Şimdi Ara

Kocaeli'de intihar eden 18 Yaşındaki gencin bıraktığı not ve gelecek kaygısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Kocaeli'de intihar eden 18 Yaşındaki gencin bıraktığı not ve gelecek kaygısı

(En Son Oy Tarihi: 27.9.2020)
Giriş
  • Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yaşayan 18 yaşındaki Furkan Celep, sosyal medya hesabından intihar edeceğini belirten bir gönderi paylaştıktan sonra kayalıklardan atlayarak yaşamına son verdi.

İnstagram hesabından intihar notunu paylaştı: https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/furkan.clp/

Gelecek kaygısından bahsetmiş notun bir kısmında. Sizde gelecek kaygısı var mı?

"Kendi özümü yetenegimi ögrenemedim, bunun için çok ugraştım ve çaba gösterdim.Neyi sevdigimi bilmiyorum, ne olmak istedigimi bilmiyorum, ne okumak istiyorum bunu dahi bilmiyorum.Benim yaşımdaki insanlara aramda uçurum var, her konuda benden daha üstünler.

Zaman geçtikçe kendi kişiligimden ayrılmaya başladıgımı hissediyorum.Gittikçe yalan söylemeye, argo hatta küfür kullanmaya başladım. İnsanlardan uzaklaşmaya onları önemsememeye, doğaya ve hayvanlara zaman ayıramamaya başladım.Kendimi zamanla duygusuz bir insana dönüşüyormuşum gibi hissediyorum.Bunlar bana göre değil ben böyle olmak, hayatımın geri kalanına duygusuz bir insan olarak devam etmek istemiyorum.Sorumluluk almak istemiyorum.Bir araba, bir ev veya herhangi bir şey uğuruna yıllarımı aylarımı harcamak istemiyorum.İş hayatı bana çok yorucu geliyor.Hem içten hem de dıştan yıpranıyorum.Bir şeyler uguruna bunca sorun yaşamak bana mantıklı gelmiyor.Bunun yerine her şeyi arkada bırakıp gitmek, her şeyi kapatmak daha mantıklı geliyor.

Aslında hiçbir şey için yaşamıyorum.Yaşamak için bir nedenim bir amacım yok.İnsanların yoluma sürekli taş koyup beni yoracaklarını biliyorum, bunun için çabalamak istemiyorum.

Burda kalmamı saglayan bir kaç şey vardı.Şarkılar, kitaplar, filmler, doga, gökyüzü (özellikle bulutlar ve gün batımı) ve birkaç tane de dost.Bunlar benim bir süreligine burda kalmamı sagladı, bunun için minnettarım."

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmam Bayıldı -- 24 Eylül 2020; 16:22:27 >

• Yorumlar beni de delirtti. Çıkıp bağırasım geldi yalanlarına. "Keşke ölmeden önce tanışsaydık, keşke ölmeden önce konuşsaydık, keşke arkadaşım olsaydın..." O kadar içi boş yalanlar ki. Herkes çıkıp sanki umursuyorlarmış gibi konuşuyor. Yaşarken böyle konuşursun, haklı endişelerini dile getirirsin, üstüne haftalarca düşündüğün şeyleri başkalarına da açıklamak istersin ama geri dönüşü "Boş yapma, hayatı bu kadar ciddiye alma, düşünme kafayı yersin" Öldüğün zaman da instagram hesabının altına gelip "Ah kardeşim, yaşıtlarından çok daha düşünceliydin, ölmesen yazar olurdun, ne güzel yazmış" İnsanda utanma olur, yüz olur yüz yüz. Bunlarda yüz yok, olanlarda da 2 tane var.
  • ne yazacağımı bilemedim :(

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gelecek kaygısından çok hayatın amacını sorgulamış bir türlü bulamamış.Bazen ben de çok düşüyorum bu kadar çalışıyoruz ama ne için bu kadar çalışma
    60 yaşında emekli olup ne yapabilirsin ki.Açıkçası hayatımızın en güzel yaşları şuan boşa gidiyor
  • İnstagramında yorumlara bakarken kafayı yedim. Günümüz ergenlerine güzellik, zevk, ideoloji vs her şeyi empoze eden o yüce instagram sayfaları duyar kasıyor. Yazık.
  • psikolog2010 kullanıcısına yanıt
    Yorumlar beni de delirtti. Çıkıp bağırasım geldi yalanlarına. "Keşke ölmeden önce tanışsaydık, keşke ölmeden önce konuşsaydık, keşke arkadaşım olsaydın..." O kadar içi boş yalanlar ki. Herkes çıkıp sanki umursuyorlarmış gibi konuşuyor. Yaşarken böyle konuşursun, haklı endişelerini dile getirirsin, üstüne haftalarca düşündüğün şeyleri başkalarına da açıklamak istersin ama geri dönüşü "Boş yapma, hayatı bu kadar ciddiye alma, düşünme kafayı yersin" Öldüğün zaman da instagram hesabının altına gelip "Ah kardeşim, yaşıtlarından çok daha düşünceliydin, ölmesen yazar olurdun, ne güzel yazmış" İnsanda utanma olur, yüz olur yüz yüz. Bunlarda yüz yok, olanlarda da 2 tane var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    her şeyi yapan ve her şeye duyar kasan tayfa onlar hocam

sjw deniyor onlara en tehlikeli insan grubu.
    Hocam ne olursa olsun intihar etmemek gerekir.Senle daha once de yazismistik.Dunyaya 1 kez geliyorsun 1 kursunun var. Hayattan zevk almayi ogrenmek gerekiyor ya da kendini kandirmayi ogrenmek ne bileyim basit ufak seylerden mutlu olmayi denemek vs. Simdi donup bakinca cirkinlik vs degilmis benim sorunum benim sorunum kendine guvenmemek kendini kucuk gormek insanlari gozde cok buyutmekmis. Bir de lise hayatimin guzel gecmemesi normal sac tarama yok bakim yok vucut cocuksu. Diger konularda zaten kendimi gosterememisim( Bu kisimda biraz sansizlik var evet )

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.