Şimdi Ara

‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
1
Favori
2.290
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tür iddialar somut delillerle ispatlanmaya muhtaçtır.
    Halkı demokratik tepki eylemlerine davet etmek suç değildir.
    Derin devlet ve Hizbullah'la beraber kolluk gücüyle halka silahla saldırmak suçtur. Bu saldırılarla halk kışkırtılmış, aynen Çorum Katliamı'ndaki gibi halk kendini savunmak için hendekler kazmış, bulanık ortamda PKK militanları da kolluk güçlerine karşı çatışmıştır belki ama bunları azmettirmek gibi bir iddia varsa bu suçun faili Selo veya HDP değildir.

Kürt ve sosyalizm düşmanlarını hukuksuz kararlara kolayca ikna edenler aynı gün katilleri keyiflerine göre serbest bırakıyor. Kemalist geçinenler için de 28 Şubat'tan yatanları sus payı olarak tahliye ediyor.

31 Mart 2019 Mahallî İdareler Seçimi’nde Malatya’nın Pütürge ilçesinde Saadet Partisi’nin 2 müşahidini öldürenlerden AKP'li Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük'ün babası 67 yaşındaki Hacı Sülük'ün müebbet hapis cezası AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından affedildi.

‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 17 Mayıs 2024; 15:34:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• pskillercheto P kullanıcısına yanıt

çinde zulüm gören doğu türkistanlı türkler getirilip güneydoğuya yerleştirilmeli tarım ve hayvancılık yaptırılmalı

böylece türkiye için win-win durumu olur

bunları güneydoğuda silahlandırırsak hiç bir bok yiyemez terörist guruplar

bunlara vatandaşlıkta verilmeli sonuçta soydaşlarımız suriyeliler büyük kısım sınır dışı edilmeli

bu adamlar büyükşehirlerde ne geziyorlar yahu

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

uygurları iyi tanımak lazım. uygur ve özbekleri oraya getirmek kürd dincileri daha da güçlü yapacaktır. çünkü bu toplumlar aşırı arapçılığa yatkın. lakin azerbaycan, türkmen ve balkar gibi Türki kökenliler bu durumun dışında kalıyorlar.

olumsuz

onlar gelmezler niye gelip senin ülkenin dağında yaşasın

çinden zulüm gören türkleri getirmekten başka bunun başka bir yolu yok

• mavikıs M kullanıcısına yanıt

kardeş bu bizde tarikatların hepsi kürdi kökenli. aşiretten yürüyemeyen adam din üzerinden yürümüş.

uygurlar ise aşırı dinci tiplerden oluşmakta. işidçi kaynıyor aralarında. hatırlatayım bu aynı işin Türk askerlerini yakmıştı.

benim kürtlerle bir alıp veremediğim yok türkiye cumhuriyetinin terör saydığı gruplardan bahsediyorum

kim ne şekilde olursa olsun , kimin dinci olduğu beni ilgilendirmiyor isteyen dinini yaşasın uygur yada kürt farketmez

bana bireysel olarak zararı olmadığı sürece ilgilenmiyorum

yalnız şuda var inanmayacaksanız ama bende şaşırmıştım

ramazanda oruç tutup akşamları eskortluk yapan kızlar var bu ne iş yahu diyemiyosun bile o yüzden ilgilenmiyorum inançlarla

• Halkın demokratik tepkisi olarak adam öldürmek serbest olmalı yani. Yok ya.

• O değilde Ahmet Türk 10 yıl ceza aldıysa şimdi Mardin büyükşehire Kayyum atama muhabbetide gündeme gelecektir.

Not: Ben CHP'yi biraz tanıyorsam bunuda savunacaktır :D

Not2: Bu arada Ahmet Türk zaten ceza evindeydi ve aşırı yaşlılık hastalık nedeniyle Cumhurbaşkanı izni ile salındı diye hatırlıyorum ! Ama hasta olan birisi nasıl tekrar siyaset yapıyor nasıl belediye başkanı oluyor veya bu ismi nasıl aday yapıyorlar oda tam bir bilinmez...

devlet veya hükümet bu sorunu çözmek istese gayet rahat çözerlerdi bu kadar yıl. ama demek ki çözmek istemiyorlar. bizim bilmediğimiz başka şeyler dönüyor. büyük oradoğu projesi gibi. özerklik fikrinide kimin ilk ortaya attığınıda araştırırsanız bazı şeyleri anlarsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Mayıs 2024; 16:44:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • WmLord kullanıcısına yanıt
    Pötürgeli affını onaylamışmıyız? Saçmalayıp durma. Adam öldürmek azmettirmek sebep olmak demokratik hak filan değildir.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

İşte bu yüzden siyasi ve terör suçluları geberene kadar hücre de kalmalı

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt
    Sen askerdin değil mi?
    İyi bilirsin Kürt halkına yapılanları ama biraz insanlık onuru gösterip tanık olduğun halk düşmanlığından bahsedemezsin tabi ki.

Ne yapılmış anlatsana biraz? ayrıca bu olayların Türkü, Kürdü mü var.

sanki Türkler yıllardır bombalı eylemlere maruz kalmamış, öğretmenleri, doktorları katledilmemiş, gencecik yaşta otobüslerde ateşe verilerek can vermemiş, kafası taşla ezilerek öldürülmemiş gibi konuşuyorsun.

yıllarca zorunlu askerlik yapan bu halkın çocukları değil miydi katledilen? ne günahları vardı?

hemde kalleşçe, koordinatları fetöcüler, abd veya devlet içi paralel bir takım yapılar tarafından örgütçülere ve teröristlere koordinatları sızdırılarak katledilmedi bu vatanın her şehirden, her bölgeden evlatları?

farklı bir ülkede, dünyada mı yaşıyoruz?

sanki bu ülkede/ortadoğuda zulüm gören tek bir halk var. diğer her etnik grup güllük, gülistan içinde yaşıyor.

bu ülkede gerçekten mazlum bir halk varsa o da Türklerdir. yıllardır fakirleştirilen, partileri işgal edilen/ettirilen, mafyalara, terör örgütlerine ezdirilen,

sınırları yol geçen hanına döndürülerek şehirlerinin demografik yapısı giderek bozulan, asimilasyon tehlikesi altında yaşayan, günden güne artan göçler ve suç oranlarıyla hayati tehlikesi artan ve günden güne öldürülen Türkler.

neyse ki başımızda sokak köpeklerinin bizi çiğ çiğ yemesine bile müdahale etmeyen bir devletimiz var. belkide çok şey bekliyoruz.

Tanrı devletimizi korusun!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Mayıs 2024; 17:52:4 >

• Ne Demirtaş sevdasıymış arkadaş…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Senin at gözlükleri ile yaşadığın gün gibi ortada...

istersen haksız olduğum konuları belirt, doğrularıyla düzelt hem ben, hem diğer arkadaşlar bilgilenmiş olalım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu PKK değil, HDP...
    Ve kimse ölmesin diye çözüm süreci başlatıldı. Bu sürecin asli iki tarafı (devlet ve PKK) ve iki de aracı olan (HDP, AKP) tarafı varken, bu süreç 6551 sayılı "Terörün bitirilmesi ve Toplumsal Bütünleşme Sağlanması" adlı kanunla hukuki güvence altında yürütülürken, söz ve eylemlerin suç olmadığı bir ortam varken 7 Haziran'da tek başına iktidarı kaybeden AKP'nin MHP ve derin devletin kucağına düşmesiyle süreci kesip yıllar sonra HDP'den sembol isimlere keyfi ceza kesmesi durumu var ortada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WmLord -- 17 Mayıs 2024; 18:49:14 >

Yukarıdaki arkadaşın paylaştığı resim hoşuma gitti.

‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapis

"bu süreç 6551 sayılı "Terörün bitirilmesi ve Toplumsal Bütünleşme Sağlanması" adlı kanunla hukuki güvence altında yürütülürken, söz ve eylemlerin suç olmadığı bir ortam varken" demişsin.

Selahaddin demirtaş bu taviz ve barış ortamını yaptığı açıklamalarla biraz fazla zorlamış gibi geldi bana sanki.

Terör örgütünü överek, Öcalanın heykelini dikeceğiz diyerek nasıl bitirmeyi düşündü acaba terörü? veya toplumsal bütünleşmeyi nasıl sağlamayı düşündü? bunun Türk halkında ve devletinde kutuplaştırmayı ve nefreti arttıracağını kestiremedi mi?

özetle Selahaddin Demirtaş bu sürecin bozulması için elinden geleni yapmış gibi gözükmüyor mu?

"Konu PKK değil, HDP..." demişsin ayrıyetten,

HDP lideri Selahaddin Demirtaş Terör örgütü PKK ile HDP'nin bağını yine bu açıklamalara bakılırsa pekte çözememiş gibi gözüküyor.

Yani tüm bunlara ve eylemlere bakılırsa, bu durumda barış süreci tek taraflı mı bozulmuş oluyor? bana pek öyle gelmedi.

birde önceki mesajında hdpliler derin devletin hüdaparın saldırılarına karşı kendini savunmaya geçti falan demişsin.

Atatürk büstlerini ve heykellerini yakmakta bu savunmaya dahil miydi?

‘Kobani’ davası kararı: Ahmet Türk'e 10, Figen Yüksekdağ'a 30, Selahattin Demirtaş'a 42 yıl hapisveryansıntv
    HDP’lilerin çağrısıyla başlayan eylemlerde Atatürk heykelleri yakılmıştı
    https://www.veryansintv.com/hdplilerin-cagrisiyla-baslayan-eylemlerde-ataturk-heykelleri-yakilmisti/

Bana açıkçası bir ulusa ve ulus devletin varlığına karşı saldırı gibi geldi bu eylemler daha çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8B4F802DB -- 17 Mayıs 2024; 19:13:22 >

• Kılıçdaroğlu son yayınladığı mesajda Demirtaş konusu üzerinden Özgür Özel'e yine laf çakmış;

"Sayın Demirtaş'ı yalnız bırakanlardan olmayacağım..Vatanperver Kürt halkının sevgili Başkanı Sayın Demirtaş ve Hatay halkının göz bebeği vekili Can Atalay bizimdir, timsah göz yaşlarıyla arka kapı pazarlıkçıları Erdoğan'ın olsun."

"En başta kendi partileri olmak üzere, arka kapılarda adaletin değil de gücün yanında olmayı seçenlere tavsiyem; samimiyetle vatansever bir anlayışta siyaset yapmaları, yapılan bütün hukuksuzlukları cesurca muhatabına söylemeleridir."

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.