Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi İnşaat Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
5.994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nasıldır arkadaşlar okuyan var mı veya tanıdığı okuyan?Kendini geliştirip mezun olan bir mühendis neler yapabilir?İlerde iş sıkıntısı olur mu?Bana olmaz gibi geliyor çünkü özellikle şu deprem yasasıyla baya bir iş düşecek gibi görünüyor inşaat mühendislerine.

• Sırf bölüme bakarak iş sıkıntısı olur veya olmaz demek tamamen mantıksızlıktır. Sana kalmış birşey bu. Torpilin oldu mu her türlü iş bulursun alanı geniş en azından. Ayrıca paran varsa da iyi yerlere gelebilirsin bu bölüm mezunu olunca. Ya da girişken , kendini geliştirmiş biri olursan iyi bir yerde olursun. Fakat sırf bitirdim diye iş bulacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Her yıl binlerce mezun veriyor inşaat mühendisliği bölümü. Onların aralarından sıyrılman gerekir.

Orijinalden alıntı: ArkandayIM

Sırf bölüme bakarak iş sıkıntısı olur veya olmaz demek tamamen mantıksızlıktır. Sana kalmış birşey bu. Torpilin oldu mu her türlü iş bulursun alanı geniş en azından. Ayrıca paran varsa da iyi yerlere gelebilirsin bu bölüm mezunu olunca. Ya da girişken , kendini geliştirmiş biri olursan iyi bir yerde olursun. Fakat sırf bitirdim diye iş bulacağını düşünüyorsan yanılıyorsun. Her yıl binlerce mezun veriyor inşaat mühendisliği bölümü. Onların aralarından sıyrılman gerekir.

Tabiki boş mezun olacağım demiyorum kendimi geliştirmek için çaba harcayacağım.Kafam karışık ama.

Ahmet Teke ||| Flickr
    @@@ || Olympus OM-D E-M5 || Olympus 45/1.8 || Lumix 14/2.5 || @@@
  • KOU mühendislik fakültesi köklü ve kaliteli bi fakültedir 1976 yılında elektrik ve makine müh. ile eğitime başlamıştır. inşaat hakkında bi fikrim yok ama makina diğer bölümlere oranla biraz kasar. diğer yandan elektronik ve haberleşme müh te zordur

Orijinalden alıntı: fatih843

KOU mühendislik fakültesi köklü ve kaliteli bi fakültedir 1976 yılında elektrik ve makine müh. ile eğitime başlamıştır. inşaat hakkında bi fikrim yok ama makina diğer bölümlere oranla biraz kasar. diğer yandan elektronik ve haberleşme müh te zordur

Makina her yerde zor hocam. Zorluğundan değil de eğitim olarak merak ediyorum ben. Eskişehire uludağa göre nasıldır? Buralara göre az bir miktar daha düşük puanlar. Hangisinde daha iyidir? Özellikle makina için soruyorum. Teşekkür ederim.

Ahmet Teke ||| Flickr
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    inşaat mühendisliği
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • kardeş iki üniversite arasında pek fark yok ikiside saygın üniversiteler ben makina okyan birini bulursam sana yönlendiririm
    DH FORUM 2005 Üyesi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Reasonable

Konumu kirletmeseniz de inşaata yönelseniz?

Özür dilerim hocam.

Ahmet Teke ||| Flickr
  • quote:

Orijinalden alıntı: Stainless..

quote:

Konumu kirletmeseniz de inşaata yönelseniz?

Özür dilerim hocam.

Canın sağolsun bi up atıverirsen iyi olur.

Canın sağolsun bi up atıverirsen iyi olur.

Atalım be.

Konuya bekliyoruz bilgili arkadaşları.

Ahmet Teke ||| Flickr
  • Up

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Bir makinaci olarak en iyi muhendislik makinadir diye soze basliyorum ve dogru tercihinden dolayi seni tebrik ediyorum dostum :) Gelelim kocaeli konusuna makina okunabilecek iller:istanbul,ankara,izmir,bursa kocaelidir bunun aksi yerlerde makina okunursa mezun olunca is sikintisi cekersin. Kocaelinde okursan is imkanin istanbuldan dolayi fazla olur ama is sende biter yabanci dil (minimum iki tane) ve sayisiz sertifikaya sahip olman lazim bunlar bile yeni basladiginda seni 2500 tl nin ustunde maas almani saglamayabilir bu yuzden yaz aylarinda staj yapmaya bak.Bu arada konuyu dagittim kusura bakmayin :).. iyi forumlar hepinize kolay gelsin :))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Kassady

Nasıldır arkadaşlar okuyan var mı veya tanıdığı okuyan?Kendini geliştirip mezun olan bir mühendis neler yapabilir?İlerde iş sıkıntısı olur mu?Bana olmaz gibi geliyor çünkü özellikle şu deprem yasasıyla baya bir iş düşecek gibi görünüyor inşaat mühendislerine.

Hocam konuyu dagittim kusura bakmayin
    Arkadasim odtu de okuyor. Insaat onu acik bir muhendislik ailende bu isle ilgilenen varsa tadindan yenmez hatta. is sikintisi "kendini gelistirirsen" hic bir muhendislikte yoktur.. Ama benim tavsiyelerim ozellikle erasmus yapman ve mumkunse dubai vs.gibi yerlerdeki muhendislerin calismalarina bakman.. para konusunda filan ise min. 2500 tl filan ile baslaniyor diye biliyorum dil filan biliyorsan tabi ama bir ust limitten bahsetmek dogru degil

• quote:

Orijinalden alıntı: yayamaz :)

Bir makinaci olarak en iyi muhendislik makinadir diye soze basliyorum ve dogru tercihinden dolayi seni tebrik ediyorum dostum :) Gelelim kocaeli konusuna makina okunabilecek iller:istanbul,ankara,izmir,bursa kocaelidir bunun aksi yerlerde makina okunursa mezun olunca is sikintisi cekersin. Kocaelinde okursan is imkanin istanbuldan dolayi fazla olur ama is sende biter yabanci dil (minimum iki tane) ve sayisiz sertifikaya sahip olman lazim bunlar bile yeni basladiginda seni 2500 tl nin ustunde maas almani saglamayabilir bu yuzden yaz aylarinda staj yapmaya bak.Bu arada konuyu dagittim kusura bakmayin :).. iyi forumlar hepinize kolay gelsin :))

Hocam arkadaş kocaelinde makina okuyor zaten 3. Sınıf mı ne

• 3.sınıf deme lütfen, 3. senemdeyim

Ahmet Teke ||| Flickr
  • quote:

Orijinalden alıntı: yayamaz :)

Merhaba hocam,

Mesleğin iyi olmasından ziyade bir mesleği yaparken sevebilmek önemli olan. Meslek yeterince iyi olsun, eğer söz konusu kişi bu mesleği sevmiyorsa, bir şeye yaramaz; yaptığı işten de pek hayır gelmez, kendisi de mutlu olamaz... Yaptığı işi sevmeli insan.

3 sene geçti makine mühendisliği bölümüne başlayalı, ve evet 6. seneme uzatmış bulunuyorum şu an 3. senem olmasına rağmen. Seveceğimi düşünerek gelmiştim bu bölüme, zor olur, çalışırız yaparız diyip durmuştum tercih zamanımda. Şimdi tam tersi düşüncelere sahibim. Makineyi geçtim, mühendisliğin bana göre olmadığını anladım, geç oldu biraz ama. Evet, 3 sene bitti şu an, ve ben daha 2. sınıftaki bölümün ana derslerini veremeden 4.seneye geçeceğim... Son zamanlarda fazlaca ümitsizliğe düştüm, ama şu an bırakmaya cesaretim de yok. Dersleri, içeriği sevmediğim halde şu bölümü bitirip bir işe girmek istiyorum. Çünkü; bıktım. Sıkıldım artık kötü not almaktan. Çevremdekiler bir şekilde geçiyorlar derslerden, ben yapamıyorum. Dersin nasıl çalışılacağını bilmiyorum, nereye çalışacağımı bilmiyorum, alt yapı yok vs...

Doğru seçim yapabilmek her anlamda önemli... Ben şu an belirsizlikler içindeyim.

Ne diyeyim, herkese hayatında başarılar dilerim...

Ahmet Teke ||| Flickr

• Hocan herkesin olur böyle zor zamanları kendinize çok yüklenmeyin. Ama mesleğiniz ülkede hatrı sayılır bir meslek yani bi şekilde biter dert etmeyin. Bizim sınıfta kaç yaşında adamlar var sizin 2 sene kaybınız çok önemli değil.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.