Şimdi Ara

KOÇ ÜNİVERSİTESİ 2017 GİRİŞLİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forumun en gereksiz iki üyesi heymannn ve leorisin koça girebilecek puanı yapamadıkları için çekememe yarışını izliyoruz mısırımı aldım geldim, koçlu arkadaşlar bu tarz insanların moralini bozmasına izin vermeyin ki umrunuzda da değildir ama ben yine de bu hevesinizi kursağınızda bırakmaya çalışan trollere binaen yazıyorum harika bir üniversiteye geldiniz, tebrik ederim

Koçun, Sabancının muadili odtü kkkci kampüsüdür diyen kafayı yemiş arkadaşı da pek takmayın üniversiteye girdiğiniz an tek tek tüm üst dönemlerinizin yurtdışında ivy league okullara kabul alışını izleyeceksiniz
  • he derdin ne hangi bölüm 10 kere aynı konuyu açtın

• Mancunian Wanker kullanıcısına yanıt
    Nerde aynı konuyu açtım kardeş seni ne ilgilendiriyor cekemiyorsan girip kalabalık yapma boşuna saf saf konuşuyorsun

• Koç hayvan ismi ehuehu

• Persom kullanıcısına yanıt
    Ne mana

• Sanki Koç'a girmek çok matah bir şey gibi yazmışsınız ama 261 puanlı birinin bile girebildiğini hatırlatırım Koç'a. Burslu kontenjanlarını 3-4 kişi yapıp bununla övünmeyle iyi okul olunmuyor. Burssuzlari yerin dibinde olan ve bir başarısını duymadığımız sıradan bir özel okul Koç, abartmaya gerek yok. Makineye 309 puanla öğrenci alan ve bazı mühendisliklerini doldurmayan bir okul aynı zamanda. 60-80 bin verip ayni parayla Avrupa'da super bir universitede okumak varken Turkiye'de kalmak sanırım vizyonlarını da gösteriyor öğrenci kitlesinin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 10 Ağustos 2017; 13:30:36 >
  • Burslu kontenjanlarının azlığı konusunda ve 60-80 bin verip Avrupa'da üniversite okuma konusunda size katılsam da bir başarısını duymadığımız sıradan bir okul değil. Ya yerin dibine gömüyorsunuz ya da göklere çıkarıyorsunuz. Bizim insanımızda insanca eleştirmek diye bir şey yok.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Doğru diyorsun orada çok değerli akademisyenler var. Onların çalışmalarını göz ardı etmek haksızlık olur. Ben bir başarısı yok derken lisansta insan yetiştirmede bir basarisi yok anlaminda kullandim aslinda, yanlis anlasilmis. Ornegin Koc'un kendini kıyasladığı universitelerden Bilkent birçok iyi akademisyen ve mühendis yetiştiriyor. Fakat Koç ne yetiştiriyor? Ego balonları. Akademisyenlerin lisans öğrencilerini çok takmadigini bundan dolayı eğitimin kolay ve niteliksiz olduğu söyleniyor Koç için. E- tabii, 260 puanla ne kadar bilim yapabilirsin? Akademisyen de haklı.

Ama benim için Koç asla Bilkent, Boğaziçi, ODTÜ bandında degil. Dediğim gibi: sıradan bir özel okul. Kendini ticarethane olarak gördüğü sürece de böyle kalır.

Bu noktada QS siralamalariyla vs. itiraz edebilirsin fakat aynı sıralamalarda Atilim da iyi bir yerlerde Koc ile birlikte. Ama mesela Atilim, Koç kadar ovulmez. Doğru olan da budur. Sahte bir marka değeri yaratarak bir yere gelinmez, önce para politikanı gözden geçirip eğitim yuvası mi ticarethane mi olduğunu belirleyeceksin. Sonra, seni överler zaten. Koç fetisizmine gerek yok.

• Panikatak19 P kullanıcısına yanıt
    aynen çekemiyorum yüzüme vurma

• Merhaba,

260 puanla nasıl bilim yapılır demişsin ama bu yıldan önceye kadar puanları yüksek bir okuldu 260 puanla kimse koça giremezdi belirtirim.

• Hayır oturup ta ben Burda Koç un avukatlığını yapmayacağım ama bundan iki yıl önce bahcesehie üniversitesi 100 binde ki adamı tıpa soktu bu ülkede seviyeyi sadece osym belirlemiyor çoğu kişi o sınava herkesle aynı psikolojide girmiyor çok zeki olup ta sınav anında rahatsızlanan bi travma yaşayan biri de olabilir o 261 puan alan arkadaş iki üç tane matematik sorusu belirlemez zekayı kaliteyi Koç turkiyede en geniş imkana ve vizyona sahip bi okul öncelikle başında ki rektörü yeter zaten .

• Reyis sen takılma koçun kalitesini bilen bilir. Burda iki üç kişinin ağzında dolaşmasıyla okul kötü olmuyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: monurcan

Doğru diyorsun orada çok değerli akademisyenler var. Onların çalışmalarını göz ardı etmek haksızlık olur. Ben bir başarısı yok derken lisansta insan yetiştirmede bir basarisi yok anlaminda kullandim aslinda, yanlis anlasilmis. Ornegin Koc'un kendini kıyasladığı universitelerden Bilkent birçok iyi akademisyen ve mühendis yetiştiriyor. Fakat Koç ne yetiştiriyor? Ego balonları. Akademisyenlerin lisans öğrencilerini çok takmadigini bundan dolayı eğitimin kolay ve niteliksiz olduğu söyleniyor Koç için. E- tabii, 260 puanla ne kadar bilim yapabilirsin? Akademisyen de haklı.

Ama benim için Koç asla Bilkent, Boğaziçi, ODTÜ bandında degil. Dediğim gibi: sıradan bir özel okul. Kendini ticarethane olarak gördüğü sürece de böyle kalır.

Bu noktada QS siralamalariyla vs. itiraz edebilirsin fakat aynı sıralamalarda Atilim da iyi bir yerlerde Koc ile birlikte. Ama mesela Atilim, Koç kadar ovulmez. Doğru olan da budur. Sahte bir marka değeri yaratarak bir yere gelinmez, önce para politikanı gözden geçirip eğitim yuvası mi ticarethane mi olduğunu belirleyeceksin. Sonra, seni överler zaten. Koç fetisizmine gerek yok.

Çok büyük sıkıntıların var her şeyden önce bunu belirtiyim, umarım sana zarar vermeden atlatırsın. 260 puan diyip tutturmuşsun lütfen bundan önceki iki sene bir aç bak en düşük puanlı giren kaçla girmiş okula. Madem seviyeyi okula giren öğrencinin puanına göre okul kıyaslayacak kadar düşürdük, kıyas yapamadığımız bilkent kaçla adam alıyo bir de ona bak bakalım. En nefret ettiğim şey olan okul kıyaslamasını yaptıracak kadar sinirlendiriyosunuz adamı. Sen kimsin birader kimsin ki koçta okuyan insanlara egoist diyosun kimsin sen kaç tane koçlu tanıyosun. Başarısız lafına cevap bile vermiyorum.

Beni gerçekten ilgilendiren bir durum değil ben neyin ne olduğunu biliyorum senin ne mal olduğunu da anlayabiliyorum ama sinirleniyorum çünkü buraya gençler bir şeyler öğrenip bilen adamların tecrübelerinden faydalanmak istiyo. Ama maalesef 10 insandan 6sı 7si ne dediğinin ne yaptığının farkında değil. Resmen ülkenin durumu.

• Giremedim tam burs kazanacak puanım ücretli okuyacak param yok cünkü
  • quote:

Orijinalden alıntı: basakkkc

Merhaba,

260 puanla nasıl bilim yapılır demişsin ama bu yıldan önceye kadar puanları yüksek bir okuldu 260 puanla kimse koça giremezdi belirtirim.

260 olmasın 300 olsun 350 olsun amacım kimseyi küçük düşürmek değil lakin derece yapan 3-5 kişinin nasıl bu okulu yazdığını anlayamıyorum bende. Çok güzel söylemiş arkadaş sahte marka değeri diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

quote:

Merhaba,

260 olmasın 300 olsun 350 olsun amacım kimseyi küçük düşürmek değil lakin derece yapan 3-5 kişinin nasıl bu okulu yazdığını anlayamıyorum bende. Çok güzel söylemiş arkadaş sahte marka değeri diye.

Ciddi misiniz kardeşim siz ne 3-5 kişisi. İlk 100den 44 kisi, ilk 1000den 158 kişi girmiş geçen sene. benim sırf şahsen tanıdığım 3-4 tane türkiye birincisi var bir dönemden. Aynen onlar hiçbir şey bilmiyor sırf sahte imajına kanıp koç yazıyor bu kadar insan haklısınız. İyi ki bir sene yanlış kontenjan politikası izledi okul. Millet pusuda bekliyormuş bir hata yapsın da demediğimiz şey kalmasın diye.

• quote:

Orijinalden alıntı: bubbachuck

quote:

quote:

Merhaba,

Ciddi misiniz kardeşim siz ne 3-5 kişisi. İlk 100den 44 kisi, ilk 1000den 158 kişi girmiş geçen sene. benim sırf şahsen tanıdığım 3-4 tane türkiye birincisi var bir dönemden. Aynen onlar hiçbir şey bilmiyor sırf sahte imajına kanıp koç yazıyor bu kadar insan haklısınız. İyi ki bir sene yanlış kontenjan politikası izledi okul. Millet pusuda bekliyormuş bir hata yapsın da demediğimiz şey kalmasın diye.

Bir bölümden 3-5 kişi demem lazımmış demek ki. Tamam onda da mübalağa ettim vurucu olsun diye hemen yazma hangi bölüm 5 kişi alıyor diye. 7-8 diyelim anlaşalım.

• Nessqwe kullanıcısına yanıt
    Evet, kazanamadım istediğim bölümün (EEE) tam burslusunu. Evet, param da yok. Ama MF'den çoğu bölümünü tam burslu kazanmışım, Dil'den ise her bölümünü. Yani "kazanamadı ağlıyor xde" durumu yok. Istesem buna iki mühendislik de dahil olmak uzere çoğu bölüme girebilirdim tam burslu olarak. Ama yazmadım çünkü 7-8 kişiyle rekabet edebilecektim yazsam da. Peki ben n'aptim? ODTU EE yazıp benim kalibremde 200 adamla eğitim görmeyi seçtim. "Öğrenci kalitesi önemli mi bu kadar?" denilebilir. Buna cevabim evet olur çünkü rekabet ortamı olmadığında başarı geleceğini sanmam. Hocandan ögrendigin şeylerin çok daha fazlasını arkadaşlarından öğrenirsin. Onları görüp çalışma motivasyonu toplarsın ya da. Düşük kontenjanlar ile sıralama tutkunlarını tuzağa düşürüyor Koç yalnizca. Hayal boyleyken üniversiteden de network ya da proje göremiyorsun. "Senede 3-5 kişi ile mezunların asla ölmediğini varsayarak 4-5 asırda ancak oluşur bir Koç networkü." Avrupa Devletleri gibi Türkiye de dahil olmak üzere sosyal devlet anlayışı ile eğitim sistemlerini şekillendiren ülkelerde özel üniversiteler işlemiyor çok kez söyledim bunu. O yüzden öğrenci kalitesi aşırı kritik bir faktördür, sizin ileride işe alımınızı bile direkt etkiler. Ve tam burslu kontenjanları 7-8 kişi kalırsa da Koç benim bantımdaki güruhun tercih listelerinden çıkmaya gitgide devam edecek, kalan o 3-4 kişi de gözünü açacak. Çünkü o banttaki kişiler rekabet ortamının kıymetini bilen fen liselerinden gelmiş şahıslar. Zaten yukarıdaki şeyleri yazma nedenim de bu insanları (ilk bin) uyarmak. Kötü bir eğitimle potansiyellerini mahvetsinler istemiyorum. Yani yazdıklarımın kitlesi siz olmayabilirsiniz, o yüzden ihmal edebilirsiniz beni. Amacım yol göstermek sadece. Kendi reklamimi yapmak da değil. Ama kişisel iddialarda bulununca cevap vereyim dedim.

Bu arada Bilkent'in de istediğim bölüm olan EE'sini kazanamadım. Ama onu neden kötülemiyorum bir düşün bakayım. Biraz kopya vereyim: burs politikasında bu kadar orantisizlik olmamamasindan ve kendini bir ticarethane olarak gormemesinden olabilir.

@basakkkc Evet önceden böyle rezil olmamıştı. Ama burs politikasında orantisizlik hep vardi. "5 kişi alıp Boğaziçi kalitesinde görünme" taktiği yıllardır vardi. Bu sene ise iyice eğitim motivasyonu arka plana atılıp ticari kaygılar öne geldi. Patlayacağı belliydi. Ama Koç 10 sene önce de bir şey değildi şimdi de değil.

@bubbachuck Dostum orada okuyan birkaç arkadaşım var. Tam burslu okuyor hepsi ve hiçbiri memnun değil. Zaten internette dahi Koç hakkındaki yorumları okusanız ne olduğunu anlarsınız Koç'un.

Bu arada geçen seneler diye tutturmuşsunuz ama durum çok farklı değildi. Bu sene iyice suyunu çıkardılar. Zaten burs politikası bu yıl değişti ve gelecekte de böyle devam edecek. Yani eskiden dediginiz gibi çok iyiyse bile önümüzdeki yıllarda olamayacak girdiği yeni yol yüzünden.

@Panikatak19 3-4 soruluk olay değil bu dostum. Neredeyse benim yarım kadar puan yapmışlar, ben bunlarla nasıl okurum pihahahha? Evet çok çok iyi bir indikatör degil belki ama yine bir şekilde ayrım yapıyor ÖSYM'nin sinavlari. ODTÜ'de bir akademisyen demişti ki "EE'cilere ders verirken ile makinecilere ders verirken dahi bir fark hissediyorum". Ki ODTÜ'den söz ediyoruz. Biri 2k biri 6k. Burada bile bir fark oluyorsa Koç'u düşünemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi owoselammicsuedcheck -- 10 Ağustos 2017; 22:58:46 >

• quote:

quote:

Merhaba,

Sizin okulunuzun da paralı çakması var, o da barajı geçeni alıyor
  • Ama o kendini Bilkent ile kıyaslamıyor, yerini biliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.