Şimdi Ara

Klipsli Ets Ameliyatı oldum (el terlemesi için). (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
861
Cevap
42
Favori
392.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: lordlothar

Arkadaşlar,
    Burada mutlaka ol, aman sakın olma ben yandım sen yapma türü yönlendirmeler var. Bunu yanlış buluyorum. Sayfalarca yazı var, risklerinden, yan etkilerinden bahsedilen bir ameliyat. Açıkçası soru su, kıçın mı terlesin ellerin ve koltuk altın mı diye sorsalar düşünmeden kıçım derim. Herkes için yan etkisi, yeri, dozu farklı oluyor. Ben senelerce beyaz ve sihay tişort giydim koltuk altı terlemesi yüzünden. Hala da alışkanlığım olmadığı için gömlek giymiyorum, çünkü geçmişte hiç bir zaman giyemedim. Şu anda memnunum. Refleks terleme göbeğimde oldu. Zaten terlerdi, daha fazla terlediği oluyor ama öyle otururken basmıyor, zaten dışarda, sıcakta, herkes terliyorken terliyor.

Benim enterasan bir sorunum var, acı yiyince normalde terlemeyen koltuk altlarım da terliyor. Böyle bir sorunu olan var mı :)

Yeni ameliyat olan varmı ?

• ARKADAŞLAR BEN BU İYONTEFEREZ CİHAZINI BİR BİLEN YARDIMI İLE EVDE KENDİM YAPTIM VE ELLERİME 24V AKUDEN ELEKTRİK VERDİM GERCEKTEN İŞE YARADI 4. GUNDE TERLEME YOK BOTOKS YAPMIŞTIM FAYDASI OLMAMIŞTI AMA BUNUN OLDU. ŞİMDİLİK ETS DEN VAZ GEÇTİM REFLEKS FELAN KAFAM KARIŞMIŞTI ZATEN :) SİZDE DENEYİN İNŞAALLAH FAYDASI OLUR
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur taha

ARKADAŞLAR BEN BU İYONTEFEREZ CİHAZINI BİR BİLEN YARDIMI İLE EVDE KENDİM YAPTIM VE ELLERİME 24V AKUDEN ELEKTRİK VERDİM GERCEKTEN İŞE YARADI 4. GUNDE TERLEME YOK BOTOKS YAPMIŞTIM FAYDASI OLMAMIŞTI AMA BUNUN OLDU. ŞİMDİLİK ETS DEN VAZ GEÇTİM REFLEKS FELAN KAFAM KARIŞMIŞTI ZATEN :) SİZDE DENEYİN İNŞAALLAH FAYDASI OLUR

denemedim tek bu kalmıştı...
    Biraz daha detay verirsen sevinirim.
    -Ne kadara nereden hangi markayı aldın
    -Terlemen hangi bölgedeydi
    - Koltukaltında işe yarar mı
    kaç günde bir yapıyorsun
    nasıl yapıyorsun
    cevapların bizler için aydınlatıcı olur inşallah

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozoz57 -- 3 Temmuz 2012; 20:13:13 >
  • dostum elektronikciye gidip 2 adet 12v akü satın aldım ve birleştirdim ve 24 v akım oluşturdum iki ayrı kabın içersine alumimyum folyo yerleştirip içlerini su doldurdum ve elektirik verdim 15 dakika ellerime elektrik verdim ve sonra çıkarıp ellerimin yerini degiştirdim bugün uygulamamın 5. günüydü ve hava sıcaktı bende sadece hafif derece nemlenme oldu ama kullanan arkadaş 15 gün sonra aniden gececek diyor deneyimlerimi paylaşacagım

http://iyontoforezcihazi.blogspot.com/2012/04/iyontoforez-cihazi-yapimi-ve-kullanimi.html

şu linkde yapımı detaylı anlatılıyor bak inşaallah faydalı olur sadece ets ye bagımlı kalmayın bence bu iyontoferezi en az 15 gün deneyelim bana faydalı olacak gibi geldi

• Evet beyler bu cihazi kullandim kullanali ellerimde terleme namina eser kalmadi onu soyliyeyim bosuna ameliyat olmayin yanliz ellerdeki terleme kesilince diger bolgelerde terleme basladi alin gogus boyun kollar bacaklar efor sarfedince :) herkese dikkat ediyorum surekli inceliyorum herkes terliyor beyler boyun bacak alin vs yani ameliyat olanlarda bu duruma alissin normal terleme hali bu sanirim. allah sifa versin herkese iyontoferezi kendiniz yapin para vermeyin Ameliyat yerine bunu arastirin yazacaklarim bukadar :))))

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Emre1417, teşekkürler. Umarım sonuçları kalıcı ve istedğim gibi olur.
    Operasyon sonrasını yazayım biraz.
    Yukarıdaki postu ameliyatın ertesi günü yazdım. Şu anda ameliyat üzerinden 8 gün geçti.

Ameliyattan 2 gün sonra yani Pazartesi günü gece ilgili hastanenin acil servisine gidip pansumanımı değiştirttim. Kesikleri ilk kez orda gördüm, gerçekten alt alta iki küçük kesik, ve dikişleri var. Tentürdiyot ya da benzeri bir şeyle dezenfekte ettikten sonra pansumanı yenilediler. Çarşamba günü tekrar gittim yine aynı işlemi yaptılar. Bu sırada sürkeli tendürdiyot sürüyorlar ve koltuk altınızın yan tarafı sürekli bandajlı. Göbek seviyemin altını ve kafamı yıkadım ancak ister istemez koltuk altınızı yıkayamıyorsunuz ve çok kaşınıyor. Perşembe gecesi artık dayanamadım kaşıntıya. Eczaneden pansuman için kendinden flasterli bandajlar var. Değişik ebatlarda. Tanesi 1 tl, bunlardan 2 tane aldım. Uzunluğu 12-15 cm genişliğ ide 8 cm ye yakın. Tentürdiyot aldım. Bir de bu bandajların su geçirmeyeni var. Bunlardan aldım. Boyutu gerçekten küçük olanlar var. Bunlardan 4 tane almanızı tavsiye ediyorum eğer duş yapmak istiyorsanız. En küçük boyları doğrudan dikişlerin üstüne kapatın ve mümkün olduğunca alan açıkta kalsın. Ben eczanının tavisyesi ile hem banyo öncesi hem banyo sonra dezenfeksiyon yaptım. Koltuk altımı yine bandajlara dikkat ederek yıkadım. Akabinde hemen ıslanmış ama su geçirmeyen bandajları çıkartıp yerine byük olanları taktım. Çok rahatladım.

Bugün bile hafif sızım var ama gerçekten hafif. İLk 2-3 gün sabah akşam ağrı kesici aldım. Bugünlerde ise ağrı artınca alıyorum. Apranax verdi doktor.

Burası önemli;
    Ameliyatın 4. günü elimde ve koltuk altımda hafif nemlenme başladı. Panik halde doktoru aradım. Normal olduğunu ameliyattan 10 gün sonra konuşalım dedi. Haklı çıktı. Şu anda ellerim ve koltuk altımla ilgili bir sorunum yok. Tabii tuhaf bir his, sürekli ıslanıyormuş hissi var doğal olarak ama aynaya bakıyorum, tshirtüm kuru.

Ameliyattan 2 gün sonra ellerimde acayip kuruluk oluştu. Terlemeyi kesince ellerim beyazımsı ve kuru gözükmeye başladı. Krem kullanmaya başladım. Şu anda yine o kadar büyük bir sıkıntı yok, hatta krem kullanmıyorum. Ama yine de ofise bir el kremi getirdim.

Sağa sola ters hareket yapınca ameliyat yeri kendini hatırlatıyor. Kesikler küçük olsa da ciddi bir operasyon, olduktan sonra anladım.

Malesef ayaklarıma hiç bir etkisi olmadı, bu konuda biraz hayal kırıklığım var ama belki ilerde onun için de operasyon olurum. Karın bölgesinden girilmesi gerekiyormuş.

Haftasonu uzun zaman sonra gidip kendime beyaz ve siyah harici renkli tshirt aldım :)

Herkese sağlıklı günler.

Şuan ki durum nasıl? Ben de ameliyat olmayı düşünüyorum. Üniversite öğrencisiyim ve tuttuğum kağıt deforme oluyor. Yazı bile yazamıyorum. Giydiğim çorabı havlu niyetine kullanıyorum. 7/24 terlediğimden dolayı, vücudum bu kadar suyu nereden buluyor merak ettim. Ellerim ve ayaklarım sürekli üşüyor. Bu yüzden meslek seçimini bile bu duruma göre yaptım.

• quote:

Orijinalden alıntı: y_z_THE_END

quote:

Emre1417, teşekkürler. Umarım sonuçları kalıcı ve istedğim gibi olur.
    Operasyon sonrasını yazayım biraz.
    Yukarıdaki postu ameliyatın ertesi günü yazdım. Şu anda ameliyat üzerinden 8 gün geçti.

Ameliyattan 2 gün sonra yani Pazartesi günü gece ilgili hastanenin acil servisine gidip pansumanımı değiştirttim. Kesikleri ilk kez orda gördüm, gerçekten alt alta iki küçük kesik, ve dikişleri var. Tentürdiyot ya da benzeri bir şeyle dezenfekte ettikten sonra pansumanı yenilediler. Çarşamba günü tekrar gittim yine aynı işlemi yaptılar. Bu sırada sürkeli tendürdiyot sürüyorlar ve koltuk altınızın yan tarafı sürekli bandajlı. Göbek seviyemin altını ve kafamı yıkadım ancak ister istemez koltuk altınızı yıkayamıyorsunuz ve çok kaşınıyor. Perşembe gecesi artık dayanamadım kaşıntıya. Eczaneden pansuman için kendinden flasterli bandajlar var. Değişik ebatlarda. Tanesi 1 tl, bunlardan 2 tane aldım. Uzunluğu 12-15 cm genişliğ ide 8 cm ye yakın. Tentürdiyot aldım. Bir de bu bandajların su geçirmeyeni var. Bunlardan aldım. Boyutu gerçekten küçük olanlar var. Bunlardan 4 tane almanızı tavsiye ediyorum eğer duş yapmak istiyorsanız. En küçük boyları doğrudan dikişlerin üstüne kapatın ve mümkün olduğunca alan açıkta kalsın. Ben eczanının tavisyesi ile hem banyo öncesi hem banyo sonra dezenfeksiyon yaptım. Koltuk altımı yine bandajlara dikkat ederek yıkadım. Akabinde hemen ıslanmış ama su geçirmeyen bandajları çıkartıp yerine byük olanları taktım. Çok rahatladım.

Bugün bile hafif sızım var ama gerçekten hafif. İLk 2-3 gün sabah akşam ağrı kesici aldım. Bugünlerde ise ağrı artınca alıyorum. Apranax verdi doktor.

Burası önemli;
    Ameliyatın 4. günü elimde ve koltuk altımda hafif nemlenme başladı. Panik halde doktoru aradım. Normal olduğunu ameliyattan 10 gün sonra konuşalım dedi. Haklı çıktı. Şu anda ellerim ve koltuk altımla ilgili bir sorunum yok. Tabii tuhaf bir his, sürekli ıslanıyormuş hissi var doğal olarak ama aynaya bakıyorum, tshirtüm kuru.

Ameliyattan 2 gün sonra ellerimde acayip kuruluk oluştu. Terlemeyi kesince ellerim beyazımsı ve kuru gözükmeye başladı. Krem kullanmaya başladım. Şu anda yine o kadar büyük bir sıkıntı yok, hatta krem kullanmıyorum. Ama yine de ofise bir el kremi getirdim.

Sağa sola ters hareket yapınca ameliyat yeri kendini hatırlatıyor. Kesikler küçük olsa da ciddi bir operasyon, olduktan sonra anladım.

Malesef ayaklarıma hiç bir etkisi olmadı, bu konuda biraz hayal kırıklığım var ama belki ilerde onun için de operasyon olurum. Karın bölgesinden girilmesi gerekiyormuş.

Haftasonu uzun zaman sonra gidip kendime beyaz ve siyah harici renkli tshirt aldım :)

Herkese sağlıklı günler.

Şuan ki durum nasıl? Ben de ameliyat olmayı düşünüyorum. Üniversite öğrencisiyim ve tuttuğum kağıt deforme oluyor. Yazı bile yazamıyorum. Giydiğim çorabı havlu niyetine kullanıyorum. 7/24 terlediğimden dolayı, vücudum bu kadar suyu nereden buluyor merak ettim. Ellerim ve ayaklarım sürekli üşüyor. Bu yüzden meslek seçimini bile bu duruma göre yaptım.

hangi mesleği seçtiniz merak ettim

• arkadaşlar bende dün itibariyle Uludağ Üniversitesinde 3 - 4 kişi aynı gün el ve ayak terlemesinden ameliyat olduk. Bugün ellerim tamamen kuru ama diz kapağım ve ayak bileğim arasında hissedilir bir terleme artışı oldu, ayaklarım henüz geçmedi ama bu kadar kısa sürede sonuca varmamak gerekir. Bakalım ilerleyen zamanda refleks terlemelerim ne durumda olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: heysamy

arkadaşlar bende dün itibariyle Uludağ Üniversitesinde 3 - 4 kişi aynı gün el ve ayak terlemesinden ameliyat olduk. Bugün ellerim tamamen kuru ama diz kapağım ve ayak bileğim arasında hissedilir bir terleme artışı oldu, ayaklarım henüz geçmedi ama bu kadar kısa sürede sonuca varmamak gerekir. Bakalım ilerleyen zamanda refleks terlemelerim ne durumda olacak.

öncelikle geçmiş olsun kardeşim bende bursaya sık sık geliyorum. uludağ ünüversitesi bu konuda iyimidir. ameliyat olduğuna pişmanmısın. tavsiye ediyormusun teşekkürler..
  • geçmiş olsun ameliyat olduğuna pişmanmısın tavsiye ediyormusun. birde uludağ ünv.tesini tavsiye edermisin.
  • editt..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetaliakb -- 5 Eylül 2012; 13:58:28 >
  • arkadaşlar ben de bayram ali özüslu'nun sitesindeki telefonu aradım. kendi muayenehanesiydi galiba fiyat olarak bana 3000 tl den başladıklarını söylediler . bi arkadaş 1650 tl ye oldum demişti . kafam cok karıstı arkadaşlar olanlar nerde ve ne kadara oldunuz lütfen yardım edin
  • uludağ ünüversitesi ve istanbul haydarpaşa gata hastanesinde ücretsiz oluyormuş diyorlar. devletteki drlerin tecrubesi normalde iyidir. fakat bu ameliyat sık yapılan birşey değil. yaygında değil. bilemiyorum.. işin ehline gidenler fırsattan istifade edip 2000 3000 fiyat çektiklerini söylemişler az bir rakam değil.
  • hayatımda benim için dönüm noktası oldu, hiç pişman değilim artık ellerim hiç terlemiyor. Zaten 3 günde normal hayatınıza dönüyorsunuz işe başladım ben hemen. Ellerim kupkuru artık :))
    ayrıca uludağda ücretsiz ameliyat
  • quote:

Orijinalden alıntı: JaqenH'ghar

arkadaşlar ben de bayram ali özüslu'nun sitesindeki telefonu aradım. kendi muayenehanesiydi galiba fiyat olarak bana 3000 tl den başladıklarını söylediler . bi arkadaş 1650 tl ye oldum demişti . kafam cok karıstı arkadaşlar olanlar nerde ve ne kadara oldunuz lütfen yardım edin

Ben 2 yıl once ameliyat olmaya karar verdim ve 1600 civarı bir fiyat aldım. Ama ameliyattan vazgeçtim refleks terleme korkusu yüzünden. Sinirlerimde oynamayı gozum yemedi acikcasi... Adam zam yapmış anladığım kadarıyla talep cok demekki bu ameliyata...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ameliyatı olcaklar çok çok iyi düşünsün ben 4 yıl önce oldum refleks terleme doğal olarak başladı ve ellerinizin terlemesini aratır o kadar berbat bir terleme yüz kol elleriniz ve kısmen ayaklarınız hariç heryeriniz terliyor ve doktorlar bunu yüzde 3-4 oran olarak belirliyo ama yok öyle bişiy %90 refleks terlemeniz çıkcak nedeni ise t2 sinirinin kesilmesi veya klips takılması ben kesinlikle ÖNERMİYORUM!
  • editt

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetaliakb -- 18 Ekim 2012; 17:47:49 >
  • arkadaşlar ben de medipol hastenisde çalışa tamer vardaloğluna cuma günü ameliyat olucam allahın izniyle.refleks terleme korkusu bende de var ama ellerimin terlemesi bütün sosyal hayatımı etkiliyor.bıkmış durumdayım . refleks terlemeye katlanırım heralde diye düşünüyorum :/
  • Bende sadece el terlemesi var. Sıksam damlayacak durumda abimde de var aynı durum. Ameliyatı kafaya koydum doktora gittim 100 kişi ameliyat ettiysem sadece 1inde refleks terleme olmadı refleks terlemesi bu durumdan daha beter dedi tırstım vazgeçtim. Şimdi cebimde bir ton peçete taşıyorum biriyle tokalaşmadan önce siliyorum durmadan yıkıyorum beyaz pantolon giyemiyorum çünkü leke oluyor 5 parmağımın izi çıkıyor. Bir nesneyi elimde 1 dkdan fazla tutamıyorum su gibi oluyor. En kötüsü kız arkadaşımın elini tutamıyorum Yazlı kışlı terler mi ya hele kışın ellerim buz gibi oluyor. Çok kötü bir durum sadece yaşayan bilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sune

Bende sadece el terlemesi var. Sıksam damlayacak durumda abimde de var aynı durum. Ameliyatı kafaya koydum doktora gittim 100 kişi ameliyat ettiysem sadece 1inde refleks terleme olmadı refleks terlemesi bu durumdan daha beter dedi tırstım vazgeçtim. Şimdi cebimde bir ton peçete taşıyorum biriyle tokalaşmadan önce siliyorum durmadan yıkıyorum beyaz pantolon giyemiyorum çünkü leke oluyor 5 parmağımın izi çıkıyor. Bir nesneyi elimde 1 dkdan fazla tutamıyorum su gibi oluyor. En kötüsü kız arkadaşımın elini tutamıyorum Yazlı kışlı terler mi ya hele kışın ellerim buz gibi oluyor. Çok kötü bir durum sadece yaşayan bilir.

deme hocam ya refleks terleme daha beter felan . 5 gün sonra ameliyat olucam caydırma beni

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.