hangi modeli önerirsiniz.

Yardımlarınıza ve önerilerinize çok ihtiyacım var.

***********************************************************************************

KODAK - EASYSHARE C360 5MP (Türkçe Menü)

Teknik Özellikleri

Marka : Kodak
    Model
    : Easyshare C 360
    Piksel Sayısı : 5.0 Megapiksel
    Maksimum Çözünürlük : 2690x1994
    Düşük Çözünürlük : 2569x1929
    CCD Çözünürlüğü : 5.36 milyon piksel
    Sensör Tipi : CCD
    ISO Oranı : 80, 100, 200, 400, 800
    Optik Zoom : 3x (34-102mm)
    Dijital Zoom : 5x
    Otomatik Netlik : Var
    Manuel Netlik : Var
    Beyaz Ayarı : Var Auto ve 4 manuel beyaz ayarı
    Diyafram : f/2.7–5.2 (geniş), f/4.6–8.0 (tele)
    Çekim Hızı : 4–1/1400 san.
    Dahili Flaş : Var
    Harici Flaş : Yok
    Pozlama : Var /-2.0 EV ile 0.5 EV adımlı
    Ölçüm Sistemi : Merkezi Ağırlıklı ölçüm, Merkezi Spot ölçüm
    Çekim Modları
    : night portrait, night landscape, snow, beach, text/document, fireworks, flower, museum/manner, self-portrait, party, children, backlight
    Objektif Değişimi : Yok
    Video Çekimi : SESLİ VGA (640 × 480 pixels) ile 24 fps, QVGA (320 × 240 pixels) ile 24 fps
    Uzaktan Kumanda : Yok
    Kendi Kendine Çekim : Var
    Video Çıkışı : Var
    Hafıza Türü : 32 MB Dahili, Sd/MMC Kart Kullanımı
    Kayıt Formatı : JPEG,,
    Vizör : OPTİK
    LCD Ekran : 2.0"
    Bilgisayar Bağlantısı : USB
    Pil, Batarya, Şarj Adaptörü
    : 2 Adet Kalem Pil Şarj Aleti Yok
    Ağırlık : 150 gr.
    Boyutlar : 84.7 × 64.7 × 34.9 mm

Kutu İçeriği

2 Adet Kalem Pil

Bağlantı Kabloları

Bilgisayar cd'si

Kullanım Kılavuzu

Garanti Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 9 Mayıs 2007; 16:42:47 >

• 400 vermene bile gerek yok

Kodak C875 modelini öneririm kesinlikle. Bunu piyasada 350 ile 380 arasında bulabilirsin.. Bende önceden Kodak Dx6340 modelini kullanıyordum. 4Xoptik zoom ve 3 mp ve SCHNEIDER-KREUZNACH VARIOGON lensi ile çok güzel fotograflarım oldu. 3 Yıl kullandıktan sonra bu makinayı yegenime verdim.

Geçenlerde kendime Nikon Coolpix L3 modelini aldım. Videosu eski Kodak makinama göre daha iyiydi ancak iç mekanda özellikle flaşsız çekimlerde sorunlar yaşadım. Dışarıda açık havada cok güzel fotogralar çekebilmesine karşın iç mekan çekimleri kötüydü. Tabii burada iç mekandan yetersiz ışığı anlamamız gerekiyor sanırım. İşte daha sonra eski kodak makinamın fotograf kalitesine olan özlemimdenmidir, içerisinden elektirik akımı geçen her türlü cihaza duyduğum arzudanmıdır bilmem, kısa bir araştırma sonucunda dogubanktan Kodak C875 aldım.. Makina 5X Optik zoom, SCHNEIDER lens ve 1/1,8" lik CCD sensörü ile kaliteli fotoğraflar çekebileceğim fikrinde beni yanıltmadı. (Nikon da kendi sınıfında bence çok güzel bir makina , küçük ve hafif, her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz bir makina, ancak özellikle ev içinde 10 aylık kızımın hareketli haldeyken bulanıksız çekimlerini yapma konusunda çok sıkıntı yaşattı bana. Ancak dış mekan çekimleride son derece güzel.. )
    Aynı zamanda C875 ile 640x480 30fps video da çekebilirsin..

Aynı özellikleri taşıyan bu fiyata başka makina yok. Canon, Nikon, Fuji gibi markalarada bakabilirsin ve kesinlikle hepsininde de seni tatmin edecek video ve fotograf kalitesini yakalarsın. Ancak Kodak C875 benzer özellikteki makinalara göre uygun fiyatıyla iyi bir tercih olur diye düşünüyorum..

Bu arada 2 gün önce Altunizade Gold dada gördüm.. 378 Ytl fiyat verdiler..

İş yerinde olduğum için yanımda örnek fotoğraflar yok. Ancak Gerek Nikon L3, gerekse Kodak C875 için örnek fotoğraf isteyenler olursa koymaya çalışırım , ayrıca elimden geldiğince soruları cevaplamayada çalışıırm.. Ayrıca forumda Kodakçılar buraya başlığı içerisinde C875 fotolarıda mevcut, yanlız sayfa sayısı arttığı için biraz fazlaca dolaşman gerekebilir..

• kodak ana sayfasini ziyaret edersen cok daha fazla secenk ornek fotolar ve yorumlar bulabilirsin bende c 743 yada c 875 modellerini tavsiye ederim
  • Sevgili arkadaşlar, sevgili Xbit, önerileriniz çok ufkumu açtı.

Kodak'ın C875'inin C360'a göre lensi ki tam olarak anlamını bilmesem de (5X tamamen cam Schneider-Kreuznach optik zoom lens) farkının bi özelliği olsa gerek ve 5x optik zoom'u elimdeki sony'i satıp bunu almak konusunda çok etkili oluyor.

Benim fark ettiğim buradaki Xbit arkadaşımın da bahsettiği video çekim kalitesi ve karanlık ortamlarda ışığı kendi başına ayarlama özelliği ile Kodak'ın bir fotoğraf makinesinde film çekme özelliğine beni aşık edip artık aynı özelliği her makinede aramama sebep olmasıdır.

Ne yazık ki elimdeki sony bir çok artı özelliğine rağmen video konusunda (340*280) gözümü açan Kodak'ın yanından geçmiyor (670*480 mov kalitesi süper) Sony'nin video kalitesi çok kötü olduğu gibi, karanlık veya ev içi ortamlarda hiç bir şey görmen mümkün değil, oysa karanlık ortamları kodak çok güzel ayarlıyor, ayrıca kodak'ın video çekiminde karanlıkta bile objektifinin yanına yerleştirdiği küçük kırmızı ışığın ne kadar yararlı olduğunu gördükten sonra benim kodak'tan vazgeçmem mümkün değil gibi.

Ah, bi de Sony Cyber Shot yüzlerce fotoğrafı silme konusunda "teker teker" özelliğini barındırıyor "hepsini" yok veya format atmak gerekiyor ki çok şaşırttı bu özellik beni!!

C743'de fiyat ve performansı ile dikkatimi çekti. Ayrıca dizayn olarak daha bir şık geldi. Sadece optik zoom'un farkı acaba çok fark ediyor mu. Herşeyden önemlisi C360'ın video kalitesini yukarı çıkarsın ama düşürmesin istiyorum:(

Ayrıca C875 , C743'den daha üst bir model olduğu halde netteki araştırdığım fiyatlarda neredeyse 50 YTL'lik bir ara olduğunu görüyorum, bu da doğru yerden alışveriş yaparsam C875'in çok karlı bir alışveriş olacağını gösteriyor.

Aşağıda Kodak'ın söylediğiniz modeli ile ilgili bir de yazı gördüm ve aktarıyorum.

Bütün bilgi ve paylaşımlar için teşekkür.

***************************************************************************************

Kodak C875
    Ilhan Engin : 12 Ağustos 2006 - 11:08 CET

KodakKodak C875 : Kodak, ödül sahibi EasyShare serisindeki yeni modeli Kodak EasyShare C875 dijital fotoğraf makinesini duyurdu. EasyShare C serisinin yeni modeli Kodak C875 dijital kamera yenilikçi teknolojileri ve kolay kullanım özellikleriyle dikkat çekiyor. 8.0 megapiksel çözünürlüklü Kodak C875 dijital fotoğraf makinesi tamamen cam merceklerden oluşan Schneider Kreuznach 5x optik zum objektife ve 2.5 inç (6.35 cm) büyüklüğünde LCD ekrana sahip. Son derece gelişmiş bir tasarımı kullanım kolaylığı ile birleştiren Kodak C875 dijital kamera fotoğrafın yanısıra VGA görüntü kalitesinde video klipler de çekebiliyor. C875 kullanıcıları, nesnelere daha fazla yaklaşabilirken, 76x102 cm’ye kadar kaliteli baskılar alabiliyorlar.
    Kodak C875Kodak EasyShare C875 - Zum objektif
    8.0 MP çözünürlüğe ve 5X tamamen cam Schneider-Kreuznach optik zoom lense sahip olan Kodak EasyShare C875, uygun fiyatı ve artırılmış özellikleri ile dikkat çekiyor. Son derece gelişmiş bir tasarımı kullanım kolaylığı ile birleştiren ürün, en iyi çekim modunu otomatik olarak belirleyen “akıllı poz” özelliği sayesinde, şaşırtıcı derecede başarılı fotoğraflar çekiyor. Çekilen fotoğraflar ise geniş açılı görüntüleme imkanı veren, 6.4 cm’lik iç/dış mekan renkli ekranda kolayca izlenebiliyor. Ürün aynı zamanda, daha iyi ve parlak fotoğraflar için Kodak Perfect Touch teknolojisini sunuyor. Kullanıcılar, 30 fps’de TV kalitesinde (VGA) video çekebiliyor, videodan baskı (4, 9 ya da 16) alabiliyor, MPEG-4 sıkıştırmayla daha az bellek kullanarak tek tek kareleri görüntüleyip paylaşabiliyorlar.

Kodak EasyShare C875

Kodak Türkiye -Burcu Yılmaz
    Kodak Türkiye Dijital Görüntüleme Ürünleri Grup Ürün Müdürü Burcu Yılmaz,
    dijital fotoğraf makinesi pazarında lider bir firma olarak, yenilikçi, küçük ama güçlü ürünlerle bir kez daha üstünlüklerini kanıtladıklarını söylüyor. Yılmaz, fotoğraf severlere yüksek kaliteli fotoğraflar çekmek için gerekli araçları sunduklarını ve dijital fotoğrafçılık alanında çıtayı sürekli yükselttiklerini de sözlerine ekliyor. Kodak C875 dijital kameranın ağustos ayı sonunda piyasaya sunulması planlanıyor.

Kodak EasyShare Sistemi
    Dijital fotoğraf makineleri, yazıcılar, dok birimleri, mürekkepli ve termal medya birimleri, yazılımlar ve Kodak EasyShare Gallery hizmetini kapsayan gelişmiş Kodak EasyShare sisteminin bir parçası olan Kodak EasyShare yazılımı kullanıcıların fotoğraflarını kolaylıkla organize etmeleri, baskı almaları ve paylaşmalarını sağlıyor. Yazılımın takvim özelliği sayesinde fotoğraflar çekildikleri ya ve güne göre düzenlenerek aranan görüntülerin kolaylıkla bulunmasına olanak tanınıyor. Yeni bir tasarım ile piyasaya sunulan yazılım Kodak’ın web sitesinden ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Kodak EasyShare yazılım özellikleri
    • Yepyeni bir arayüz tasarımı
    • Hızlı navigasyon çubuğu ile tam ekran gösterim
    • UI kişiselleştirme
    • Fotoğrafların streamlined indeks gösterimi
    • Dinamik ikonlar
    • Yerleşik video izleme özelliği
    • Picture CD
    • Resimler üzerinde yapılan değişikliklerin yazılım tarafından takibi
    • Kaliteli baskıların otomatik olarak gerçekleştirilmesi

Kodak hakkında
    Görüntüleme alanında bir dünya lideri olan Kodak, fotoğraf, grafik iletişim ve sağlık sektörlerine hizmet vermektedir. 2005’te 14,3 milyar dolarlık satış yapan şirket, dijital odaklı büyüme stratejisine sahip olup, tüketiciler, işletmeler, yaratıcı profesyoneller ve sağlık kuruluşları için yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaktadır. Kodak, 1992 yılından bu yana, Türkiye’de de faaliyet göstermektedir.

C875

C743

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 10 Mayıs 2007; 12:16:48 >

• Sevgili Luciferman rica ederim.. Tecrübeleri paylaşmak gerek.. Bende bu forumlardan çok şey öğrendim.. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Sanırım Kodak C875 kendibaşına bir forum başlığı olmalı..

iyi günler
  • XBİT HAKLISIN BENCEDE c875 kendi aşına bir topik olmalı hernekadar daha makineyi alamasamda...

Bu arada doğubank ta alışveriş yapan varmı aranızda...
    quote:

Orjinalden alıntı: Xbit

Sevgili Luciferman rica ederim.. Tecrübeleri paylaşmak gerek.. Bende bu forumlardan çok şey öğrendim.. Yardımcı olabildiysek ne mutlu bize.

Sanırım Kodak C875 kendibaşına bir forum başlığı olmalı..

iyi günler
  • Birde Kodak Z885 diye bir modeli çıkıyor yada çıktı.. ISO 3200 var.. kasa aynı. rengi siyah ve Image Stabilization var.. Ama buralara ne zaman gelir bilemiyorum..

http://www.kodak.com/eknec/PageQuerier.jhtml?pq-locale=tr_TR&pq-path=10684&_requestid=6161

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xbit -- 10 Mayıs 2007; 16:04:09 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ya arkadaşlar, bu gün makinemi aldım.Hem mutluluk hem de bu forumu okuyunca büyük bir bunalıma girdim.

Mutluyum çünkü makineme kavuştum. Kodak C875 Başlıbaşına harika bir şey. Üstelik Gold'dan 9 ay vade farksız taksit ile 334 ytl. gibi çok düşük bir fiyata aldım. İnanılmaz güzel özellikleri ile beni eski versiyonumun bütün eksilerinden kurtardı. Gerek üst tekerleğinin daha az ses çıkaran ve esnek yapısı gerekse menüleri, 5x zoom'u ve hızı, video çekerken zoom özelliğinin aktif olması ses gidiyor biraz ama dert değil ve bir dolu yenilenmiş seçenek ile eski versiyona taş çıkarttı.

Ammaa. Burada yazdığınız ve mayısta çıkması muhtemel kodak Z885 modelinden haberim olsaydı inanın biraz daha kendimi sıkar ve bu siyah inci için biraz daha beklerdim

Ah, Z885. Bi makine bu kadar mı karizmatik bu kadar mı albenili olur. Yaktın beni. Hercai miyim neyim!!

Aslında elimdeki makinenin neredeyse aynısı ama siyahı, yine de siyah olmasını çok tercih ederdim. Of ya off of.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 11 Mayıs 2007; 8:54:49 >

• boşver. z885 alırsın 3 ay sonra da z985 çıkar. bu işler böyle malesef.
  • Bencede üzülmeden gerek yok şu anda.. z885 kaça gelir bilmiyoruz henuz.. Fİyatına göre çok güzel bir makina almışsın hayırlı olsun..
  • Arkadaşlar, alıp kullanmaya başlayınca Kodak C875'ın C360'dan bazı eksikleri olduğunu fark ettim. Mesela vizör konmamış bu makinaya ve beni en çok rahatsız eden manuel flaş ayarının kaldırılmış olması.

Çünkü bazen açık havada bile flaş ile çekmek çok güzel sonuçlar çıkarırken bunun artık olmaması çok canımı sıktı acaba bir yerinde var da ben mi bulamadım bilemedim ama, keşke bu ayarı kaldırmasalarmış ama zoom özelliğinin yeni hali beni bayağı tatmin etti.

Her neyse fiyatı ve artılarıyla alınabilir bi makineye sahip olduğumun farkındayım, sanki diğer modele göre pili daha hızlı tüketiyormuş gibi bi izlenim edindim ama biraz daha zaman ile onun öyle olup olmadığını anlayabilirim sanırım. Şu klavuzunda varsa bir karşılaştırma yapsam iyi olur, ama tabii çözünürlüğün çok yüksek olması da buna neden olabilir, en iyisi şimdilik 5mp'de tutmamım bi bakıncası olmaz.

Flaş konusunda sizde de durum aynı mıdır, açık havada bile flaş kullanamaz mıyız?

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.