Şimdi Ara

klimanın watt nasıl ölçerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar , klimanın kaç watt çekdiğini nasıl öğrene bilirim.

• Klimanın tüketimini eğer düşük güçlü ise tüketim ölçen prizlerle, yüksek güçlü ise elektrik sayacı ile ölçebilirsiniz. Saf rezistif yük olmadığından sadece bileşke akım ölçerek tüketim değerini göremezsiniz.

Klimanın elektrik tüketimi kompresör giriş ve çıkışındaki gaz basınç farkına göre de değişiklik göstereceğinden çektiği gücü görmenin merak gidermek dışında bir faydası olmaz, anlık tüketimden yola çıkarak aylık tüketimi hesaplayamazsınız. Çalışma sıcaklık değerinden dış sıcaklık değerine, odadaki insan sayısına kadar çok fazla etken vardır tüketimi etkileyen.

Saygılar...
  • Klimaların motorları durup çalışırlar. Anlık değil de günlük tüketimini ölçmeniz daha mantıklı olur. Günlük tüketim de ortam koşullarına, ayarladığınız sıcaklığa ve daha bir sürü etkene göre değişir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cowsmilk -- 5 Ekim 2014; 0:54:31 >
  • Ic ünitenin kenarlarina bakın,etikette yazar veya klimanın modelini nette arayıp bulabilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O değerler klimanın maksimum çektiği gücü gösterir. Klimanın çektiği güç değişkendir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pens multimetre ile anlık çektiği akımı görüp 220 ile çarparsanız o an harcadığı wattı hesaplarsınız. Ama genel bir sonuca ulaşmak yine mümkün olmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mustyyyyy

Pens multimetre ile anlık çektiği akımı görüp 220 ile çarparsanız o an harcadığı wattı hesaplarsınız. Ama genel bir sonuca ulaşmak yine mümkün olmaz.

Pens ampermetre ile görünür gücü ölçebilir.

Saygılar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • En doğru yontem diğer alıcılardevre ddışı edilip sayaç üzerinden ledin hareketine gore tüketim hesaplamak
    Diğer turlu cosfi gerekiyor. Ama ortalama bir cosfi değeriyle de hesap edilebilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.