Şimdi Ara

KLİMA USTALARI TOSHIBA RAS10 SKVR MONTAJI BÖYLEMİ OLUR.... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
6.324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben mesleğine saygısı olan bir teknisyenin yapması gerekenleri yazayım.

Öncelikle açtığı deliğin etrafını alçı,ploretan vs. gibi malzemeyle mutlaka kapatmalı.Ben alçı kullanıyorum bana göre daha temiz oluyor.Ploretan kullanada var ama taşarsa pis oluyor,ayrıca sökme işleminde ploretanı ayırmak çok zor.Ama o deliği öylece bırakan veya macun tıkayan usta falan olamaz benim gözümde..

Vakum olayı tartışmaya açık bile bir konu değil,ya olacak, ya olacak min 10-15 dakika olmalı,ilk kurulum için abartılı zamanada gerek yok.vakum yapıldıktan sonra 15-20 dakika beklenerek kaçak kontrolu yapılırsa sonradan baş ağrımaması için iyi olur.

Sigorta koyma işi ,eğerki, beslemenin alındığı hat 3x2,5 mm kesitli ve panodada w otamat sigorta mevcutsa gerek yok,ha takılırsa yarar veya zarar var mı ? hayır yok,sadece klimanın yanına takılınca kötü görünüyor ve ben sahsen tercih etmiyorum.Çok ısrar eden olursa takarım.Ama bence gerek yok.
    Bu arada asıl olan bu enerji baglama işini yapması gereken elektrikçidir.Ama malesef bizim ülkemizde bu iş böyle yerleşti,böylede gidecek galiba.Mit.Elec bu konuda diretiyor ama ne kadar işliyor sistem bilemem..

İlave gaz veya gazın kontrolu ise sistemlerde genelde 7 mt ye kadar olan mesafe için gerekli gaz mevcuttur.İşini doğru yaptığına inanan usta için kontrol etmeye gerek yok.Zaten kontrol derken içinde kaç gr gaz var bilemezsin,sadece çalışma basıncına bakabilirsin.Bence bunada gerek yok çünkü kaliteli markalarda neredeyse hata sıfır bu konuda,zaten çalıştırdığınızda performansdan anlıyorsunuz.

Selamlar saygılar.......

• Womit hocam tabir yerindeyse tam acemi şöfore denk gelmişsiniz. Bu ekibin evinize bir daha girmesine bile izin vermeyin. Faydalarından çok zarar vereceklerdir yine.

Diğer yandan size tavsiyem net.

Kesinlikle merkezden işinin ehli yeni bir ekip isteyin. Mümkünse iç ünitede çizik, eğik gibi hasarlı bir durum oluştuysa fotoğraflayıp saklayın. Bu gelen ehliyetsiz ekip şimdiye kadar kaç kişinin canını yakmıştır bilemeyiz ama birinin bunlara HOOOP !!! demesinin zamanı gelmiş de geçiyor bile! Servisden özellikle yazılı şikayetçi olunuz. Şikayet dilekçenizde ehliyetsiz işçilikden doğan mağduriyetinizi de ifade ediniz ve ayıplı montaja ait resimleri de eklemeyi unutmayınız. Size "ayıplı hizmet " sunulmuş ve satın aldığınız ürünün fiyat ve marka değeriyle asla örtüşmeyen bir durum yaşamışsınız. Bu konuyu eğer okuyorsa Alarko müşteri hizmetleri söz konusu montaja gelen elemanların iş akitlerini sonlandırması lazım hemen.

• Alarko müşteri hizmetlerinden şu ana kadar ilgi ve alaka çok güzel. Özellikle Yasemin hanım bu konuyla ayrıntılı bir şekilde ilgileniyor.
    Servis çalışanlarının hizmet akitlerinin sona ermesini istemem tabiki. Ancak koko69 arkadaşında dediği gibi bu servisi duvar izolasyonu dışında makine ile ilgilenmelerini istemiyorum.
    Bunu da alarko müşteri temsilcisi Yasemin hn a ilettim. Ayrıntılı foto çekme fırsatı henüz bulamadım fotoğraflarını çekip buraya aktaracağım. zaten montadja izolasyondan başka ben pek bir hata görmedim. Ama bu işlerden anlamadığım halde bu kadar hata bulduğuma göre siz üstadlar daha ne gibi yanlışlıklar bulur tahmin edemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi womit -- 11 Kasım 2010; 14:24:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: womit

Alarko müşteri hizmetlerinden şu ana kadar ilgi ve alaka çok güzel. Özellikle Yasemin hanım bu konuyla ayrıntılı bir şekilde ilgileniyor.
    Servis çalışanlarının hizmet akitlerinin sona ermesini istemem tabiki. Ancak koko69 arkadaşında dediği gibi bu servisi duvar izolasyonu dışında makine ile ilgilenmelerini istemiyorum.
    Bunu da alarko müşteri temsilcisi Yasemin hn a ilettim. Ayrıntılı foto çekme fırsatı henüz bulamadım fotoğraflarını çekip buraya aktaracağım. zaten montadja izolasyondan başka ben pek bir hata görmedim. Ama bu işlerden anlamadığım halde bu kadar hata bulduğuma göre siz üstadlar daha ne gibi yanlışlıklar bulur tahmin edemiyorum.

Arkadasim kendinle celisme! Yukarida ve diger konuda bahsettin klimana yapmadiklari hasar kalmamis (matkapla dis uniteye zarar verme, ic uniteyi dusurme, vakum yapmama vs) simdide izolasyondan baska pek bir hata gormedim diyorsun! Ben bu tip sirketlerin cigerini bilirim, o klimayi degistirmemek icin bin bir turlu laf oyunu yapacaklar sana ve seni oyalayacaklar. Oncelikle degisim icin kararli olmak zorundasin, ben sahsen boyle montaj yapilmis klima icin servis formu imzalamazdim, sen imzalamissin artik bundan sonra kararli bir sekilde sirket ile ugrasmak, olmuyorsa tuketici koruma derneklerinde hakkini aramak icin basvurmak zorundasin. Servisinde gozunun yasina bakma, onlarida mutlaka sikeyet et, biraz ac kalsinlarki akillari baslarina gelsin. Kusura bakma yazi uslubum biraz sert oldu ama ortada bir haksizlik var ve bu haksizlik direk sana yapilmis bir haksizliktir, eger sen bugun geregini yapmazsan o servis daha bir cok kisiyi magdur edecek.

• Fotoğraf anlamında montajda bir sorun görünmeme ihtimalini kastettim. Bunun dışında iç ünitenin düşmesi, vakum yapılmaması, servisin dış üniteye yaklaşımı vs. bunların hepsi sorun. Servisi izolasyon dışında eve almayacağımı söyledim. klimanın mekanik hiçbir yerini bu servise el sürdürmem. Bunu da müşteri hizmetlerine söyledım.
    Birde şöyle bir durum var; Müşteri hizmetleri bana klimanın çalışmasında sorun olup olmadığını sordu. Bende henüz tam olarak test etmediğimi söyledim. Ama bu soruyu sorması "klima düzgün çalışıyorsa herhangibir sorun yoktur" şeklinde olayı kapatmaya çalışacaklarınıaklıma getiriyor.
    Bende vakum yapılmadan da klima çalışır ama ilerde oluşacak arızaların da sebebini oluşturur şeklinde cevap verdim.
    Sadece vakum yapılmaması olayına dayanarak klima değişikliği talep edebilirmiyim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

quote:

Alarko müşteri hizmetlerinden şu ana kadar ilgi ve alaka çok güzel. Özellikle Yasemin hanım bu konuyla ayrıntılı bir şekilde ilgileniyor.

Arkadasim kendinle celisme! Yukarida ve diger konuda bahsettin klimana yapmadiklari hasar kalmamis (matkapla dis uniteye zarar verme, ic uniteyi dusurme, vakum yapmama vs) simdide izolasyondan baska pek bir hata gormedim diyorsun! Ben bu tip sirketlerin cigerini bilirim, o klimayi degistirmemek icin bin bir turlu laf oyunu yapacaklar sana ve seni oyalayacaklar. Oncelikle degisim icin kararli olmak zorundasin, ben sahsen boyle montaj yapilmis klima icin servis formu imzalamazdim, sen imzalamissin artik bundan sonra kararli bir sekilde sirket ile ugrasmak, olmuyorsa tuketici koruma derneklerinde hakkini aramak icin basvurmak zorundasin. Servisinde gozunun yasina bakma, onlarida mutlaka sikeyet et, biraz ac kalsinlarki akillari baslarina gelsin. Kusura bakma yazi uslubum biraz sert oldu ama ortada bir haksizlik var ve bu haksizlik direk sana yapilmis bir haksizliktir, eger sen bugun geregini yapmazsan o servis daha bir cok kisiyi magdur edecek.

Aynen yelken85' e katılıyorum. Bizim ülkemizde yerse mantığı almış başını yürümüş. Zaten birçok konuyu yeterince bilmeyen vatandaşı bu şekilde idare edip kaynatıp gidiyorlar. Sen de bu forumun bir üyesi olarak bu durumlarda tongaya basmamalısın.

Kısaca mesele izalosyon vs. değildir. Memlekette herkesi işini iyi yapmadığı taktirde rahat eve gidemeyeceğine ikna etme meselesidir!

Yukardaki mesajımda da ayrıntılı yazdım gerekirse pm den yol haritası anlatırım. Daha bu yaz fujitsu markasıyla nahoş olayları yaşamış biri olarak bu işlerin ucuz olmadığını sektöre iyi anlatmak gerekiyor. Bu görevde maalesef ki bizim gibi Tüketicilere düşüyor. Çürük elmaları ayıklamazsak sağlamları da bozabilirler

• quote:

Fotoğraf anlamında montajda bir sorun görünmeme ihtimalini kastettim. Bunun dışında iç ünitenin düşmesi, vakum yapılmaması, servisin dış üniteye yaklaşımı vs. bunların hepsi sorun. Servisi izolasyon dışında eve almayacağımı söyledim. klimanın mekanik hiçbir yerini bu servise el sürdürmem. Bunu da müşteri hizmetlerine söyledım.
    Birde şöyle bir durum var; Müşteri hizmetleri bana klimanın çalışmasında sorun olup olmadığını sordu. Bende henüz tam olarak test etmediğimi söyledim. Ama bu soruyu sorması "klima düzgün çalışıyorsa herhangibir sorun yoktur" şeklinde olayı kapatmaya çalışacaklarınıaklıma getiriyor.
    Bende vakum yapılmadan da klima çalışır ama ilerde oluşacak arızaların da sebebini oluşturur şeklinde cevap verdim.
    Sadece vakum yapılmaması olayına dayanarak klima değişikliği talep edebilirmiyim.

Klima degisikligini sadece vakum yapilmadi diye talep etmemelisin, klimanin performansini dusurme riski disinda vakum yapilmamasindan dolayi olusacak problemler 2 gun sonrada meydana cikabilir, klimanin garantisi bitigindede cikabilir. Klimanin dis unitesine montaj esnasinda fiziksel olarak zarar vermisler ayrica ic unitesinide dusurmusler (havada yakalamis olsalarda tutma esnasindaki olusan sarsinti icindeki parcalara zarar vermis olabilir, sonucta ic unite plastik) neyse uzun lafin kisasi sifir aldigin klimana montaj esnasinda ciddi zararlar verildigi icin klimanin degisimi icin bastirmalisin. Ayrica sirketle her gorusmende forumdaki bu konuyu onlara hatirlat, tepki aldiklarini gorsunler, geregini yapmazlarsa cogu kisi tarafindan boykot edileceklerini anlasinlar.

• resimleri cektim. birkac parcada gonderiyorum

KLİMA USTALARI TOSHIBA RAS10 SKVR MONTAJI BÖYLEMİ OLUR....

• bunlarda var

• bunlarrr r

• son olarak bunlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Yelken85

quote:

Fotoğraf anlamında montajda bir sorun görünmeme ihtimalini kastettim. Bunun dışında iç ünitenin düşmesi, vakum yapılmaması, servisin dış üniteye yaklaşımı vs. bunların hepsi sorun. Servisi izolasyon dışında eve almayacağımı söyledim. klimanın mekanik hiçbir yerini bu servise el sürdürmem. Bunu da müşteri hizmetlerine söyledım.

Klima degisikligini sadece vakum yapilmadi diye talep etmemelisin, klimanin performansini dusurme riski disinda vakum yapilmamasindan dolayi olusacak problemler 2 gun sonrada meydana cikabilir, klimanin garantisi bitigindede cikabilir. Klimanin dis unitesine montaj esnasinda fiziksel olarak zarar vermisler ayrica ic unitesinide dusurmusler (havada yakalamis olsalarda tutma esnasindaki olusan sarsinti icindeki parcalara zarar vermis olabilir, sonucta ic unite plastik) neyse uzun lafin kisasi sifir aldigin klimana montaj esnasinda ciddi zararlar verildigi icin klimanin degisimi icin bastirmalisin. Ayrica sirketle her gorusmende forumdaki bu konuyu onlara hatirlat, tepki aldiklarini gorsunler, geregini yapmazlarsa cogu kisi tarafindan boykot edileceklerini anlasinlar.

Arkadasim
    sana ve diger tum arkadaslara tesekkurler. boyle bir konuda kendime sanal alemde boylesine destek bulmam beni hem mutlu ediyor hemde umutlandiriyor.

Alarko dan bugun 3 kez aradilar. bayramdan sonra eve baska bir servis gondereceklerini klimanin testini ve izolasyonu yaptiracaklarini soylediler. Tamam dedim cunku bayram boyunca bende evde olmayacagim. Ama izolasyon isini onlara birakmak istemiyorum sonucta birhayli aciklik var. bocek bortu girmemesi icten degil.

• Arkadaşım.

Montaj resimlerini inceledim. Aynı cihaz bu gün anneme takıldı. vallahi bizdekinin resimlerini çekip koyayım dedim ama baya bir sinirin bozulabileceğinden yapmıyorum... Motaj cidden vasat.

Dış ünite bağlantı noktaları galiba izole edilmemiş. elektrik kablosu sallantıda. Kanallara özenilmemiş.

bunlar benim gördüklerim tabi. İşin uzmanları daha başka görüyordur eminim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H.G.A

Arkadaşım.

Montaj resimlerini inceledim. Aynı cihaz bu gün anneme takıldı. vallahi bizdekinin resimlerini çekip koyayım dedim ama baya bir sinirin bozulabileceğinden yapmıyorum... Motaj cidden vasat.

Dış ünite bağlantı noktaları galiba izole edilmemiş. elektrik kablosu sallantıda. Kanallara özenilmemiş.

bunlar benim gördüklerim tabi. İşin uzmanları daha başka görüyordur eminim.

arkadaşım;
    sen fotoğraflarını koyabilirsen iyi olur. karşılaştırır fikir sahibi oluruz. Benim sinirler altüst oldu zaten.
  • Size Arçelik vs. montajından kalma boru seti kullanmışlar.Normal şartlarda Toshibada boru seti gelmez,Kangaldan boru kesilip kullanılır.Bu hazır setlerde havşalar açılmış geliyor.havşa açmaya üşeniyor yada beceremiyorlar,onun için fazlasını kıvırtırıyorlar şekilde böyle oluyor,tipik Arç.. Ves...vs. montajı olmuş.

Ayrıca bu tip boru setleri R22 içindir.R410 da daha kalın kesitli bakır boru kullanılması gereklidir.Bunlarda ince ayrıntılar tabiki...Malesef tam bir kasaba rastlamışsınız.Ama bu yaşadığınız olayın en büyük sebebi bayi muhatablığı olmaması,yani internet satışı.Bayiden alsaydınız birebir yüzyüze görüşüp olayı daha çabuk düzeltirdiniz....
  • mbirol ustam
    Montaj seti (borular dış ünite ayakları) internetten aldığım ereyon.com sitesinden geldi. hatta montaj malzemeleri klimayla birlikte gelmediği için servis montaj yapmadı. montaj malzemesini yeniden sipariş ettim. etmez olaydım
    Sizce boru değişikliği talebinde bulunayım mı?
  • Ptesi çekebilrim fotolarını ancak. Hafta sonu evdeyim de.

Vallahi msj ını bu gün geç görsüm. daha evvel görse idim çekerdim. Kısaca, Adamlar temiz çalıştılar. Özel kanal getirdiler. Hakikatten kaliteli. Dış ünite montajı kabloları sigortası ve boruları izoleli ve gayet muntazam yapıldı...,

Lakin bu gün farkettim. bir ses var dı cihazda. Dış ta. bir baktım. Ayakların bir civatası sıkılmamış. O da oluversin... :D

Bize gelen klimacı arkadaş, Carreforu turgutlu nun klima sistemlerini kuran arkadaş. Yani işinin baya bir ehli olduğunu düşünoyurm. İşçiliğinden de belli.

Resim çeker getirir koyarım. Kolay gelsin.
  • Bayramdan dolayi internete pek giremeyecegim. vaktin olur fotolari ekleyebilirsen sevinirim ama acelesi yok.
    Zaten klima icin baska bir servis gonderiyorlar ama ne yapacak onu bilimyorum. izolasyon icin 9-10 gun bekleyemem gibi kendim yaparim. gelen serviste borulari izole eder kliman normal calisiyor sorun yok der gider.
    Bizim meselede ondan sonra baslar.
  • Yazık ya, böyle güzel bir cihazı nasıl montaj yapıyorlar, aklım almıyor, bir de takarken düşürüp zedeliyorlar. Yazık gerçekten. Kısa zamanda çözüm bulursunuz inşallah...
  • Toshiba servislerinde takarken düşürme meşhurdur bunu bence bir yere yazınız.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.