Şimdi Ara

KLİMA USTALARI TOSHIBA RAS10 SKVR MONTAJI BÖYLEMİ OLUR.... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
6.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • işte bahsettiğim demirdöküm klimamın montajı.tavana değdiği için acayip titreşim yapıyor ve de ses,ayrıca tabanda dış üniteyi tutan contalarada takılmadı vakumlamada yapılmadı

KLİMA USTALARI TOSHIBA RAS10 SKVR MONTAJI BÖYLEMİ OLUR....
  • diğer fotoğraflar

• diğer fotoğraflar

• bu arada klimanın borularının izolasyon bantını ben yaptım artan bantla.
    kıvrılmış ve izolasyon bantı çekilmemiş vaziyette dış ünitenin arkasına koymuşları bende çıkardım hem ses yapıyor diye hemde izolasyon bantı sarayım sıcağı ve soğuğu daha iyi muhafaza eder diye.
  • bir montaj rezaleti daha

aslında bu rezalet montaj resimlerini ayrı bir başlık açıp orada sergilemek gerekiyor ,demek ki bu memlekette eline tornavida pense alan servis açıyor pes doğrusu

*dış ünitenin montajı yenilenebilir ve sorunları düzelir de artık 2 yıldır kullandığınıza göre vakumlamanın bir faydası olmaz
  • Böyle bir konu başlığımız var zaten,burayı canlı tutmak yeni yapılacak montajlarda neyin olup neyin olmamamsı gerektiği konusunda görsel olarak bilgilendiriyor.katkılarınızı bekleriz.

http://forum.donanimhaber.com/m_23190981/mpage_1/f_/key_//tm.htm#23190981

Arkadaşın sorusuna gelince ,montaj zaten bir rezalet,Vakum olayı için yapacak birşey yok artık.Zaten gelip ellerlerse başınıza daha çok iş çarlar.Bırakın böyle gitsin.

Siz yeni makinada daha dikkatli olun....
  • quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Böyle bir konu başlığımız var zaten,burayı canlı tutmak yeni yapılacak montajlarda neyin olup neyin olmamamsı gerektiği konusunda görsel olarak bilgilendiriyor.katkılarınızı bekleriz.

Arkadaşın sorusuna gelince ,montaj zaten bir rezalet,Vakum olayı için yapacak birşey yok artık.Zaten gelip ellerlerse başınıza daha çok iş çarlar.Bırakın böyle gitsin.

cevap için hem size hemde alptuğ56 hocama teşekkür ederim.

• quote:

Böyle bir konu başlığımız var zaten,burayı canlı tutmak yeni yapılacak montajlarda neyin olup neyin olmamamsı gerektiği konusunda görsel olarak bilgilendiriyor.katkılarınızı bekleriz.

evet ne hikmetse daha önce bu başlığın olduğuna dikkat etmemişim ,aslında tahmin etmiştim ama aramaya üşendim ,böylece bu başlığıda tazelemiş olduk sağolun hocam

• womit kullanıcısına yanıt
    slm bende yaklaşık 15 gün önce toshiba ras10n3 skvr klima aldım bu sitede yaşananların birçoğu başımdan geçti. montaj esnasında vakumlamayı yaklaşık 5 dk yaptı açmış olduğu delikleri ben ardından kapattım. şu an ise klimamın iç ünütesinde sesler geliyor servisi çağırdım gelip klimanın köşesine kağıt sıkıştırıp gittiler kağıt sallanmadan dolayı sürekli düşüyor konuyu videolu bir şekilde carier müşteri hizmetlerine ilettim. 2 gün oldu halen krulumu yapan servis gelecek. Arkadaşlar toşhibanın bir çok servisi beş para etmez benim klimamdaki sesi duvara bağlamakta duvarın yamuk diyerek sıyrılıyor. Klima ara sıra duvara darbeli matkap vururmuş gibi tıkırdıyor. Ben neyapmayılım iademi yeni ürünmü talep etmeliyim sizce.
  • quote:

Orijinalden alıntı: namkal

slm bende yaklaşık 15 gün önce toshiba ras10n3 skvr klima aldım bu sitede yaşananların birçoğu başımdan geçti. montaj esnasında vakumlamayı yaklaşık 5 dk yaptı açmış olduğu delikleri ben ardından kapattım. şu an ise klimamın iç ünütesinde sesler geliyor servisi çağırdım gelip klimanın köşesine kağıt sıkıştırıp gittiler kağıt sallanmadan dolayı sürekli düşüyor konuyu videolu bir şekilde carier müşteri hizmetlerine ilettim. 2 gün oldu halen krulumu yapan servis gelecek. Arkadaşlar toşhibanın bir çok servisi beş para etmez benim klimamdaki sesi duvara bağlamakta duvarın yamuk diyerek sıyrılıyor. Klima ara sıra duvara darbeli matkap vururmuş gibi tıkırdıyor. Ben neyapmayılım iademi yeni ürünmü talep etmeliyim sizce.

Şimdi sizede fake yakıştırması yaparlar.Siz fotoları buraya koyun en iyisi..O sesler klasik hastalığı o serinin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Herkese DD, arçelik son senelerdede alarko öneren biri var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: namkal

Şimdi sizede fake yakıştırması yaparlar.Siz fotoları buraya koyun en iyisi..O sesler klasik hastalığı o serinin..

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: mbirol

quote:

Orijinalden alinti: namkal

slm bende yaklasik 15 gün önce toshiba ras10n3 skvr klima aldim bu sitede yasananlarin birçogu basimdan geçti. montaj esnasinda vakumlamayi yaklasik 5 dk yapti açmis oldugu delikleri ben ardindan kapattim. su an ise klimamin iç ünütesinde sesler geliyor servisi çagirdim gelip klimanin kösesine kagit sikistirip gittiler kagit sallanmadan dolayi sürekli düsüyor konuyu videolu bir sekilde carier müsteri hizmetlerine ilettim. 2 gün oldu halen krulumu yapan servis gelecek. Arkadaslar toshibanin bir çok servisi bes para etmez benim klimamdaki sesi duvara baglamakta duvarin yamuk diyerek siyriliyor. Klima ara sira duvara darbeli matkap vururmus gibi tikirdiyor. Ben neyapmayilim iademi yeni ürünmü talep etmeliyim sizce.

Simdi sizede fake yakistirmasi yaparlar.Siz fotolari buraya koyun en iyisi..O sesler klasik hastaligi o serinin..

ulen kıl neden beni ekledin gene canını okuyimde gör şimdi. pis herif ne geçicek eline. ben carrierde toshta ufak serilerde foruma işlediğin twinG meselelri için doruya doğru olan durmlarda sana katılmadımmıda ikide bir tosh konularına beni ekliyorsun.

@namkal kardeşim, ben klimacı felan değilim. sana felanda fake make demem. zaten fake adam bir kaç yaışından anlaşılır. mbirol arkadaş beni buraya kıllığına ekliyor. işi gücü tosh ve carriere. çamur atmaktır forumun en kıl adamıdır bu ustamız.
    kocaustaya sataşınca benide eklemeden edemez. ha size fake derse kocausta der kızdımı sorununu anlatan adamda onun için kötü olur sonada der yardımcı oluyorum alarko konusnda herkeze.. alarkoda bağrıarak kızarak yardımcı olmak yoktur.

aralarında çekişir dururlar kocaustayla mbirol usta. Birol, istediği kadar desin ben toshiba klimaları beğenirim segmentine göre. gayet iyi klimalardır.

alarkonun klima alakası olmayan bir bölümünden emekliyim bunuda kocaustayla mbirol yaydı foruma. ben klimalar iyidir deyince alarkocu olurum.. kocausta övünce yahudi dostu olur. alarko yahudi firması der çıkar bizim birol ustamız. antisemitist birisi felanda değildir aslında. sadece çıkarcıdır ahkepeye oy verir ama çıkarı için. yoksa akepci felanda değildir. birol naber oğlum hamuduylamı yiyon len

işigücü buradada kocaustaya sataşmaktır neden carrier ve toshiba öneriyorsun diyerek.

kocaustada az değildir sataşayım onada.. rahat durmazki
    ya usta mbirol sussada bu olayı sen gene kaşıyıp onu kudurtuyorsun onu.

http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=84992902

ben yazmadım buraları. halbuki bundan önce sana kendiside demişti ikide bir yahudiliği öne çıkarma diye. o sustu en son yazında gene sen çıkardın işte.

herkezin kendi sorunu canım kimsenin görüşüne birşey diyemeyiz. sen seversin o sevmez t.a. anladın sen onu

bu ülkede terör örgütü probagandası dahi serbest olmuşken kimseye bişe diyemeyizki artıkın.
    bişe değil kıl herif hemen senle beraber banada dalıyor.

yani namkal, kardeşim bu mbirol ustada ordan yakalar kocaustayı. ama kocaustada rahat durmaz işte. o sataşmasa bu kez kendisi ona sataşır yahudi düşmanı der üstte verdiğim linklerdeki gibi... bende her ikisinede sataşırım ara sıra ne yapayım.

ikiside bana sataşır alarko emeklisyim diye zan altında bırakmaya çalıştılar zamanında hep. millette bana der alarkoda şu yanlış iş oldu şu arıza oldu bakalım dürüst konuşabilecekmisin diye yazarlar foruma.

Vallahi ben gereğince çat çat konuşurum. ben bu firmanın ürünlerini öneririm arkadaş eksiklerinide söylerim kalitesinide..şirket oldukça sağlamdır yeterki konuşmasını beklemesini bilin sorununuz çözülür. alarko konusundada forumdaşlara benim kadar kimse yardımcı olmamıştır. herkezin yüzü buradadır. tek yaptığımda siteye girin ordaki telefonu arayın 444 tekilerin ajans elemanı olma olasılığı çok yüksek.

mail atın adam gibi adresi var alarkonun sitesinde birçok firma gibi adresini saklamıyor. bu vesile ile yazacaklarınızı daha detaylı yazabilirsiniz. mutlaka size dönüş yaparlar demektende başka bir şeyde yapmadım. forumdan hakaret etmeyin üzülüp daha çok yanlış yapmanıza sebep olur dedim. işiniz görülmezsde istediğiniz hakareti ozaman yapın dedim.

ama artık bıktım ben eklemeyin dedikçe ekliyorlar özelliklede Birol.

çünkü hiç değişmesi ve iade alınmasına gerek olmayan klimaları iade alıyor değiştiriyor alarko... adam klima almış canı sıkılmış tipini beğenmemiş kullanmayı bilmemiş yüklenmiş ev buz gibiyken 5 dk da odayı isıtmasını istemiş. klima tam yük çalışmış sesini beğenmemiş. forumuda okuyunca aa bu firma iade alıyor vs hurrra yazıyor buralara. aklına şaşayım alarkonunki iade alıyor bu klimaları.

mbirol kılı ordan bile kendine yontuyor neymiş iade alma durumu, firmanın zayıflığıymış malının kötü olduğunu kabul etmesiymiş. ben senle uğraşamam demekmiş. kendi şirketi iade almazmış tamir edermiş iade alınan veya değişen klimalarıda belirtir öyle satarmış..

nah öyle oluyor. bir şikayet sitesinde adama klimasının iç ünitesini değiştik demişler adam işaretlemiş klimayı aynı klimayı geri getirmişler kızcak şimdi ulen en bariz örnek benim.. foruma işlediğim fazla akım çekme değerlerini bile normal karşılıyorlardı. kendin gördünde yardımcı olan bana. firman nasıl ayak diretiyordu..ulen bir şikayet et beni görüşürüz senle. yok beni firma sıkıştırdıda vs dersen kötü yaparım seni. kocausta sende şikayet etmiycen bana deli demiycen neyse onu yazıyom. siz gene anlaşır bana sataşırsınız nasılolsa düşmanımın düşmanı dostumdur mantığı var ikinizdede

bunun yanısıra inanmadığım durumlarıda yazarım.
    kocausta istediği kadar desin pwm pam pum. birolun dilinde twinG kompresör,

yok klimanın kendini kısıp 1000 btu lara kadar çalışıp cop değerlerinde yükseklik sağlaması övgüsüne her zaman karşıyım.

kocaustam, ne oluyor 1000 btulara düşüyor diye klimaya madalyamı takıcaz.
    3-4 bin btu dan aşağı çalışan klima kendini ısıtıp soğutmaktan acizdir. sadece ben bukadar kısıyorum ben bu klimayı yaptım arkadaş vitrininden başka bir şey değildir.

daikin ururu sarara bile 5500 btudur min düşebildiği btu.. geçelim bunları artık. sen ikide bir hala diyorsun en basit carrier bile 3-3500 tl lik me den daikinden iyidir. daha çok kısar tasarruflu çalışır vs.

Birolların ilk capon klimasına firma 13-14 derceden aşağı yazın ağız derecesini düşüremez diyordu. sonrasında gelen midea ise 7-8 derecelere düşürüyor. sence hangisi klima?

ben az yakıcam diye iyi ısınıp iyi serinleyemezsem ne edim o klimayı.

hem bir klima nekadar az yakabilirki....... yahu isterse 6 cop değeri olsun bu cop değeri minimumda veriliyorsa senin her zaman bahsettiğin gibi. en alt seri skv ve carrier bile diğer markaların üst serilerine nal toplatır.. deyip birde yetmezmiş gibi o klimalar ancak kendini kısamayan arçeliğin kalitelsi olabilirler diye iddiacı laflar diyorsun.

huyundan dönmüyorsun sonra ben me nin değerlerini işleyip usta bunda twin komp ve pwm yok deyince diyorsun e senin klimanda özellikli bu değerleri sağlıyan kalite klimalardan ama diğer taraftanda ille diyorsun inatla carrier bile üst segment klimalrdan iyidir. yahu harcı alem desen ben itiraz etmem ama bu şekild eeşyanın tabitına aykırı konuşmak olmuyormu. oluyorda sen gene olmuyor dersin.

hadi öyle olsa neye yarar ordaki tasarruf. aynen klimayı uyku modunda kullanıpta ya bu ısıtmıyor demeye benzer bu durum. hele birde klimayı kullnmayı bilmeyen kişiyse oda soğukken çalıştırır sonrda ver yansın eder.

bir klima ne olursa olsun bence ancak 2,5-3 coplardayken randımanlı çalışır. üst copları zaten tuturmakta zor ev yalıtımlarımız dolayısıyla. zaten bu cop değerlerinin tuturulması belirlenen dıl ve iç ortam sıcaklıklarına göre nerden baksanız 1 gün sürer. hava soğursa ve sen değerleri tutturdum diye dereceyide kıstıysan otomatikman bozulacak tabiki değerler kışın üşüme yazınsa terleme başlar insanda.

kombilerde oda termostat meselesi var evet tasarruf ettiriyor ama üşütüyor bir taraftan insanı..
    bence aynı durum. bu min btu meseleleri.

sıcak buhar nemlendirici kullanıyorum watt nekadar yüksekse okadar güzel nemlendiryor haliyle. en aşağı 500 watt olacakki adam gibi odaya hakim olsun. 200 watlıklarda var piyasada fiyatıda dünya parası ama aynı randımanı vermiyor işte ben klimalarıda o şekilde karşılıyorum.

bunun belgelerini buraya xraytr arkadaş ekledi. yazın kliması 70 watt a kadar düşüyordu. 27-28 derecede ama arkadaş gündüzleri 24 derecede kullanıyordu. tamam sistem ekötü diyen yok ama kompresörü twin olmayanpwm deversi eksik olan klimalarda tasarrufusu çalışıyor diyemeyiz.

öyle olsa eurovent yeni değerlere göre toshibanın 3 yıldız alan kliması yok. buda bir tezat zaten... mbirol ille eurovent desede benimde sizin gibi çok inancım kalmadı bu eurovent e. toshibda 3 yıldız almasın ne olurki

Birol yahudi desede firmaya, kendi sattığı 75 serisi klimalarda toshibanın ortak olduğu midea üretimidir.

nerde kaldı paranın yahudilere gitmesi. çünkü carrier abdli bir yahudi firmasıdır ve toshibanın klima bölümünü satın almıştır. midea firmasının sanrım kurluşunda dahi teknoloji satın aldığı firmadır. son bir kaç yıl öncesindede zaten ortak oldular.

toshibalarda yerine göre mideada üretilir. dünyanın en büyük klima üreticisi mideadır. burda tarafsız olmak lazım midealarda seslidir biraz. çünkü teknolojisini toshibadan almaktadır.

şunu söyleyeyim size en iyi ısıtan klimalardan biridir. isterse market ürünü olsun. çalınmadıysa içinden kesinlikle ısıtır o klima. bu ses konusu evet mbirol ustanın dediği gibi vardır. kompresörün özelliğidir. dış ünitede sacın inceleiğidir vs ama insanın beynini delecek şekilde değildir bu ses.

(sizdeki klimalrında iç ünitesi sesli şikayetleri okuyabiliyoruz. tabiki firmaya başvurun. çok farklı bir sesse çünkü bu serinin ancak 15binlik serilerinde ses şikayeti olması normal karşılanıyor iç ünite ufak olduğundan. ama şuda var skv ve skvr serilerinin 9ve 12liklerinde twin kompresör yok ondan dolayı bir miktar seslş olması doğal. 18lik serilerde ses olayı hemen hemen yoktur sistemler tam kullanıldığı için. kocaustayada burdan bir şey söyleyeyim zamanında bir arkdaşa kızmıştın y abende kızmıştım bir miktar. adam pwm yok diye eski yazılara dalmıştı. sende bende ozman pwm nin sesle alaksı yok demiştik geçenlerde bir yazı okudurm ikimizinde bildiğinin tersine sesle alaklı olduğu yazıyordu incele bir kez daha istersen.)

üstünüze alınmayın milletimizde ses problemi var klima hem en uç noktaya kadar hamam gibi ısıtsın ve dondursun istenir. ama bunun sessiz fanla beklemek hatadır. yok ben klima alıp uyku modunda kullnmak istiyorum diyen insan donar. ancak gün boyu hakkını verecek klimanın kapatmıyacak klimayı evi iyi ısınacak adı üstünde uyku modu. veya düşük fan vs kullan ozman konforun bozulmazki ama insanımız yok ben sesten rahatsızım der sonrada firmaya çamur atar.

inverter klima kapatılmaması gereken bir cihazdır. adam ailecek çalışır gündüz kapatır klimasını. akşam eve gelir eşiyle açarlar klimayı. oda buz gibidir. e neyapsın bu klima tabiki tam fan yükünde çalışacakki odayı bir an evvel kırsın istenilen şarta getirmeye çalışsın. bu bağırtılı çalışma süreside çok uzun değildir abartıldığı kadar.

bu dediklerimi size demedim tabiki tekrar söyleyeyim namkal biraderim.

şimdi arkadaşım, düzgün yapılmayan montaj konsunda size hak veriyorum sonuna kadar. Birol usta kıllık edip resim video basın desede, işleyin bakalım duvarınız nasıl çok yamuk bir duvarmı. öyleyse eğer firma orayı zaten dolduramazki. kendisi boktan meselerden dolayı firmasını savunurken. sizin duvarınız bombeli olsa düzeltecekmiki. amacı çamur atmak işte. (aman sizde yanlış anlamayın siz duvarınız yamuktur demiyorum bu forumda ilk kez klima görenler dahi hemen yanlış anlamay müsaitler. nedesk yanlış anlaşılabiliyor.)

5dk vakum konusunda size hak veriyorum ben şahsen 20-25 dk vakumdan yanayım. ne olcak ellernemi yapışacak. ama vakum motoru güçlüyse o vakum olmuştur korkmayın fazla. birol usta en dandik motor olsa bile yeter diyor tabi huyu hep kendinde yontmaktır.

açılan delikleri alçılamamalarıda hoş bir şey değil. şimdi Birol konuşur ama kendisine gelse der klima firmalarının delik kapatma zorunluluğu yoktur der. hadilen ordan adama s.ol git derler. elektrik bağlantısı olsa neyse. bu memlekette müslümanlara salyangozmu satıcan.

ulen bir daha sataş bana tosh konusunda senin canını daha beter okumazsam.

• Ulen yine yedin yarım saatimi,,,sonuç yine çene suyu çorba...Neyi halleddin şimdi....Dün aramışsın sonradan gördüm??
  • quote:

Ulen yine yedin yarım saatimi,,,sonuç yine çene suyu çorba...Neyi halleddin şimdi....Dün aramışsın sonradan gördüm??

len nezaman yazdın bu yazıyı yazdıktan sonamı aradın beni. oku len oku daha ne istiyon işine gelmeyince çene suyu çorba oluyo tabi. neyi ne halledin len açık yaz.

dün aramadım ya dedim işte sana metin isminde bir arkadaşı arıycaktım m harfine girdim. sona arayamayıp tlefonu cebime attığımdan dolayı seni aramış m harfinden. benim telefon arpaladı iyiki sen aradın para gönderde bir telefon alalım kampanyan olunca destekler öderiz. tövbeee kacaustanın vs lafınımı çekicem aman aman ben bir çin malı telefon alırım nasıl olsa düşürüp duruyorum yere

• quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

quote:

Ulen yine yedin yarım saatimi,,,sonuç yine çene suyu çorba...Neyi halleddin şimdi....Dün aramışsın sonradan gördüm??

len nezaman yazdın bu yazıyı yazdıktan sonamı aradın beni. oku len oku daha ne istiyon işine gelmeyince çene suyu çorba oluyo tabi. neyi ne halledin len açık yaz.

dün aramadım ya dedim işte sana metin isminde bir arkadaşı arıycaktım m harfine girdim. sona arayamayıp tlefonu cebime attığımdan dolayı seni aramış m harfinden. benim telefon arpaladı iyiki sen aradın para gönderde bir telefon alalım kampanyan olunca destekler öderiz. tövbeee kacaustanın vs lafınımı çekicem aman aman ben bir çin malı telefon alırım nasıl olsa düşürüp duruyorum yere

Yeni kampanyada Zibro klima alana Zibro çep telefonu hediye olacak.Ama hakiki ÇİN malı....Sanada satarız bir klima yanında da telefonu gelir.Ama manyak bir telefon ha...Zibro gazla şarj oluyor...

• klima gazına gelmem artık. kombi kullnıyorum. ben igdaşla dostum gökyüzü ile arkadaşım. yaşasın doğalgaz. zippo mippo iplemiyo. cep telefonları içinde özel saz istasyonları var pardon şarj istasyonu diycektim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 9köy

kompresör, yok klimanın kendini kısıp 1000 btu lara kadar çalışıp cop değerlerinde yükseklik sağlaması övgüsüne her zaman karşıyım.

kocaustam, ne oluyor 1000 btulara düşüyor diye klimaya madalyamı takıcaz. 3-4 bin btu dan aşağı çalışan klima kendini ısıtıp soğutmaktan acizdir. sadece ben bukadar kısıyorum ben bu klimayı yaptım arkadaş vitrininden] başka bir şey değildir.

daikin ururu sarara bile 5500 btudur min düşebildiği btu.. geçelim bunları artık. sen ikide bir hala diyorsun en basit carrier bile 3-3500 tl lik me den daikinden iyidir. daha çok kısar tasarruflu çalışır vs.

Merhaba, Kısmi yükteki verimlilik ile bir konu vardı, orada yazmıştık tekrar edecek olursak, yapılan araştırma/deney sonuçlarına göre genelde çok kullanılan 12000 btu klimalar için yaklaşık %30-40 arası kapasitede nominal verimliliğinin 1,4-1,5 katı kadar oluyordu.

Yani A sınıfı kademeli veya sürekli inverter bir klimanın verimi nominalde 12000 btu da 3,2 iken 3600-4800 btu arası kapasitede 4,5-4,8 arasında oluyor.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.