Şimdi Ara

Klimadan cıkan sıcaklık kac derece olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • mıtsı 18000 btu klasık klıma kullanmaktayım gercı cok menmunum ama merak ettım klımayı 25 dereceye ayarlayıp 2 kadema fan hızında olcum yaptım agzından cıkan ısı 43 derece olctum acaba normalmı?

şöyle yapın gerekirse odayı 12 dereceye kadar sogutun sonrada klimayı 30 dereceye alarak orta fan hızında agız çıkış sıcaklıgını kaliteli bir digital termometre ile ölçün 48-50 arası olması lazım,daha aşagısı için şüphelenmek lazım kliasik klimalar daha aşagı üflemezler,ya yeni açınca ölçtünüz yada termostat yapıp dururken.
  • soylekı klıma 1 saat ten fazla calısmıstı olctugumde ve 1 saatır calıstıgından oda soguk degıldı ama termostan yapmadıgından emınım cunku termostat yaptıgında iç unıte fanı neredeyse durma noktasına oluyor devreye gırıp uflemeye basladıgında olcmustum ve analog termometre ıle :) soguk bır gunde dedıklerınızı dınlıcem zaten su an dısarsı 20 derece falan
    quote:

Orjinalden alıntı: d e n i z35

Önce ölçülecek alanın,odanın yeterli soguklukta olması lazımki dogru ölçümü yapın ama sizin klima klasik, sanırım uzun süre çalıştırmadanmı ölçüyorsunuz anlamadım,

şöyle yapın gerekirse odayı 12 dereceye kadar sogutun sonrada klimayı 30 dereceye alarak orta fan hızında agız çıkış sıcaklıgını kaliteli bir digital termometre ile ölçün 48-50 arası olması lazım,daha aşagısı için şüphelenmek lazım kliasik klimalar daha aşagı üflemezler,ya yeni açınca ölçtünüz yada termostat yapıp dururken.

• quote:

Orjinalden alıntı: sweet81

soylekı klıma 1 saat ten fazla calısmıstı olctugumde ve 1 saatır calıstıgından oda soguk degıldı ama termostan yapmadıgından emınım cunku termostat yaptıgında iç unıte fanı neredeyse durma noktasına oluyor devreye gırıp uflemeye basladıgında olcmustum ve analog termometre ıle :) soguk bır gunde dedıklerınızı dınlıcem zaten su an dısarsı 20 derece falan
    quote:

Orjinalden alıntı: d e n i z35

Önce ölçülecek alanın,odanın yeterli soguklukta olması lazımki dogru ölçümü yapın ama sizin klima klasik, sanırım uzun süre çalıştırmadanmı ölçüyorsunuz anlamadım,

dedigimi tam yapın ancak öyle anlaşılır,klima yeni devreye girincede anlaşılmaz,18 derecenin altında odayı getirinki,
    ilk önce klimayıda 30 derece yapıp orta fan hızına getirin ve agız çıkış sıcaklıgını digital termometre ile ölçün 48-52 arası olursa normal,bende havalar şöyle bir güzel sogusun bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi d e n i z35 -- 4 Aralık 2008; 1:12:04 >

• Klasik cihazların ağız çıkış ısıları ilk çalışmadan 10 -15 dakika sonra sabittir.Ağız çıkışını dijitalle flap üzerine ykın ölçmelisiniz.analog dereceyi içeriye doğru sokamazsınız.50-55 derceceler ağız iç kısmından yapılan ölçümdür.

Orjinalden alıntı: mbirol

Klasik cihazların ağız çıkış ısıları ilk çalışmadan 10 -15 dakika sonra sabittir.Ağız çıkışını dijitalle flap üzerine ykın ölçmelisiniz.analog dereceyi içeriye doğru sokamazsınız.50-55 derceceler ağız iç kısmından yapılan ölçümdür.
    sessiz bir fan kac dB verir ?
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Merhaba arkadaslar benim evimde de iki adet klima var agız ici sicaklıklarını derece sabitlenene kadar bekleyerek olcum yaptım asagıda;

1. Mtisubishi Electric GSZ-GA 35VA 12000 BTU inverter
    Fan hızı 4 kademe dusuk / orta / yuksek / super yuksek, cıkan sıcaklıklar ise sırasıyla 57 / 54 / 51 / 49 derece olarak okudum. Isıtma modunda 31 derecede cıkan sonuc...

2. Mtisubishi Heavy SRK28-HG 9000 BTU duz klima
    Fan hızı 3 kademe dusuk / orta / yuksek, cıkan sıcaklıklar ise sırasıyla 55 / 52 / 48 derece olarak okudum. Isıtma modunda 30 derecede cıkan sonuc...

Olcum aleti olarak digital termometrem yok amahttp://www.hepsiburada.com/termometre-hygrometre-451310/productDetails.aspx?categoryid=264103&productid=otm451310 linkteki derece ile olcum yaptım derecesi sabit kalana kadarda bekledim. İsin ilginc tarafı ise bu iki cihazda da malesef vakumlama olayını ben goremedim supurme metoduyla devreye alındı cihazlar, hatta daha sonra Klimaplustan servis cagırıp kontrollerini de yaptırmama ragmen gelen servis basıncları kontrol edip vakumlama yapılmadıgına nerdeyse inanmayacaktı ben ısrarlı tavrıma devam edince bu sekilde calısmasında herhangi bir sorun olmadıgını tekrardan gazı geri almaya gerek olmadıgını soyledi iyikide oyle olmus belkide baska sorunlarda yasayabilirdim. Montaj yaptırdıgım aylar yanlız eylul ve ekim aylarıydı belkide sansım bu aylarda takılması olabilir. Vakumlamanın onemi tartısılmaz bir gercek ama ileride supurme yonteminin dezavantajları olmaz insallah.

• quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

Merhaba arkadaslar benim evimde de iki adet klima var agız ici sicaklıklarını derece sabitlenene kadar bekleyerek olcum yaptım asagıda;

1. Mtisubishi Electric GSZ-GA 35VA 12000 BTU inverter
    Fan hızı 4 kademe dusuk / orta / yuksek / super yuksek, cıkan sıcaklıklar ise sırasıyla 57 / 54 / 51 / 49 derece olarak okudum. Isıtma modunda 31 derecede cıkan sonuc...

2. Mtisubishi Heavy SRK28-HG 9000 BTU duz klima
    Fan hızı 3 kademe dusuk / orta / yuksek, cıkan sıcaklıklar ise sırasıyla 55 / 52 / 48 derece olarak okudum. Isıtma modunda 30 derecede cıkan sonuc...

Olcum aleti olarak digital termometrem yok amahttp://www.hepsiburada.com/termometre-hygrometre-451310/productDetails.aspx?categoryid=264103&productid=otm451310 linkteki derece ile olcum yaptım derecesi sabit kalana kadarda bekledim. İsin ilginc tarafı ise bu iki cihazda da malesef vakumlama olayını ben goremedim supurme metoduyla devreye alındı cihazlar, hatta daha sonra Klimaplustan servis cagırıp kontrollerini de yaptırmama ragmen gelen servis basıncları kontrol edip vakumlama yapılmadıgına nerdeyse inanmayacaktı ben ısrarlı tavrıma devam edince bu sekilde calısmasında herhangi bir sorun olmadıgını tekrardan gazı geri almaya gerek olmadıgını soyledi iyikide oyle olmus belkide baska sorunlarda yasayabilirdim. Montaj yaptırdıgım aylar yanlız eylul ve ekim aylarıydı belkide sansım bu aylarda takılması olabilir. Vakumlamanın onemi tartısılmaz bir gercek ama ileride supurme yonteminin dezavantajları olmaz insallah.

Servislerin işgüzarlığı başka birşey değil. Vakumlama işlemi belli bir zaman kaybı yaratmasından dolayı bazı montajlar süpürme denilen metodla kısaca üstünkörü yapılıp bitiriliyor. Genelde de yüksek sezonda daha çok suistimal edilen bir konu... Gerçi ben şimdiye kadar vakumlama yapmayı kendine ilke edinmiş servislerin her zaman bunu uyguladığını gördüm. Yapmayanlar ise yine aynı şekilde bildikleri yolda devam ediyorlar.

Sizin cihazların sıcaklık dereceleri gayet iyi. Bu nedenle endişelenecek bir durum yok. Güle güle kullanın.

• Evet bencede yenilikleri takip eden vede isini iyi bilen bir kisi vakumlamada sorun cıkarmaz diye dusunuyorum birde yenilklere kapalı bu ısı yıllardır yapanlar varki iste onlar tehlikeli 5m. ye vakum gerekmez, boruyu daha yeni actım, bugun hava nemli degil, pompa dukkanda kalmıs, vakumlama bu cihaza gerekmez zaten kucuk BTU gibi bircok mazeretleri olabiliyor.
    Neyseki bu olumsuz montajların sonucunda cihazlarım iyi sukur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.