Şimdi Ara

Kocaeli'nde Öğrenci Olmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kuzenim üniversite tercihi yapacak. Kocaeli Üniversitesi'nin uçak elektrik elektronik mühendisliği bölümünü yazacak, fakat Kocaeli'nde öğrencilik konusunda kafasında soru işaretleri var. Şahsen ben, herhangi bir Anadolu kenti üniversitesinden iyi olacağını düşünüyorum, fakat bu şehirde okuyan ve/veya yaşayan kardeşlerimden, büyüklerimden bilgi almak istiyorum. Genel yaşam, bağnazlık, sosyal imkanlar, ev kiraları vb konularda bilgi verirseniz sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yaşamadım,bulunmadım o yüzden çok bir fikrim yok ama dediğin gibi (kimse üstüne alınmasın kimlerden bahsettiğimi biliyorsunuz) bağnaz anadolu çomarlarının içinde okumaktan çok daha iyidir diye düşünüyorum.
  • türkiyede gelir ortalamasının en yüksek olduğu şehir. söyle ona mokunu idareli kullansın

• Güncel...

• biraz pahalı biyer sanki ya..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hava çok kötü, hayat biraz pahalı, ev kiraları kampüse yakın 400-600 arası değişiyor (1+1) trafik çok kötü. İyi yönü pek aklıma gelmedi 4 yıldır burada okuyorum
  • Şehir merkezine biraz uzak ama umuttepede yurtlar var bir sorun olmaz diye düşünüyorum.Zaten herşey elinin altında.
  • Kocaelinde öğrencilik zordur. Hanım eline geçsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökyüzü Yürüyeni

Hava çok kötü, hayat biraz pahalı, ev kiraları kampüse yakın 400-600 arası değişiyor (1+1) trafik çok kötü. İyi yönü pek aklıma gelmedi 4 yıldır burada okuyorum

Trafik konusunda eklemek isterim; sürücüleri artık havasından suyundan mıdır bilinmeden çok acayip. Hayvan demek istemiyorum hayvanlara yazık günah onların ne suçu var. Oradaki 5 aylık sürede motosiklet kullandığım esnada istanbulu aradım, açık söyliyim.
  • Kocaeli'de yasıyorum. İzmit icin kiralar pahalı. Ulaşım da pahalı biraz. Ama İzmit cok güzeldir tadını çıkarır hocam bence yazsın

• Kampüs şehir merkezine biraz uzak
    Şehir kısa vadede sizi mutlu edip beklentilerinizi karşılayabilir
    Ha bu arada geçme notunun 65 olduğunun farkında olarak gelin 😊

• Kuzen kalıyor 2+1 450 TL aylık. Ayrıca iki kuruş fazla vermiycem diye Anadoluya gitmekten iyidir. Bir defa gittim güzel bi sehirdi.

• Hiç güzel bi yer değil eksileyen eksilesin ciddiyim çok kötü bi şehir

• Doğma büyüme Kocaeli'liyim. Açıkçası pek övülecek bi tarafı yok.
    Hatta yaşanacak bi tarafı da yok bence. Gerçi üni hayatımı Kocaeli'de geçirmedim, kiralar pahalı, ulaşım zor falan gibi konularda neler yaşar bilemem ama, bana pek mantıklı gelmedi açıkçası.
  • Devam

• quote:

Orijinalden alıntı: By_KeReMM

Şehir merkezine biraz uzak ama umuttepede yurtlar var bir sorun olmaz diye düşünüyorum.Zaten herşey elinin altında.

arkadaşa ek olarak. kampüse yakın olan yurtlar gereksiz pahalı. otobüs şoförleri trafiği daha ilginç ve gergin yapmak için elinden geleni yapıyor
  • Söylenenleri söylemişler + birşey söyleyeyim hani pek yaşanılacak yer değil ama sadece okul için mecbur çekmek zorunda kalacak şimdi herhangi bir anadolu üni ile kıyaslarsak hem puanları daha yüksek-geçme notu felan demek istediğim marmara bölgesi içerisindeki okulların her türlü anadolu üniden daha fazla forsu vardır.Sallıyorum bir kırşehirden mezun olmak var birde yüksek transkriptli kocaeliden.Yeğeniniz hem üni okuyayım hem alemlere akayım diyorsa kocaelide hayat 10'da biter söyleyeyim öyle birşey yok.Havası pek iyi değil(senelerdir buradayım uyuyorum kalkıyorum yine yorgunum bunu doğudan gelen arkadaşta yaşıyor sadece ben değil) insanları insan değil bana göre her gün söverek yaşıyorum.Amacı okumak içinse anadolu ünilerine nazaran her türlü +sı vardır.Yaşam koşullarını arkadaşlar yazmışlar zaten biraz pahalıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AurorAbeam

quote:

Orijinalden alıntı: Gökyüzü Yürüyeni

Hava çok kötü, hayat biraz pahalı, ev kiraları kampüse yakın 400-600 arası değişiyor (1+1) trafik çok kötü. İyi yönü pek aklıma gelmedi 4 yıldır burada okuyorum

Trafik konusunda eklemek isterim; sürücüleri artık havasından suyundan mıdır bilinmeden çok acayip. Hayvan demek istemiyorum hayvanlara yazık günah onların ne suçu var. Oradaki 5 aylık sürede motosiklet kullandığım esnada istanbulu aradım, açık söyliyim.

Ben sürekli burada yaşadığımdan söyleyeyim.Harbiden sürücüler çok kötü daha fenası şehir-içi otobüsçüleri daha fena insan gibi kullanmasını bilmiyorlar sürekli yolda kavga o ona laf atıyor bu buna laf atıyor.Otobüsü durdurmadan yolcu indirmeye çalışıyorlar 20 ile giderken.Bir keresinde kavga edicektim az daha sözlü sataştık felan hani ileri gitse kendimi yakacaktım onun yüzünden haksızlığa gelemiyorum.Hayvan demiyorum zaten insan demeye 1000 şahit mahlukatlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.