Şimdi Ara

Koalisyonu bile kuramayan 3 parti Devleti nasıl yönetecek.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
496
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsi fikrim. Arkadaş bir okulda iki müdür olmaz. Ülkeyi tek parti yönetsin HDP olmasında kim olursa olsun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Koalisyon teklifi götürmeyecek kadar koltuk sevdalısı bir partinin yönetmesi daha mı iyi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Right-

Koalisyon teklifi götürmeyecek kadar koltuk sevdalısı bir partinin yönetmesi daha mı iyi

HDP yönetmesinde kim yönetirse yönetsin. Eğer kötü yönetirse 4 yıl sonra indirilir seçimde.

• quote:

Orijinalden alıntı: DEVIDBEKIM

Arkadaş bir okulda iki müdür olmaz.

Ülkemizin güzide siyaset seviyesi.
  •  Koalisyonu bile kuramayan 3 parti Devleti nasıl yönetecek.
  • Hizmet yerine yine bir bir heykel dikerler, bankalar batar, ssk çökertirler, birbirlerine kitapçık fırlatırlar, kürtçe müzik yasaklarlar belki, kim bilir belki medeniyet haberleri ekranlarda boy gösterir; yazarkasa atıldı, iflas edenler köprülerden atlıyor, sular akmıyor şok haliçten 5 ton çöp çıkarıldı. Olabilir ya, imf uzmanı bile getirebilirler. Oh miss uzmanımız olur Bakarsın obamanın masasının önünde ayakta da dururlar obama otururken. Böyle böyle yönetirler işte kardeş. Sonrasında hoş geldin uzay çağı.! Gelsin koloniler, bi bakmışın bir gün jüpiterdeyiz, bir gün pluton da

• Konu sahibi arkadas iyi bir konuya deginmis.Koalisyon kurulmasi imkansizdanda imkansiz artik.

@DEVIDBEKIM nasil olacak bu is biraz acarsan konuyu.Mhp nin öyle bir sansi yok maalesef.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Koalisyon kurdurmayan RTE ,kurmayan Davutoğlu

o kadar chp ile görüştüler geniş tabanlı bir hükümet olabilirlerdi neden yapmadılar , o kadar zaman ne konuşuldu ülke neden o kadar süre oyalandı

mhp 4 şartı neden bu kadar rahatsız etti de kabul etmediler.Varsa hırsızlık ortaya çıkmasın mı ,işte görüyoruz adamlar çözüm süreci zırvalığında ne hale gelmiş süreç yine de devam mı etsin

dolmabahçe aşıkları hdp ile neden koalisyon kurulmadı
  • Yok abi iyiki de kurmadi koalisyonu bi mok olacakti chp veya mhpye atacaklardi.
    Kriz olacak hep mhp yüzünden
    Sehit olacak mhp var ya çözüm süreci bitti gelir iste.

• quote:

Orijinalden alıntı: POWER64

quote:

Orijinalden alıntı: Sancaktarlar

Hizmet yerine yine bir bir heykel dikerler, bankalar batar, ssk çökertirler, birbirlerine kitapçık fırlatırlar, kürtçe müzik yasaklarlar belki, kim bilir belki medeniyet haberleri ekranlarda boy gösterir; yazarkasa atıldı, iflas edenler köprülerden atlıyor, sular akmıyor şok haliçten 5 ton çöp çıkarıldı. Olabilir ya, imf uzmanı bile getirebilirler. Oh miss uzmanımız olur Bakarsın obamanın masasının önünde ayakta da dururlar obama otururken. Böyle böyle yönetirler işte kardeş. Sonrasında hoş geldin uzay çağı.! Gelsin koloniler, bi bakmışın bir gün jüpiterdeyiz, bir gün pluton da

Yani ülkeyi evirip çevirip... Diyorsun.

Ben sana söyleyeyim gençler eski manzaraları yaşayıp görecek sanırım. Ama bunun bedeli çok ağır tecrübesi çok acıdır.
    Takım tutar gibi parti tutup çocuklarını da aynı mantıkla yetiştiren insanların nesli tükenmeden rahat yok.
    10 yılda bir darbe olmasını özleyenler var halen bu ülkede.

Hiç unutmam Ssk hastanesine gitmiştim arkadaşımın işi için. İçerisi tam bir mahşer yeriydi. Hasta olan insanlar resmen canından bezmiş durumda sıra bekliyordu.
    Sabır ve kalan sağlığın yeterse kayıt oluyordun.
    Sonra loto tutturacak kadar şanslıysan sözde muayene oluyordun.
    Sonra daha da şanslıysan ilaç alabiliyordun içerideki eczaneden.
    Sonra büyük bir hizmet olan poşet için sıraya girmek zorundaydın şansım varsa büyük bir lütuf olan poşette alabiliyordun.
    Kısmetin açıksa ölmeden çıkınca iki rekat şükür namazı kılıp evine gidiyordun.

Ölüm demişken emekli yaşlılarımız kuyruklarda ölüp maaşını bile alamadan aramızdan ayrılıyordu.
    Kim bilir belki onlar diğerlerinden daha şanslıydı ki o çileyi her ay çekmek zorunda kalmaktan kurtuluyorlardı belki de.

Üç kardeştik, kitap almak için babamızla kitapçılara giderdik adamcağız üzülmeyelim diye eski kitap almak istemezdi ama alırsada ses çıkarmazdık. Çocuksun ya yenisi olsun istersin herşeyin ama adamın parası var mı soran yok.
    Sonra defter, cilt, etiket, çanta derken o ayın maaşından geriye az bir para kalırdı.
    Şanslıysan kitapsız gitmezdin okula babanın parası varsa.

Okulda dergiler olurdu alamazdık. Para yoktu ki neyle alacağız. Öğretmenimiz incelememiz için verirdi ne mutlu olurduk beee. En ince detayına kadar bakar doyamazdık.

Servis ne gezerdi okula yürüdük yıllarca. Çok yürüdük ama yılmadık okuduk meslek sahibi olduk.
    İnternetimiz yavaş, facebook ta kız geri yazmadı, bu gün yemeği götürdük resmini atalım gibi lüksümüz yoktu.

Ünlü bir yazar kitap çıkarırdı almak için dededen nineden para toparlar zar zor alır defalarca okurduk. O kitabı nasıl saklardık tarif edilemez bie duyguydu.

Enflasyon %50 civarında gezerken okula plastik botla gittik ayaklarımız ıslanmasın diye.
    Çünkü odun kömür parası vermişti bananız içi yünlü bot alacak para kalmamıştı.

Velhasılıkelam gözümüz hep hakettiğimizde oldu, şimdiki gençler gibi kısa yoldan para hayalimiz olmadı.

Çünkü bizim hayallerimizi 35 yaşında emekli edilenler alıyordu. Evet genç yaşta bir çok insan emekli olmuştu bir zamanlar. Batan ssk yı sonra öğrendik.

Sincanda tanklar yürüdü, darbe oldu dediler. Biz sokakta oynadık ama geleceğimize vurulan darbeden haberimiz sonra oldu.

İmam hatipler kapatıldı. Çünkü Türkiye genelinde çok iyi bölümlere deli gibi öğrenci gönderiyordu bu irticai okullar. Hem de öyle böyle değil bir keresinde Kahramanmaraş İmam Hatip Lisesi derece yapmıştı ülkede. Tıp, hukuk ve en iyi bölümlere neredeyse deliksiz öğrenci gönderdi. Sonra öğrendik ki birileri çıldırmış bahane irtica olmuş.

Ordu evlerine başı kapalı şehit anaları alınmayınca anlamadık o ızdırabı ama anladığımızda ordu evlerinin önünden geçerken hüzün kapladı içimizi.

Bekar ordu mensubuna karısının başı kapalı olduğu gerekçesiyle görevden alındığına dair tebliğ gelince anlamadık. Zaten o da anlamamıştı niye böyle olduğunu.

Kızlar okullara alınmadı örtüleri siyasi simge olduğu için. Düşündük simge nedir diye. Sonra anladık ki herşey bir şeye benziyormuş. Hayatta herşey bir simgeymiş. Kısacası bahanenin simgesi de buymuş.

Bitmez ama ben yoruldum...

Yani çok şey gördük demiyorum ama görmeye başladığımızda çok şey kaybettiğimiz anladık sadece.

Öyle demeyelim de. Mana çok derin diyelim. Hatta kişinin oy tercihini değiştirebileceği kadar fakat anlayabilene tabiki

Diliyoruz yanılırız. Amma velakin, güzel bir ata sözü vardır; Görünen köy kılavuz istemez diye. Durum da böyle malesef düşünce yapıları eski manzaraları önümüze serecek gibi.

Ümitler tükenmeleri yönünde belirttiğiniz vizyon içersinde olan toplulukların.

Bilmezmiyim sabah girip akşam üzeri hastaneden çıkardık o da dediğiniz gibi muayene olmuşsak veya ilaç alabilmişsek şanslıysak beter olmamışsak

Yeri geldimi diyorlar hep aynı şeyleri söylüyorsunuz millet bu ilkel hayatı yaşadı ne söyleyecek maaş kuyruklarının çok iyi olduğunu mu ? Ne sıkıntı çekmişse onu söyleyecek bir bir. Gün geçmiyordu ki maaş kuyruğunda ayılıp bayılan, ölen haberi gelmesin.

Yine farksız değildik. Birçok dersin kitabı yokken giderdim okula arkadaşın kitabına ortak olurdum. Öğretmen iyiyse ses çıkarmaz tabiri caizse erol taş misali biriyse; Kitabın niye yok ? Niye almıyorsun ? Kendine bir kitap edin, yarın kitaplı görecem seni vesair gibi söylemler eve giderdik aileye anlatırdık elde avuçta olan belli hüküm yok okula dönerdik terane aynı terane hoca başımızda biterdi. Ezile büzüle sıkıla sıkıla okul okuduk bitirdik.

O konuda tecrübeliyim Aşağı yukarı 1, 2 km yakın yol gidip tekrar geri dönerdim yaz kış.

Yaaa.! İrtica bahane islam düşmanlığı şahane

Onlarında haberlerine çok rastlardık gözü yaşlı analar git denilmiş ardını dönmüş çıkmış. Görmek isteyene halen kayıtları da var gerçi internette.

Güzel insan muhafazakar bekler sabreder iyi olur der ben kalkarım ülkeme zarar gelir taşı toprağı incinir ne emeklerle kazanıldı der bekler sabreder. Hizmet görmüyordu yurdum insanı nedir bilmiyordu, hizmet geldi maskeler birbir düştü, amaçlar birbir su üzerine çıktı niyetler açıktı iyice açığa vuruldu.

Biter mi onca sıkıntı onca çile..!

Tevafuktur bugün bende bununla alakalı konu açmıştım.

http://forum.donanimhaber.com/m_109508775/tm.htm

• quote:

Orijinalden alıntı: Elk.De

Konu sahibi arkadas iyi bir konuya deginmis.Koalisyon kurulmasi imkansizdanda imkansiz artik.

@DEVIDBEKIM nasil olacak bu is biraz acarsan konuyu.Mhp nin öyle bir sansi yok maalesef.

Valla anayasanın siyaset ve meclisle alakalı maddelerini pek bildiğim söylenemez. Ama ben şahsi fikrimi söyleyeyim seçimde bu son olan olaylar ve şehitlerden sonra HDP de azalma olacağını düşünüyorum dün selo özerklik falan demiş vatansız bayraksız. Baraj altına inerlermi onu bilmem. MHP de %1-2 düşüş bekliyorum CHP sabit kalır. AKP %2-3 Artar ama tek başına iktidar olabilirmi emin değilim.

Şuanda tek başına iktidar olma şansı tek AKP de var eğer onlar gelirse Başkanlık sistemine doğru gideriz. Yok koalisyona kalırsak durum ortada HDP ve MHP yanyana gelemeyeceği için AKP ile iki partiden biri kuracak. Ve anlaşamayacaklar birinin ak dediğine öteki kara diyecek ve merakla izleyeceğimiz bir 4 sene görücez.

• Koalisyon kurmamak
    Yada kurdurmamak
    O kadar kolay değil
    MÜSAİD bile isyan etti
    Yabancıların yatırımları var
    MÜSAİD ın yatırımları var
    Tüsaid ın yatırımları var
    80 milyon insan iş aş bekler
    Seve seve kuracaklar koalisyonu

Toplumsal kaos başka şeye benzemez kralını deliğe süpürür

• tamam kursun işte sizin tayfa niye herşeyi ak partiden bekliyorsunuz arkadaş ben sizi anlamadımki hem iktidar olmasın diye savaşıyorsunuz hem koalisyon kuracak başka yolu yok triplerine giriyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

tamam kursun işte sizin tayfa niye herşeyi ak partiden bekliyorsunuz arkadaş ben sizi anlamadımki hem iktidar olmasın diye savaşıyorsunuz hem koalisyon kuracak başka yolu yok triplerine giriyorsunuz.

Rte hükumet kurma görevini sadece akpye verdiğinden millet akpden bekliyor. Akpsiz koalisyon rte için en kötü senaryo olduğundan görevi başkasına vermedi ve milli iradeyi hiçe saydı. Hala suçu başkalarına atmayı bırakın.
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    ak partiye verdi ama sizinkiler naz yaparken kanuni süre doldu.yok ben onla yapmam.ha yaparmışım ya bi dakka.tamam yapıyorum ama şunu şunu yaparsan.
    kararlıysan söyle kur işte hükümeti.suçu başkalarında arayan varsa baştan beri sizsiniz başkası değil.
  • quote:

ak partiye verdi ama sizinkiler naz yaparken kanuni süre doldu.yok ben onla yapmam.ha yaparmışım ya bi dakka.tamam yapıyorum ama şunu şunu yaparsan.
    kararlıysan söyle kur işte hükümeti.suçu başkalarında arayan varsa baştan beri sizsiniz başkası değil.

Süreyi tüketen akp. Ayrıca rte isterse süreyi uzatabilir, hala bahane arama. Lafı çevirmeye de çalışma. Yetki olmadan koalisyon mu kursunlar? Sen birazdan rtenin yetkiyi vermediğini kabul edeceksiniz ama bahane olarak zaten kimse kuramayacaktı diyeceksin. Ama ne kadar çabalarsan çabala gerçeği sen bile değiştiremezsin.
    süreyi tüketen karşısındakiler.yok bana şu bakanlığı ver başbakanlık dönüşümlü olsun yok şunu yaparsan koalisyon kurarım.sen süreyi doldurursan o da işine geleni yapar tabiki sen işine geleni yapmaya uğraşmıyor musun?
  • quote:

süreyi tüketen karşısındakiler.yok bana şu bakanlığı ver başbakanlık dönüşümlü olsun yok şunu yaparsan koalisyon kurarım.sen süreyi doldurursan o da işine geleni yapar tabiki sen işine geleni yapmaya uğraşmıyor musun?

Bak hala bahaneler üreterek lafı çeviriyorsun. Şu huyundan vazgeç. Akp koalisyon teklifi bile yapmadı sen hala suçu atmaya çalışıyorsun. Ayrıca koalisyon teklifi yapsaydı karşısındaki istekte bulunmayacak mıydı? Sen bu istekleri süre tüketmek mi olarak görüyorsun?

Sonuç olarak ne yaparsan yap dediğim gibi gerçekler değişmeyecek. Koalisyon kuramayan akp ve başkasına görev vermeyen rte. İşine geleni yapar diyerek milletin çıkarı yerine kendi çıkarını düşündüğünü kabul etmişsin. Bu yeter. (şimdi lafı çevirip bu dediğini inkar edeceksin, uğraşma)

nasıl teklif yapmadı birader neyin peşindesin sen?koalisyon görüşmesini niye yapıyorsun şartlarda anlaşıp kurmak için.anlaşırsan kuracaksın anlaşamazsan kuramayacaksın.evlilik teklifimi bu seninle eğer kabul edersen koalisyon teklif ediyorum mu diyecek ne için oradasın sen zaten?böyle saçma bir mantık olur mu ya nasıl becerebiliyorsunuz siz bunları?
    mhp hdp ile koalisyomna girmeyeceğini başından söyledi ilkelerimize uymaz dedi.chp ile hdpnin de hükümeti oluşturacak sandalyesi yetmiyor.kiminle koalisyon yapacak görev verdiği şahıs?süre de dolmuş zaten en doğrusunu yaptı oyalamadı milleti.kendi çıkarıyla beraber milletin çıkarını düşündü tabiki.size kalsa kaos olsun yeterki ak parti olmasın daha iyi bunu bildiğim için kaale almıyorum bile yazdığını.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 29 Ağustos 2015; 19:59:12 >
  • MHP inadından vazgeçseydi çok rahat kurulurdu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.