Şimdi Ara

Kod Yazma Hakkında [YARDIM]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhabalar bilgisayar programcılığı bölümünde 1. sınıfım fakat sorun şu kafamda algoritmayı kursamda kodu yazamıyorum (çünkü syntax bilgim fazla yok sınıfta öğrendiğimiz kadarı ile gidiyoruz)

C üzerine gidiyoruz okulda fakat vizelerde kodda kafamda neler yapılacağının taslağını yani algoritmasını kuruyorum fakat koda gelince hesaplamalarda yanlışlıklar çıkıyor.

Örneğin hoca vizede saniye türünden girilen bir veriyi saat dakika ve saniye olarak göstermemizi istemiş.

Ben şu şekilde yapmıştım

saat dakika saniyeyi 60 a tanımladım mantığım şu idi 1 dakika 60 saniye ise 1 saat 60 dakikadır mantığı idi.

Sonra dakika saat saniye ile sırasıyla böldürdüm fakat sorun şu ki mantık doğru olsa bile kodum çalışmadı.

kodum şu idi:

#include <stdio.h>

int main() {

int sure , saat=60 , dakika=60 , saniye=60 , hesaplama;

printf("sureyi giriniz");
    scanf("%d",&sure);
    hesaplama=sure / saat , sure / dakika , sure / saniye;
    printf("%d",&hesaplama);
    return(0);
    }

Tabii kodum yanlış onu belirteyim çalıştırmayı deneyenler hata ile karşılaşabilir.

Şimdi gelelim asıl konuya arkadaşlar sizce sağdan soldan bulduğum örnekleri bakıp yorumlamaya çalışsam doğru olur mu ? Yani örneklere baka baka gitmek doğru mu ? İleride örneklere bakmaktan kod yazamamaktan korkuyorum yardım eden herkese şimdiden teşekkür ederim.

Kitap olarak elimde palme yayıncılığın programlamayı c ile öğreniyorum kitabı var muhammer yorulmaz ile seher yorulmaz mıydı yazarları tam aklımda değil yazarları

Dipnot: Bölümü bırakmayı düşünmüyorum olana kadar devam PES ETMEK YOK !

• ac youtube'dan c tutorial izle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funky-nd

ac youtube'dan c tutorial izle.

Hocam örnekler üzerinden gitmek daha mantıklı diyorsunuz fakat korkum şu örneklerde takılıp kalmaktan korkuyorum sorun orada
  • quote:

Orijinalden alıntı: CyberMachine

quote:

Hocam örnekler üzerinden gitmek daha mantıklı diyorsunuz fakat korkum şu örneklerde takılıp kalmaktan korkuyorum sorun orada

ornek degil hocam tutorial, neyi nasil yapman gerektigini ogrenicen o playlistlerde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi funky-nd -- 2 Aralık 2017; 22:24:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

ornek degil hocam tutorial, neyi nasil yapman gerektigini ogrenicen o playlistlerde.

Ya sonuçta tutorialdada örnek üzerinden anlatılıyor.

Bir şeyi yazmak için birden çok yol var benim derdim en basidi en sade ve optimizeli olan yolu kendim yapabilmek bilindik şeylerden yol sentezlemek istesemde bu çok zor bir şey ben ondan korkuyorum kalıpları yıkmayı seven birisiyim

Yani aynı yerde takılmakta aynı yolda kalmaktan korkuyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 2 Aralık 2017; 22:29:43 >

• Dili öğrenecek bir kaynağa ihtiyacınız var, kullanımlar sizin sandığınız gibi değil mesela. Örneklere takılı kalmak diye birşey de yok. Ege üniversitesinde 3. sınıfım ben de, bu yıla kadar youtube a pek bakmamıştım ama artık tek başına projeler yapmaya başladıkça interneti bol bol kullanmayı öğreneceksin.
    Diyelim ki String tanımlamayı ve bölme, birleştirme gibi işlemleri bilmiyorsun. Genel bir konu olduğu için "C string işlemleri" diye arattığında bir çok kaynağa ulaşabilirsin ama spesifik konularda takılmaya başladıkça ingilizce aratmaya başlayacaksın. Daha 1. sınıfsın, bu yaz ingilizceni hallet, okuduğunu anlayabilir duruma gel. Şu ana kadar yaşadığım en büyük pişmanlık o, 2 yazım da boş geçti. Sen böyle yapma. Okulda tüm ödevleri tek başına yap, ödev vermiyorlarsa bir c programlama kitabı al ve oradaki örnekleri anlayana kadar kullandığın ortamda yaz, çalıştır.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

Bir şeyi yazmak için birden çok yol var benim derdim en basidi en sade ve optimizeli olan yolu kendim yapabilmek bilindik şeylerden yol sentezlemek istesemde bu çok zor bir şey ben ondan korkuyorum kalıpları yıkmayı seven birisiyim

kardes sen kitaptan da calisma o zaman, malum o da ornekler uzerinden anlatiyo.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amazon Hakkında Yardım Lütfen
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: berdin123

Dili öğrenecek bir kaynağa ihtiyacınız var, kullanımlar sizin sandığınız gibi değil mesela. Örneklere takılı kalmak diye birşey de yok. Ege üniversitesinde 3. sınıfım ben de, bu yıla kadar youtube a pek bakmamıştım ama artık tek başına projeler yapmaya başladıkça interneti bol bol kullanmayı öğreneceksin.
    Diyelim ki String tanımlamayı ve bölme, birleştirme gibi işlemleri bilmiyorsun. Genel bir konu olduğu için "C string işlemleri" diye arattığında bir çok kaynağa ulaşabilirsin ama spesifik konularda takılmaya başladıkça ingilizce aratmaya başlayacaksın. Daha 1. sınıfsın, bu yaz ingilizceni hallet, okuduğunu anlayabilir duruma gel. Şu ana kadar yaşadığım en büyük pişmanlık o, 2 yazım da boş geçti. Sen böyle yapma. Okulda tüm ödevleri tek başına yap, ödev vermiyorlarsa bir c programlama kitabı al ve oradaki örnekleri anlayana kadar kullandığın ortamda yaz, çalıştır.

Elimde kitap var zaten hocanın önerdiği hem algoritmik hemde syntax yönünden iyi bir kitap var.

C ile programlamayı öğreniyorum adlı kitabı yukarıda belirtmiştim.

İngilizce konusunda haklısınız fakat yazın python kursu düşünüyorum tabii ingilizce için pdf döküman felan indirdim baya 10.000 e yakın kelime indirdim grammer için cambridge üniversitesinin kitaplarını buldum 3 kitabı birden.

C çok detaylı bir dil zaten hatta bana göre en iyi masaüstü programlama dili denilebilir makine diline çok yakın main olarak c'den ilerleyip python ve java üzerinden devam etmeyi düşünüyorum zaten.

Yakında Çözümlü C örnekleri kitabımda gelecek.

İnternet çok engin bir kaynak fakat sorun şu ki bazı kaynaklar çok yanlış anlatabiliyor bunu çok yaşadım kitaplardada bu karşıma çıkıyor.

Mesela Rıfat çölkesenin her yönüyle c kitabı 2 ay denedim kodların hepsini çalışmadı ayar oldum kitabı yaktım (ciddi ciddi ateşe verdim) netten bulduğum basit bir kod çalıştı ama adamın yazdığı merhaba kodu çalışmıyor mesela çok ayar oldum birde TRT onaylı BTK onaylı üstüne 15. basım...

Aklımda elimde ki kitaptan ilerleyip destek olarak youtube ve github'u kullanmak var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

kardes sen kitaptan da calisma o zaman, malum o da ornekler uzerinden anlatiyo.

• quote:

quote:

Dili öğrenecek bir kaynağa ihtiyacınız var, kullanımlar sizin sandığınız gibi değil mesela. Örneklere takılı kalmak diye birşey de yok. Ege üniversitesinde 3. sınıfım ben de, bu yıla kadar youtube a pek bakmamıştım ama artık tek başına projeler yapmaya başladıkça interneti bol bol kullanmayı öğreneceksin.

Elimde kitap var zaten hocanın önerdiği hem algoritmik hemde syntax yönünden iyi bir kitap var.

İngilizce konusunda haklısınız fakat yazın python kursu düşünüyorum tabii ingilizce için pdf döküman felan indirdim baya 10.000 e yakın kelime indirdim grammer için cambridge üniversitesinin kitaplarını buldum 3 kitabı birden.

C çok detaylı bir dil zaten hatta bana göre en iyi masaüstü programlama dili denilebilir makine diline çok yakın main olarak c'den ilerleyip python ve java üzerinden devam etmeyi düşünüyorum zaten.

İnternet çok engin bir kaynak fakat sorun şu ki bazı kaynaklar çok yanlış anlatabiliyor bunu çok yaşadım kitaplardada bu karşıma çıkıyor.

Mesela Rıfat çölkesenin her yönüyle c kitabı 2 ay denedim kodların hepsini çalışmadı ayar oldum kitabı yaktım (ciddi ciddi ateşe verdim) netten bulduğum basit bir kod çalıştı ama adamın yazdığı merhaba kodu çalışmıyor mesela çok ayar oldum birde TRT onaylı BTK onaylı üstüne 15. basım...

Aklımda elimde ki kitaptan ilerleyip destek olarak youtube ve github'u kullanmak var.

Hocam kodun çalışmaması için milyonlarca sebep var. C dili yapısı ve günümüzde compilerlarının yeterli desteği görememesinden dolayı yazımı zor bir dil. Compilerlar bazı hataları göstermiyor ve aktif hata bildirim sistemi yok çoğunda. Yanlışlıkla bir noktalı virgül bile koymasanız tüm kodu sildiğiniz bile oluyor sinirden. Bu zamanlarınız aklınıza geldikçe ileride güleceksiniz kendinize, kod yazmak böyle cins bir iş değil çünkü, belli bir seviyeye geldiğinizde yazdıklarınızdan bolca zevk te alacaksınız. Size şuan için tek diyeceğim hocalarınızın veridği ödevleri yapın, slaytlarındaki kodları anlayın, anlamasanız bile yazıpğ çalıştırmaya çalışın çalışmadığında da asistana gidin diyin hoca bu kod çalışmıyor, bana yardım et. Asistanla ne kadar çok iletişimde olursanız o kadar çok ilerliyorsunuz kod yazma yolunda.
    Benim kendi gözlemim 1. sınıfta %5lik bir kesim, 2. sınıfta %20 lik kısım, 3. sınıfta ise bölümün yarısına yakını bol vakitlerinde kod yazar, yeni ortamlar dener, arkadaş ortamında yapmak istediği projelerden bahseder ve kendini artır bir coder olarak görür. Ben bu yıl kendimi böyle görmeye başladım, yapmak istediğim projeler var ve bunlar için çeşitli teknolojileri öğrenmem gerekiyor. Boş vakitlerimde de açıp internetten araştırıyorum.
    Şu 3 filmi izlemenizi öneririm;
    -Jobs (2013)
    -Steve Jobs(2015)
    -Pirates of silicon valley
    bol şanslar.

• #include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>
    #include <time.h>

int main()
    {
    printf("

");
    int sure,saniye,dakika,saat;
    printf("** Sureyi giriniz ( saniye cinsinden ) :");
    scanf("%d",&sure);
    int sure1=sure;

saat=sure/3600;
    sure=sure%3600;
    dakika=sure/60;
    sure=sure%60;
    saniye=sure;

printf("
    %d saniye = %d saat %d dakika %d saniyeden olusmaktadir. ",sure1,saat,dakika,saniye);

return 0;
    }

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pir2xh -- 2 Aralık 2017; 23:18:41 >
  • quote:

quote:

quote:

Hocam kodun çalışmaması için milyonlarca sebep var. C dili yapısı ve günümüzde compilerlarının yeterli desteği görememesinden dolayı yazımı zor bir dil. Compilerlar bazı hataları göstermiyor ve aktif hata bildirim sistemi yok çoğunda. Yanlışlıkla bir noktalı virgül bile koymasanız tüm kodu sildiğiniz bile oluyor sinirden. Bu zamanlarınız aklınıza geldikçe ileride güleceksiniz kendinize, kod yazmak böyle cins bir iş değil çünkü, belli bir seviyeye geldiğinizde yazdıklarınızdan bolca zevk te alacaksınız. Size şuan için tek diyeceğim hocalarınızın veridği ödevleri yapın, slaytlarındaki kodları anlayın, anlamasanız bile yazıpğ çalıştırmaya çalışın çalışmadığında da asistana gidin diyin hoca bu kod çalışmıyor, bana yardım et. Asistanla ne kadar çok iletişimde olursanız o kadar çok ilerliyorsunuz kod yazma yolunda.
    Benim kendi gözlemim 1. sınıfta %5lik bir kesim, 2. sınıfta %20 lik kısım, 3. sınıfta ise bölümün yarısına yakını bol vakitlerinde kod yazar, yeni ortamlar dener, arkadaş ortamında yapmak istediği projelerden bahseder ve kendini artır bir coder olarak görür. Ben bu yıl kendimi böyle görmeye başladım, yapmak istediğim projeler var ve bunlar için çeşitli teknolojileri öğrenmem gerekiyor. Boş vakitlerimde de açıp internetten araştırıyorum.
    Şu 3 filmi izlemenizi öneririm;
    -Jobs (2013)
    -Steve Jobs(2015)
    -Pirates of silicon valley
    bol şanslar.

Dev c++ kullanıyoruz C konusunda en başarılı c derleyicisi içinde gömülü ve başarılı bir İDE.

Slaytta kodları anlamaya çalışıyorum fakat üstüne bende bir şeyler katmaya çalışıyorum kurcalaya kurcalaya anlamam gerek.

Bütün satıları teker teker kontrol ediyorum hata yok mu var mı diye öyle kodu yazıyorum geçen yazdığım kod mesela:

Şenol hocadan mod almada bir soru vardı onu buna uyarladım mesela:

#include <stdio.h>

int main () {

int sayi , hafta , kalan , gun1,gun2,gun3,gun4,gun5,gun6,gun7,toplam,i;
    for(i=0; ;i++) {

printf("bir sayi giriniz \n");
    scanf("%d",&sayi);
    hafta=7;
    kalan=sayi%hafta;
    printf("Gunun Sayisi= %d \n ");

gun1=1;
    gun2=2;
    gun3=3;
    gun4=4;
    gun5=5;
    gun6=6;
    gun7=7;

if (kalan==gun1)

{
    printf("Gunlerden pazartesi\n");

}

else if (kalan==gun2)
    {

printf("Gunlerden sali\n");
    }

else if (kalan==gun3)
    {

printf("Gunlerden Carsamba\n");
    }

else if (kalan==gun4) {

printf("Gunlerden Persembe\n");

}

else if (kalan==gun5)
    {

printf("Gunlerden Cuma\n");

}

else if (kalan==gun6)

{

printf("Gunlerden Cumartesi\n");

}

else if (kalan==gun7)
    {
    printf("Gunlerden Pazar\n");

}

getch();
    }

}

Mesela bu program girdiğiniz gün sayısından kaç gün sonra hangi güne denk geleceğini hesaplıyor.

Tek tek deneme yanılma ile yaptım bunu.

Derdim dersten kendimi ileri seviyeye atmak kendimi inanılmaz derecede geliştirmek ve hocalarda bunu bizden bekliyor.

Mesela biz daha algoritmada 3 ayda dizilere daha yeni geldik fakat bizden mesela şunu istiyor hoca proje ödevi olarak:

Gazetelerin arkasında ki o kare bulmacaları istiyor onu yapacağız ve yazdığımız şeyi kontrol edip tekrar yazılmasını engellemesini istiyor...

Yani minimum şey gösteriliyor bizden extreme şey isteniyor finallerdede zor olacak.

Ben bu yüzden kendimi geliştirmeyi istiyorum derse bağlı kalırsam geç kalacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: pir2xh

#include <stdio.h>
    #include <stdlib.h>
    #include <time.h>

int main()
    {
    printf("

");
    int sure,saniye,dakika,saat;
    printf("** Sureyi giriniz ( saniye cinsinden ) :");
    scanf("%d",&sure);
    int sure1=sure;

saat=sure/3600;
    sure=sure%3600;
    dakika=sure/60;
    sure=sure%60;
    saniye=sure;

printf("
    %d saniye = %d saat %d dakika %d saniyeden olusmaktadir. ",sure1,saat,dakika,saniye);

return 0;
    }

Geçen bende vizeden sonra kontrol ederken görmüştüm bunu yinede teşekkür ederim

Vizede patates olduk ne yapalım

• hocam sen yolun başındayken bırak bu işi, sende ışık göremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: poly_d

hocam sen yolun başındayken bırak bu işi, sende ışık göremedim.

Pes edenler hayatta başarılı olamazlar ben devam edeceğim.

Üzgünüm ama trollük bu konuda bana sökmez.
  • dostum kararlılığını sevdim açıkçası , geçen sene ben de 1.sınıftım ve bu yaşadığın durum çok çok normal. bundan 1 sene önce fizikte momentum çözerken şimdi sana ap ayrı şeyler gösteriyorlar tabi ki kafana oturmaması olağan. ayrıca şöyle bir şey var bir aşamadan sonra bunlar çok basit gelecek sana. geçen sene de ben bunlarda zorlanıyordum şimdi bak sana kodu yazan benim , aynı kararlılıkta ilerle pes etme iyi geceler.
  • quote:

dostum kararlılığını sevdim açıkçası , geçen sene ben de 1.sınıftım ve bu yaşadığın durum çok çok normal. bundan 1 sene önce fizikte momentum çözerken şimdi sana ap ayrı şeyler gösteriyorlar tabi ki kafana oturmaması olağan. ayrıca şöyle bir şey var bir aşamadan sonra bunlar çok basit gelecek sana. geçen sene de ben bunlarda zorlanıyordum şimdi bak sana kodu yazan benim , aynı kararlılıkta ilerle pes etme iyi geceler.

Burada ki elemanlar makarasına yapıyor sende ışık göremedim diyede ego tatmini işte zaaf yokluyorlar.

Önemli olan anlayabilmek sabır edebilmektir. Programlama gelecekte elmastan daha değerli olacak.

Bunlar elbet basit benim daha dosyaların içine erişebilen kodlar yazacak seviyeye gelmem lazım bunlar çok basit şeyler zaten farkındayım fakat çok dikkat gerektiriyor ve benim birazda matematiğim kötü ondan ne yapacağımı kestiremiyorum tam, kodda hesaplama sıkıntısı bu yüzden çıkıyor.

Syntax bilgimde dediğim gibi fazla yok ama yavaş yavaş kapanacak bu açıklar.

• quote:

quote:

dostum kararlılığını sevdim açıkçası , geçen sene ben de 1.sınıftım ve bu yaşadığın durum çok çok normal. bundan 1 sene önce fizikte momentum çözerken şimdi sana ap ayrı şeyler gösteriyorlar tabi ki kafana oturmaması olağan. ayrıca şöyle bir şey var bir aşamadan sonra bunlar çok basit gelecek sana. geçen sene de ben bunlarda zorlanıyordum şimdi bak sana kodu yazan benim , aynı kararlılıkta ilerle pes etme iyi geceler.

Burada ki elemanlar makarasına yapıyor sende ışık göremedim diyede ego tatmini işte zaaf yokluyorlar.

Önemli olan anlayabilmek sabır edebilmektir. Programlama gelecekte elmastan daha değerli olacak.

Bunlar elbet basit benim daha dosyaların içine erişebilen kodlar yazacak seviyeye gelmem lazım bunlar çok basit şeyler zaten farkındayım fakat çok dikkat gerektiriyor ve benim birazda matematiğim kötü ondan ne yapacağımı kestiremiyorum tam, kodda hesaplama sıkıntısı bu yüzden çıkıyor.

Syntax bilgimde dediğim gibi fazla yok ama yavaş yavaş kapanacak bu açıklar.

bilgisayar mühendisliği bölümünün en kötü yanı bu zaten bilgiler kolayca bulunabildiği için bölüme başlarken bile bu işe kafa yormuş adam çıkıyor senin zorlandığın şeyi 1 dakikada yapıyor sonra sen diyorsun ki bende mi sorun var acaba , halbuki inşaat okuyan adam evde tuğla yapıp mı geliyor bölüme ? bunlar canını sıkmasın elbet daha bilgili ve ego sahibi insanlar olacak ama dediğim gibi ben de hala gelişmekteyim gelişmeye çalışıyorum, bu yollarda ben de zorlandım fakat artık gördüğün üzre en azından bunları yapıyorum. sen de gün gelecek bunları çerez niyetine yardım olarak yazacaksın.

• 1 sene sadece c , 3 ay da sadece java görüp projeyi c# veya c++'dan istemeleri...
  • quote:

1 sene sadece c , 3 ay da sadece java görüp projeyi c# veya c++'dan istemeleri...

Sorma hocam zaten kitaba baktıkça çok manyakça şeyler yapabileceğimin farkına bile vardım not defterine basit vsb komutlarını gömüp çalıştırabileceğimi bile fark ettim.

Hocanın önerdiği kitap gayet güzel bir rehber oldu en azından elimde bir harita bir pusula var yönümü kolay kolay kaybetmem.

Bunlar tamamlandıktan sonra deep learning , yapay zeka vs onlar hakkında döküman toplamaya başlarım.

Ufak bir bot tarzı bir şey yazsam bile güzel olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.