Şimdi Ara

Kod Yazma Hakkında [YARDIM] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
835
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Derdim dersten kendimi ileri seviyeye atmak kendimi inanılmaz derecede geliştirmek ve hocalarda bunu bizden bekliyor.

Mesela biz daha algoritmada 3 ayda dizilere daha yeni geldik fakat bizden mesela şunu istiyor hoca proje ödevi olarak

Gazetelerin arkasında ki o kare bulmacaları istiyor onu yapacağız ve yazdığımız şeyi kontrol edip tekrar yazılmasını engellemesini istiyor...

Yani minimum şey gösteriliyor bizden extreme şey isteniyor finallerdede zor olacak.

Ben bu yüzden kendimi geliştirmeyi istiyorum derse bağlı kalırsam geç kalacağım.

Türkiye'de yazılımla ilgili eğitimler fevkalade kötü, o yüzden anlattığın şeye şaşırmadım. Ancak en iyi üni'de olsan bile örneğin Stanford, Harvard gibi, iyi programcı olabilmek için akıl gücünü en iyi sekilde kullanarak sürekli yeni kodlar denemeli veya yazmalısın, değişik türde sorunları çözen yeni türde programlar geliştirmeli ve çalıştırmalısın. C programlama konusunda en iyi kitap Herbert Schildt'in C++: The Complete Reference, kitabı Aralık 2002 basımıdır, isminin C++ olduğuna bakma kitabın 3'te 1'lik bölümü C'yi anlatır. Bu kitabın maalesef Türkçe cevirisi yok fakat zaten olsaydı da, cevirmenlere inşaat işçisi veya daha düşük ücret verdiklerinden, kötü bir çeviri olurdu ve faydadan cok zararı da olabilirdi, dünyanın en iyi C kitabı bir anda cok berbat kitap olarak ün de yapabilirdi. O yüzden İng öğrenmek kesin şart gibi birşey.

Video tutoriallar da yeri geldikçe iyidir. Her bir şey için video bakmak tembelliğe alıştırabilir o yüzden arasıra az ve öz şekilde video seyredilebilir. Tahmin edebileceğin gibi, video tutorial alanında da oldukça gerideyiz.

Dev-C++ iyidir fakat C programlarını IDE olmadan sadece bir editörde (örneğin Sublime Text gibi) yazıp, CMD.exe veya PowerShell gibi komut satırında elle girilen komutla derleyebilmek te iyidir özellikle örneğin derlenecek program Windows'un GDI32.dll gibi kütüphanelerini kullanıyorsa, o dll 'i bağlama ifadesini Dev-C++ eklemesi yerine elle yazarak eklediğinde C'yi daha iyi anlamanı da sağlayabilir, aynı durum Java için de geçerli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: revivo72

quote:

Derdim dersten kendimi ileri seviyeye atmak kendimi inanılmaz derecede geliştirmek ve hocalarda bunu bizden bekliyor.

Mesela biz daha algoritmada 3 ayda dizilere daha yeni geldik fakat bizden mesela şunu istiyor hoca proje ödevi olarak

Gazetelerin arkasında ki o kare bulmacaları istiyor onu yapacağız ve yazdığımız şeyi kontrol edip tekrar yazılmasını engellemesini istiyor...

Yani minimum şey gösteriliyor bizden extreme şey isteniyor finallerdede zor olacak.

Ben bu yüzden kendimi geliştirmeyi istiyorum derse bağlı kalırsam geç kalacağım.

Türkiye'de yazılımla ilgili eğitimler fevkalade kötü, o yüzden anlattığın şeye şaşırmadım. Ancak en iyi üni'de olsan bile örneğin Stanford, Harvard gibi, iyi programcı olabilmek için akıl gücünü en iyi sekilde kullanarak sürekli yeni kodlar denemeli veya yazmalısın, değişik türde sorunları çözen yeni türde programlar geliştirmeli ve çalıştırmalısın. C programlama konusunda en iyi kitap Herbert Schildt'in C++: The Complete Reference, kitabı Aralık 2002 basımıdır, isminin C++ olduğuna bakma kitabın 3'te 1'lik bölümü C'yi anlatır. Bu kitabın maalesef Türkçe cevirisi yok fakat zaten olsaydı da, cevirmenlere inşaat işçisi veya daha düşük ücret verdiklerinden, kötü bir çeviri olurdu ve faydadan cok zararı da olabilirdi, dünyanın en iyi C kitabı bir anda cok berbat kitap olarak ün de yapabilirdi. O yüzden İng öğrenmek kesin şart gibi birşey.

Video tutoriallar da yeri geldikçe iyidir. Her bir şey için video bakmak tembelliğe alıştırabilir o yüzden arasıra az ve öz şekilde video seyredilebilir. Tahmin edebileceğin gibi, video tutorial alanında da oldukça gerideyiz.

Dev-C++ iyidir fakat C programlarını IDE olmadan sadece bir editörde (örneğin Sublime Text gibi) yazıp, CMD.exe veya PowerShell gibi komut satırında elle girilen komutla derleyebilmek te iyidir özellikle örneğin derlenecek program Windows'un GDI32.dll gibi kütüphanelerini kullanıyorsa, o dll 'i bağlama ifadesini Dev-C++ eklemesi yerine elle yazarak eklediğinde C'yi daha iyi anlamanı da sağlayabilir, aynı durum Java için de geçerli.

Aslina bakarsaniz ingilizceden korkum yok gerekirse kelime kelime çeviririm yani biraz amele işi olur ama ingilizce için en iyi yöntem budur.

Turkiyede programlama konusunda ciddi anlamda copuz surekli ornek cozmem gerekiyor anladigim kadari ile surekli farkli seyler deneyip uzerinde oynamalar yapip sentez kurmam gerekiyor.

Kurallari iyi bilsem yapabilirim yani bakalim o kitabada bakacagim pdf indiririm calisirim tesekkur ederim hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• #include <stdio.h>
    main()
    {
    int x,sayi , n , bir=1 , iki=2 , uc=3 , dort=4 , bes=5 , alti=6, yedi=7 , sekiz=8 , dokuz=9 , on=10;

for(n=1;n;n++){

printf("
    ");
    printf(" 10'a kadar sayi giriniz
    ");
    scanf("%d",&sayi);

if(sayi==bir) {

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("
    %d x %d=%d",sayi,x,sayi*x);

}

}

else if (sayi==iki){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==uc){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==dort){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==bes){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==alti){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==yedi){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==sekiz){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==dokuz){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}
    }

else if (sayi==on){

for (x=1;x<=10;x++)
    {

printf("

}

}

}
    }

Neden if ile yaptın diyenler olacaktır can sıkıntısı

İf olmadanda yapılabilir farkındayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B2B7A0AF7 -- 3 Aralık 2017; 11:49:9 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.