Pdf leri pdf olarak atınca aynı hata oluyor mu yoksa kepuba çevirince mi oluyor pdf i başka formata çevirmek iyi bir fikir değil < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Kobo Kullanıcıları (105. sayfa)
-
-
Pdf olarak çok küçük kaldığı sanki resimden okuyormuş gibi olduğu için Calibre'den kepub'a çevirdim. Sorun çevirince oluyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baskayabanci -- 1 Kasım 2023; 23:43:3 > -
Calibre karakterleri yanlış tanıyor olabilir, karakter kodlaması UTF-8 seçili değilse tanımayabilir. Düzgün hazırlanmış bir epub ya da kepub ile kontrol eder misiniz? Ben Calibrenin OCR performansını hiç başarılı bulmuyorum, eğer epub ya da kepub okumakta ısrarcı değilseniz pdf dosyalarını k2pdfopt programı ile cihazınıza göre dönüştürüp okumanızı tavsiye ederim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikistutmazsabri -- 2 Kasım 2023; 11:44:1 > -
Çok çok çok teşekkür ederim. Sorun çözüldü. Calibre'den karakrer kodlamasını UTF-8 yapıp, epub'a çevirdim. Ve karakterler görünüyor.
-
size pdf boyutlandırması için (k2pdfopt dışında) önerim cihaza koreader kurarak pdf okumanızdır. kitabın kenar boşlukları imkan veriyorsa makul bir büyüklüğe getirebilirsiniz pdf'i.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysahin2000 -- 2 Kasım 2023; 16:37:53 > -
USB ile bilgisayar baglantısı kurmadan kitap nasıl atabiliriz cihaza?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sitesini kullanabilirsin kolayca
-
Çok teşekkürler, büyük kolaylık oldu.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sesli kitap kullanılabiliyor mu harici yüklemelerde ?
-
Aklıma geldi sorayım cihazımda kobo hesabı var ve mağazasını arada olsa da kullanıyorum. Şimid D&R hesabını da eklesek(ekleniyor büyük bir ihtimal) iki farklı mağazadan kitap alınıp sekronize oluyor mu?
-
Merhaba,
6 senelik bir Aura Edition2 maceramızın sonuna geldik sanırım. 6 ay kadar hiç kullanmadım. Açtığımda şarj %90 gösteriyordu. Şarj fullendi ancak kabloyu çıkardığım anda ışık gidiyor ve ekran donuyor. Beklerken batarya öldü muhtemelen. Batarya değişimi gerekecek ama biraz araştırdım N11'de bir batarya buldum. Yorumlarda birisi Clara HD için kullandığını yazmış. Pek performanslı olmayacağını biliyorum ancak en azından denemeye değer gibi. Benzer bir problem yaşayıp batarya değişimi yapmış olan var mı? Teşekkürler.
-
çok uzun süre şarjda tuttunuz mu? bir gün boyunca mesela?
-
6 ay uzun süre... bence de @ysahin2000 in dediği gibi uzun süre şarj edip, gerekirse bir kaç kez doldur/boşalt yapıp pilin kendine gelmesini bekleyin.
-
Oriijinal kablosu ile iki gündür fişe takılı ancak bağlantıyı kestiğim anda ekran direkt gidiyor. Bir ihtimal işe yarar belki diye fabrika ayarlarına da döndüm ama nafile. Pil tamamen gitmiş. @baskayabanci @ysahin2000
Pena gibi plastik, telefon kasası açmak için kullanılan aparattan yoktu. Arka kapağı tırnağımla kolaylıkla açtım. Batarya ufak bir soketle bağlı. Kolayca çıkıyor o da. Üzerinde 3.7V 1500mah 285083 batarya var. Pilin model numarası bataryanın boyutlarını belirtiyormuş. 28mm kalınlık/50mm en/83mm boy. Aliexpress’te batarya var ancak Türkiye gönderimi yok. Diğer sitelerde de stokta yoktu. Türkiye’de aynı modeli bulamadım. 3mm kalınlığı olan 900mah başka bir pil sipariş ettim mecbur. 140₺. Kasa bombeli olduğu için pay var gibi. Satılan pillerde soket yok o yüzden ufak bir lehim işi gerekiyor. Pil performansı düşmüş ya da kapasite artırmak isteyenler için farklı model de olsa işe yarayabilir diye paylaşmak istedim. Aura2 için Amazon linkinde pilin detayları yazıyor.
amazonTECHTEK Batarya [Kobo] Aura, Glo HD, H2O, [Barnes & Noble] BNRV510 için, Nook Glowlight Plus 2015 yerine PR-285083 FBA için 631 Touch HD ile uyumludurhttps://www.amazon.com.tr/TECHTEK-Batarya-Glowlight-PR-285083-uyumludur/dp/B0921PJPPHKapağı açınca sd kart da ortada. Cihazlar ne kadar depolama alanını destekliyor bilmiyorum ancak gerek gören olursa yüksek kapasiteli bir kart takmak da denenebilir.
Belki bilinen şeylerdir ancak ben yeni öğrendim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Cooper -- 4 Ocak 2024; 9:40:15 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
inşallah işe yarar, eski modellerde su geçirmezlik olmadığından sökme işleri daha kolay oluyor sanırım. sd card'lar önceki modellerde lehimli değildi ve artırılabiliyordu, kobo sonradan sd cartı lehimli hale getirdi. eğer elinizdeki pil işe yaramazsa muadil batarya aydınlar ticaret'te belki olabilir.
www.mobileread.comUpgrade to 64GB Class 10 Micro SD for Aura Edition 2 - MobileRead Forumshttps://www.mobileread.com/forums/showthread.php?t=297042 -
Mantıken basit bir işlem gibi gözüküyor ancak deneyince göreceğiz. En azından Kobo’yu bu kadar yalnız bırakıp küstürmemek gerektiğini öğrenmiş oldum.
Aydınlar Ticaret’te sadece kablo gözüküyordu. İşe yaramazsa bir iletişime geçerim. Teşekkür ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhabalar
SMT Üretim Süreçleri isimli e-kitabımı Rakuten Kobo'da yayınladım. Belki ilginizi çeker.
Link:rakuten koboSMT Production Processes E-Book ebook by Bayram Aktaş - Rakuten Kobohttps://www.kobo.com/us/en/ebook/smt-production-processes-e-book-1
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kobo clara HD kullanıcısıyım. Sizce kobo libra 2 ya da kobo sage ile değişmek mantıklı mı? Ekranın büyümesi ve yan tuşlar okuma deneyimini arttırıyor mu?
Bir de kobo sage'de yansımaz ekran diyorlar. Gerçekten çok fark ediyor mu ışık altında?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
geçmişte clara hd gibi 6 inç olan paperwhite 3 model cihaz kullanmışlığım var şu anda da 7 inç olan kobo libra 2 ve paperwhite 5 kullanıyorum, şöyle söyleyeyim yan tuşları hiç sevmiyorum bence anlamlı değiller. illa seveni de vardır belki ama cihazı kare hale getirmesi ceket mont gibi ceplerde taşımayı da zorlaştırıyor tuşları hiç kullanmıyorum desem yeridir. ama 6 ile 7 inç arasında kaydadeğer bir fark var özellikle pdf kitap okunması gerekiyorsa.
yansıma konusunda ise zaten tüm e-ink cihazlar yansımasızdır, öğlen güneş altında bile rahat rahat okunur (ekrana koruyucu yapıştırmadıysanız tabi), sage kullanmadım ama nasıl bir extra fark yaratır bilemedim zaten hepsinde aynı ekran var. 8 inç cihazlar bence fazla büyükler, en ideal ölçü 7 inç olanlar (libra 2 veya paperwhite 5 ikisi de çok çok iyiler her açıdan)
-
Peki libra 2 mi yoksa paperwhite 5 mi tavsiye edersiniz?
Bu arada kütüphanemdeki kitapların çoğu kobo store'dan alınma.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X