Şimdi Ara

klima ve plazma tv aynı elektrik hattında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
3.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar arcelik bir klima almayı palanlıyorum evin salon kısmına (tahmininmce 25.000 btu luk yeticek)

fakat aynı elektrik hattında

klima + samsung plazma tv + dt plus kutusu baglı olucak aksamları da lambalar acık olucak (tasarruf ampul diye tabir edilenlerden 2 adet takılı avizemiz de)

klima sadece yazları sogutma için kullanılcak.

sigorta kac amperlik olmalı ? hatta zararı olurmu ?

• Hatta zararı olmayabilir fakat hiç güvenli değil.

Bence sigorta kutusundan hat çekmeniz daha uygun...

20 A sigorta C tipi.
  • Zaten arçelik alarak parana yazık edeceksin.

Diğerlerinide hiç düşünme.
    Çelişkiler içindesin kardeş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evinizdeki tesisat bir fazlı mı üç fazlı mı ayrıntı verirseniz cveaplarım. Saygılar.
  • apartman girişi 3 faz dostum onu biliyorum
    ama eve giriş kac faz bilmiyorum

tek ve cift faza göre cevaplaya bilirmisin

eve giriş faz sayısını nasıl belirleyebilirim yada ?
  • Sayın AlpernBugra hocamız bu konuda size gerekn bilgiyi verecektir fakat,2 faz ev gibi yerlerde kullanılmamaktadır...

tek faz veya 3 faz vardır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: DJ ICEMAN

apartman girişi 3 faz dostum onu biliyorum
    ama eve giriş kac faz bilmiyorum

tek ve cift faza göre cevaplaya bilirmisin

eve giriş faz sayısını nasıl belirleyebilirim yada ?

Klimanın elektrik hattı sigorta kutusundan çekilir. Buattan (priz linyesinden) alınmaz, zaten sizin klimanızın gücü priz linyesinden almak için uygun değil.

Evinizdeki ana sigorta resimdeki gibiyse tesisatınız 3 Fazlıdır;

klima ve plazma tv aynı elektrik hattında

Sizin kullanacağınız klima tek fazdan beslenir, ancak evinizde düşük gerilim sorunu varsa ve 3 faz elektriğe abone iseniz klimanın elektrik hattını plazma tv nin olduğu fazdan değilde diğer fazdan çektirirseniz daha iyi olur.

Kullanacağınız sigorta C tipi 20 Amperdir, klima ile sigorta kutusu yaklaşık kaç metre kablo çekeceksiniz?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yanıtlar için tşk ler
    sigorta kutusundan cekme imkanım yok
    evin içinde 20 mt kablo görünmesini kesinlikle istemiyorum

salondan vaz gecicem gibi zaten olmadı arka 2 odaya takıp yazları orda idare edicez.

klima olarakta airfel inverterlerde hosuma gitti.
    yada green serisi ( duvar 80 cm green serisi 73 cm ondan green serisi)

bu arada 3 fazlı sigorta yok tek fazlı sigortalar var.
  • Arkadaşlar çatı dubleksi evime 2 adet 12 bin inverter; 1 adet 9 bin klasik tür btu klima taktırmak için;
    evin monofaze güç girişinden itibaren yaklaşık 15 metre 4 mm2 NYA (tek bakır tel) kablo ile ayrı tesisat çektirdim, NYAF (çoklu bakır tel tipi) kablo da kullanılabilir; kablo hareketli olacak ise, NYA değil NYAF öneriliyor.) klimaların hepsi bu hattan enerji çekiyorlar, tek bir tane 25 A sigorta takılı.
    Evin elektrik tesisatına hiç yük getirmeden ayrı kanal çektim kendim, kablo kanalı ve birleştirme aparatları ucuz şeyler, malzemesi kablo kanalı metresi 3 TL, (ben 17x25 ebatlı kanal kullandım) kablo ise yine 2,5 TL olarak düşünülebilir. Kendinden yapışkanlı kablo kanalları için ise 5 TL maliyet düşünebilirsiniz.
    (Hattın toplam metrajına göre fiyat yazdım, kablo faz nötr ve toprak şeklinde 3 tane gidiyor, bu 3 kablo demeti için total metre hat başına 2,5 TL, yanlış anlaşılmasın, 2,5 TL x 3 değil.)
    Klimaların herbirine ayrı sigorta koymak pek uygun olmadı, dış üniteye elektirk ulaştırdığımdan, o sigortaların dış hava koşullarında olmasını istemedim, müdahalesi vs zor olacaktır diye, iç ünitenin yakınlarında da istemedim sigorta kutusu, hepsini tek sigortaya bağladım.
    Kablo kanalı ise görüntüyü gayet güzel kurtarıyor bence.. En yakın buattan / prizden enerji çekme olayı aynı hatta bağlı olan cihaz miktarına ve hattın kablo kalınlığına göre değerlendirilmesi gereken bir konu bence.
    Kablo maliyeti vs hakkında fikriniz olsun diyerek bunları yazıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iyigun -- 12 Nisan 2013; 17:04:40 >

• Priz linyesinde klima olursa aynı linye üzerinde ütü, fırın vs varsa sigorta sık sık atacaktır. Ayrıca Elektrik İç Tesisat Yönetmeliği gereği priz linyeleri için 16 Amperden büyük sigorta kullanmamanız gerekir. Bu nedenle klima tesisatı için ayrı elektrik hattı çektirmek uygundur. Belirttiğiniz mesafeye kadar 2,5 mm^2 kablo kullanabilirsiniz, sigortanız C tipi 20 Amper olmalı. Saygılar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.