Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2072. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yarikan Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 17 Misafir (1 Mobil) - 17 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20702071207220732074
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Aleyküm selam hocam.

    Rica ederim,hayırlı olsun. Memnun kalmanızı dilerim. İzlenimlerinizi vakti geldiğinde paylaşırsanız sevinirim.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    hocam tekrardan selam

    klima 10 uzerınden 10 puan super sogutuyo..tam ıstedıgım gıbı sesıde cok yok oda onemliydi benım ıcın.

    her zman demısımdır bılgılı adama sorup danısıp alıcaksın dıye ıyıkı varsın donanım haber
  • Merhaba,

    LG Dual Plus 18000 BTU ile Demirdöküm A5 18000 BTU arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı, SEER ve COP değerleri açısından LG bir tık iyi duruyor gibi ve dahili Wifi kontrolü mevcut. Klimalar izolasyonlu çatı katı İzmir'de kullanılacak. Aslında soğutma amacıyla ancak sadece önümüzdeki 2-3 ay ısıtma amacıyla kullanılacak.
  • Arkadaşlar merhaba. Temmuz ayinin sonunda 20m2 oda için isitma amacli sigma plus12invdmg klima almistim. Havalarin soğumasiyla dış ortam yaklaşık 11-18 derece aralığında kullanma firsatı buldum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum
    Klima gayet başarılı bir şekilde ısıtma yapıyor. Yalnız istenilen sıcaklığa ulaşınca minimum 570W lara kadar inebiliyor sonra duruyor. Ortam soğuyunca tekrar çalışıyor. Örneğin klima 22 derceye ayarlı, 24 derceyi bulunca duruyor. Ortam ısısı 21 derceye düşünce tekrar çalışmaya başlıyor. Bu döngü sürekli bu şekilde devam ediyor. Ölçümleri klima 23 dereceye ulaşınca yaptım cok kere test ettim. Fan hızları otomatik, 2 , 3, kadamelerde denedim Tabi Watmetreyle değil. Evdeki cihazların fişlerini söktüm. Dijital elektrik sayacında 1 dakika boyunca çıkan watlaları hesap edince her denemede 9.5w 10w çıktı. 9.5×60=570 wat. Yani teknik verideki değerlere(180w) inemiyor. Kış aylarinda da insallah yine test edip izlenimlerimi paylasabilrim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şahsen -- 24 Eylül 2019; 15:55:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar maksimum taksit ile 5000 tl'ye esas amacı ısıtmak olan 12000 lik bir klima ihtiyacımız var. Sessiz olması da önemli.

    https://www.hepsiburada.com/mitsubishi-heavy-srk35zsp-s-12000-btu-duvar-tipi-inverter-klima-a-p-HBV00000FCLVS?magaza=Nar&utm_source=pc&utm_medium=cimri&utm_campaign=c&utm_content=c&utm_term=172&wt_pc=cimri.c.172.pc

    Şu modeli bulduk ama iyimidir, daha iyisi varmıdır bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Oscar Heykeli -- 24 Eylül 2019; 20:38:30 >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

    Öncelikle vakit ayırıp bu detaylı açıklamayı yaptığınız için çok teşekkür ederim. Donanımhaber Forum halen sizin gibi bilgisi yüksek ve bunu aktarmaktan çekinmeyen insanlar sayesinde ayak duruyor düşüncesindeyim.

    Yazdıklarınızı okuduktan sonra biraz daha araştırma yapmam gerektiğini anladım, o yüzden geri dönüşüm biraz geç oldu. Kusura bakmayın. Genel olarak anlattıklarınıza bakılırsa, bildiğimiz standart duvar tipi klimalarla yola devam etmek en mantıklısı gözüküyor.

    Açıkçası böyle bir sistemi, zaten tamamen asma tavan yapılacağı için düşündük. Lakin eğer cevaplamaktan çekinmezseniz, birkaç küçük sorum daha olacak size, kusuruma bakmayın;

    Gizli tavan tipi dediğimiz klimalar anladığım kadarıyla iki şekilde kullanılıyor. Birisi, direkt dış üniteden bağlantısı yapılıyor ve hedeflenen odaya yerleştiriliyor. Bu sistemde hava akımı için herhangi bir boru tesisatı geçmiyor. Her odaya ayrı ayrı takılabiliyor. Bunu normal bildiğimiz klimanın gizli hali gibi nitelendirebiliriz. Bunu bir yere koyuyorum.

    İkinci bir kurulum çeşidini, Samsung'ın bir tanıtım videosunda gördüm. Sanırım siz bunu anlatmaya çalıştınız bana. Bu ikinci sistemde ise gizli tavan tipi iç ünite evin merkezinde konumlandırılıyor, hava çıkışı verdiği yere takılan bir adaptör ile birden fazla odaya o iç üniteden boru aracılığıyla hava gönderiliyor. Bu kurulum tarzında hava akışı için boru tesisatı da gerekiyor.

    Bu sistemin avantaj dezavantajlarını şöyle özetledim kendimce, lütfen yanlışım var ise düzeltin;

    Avantajlar:
    --> Tek iç ünite ile birden fazla odayı ısıtma/soğutma imkanı. Her odaya ayrı ayrı iç ünite almaya gerek yok.
    --> İç ünite odanın içinde olmadığı için sessizlik
    --> Eğer hava elektronik akış damperi kullanılırsa bütün klima gücünün gerektiği zaman tek odaya verilebilmesi
    --> Görünüm gizli

    Dezavantajlar:

    --> Her odaya altyapısının yapılması lazım. Ekstradan anladığım kadarıyla boru işlemi o kadar basit değil ve hesaplama gerektiriyor, asma tarafının zannedilenden daha büyük olması gerekebilir.
    --> Hava, eğer boru tesisatı elektronik damperli yapılmazsa klimayı açınca tüm odalara soğuk/sıcak hava gidiyor. Kullanılmayan odalara dahi.
    --> Boruların zamanla kirlenmesi. Bunun temizlenmesi sanırım imkansıza yakın bir şeydir. Müstakil evde boruyu söker yenisini takabilirsin ama burada bu işlem zor. Zamanla hava kalitesi azalacak.
    --> Boru uzadıkça, hava soğukluğunu/sıcaklığını kaybedecek. Verim düşecek.
    --> Boru tesisatını komple dışarıya ayrı bir firmaya yaptırmak lazım.
    --> Altyapının karmaşıklığı. İç ünite konumlandırılacak, damperler konulacak, boru hattı çekilecek, her odaya ayrı ayrı duvarlara kontrol ünitesi eklenecek.


    Ben şimdiye kadar sadece 1. söylediğim kurulum çeşidini biliyordum, siz kanallar filan diyince "acaba nedir kaçırdığım" deyip daha detaylı araştırınca, bir de boşuna ducted demiyorlar tabii buna sonra ortaya çıktı her şey :)

    Neden bunu araştırıyoruz diye sorarsanız;

    1 odamızda soğutma/ısıtma çok önemli. Ama geri kalan 3 odamızda o kadar önemi yok, ama isteniyor tabii. Dolayısıyla ayrı ayrı iç üniteler alıp masraf etmektense asıl odaya duvar tipi yapıp, diğer 3 odaya böyle bir bölüştürme ne kadar mantıklıdır bilemiyorum. Tüm odalarda aynı anda soğutma yapılmacak tabii ki. Maksimum 2 odada yapılır aynı anda diye düşünüyorum. Dolayısıyla 1 ve 2. kurulum çeşidi ne derece mantıklıdır yine size danışmak durumundayım.

    Birazda merakıma yenik düştüm, firmaların ürettiği farklı çözümlere biz standart kullanıcılar o kadar uzağız ve standart sistemlere alışmışız ki görünce anlamlandırmakta zorlanıyorum. Oysa ki yurt dışında bu tarz uygulamalar farklı ev çeşitlerinde yerine göre popüler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: düş hekimi

    Hocam pek bilgim olmadığı için bir bütçe belirlemedim. Parasını hak etmesi daha önemli bence. 3000-5000 arası bir şey olabilir ama tabi ki ne kadar uygun olursa daha iyi olur
    Merhaba. Cenaze sebebi ile ancak foruma bakabiliyorum. Gecikme için sizler ve tüm beklettiğim forumdaşlarım lütfen kusurumu affetsinler.

    12000 Btu kapasite için bütçenizin üst sınırlarından Arçelik 12610 serisini tavsiye edebilirim. Sınırlı sayıda üretildi ve her bayide bulunamayabiliyor. Bulabilirseniz bu cihazı rahatlıkla tavsiye edebilirim.

    Sharp Tokyo serisini tavsiye edebilirim.

    Alternatif olarak Demirdöküm A5 Performans serisi tercih edilebilir.

    Bütçenize uygun cihazlardır ve memnun kalacağınızı söyleyebilirim. Daha uygun fiyatlara inebiliriz ancak bütçenizi aşmamış haliyle bu modelleri tercih etmeniz uygun olur.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: digiogi

    Dış ünite titreşim yapıyordu. Elimle dokununca kesilen bir ses. Ama rahatsız ediciydi. 2-3 kere servis geldi bu konu ile ilgili. Kompresörü eliyle bastırdı falan sonra kompresörün değişmesi lazım dedi (LG logosu vardı). Dış üniteyi alıp gittiler. Ondan sonra başladı olaylar zaten bozdular klimayı.

    Gerisini hızlı anlatayım. Dış ünite geldi gaz bastılar çalışmadı. İç dış hepsini alalım yoksa çalıştırıp kontrol edemiyoruz dediler. Alıp gittiler. Gelince daha da artan bir ses. Sonra 15 derece havada bile defrost moduna giren bir klimaya kavuştum. Yazın da e07 hatası verip kapanıyordu.

    5 ay sonra bilirkişi geldi. Siz haklısınız %99 siin lehinize çıkar dedi. Birkaç aya sonuç çıkarmış.

    Benim yaptığım kötü şey, para iadesi istemiştim. Aldığımda klima 1900 tl idi. Şimdi 2500 olmuş en ucuzu

    Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun hocam. Vestel Flora'da LG kompresör var doğru. Ancak servisin eline yüzüne bulaştırması daha kötü olmuş. En kısa zamanda lehinize sonuçlanmasını diliyorum bu bilgiler ışığında.

    Gelişmeleri bildirirseniz memnun olurum.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: invisible_jn

    Baymak Elegant Plus 12 A++ 12000 İnverter Klima
    https://www.trendyol.com/baymak/baymak-elegant-plus-12-a-12000-inverter-klima-montaj-dahil-p-3517779

    Bu klima nasıldır? 2700 tl civarı fiyatı var.

    @klima5505
    Merhaba.

    Bütçeniz bu fiyat sınırlarında ise tavsiye edebilirim. Ancak yakın fiyata daha iyi alternatifler mevcuttur.

    Alternatif olarak E.C.A Spylos modeline bakmanızı tavsiye ederim. Fiyatı Baymak'ın fiyatına yakındır ve daha iyi bir cihazdır.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: iliqueur

    Hocam bayide krimagine yok. Kampanyalı olarak hare msz-hr (6700 TL), krimagine zen (8250 TL), enviro msz-ap (6700 TL) ve birde legendera var (12500 TL fiyat verdiler).

    Mitsubishi heavy için sizin söylediğiniz zsx-w için ise 9 bin tl fiyat verdiler.

    F/p olarak hangisini tavsiye edersiniz? Sıralama yapabilir misiniz?
    Merhaba hocam.

    Bütçeniz yeterli ise ilk seçenek Legendera olurdu ancak şu da var, ederinden daha pahalı bir cihaz.

    Tasarımı da göz önünde bulundurursak fiyatının bu denli pahalı olması şaşırtmamalıdır.

    Sıralama yaparsak

    1-Mitsubishi Electric Legendera

    2-Mitsubishi Heavy Diamond ZSX-W

    3-Mitsubishi Electric Krigamine Zen

    4-Mitsubishi Electric Enviro

    5-Mitsubishi Electric HARE

    şeklinde sıralama yapabiliriz.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: muhammetozleyen

    hocam tekrardan selam

    klima 10 uzerınden 10 puan super sogutuyo..tam ıstedıgım gıbı sesıde cok yok oda onemliydi benım ıcın.

    her zman demısımdır bılgılı adama sorup danısıp alıcaksın dıye ıyıkı varsın donanım haber

    Alıntıları Göster
    Aleyküm selam hocam.

    Memnun kalmanıza çok sevindim. İzlenimlerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Memnuniyetinizin daim olmasını dilerim.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tagopasa

    Merhaba,

    LG Dual Plus 18000 BTU ile Demirdöküm A5 18000 BTU arasında kaldım. Fiyatları hemen hemen aynı, SEER ve COP değerleri açısından LG bir tık iyi duruyor gibi ve dahili Wifi kontrolü mevcut. Klimalar izolasyonlu çatı katı İzmir'de kullanılacak. Aslında soğutma amacıyla ancak sadece önümüzdeki 2-3 ay ısıtma amacıyla kullanılacak.
    Merhaba.

    Isıtma amacınız varsa Demirdöküm A5 serisini tavsiye ederim. Daha performanslı bir cihazdır.

    LG Dual Plus da tercih edilebilir,bunun yerine Arçelik üretim cihazları da tercih edebilirsiniz,artık aynı durumda.

    Demirdöküm'de de Wi-Fi özelliği modül ile mümkün ancak pahalı olduğu için pek tercih edilmiyor. Bu konuda LG daha avantajlı. Ancak ısıtmada Demirdöküm'ün daha az defrost ile daha verimli ısıtacağını söyleyebilirim.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şahsen

    Arkadaşlar merhaba. Temmuz ayinin sonunda 20m2 oda için isitma amacli sigma plus12invdmg klima almistim. Havalarin soğumasiyla dış ortam yaklaşık 11-18 derece aralığında kullanma firsatı buldum. İlk izlenimlerimi paylaşmak istiyorum
    Klima gayet başarılı bir şekilde ısıtma yapıyor. Yalnız istenilen sıcaklığa ulaşınca minimum 570W lara kadar inebiliyor sonra duruyor. Ortam soğuyunca tekrar çalışıyor. Örneğin klima 22 derceye ayarlı, 24 derceyi bulunca duruyor. Ortam ısısı 21 derceye düşünce tekrar çalışmaya başlıyor. Bu döngü sürekli bu şekilde devam ediyor. Ölçümleri klima 23 dereceye ulaşınca yaptım cok kere test ettim. Fan hızları otomatik, 2 , 3, kadamelerde denedim Tabi Watmetreyle değil. Evdeki cihazların fişlerini söktüm. Dijital elektrik sayacında 1 dakika boyunca çıkan watlaları hesap edince her denemede 9.5w 10w çıktı. 9.5×60=570 wat. Yani teknik verideki değerlere(180w) inemiyor. Kış aylarinda da insallah yine test edip izlenimlerimi paylasabilrim
    Merhaba. İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Havalar henüz tam soğumamışken dur-kalk olayları yaşanabilir. Kış daha fazla bastırdığında tekrar incelemenizi ve aktarmanızı rica ediyorum. Soğuklar arttığında 180 Watt değerlerine kesin olarak inmeyebilir ancak dur-kalk yapmaması gerekir. İnebildiği min. kapasite değeri ortamın izolasyon durumuna,yani ısı kaybına göre değişiklik gösterebilir.

    Saygılarımla...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: klima5505

    Merhaba. İzlenimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.

    Havalar henüz tam soğumamışken dur-kalk olayları yaşanabilir. Kış daha fazla bastırdığında tekrar incelemenizi ve aktarmanızı rica ediyorum. Soğuklar arttığında 180 Watt değerlerine kesin olarak inmeyebilir ancak dur-kalk yapmaması gerekir. İnebildiği min. kapasite değeri ortamın izolasyon durumuna,yani ısı kaybına göre değişiklik gösterebilir.

    Saygılarımla...

    Alıntıları Göster
    Ben tesekkur ederim hocam. Bu arda basiniz sagolsun. Izlenimlerimi paylasmaya calisacam insallah.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    hocam öncelikle başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.

    son durum şu şekilde,

    enviro 18000 lik : 6700 tl

    mh SRK50ZSX-W : 8350 tl

    1650 tl farka SRK50ZSX-W değer mi? 6700 tl verip enviro alıp geçeyim mi?
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Cevap için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Doğalgaz bağlanasıya kadar yalnızca bu sene 2-3 ay ısınma amacıyla kullanacağız. Onun haricinde sürekli soğutma amacıyla İzmir’de güney cepheli bir odayı soğutması gerekecek. Bu sebeple soğutma performansı benim için çok daha önemli. Soğutma performansı açısından tercih yaparsak hangisi daha ağır basar, marka takıntım yok ama satış sonrası aşamasında LG mi DD mi daha iyi bir sonuç mu verir emin değilim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şahsen

    Ben tesekkur ederim hocam. Bu arda basiniz sagolsun. Izlenimlerimi paylasmaya calisacam insallah.

    Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun. Merakla bekliyorum...

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: iliqueur

    hocam öncelikle başınız sağ olsun, mekanı cennet olsun.

    son durum şu şekilde,

    enviro 18000 lik : 6700 tl

    mh SRK50ZSX-W : 8350 tl

    1650 tl farka SRK50ZSX-W değer mi? 6700 tl verip enviro alıp geçeyim mi?
    Teşekkür ederim hocam. Allah razı olsun.

    Biri orta sınıf,diğeri üst sınıf bir cihaz.

    Bütçenizi aşmıyorsa veya ödeyebileceğiniz bir fark ise ZSX-W serisini tavsiye ederim. Aksi halde alternatif olarak ZS-W serisine bakmanızı tavsiye ederim. Enviro'dan az biraz daha üstün bir cihazdır. O da olmazsa,bu seçenekleri elediğinizde Enviro'yu rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

    Saygılarımla...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tagopasa

    Cevap için öncelikle çok teşekkür ediyorum. Doğalgaz bağlanasıya kadar yalnızca bu sene 2-3 ay ısınma amacıyla kullanacağız. Onun haricinde sürekli soğutma amacıyla İzmir’de güney cepheli bir odayı soğutması gerekecek. Bu sebeple soğutma performansı benim için çok daha önemli. Soğutma performansı açısından tercih yaparsak hangisi daha ağır basar, marka takıntım yok ama satış sonrası aşamasında LG mi DD mi daha iyi bir sonuç mu verir emin değilim.
    Rica ederim.

    Esas performans ısıtmada ortaya çıkar. Soğutmada cihazlar arasında fark olsa da uçurum kadar olmaz. Ancak bu dediğim çok sıcak geçen yaz aylarına sahip bölgeler için geçerli değildir. Klima soğutma işlemini daha kolay gerçekleştirse de çok sıcak olan yaz aylarında yine klimalar bir anlamda sınava girmiş olur. Yani hangisi daha performanslı o zaman belli olur.

    Ancak yine de ısıtma performansının üstünlüğü ön planda tutulur ve şekilde daha net yorumlanmış olur.

    LG cihazlar Arçelik,Demirdöküm cihazlar Gree üretimidir. Gree daha büyük bir firma ve klima üreticisi.

    Soğutma Performansında çok fazla bir farklılık yoktur. İkisini de bu konuda tercih edebilirsiniz,sıkıntı yaşatmaz. Ancak ikisinden birini tercih etme hususunda karar verirken düşündüğünüz gibi servis ağı ve müşteri desteği önemli.

    Bu da bölgeden bölgeye göre değişmektedir. Bunun için bulunduğunuz bölgenin yakınında kaç servisi var? Onu tespit etmelisiniz. Servis sayısıyla birlikte ilgisi de önemli ancak o da tamamen şans işi...

    Benim tavsiyem özetlersem,bölgenizde hangisinin servisinin daha yaygın olduğunu tespit etmeniz ve ona yönelmenizdir. En azından birinden sıkıntı çekerseniz başka bir servisin yönlendirilmesini talep etme imkanınız olur.

    Saygılarımla...




  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, babamlar antalya da 120 mkare civarı bir evde oturuyor.
    salonda mit heavy srk 50zj-s modelini kullanıyoruz ısıtma ve soğutmasından çok memnunuz.(12000 btu diye biliyorum)
    Evin L koridorunun sonunda koridora bakacak şekilde bir klima daha alıp kapıları açıp 2 uçtan tüm evi ısıtsın soğutsun istiyoruz.

    Mitsubishy heavyden memnun olduğumuz için gene sorduğumuzda silver 9000 btu için 3300 civarı bir fiyat aldık.

    Daha yüksek btulu bir cihaz mı tercih etmeliyiz, ısıtma performansınında iyi olabileceği tavsiye verebilir misiniz?

    Bütçe 4.5 max olsa iyi olur.

    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: infest06

    Hocam merhaba, babamlar antalya da 120 mkare civarı bir evde oturuyor.
    salonda mit heavy srk 50zj-s modelini kullanıyoruz ısıtma ve soğutmasından çok memnunuz.(12000 btu diye biliyorum)
    Evin L koridorunun sonunda koridora bakacak şekilde bir klima daha alıp kapıları açıp 2 uçtan tüm evi ısıtsın soğutsun istiyoruz.

    Mitsubishy heavyden memnun olduğumuz için gene sorduğumuzda silver 9000 btu için 3300 civarı bir fiyat aldık.

    Daha yüksek btulu bir cihaz mı tercih etmeliyiz, ısıtma performansınında iyi olabileceği tavsiye verebilir misiniz?

    Bütçe 4.5 max olsa iyi olur.

    Teşekkürler
    Merhaba hocam. "50" kodlu olan cihazlar 18000 btu kapasiteye sahiptir. Yani 18000 btu'luk.

    Düşünceniz mantıklı,bu tarz bir uygulama ile verim alınabilir ve örnekleri sayıca fazladır.

    Silver serisi için 3300TL uygun fiyat. Daha yüksek bir fiyata sahip olsa ederinden pahalı olurdu. Bu fiyat gayet iyi.

    İki cihaz eşzamanlı çalışırsa 9000 btu yeterli olur ve mümkün mertebe uzun süre çalışırsa tasarruflu olur.

    Mümkünse Premium serisi için de fiyat alınız. 4500 TL'ye yakın fiyatlara bulabileceğinizi tahmin ediyorum. Daha yukarıda ise Silver serisini tercih ediniz.

    Saygılarımla...




  • 
Sayfa: önceki 20702071207220732074
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.