Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1808. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
14 Misafir - 14 Masaüstü
5 sn
57.230
Cevap
703
Favori
4.431.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 18061807180818091810
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • cukurovalihakan C kullanıcısına yanıt
    Hocam bildiğim bir cihaz değil yorum yapmayayım bu nedenle. Ancak KALICI komşuluk ise hem satıcı hem yetkili servisi olması nedeniyle bence güvenebilirsiniz kendisine.
  • Nerminator N kullanıcısına yanıt
    Yalıtımdan ziyade ME bile olsa kapasitesinin yeteceğinden üç kat fazla olan alanda beklediğiniz ekonomiyi yapabilir mi onu düşünüyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: false6

    Arkadaşlar toplam 120 metrekare 3+1 ev, salon 35 metrekare, 2 cepheden güneş alıyor ev, yalıtım var, salonda açık balkon ve yalıtımsız ahşap kapı ve pencereler var. En önemlisi evde 6 aylık bebeğimizle ve 3 yetişkiniz. Bütün evde ideal soğutma ve temiz hava için önerilerinizi rica ediyorum. Bugün bir Arçelik bayisine gittim ama her kafadan bir ses çıktı. Multisistem klima önerip çağrı merkezi satar sadece orayı arayın dediler, sonra başka birisi biz satıyoruz Erdi. Ürünler hakkında yorum istedim, fikirleri yok pek. Sonra eve keşif için teknisyen göndermeye razı oldular. Montaj ve elektrik tesisatı için ek masraflar çıkar, 4 metre hariç boru tesisatına karışmayız dediler. Hiç hoşuma gitmedi böyle yarım yamalak bilgi. Arçelik'le de işim gereği sürekli çalışıyorum. Başka önerdiğiniz bir marka var mı? Evde kiracıyım, birkaç sene sonra söküp götürmeyi de planlıyorum. Isıtma derdim hiç yok, sadece soğutma ve sağlık önemli.

    Merhaba,



    Malum sıcaklar ve bebeğimizin rahatsız olması sebebiyle çok acele karar vermem gerekiyor. Yarın Mitsubishi, Cuma da Arçelik keşfe geliyor.



    Önceliğimiz bebeğin sağlığı, bir de evin genelinde serinlik. Forumu okudum biraz ama genel olarak konuya çok yabancıyım. Öneride bulunabilirseniz bir önceki mesajıma istinaden çok sevinirim.



    Selamlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • unreleased kullanıcısına yanıt
    Hocam sizlerden gelen haberleri bekliyorum 😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    Hocam bildiğim bir cihaz değil yorum yapmayayım bu nedenle. Ancak KALICI komşuluk ise hem satıcı hem yetkili servisi olması nedeniyle bence güvenebilirsiniz kendisine.

    hocam merhabalar ben baymak elegant plus 12.000 i aldım şuan tatildeyim henüz gelmedi.



    ilk olarak keşif yaptırmadım bu yüzden bu cihaz 25 m2 güney cephe üstü teras yalıtımlı , 4 m2 fransız balkon direk güneye bakıyor .haliyle salonda en son 35 dereceleri gördüm .Sizce yeterli olur mu? atıyorum 23 dereceye set ettim kaç dk da ulaşır tahmini?



    birde şuan kaldığım otel odasında da aynısı var biraz kurcaladım ionizer yani healt özelliği kapatıp açtıktan sonra hafızada kalmıyor ? her seferinde tekrar basmak gerekiyor.



    Şimdi babamlarda daha önce vestel olduğuna sürekli açık kullanıyorduk artık psikolojik mi bilmem içerisi gerçekten fresh böyle bir hoş oluyordu.Her seferinde kumandayı aç bas yapamıyacığıma göre ben bu özelliği kullanamıcam nedir bu ionizerin gerçeği hocam üzüleyim mi sevineyim mi?Sağlıklımı zararlımı?





    Bunun dışında ben vestel minimalistik yerine baymakı iclean olduğu için aldım ancak kanatlar açık çalışıyor koku yapıyor.zaten çok koku yapıyor gibi geldi vestelde koku çok az olurdu.



    ifav olduğunu için aldım hafızada özellikleri tutmuyor



    kumandada saat yok tasarımı vestele göre berbat.



    kumanda vestelin gibi heryerden algılamıyor illa önüne tutmak gerekiyor haliyle ifeel de bir işe yaramıyor.



    umarım keşke vestel alsaydım demem😥

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ado

    ARÇELİK o halde hocam.

    hocam ben klima araştırıyordum belki hatırlarsınız. en son tercihimi arçeliğin wifili bir modelinden yana kulandım. teknik servisi aradım bilgi alma amaçlı bana alüminyum boru kullandıklarını belirttiler servisten bakır boru isteyebilir miyim yoksa siparişi iptal edeyim mi?
    yada servise bakırboru için baskı yapabilir miyim?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Hocam günaydın;

    Az çok bilirsiniz azizim zaten VESTEL üretimlerinin BAYMAK üetim kalitesinden yukarıda olduğunu belirtirim her ne kadar VESTEL de kızdığımız şeyler olsa da bu gerçeği gözardı edemeyiz.

    yalnız ne kadar BAYMAK VESTEL'e nazaran 1 tık altta kalsa da, yine de kumandanın açı sorunu bana sanki münferit olabilir gibi geldi ki diğer kullanıcı arkadaşlara da sormak lazım böyle sorun yaşayıp yaşamadıklarını.

    İyonizer konusunda bir hata olabilir mi diyeceğim zira benim klimalarda da iyonizeri aktif ettiğinde 30 dakika içerisinde kendiliğinden kapanırdı zira şu iyonizer konusu SAĞLIKLI mı? ZARARLI mı? handikapı netleşmiş değil. Sadece sektörel baktığımızda biz de mesela ürün hijyen bakımlarında OZON makinesi kullanırız, malumunz OZON denilen muhterem KLOR dan yaklaşık 3000 kata yakın daha etkili bir oksidandır, gıda maddelerinde zararı yoktur şöyle iyidir böyle iyidir lakin gel gelelim ki yine de SOLUMAMAK gerekir. Nedir bu OZON? 3 Adet oksijen atomunun yüksek vpltaj altında birleşerek meydana getirdiği keskin kokulu renksiz zararsız bir gazdır, oda sıcaklığında ham maddesi olan oksijene dönüşür vs.

    Peki hocam nedir bu İYONİZER? (Burayı aklımdan ezbere bilmediğimden C/P yapıyorum) Havalandırma açısından kapalı mekanların zamanla insanda yorgunluk hissi oluşturduğu biliniyor. Doğa yürüyüşlerinin, bitki örtüsü zengin olan alanlarda bulunmanın ruh ve beden sağlığına olumlu etkileri de uzmanlar dahil herkes tarafından kabul ediliyor.

    Özellikle iklimlendirme alanında çalışan uzmanların dikkatini çeken bu husus çeşitli bilimsel araştırmaların konusu olmuştur. Daha çok astım hastaları tarafından fark edilen bu atmosferik ortam farkı ilk defa Prof.Dr.Jacques Breton tarafından annesinin astım hastalığına çare ararken aydınlatılmıştır.

    Buna göre her ortamda havada negatif ve pozitif iyonlar bulunmaktadır. Eğer negatif iyonların sayısını arttırırsak kapalı bir mekanda bile ormanlardaki gibi temiz bir atmosfer ortamı oluşturabilmek mümkündür.

    nasıl Oluşturuluyor hocam bu negatif iyon? Sizlere dsaha önce resmini paylaştığım, yine yüksek voltaj etkisi ile bir partikül dağıtıcı uçtan ibaret parça ile yapılıyor. R4esmi hatırlamayan varsa yeniden çeker eklerim buraya.

    Diyeceğim o ki hocam bu da neticede yüksek voltaj ile elde edilen yapay bir unsur, Zararlarına yönelik kesinliği ispatlanmamış iddialar mevcut. Bununla ilgili Eskilerden bir abimizin daha önce forumda açtığı İYonizerin zararları konusundan da buraya C/P yapayım. YAzı biraz uzun ama merak ederseniz okumanızı tavsiye ederim.

    Havayi ionize eden cihazlar hakkinda dikkatli olun. Ciddi zarar gorebilirsiniz.

    Bunlar genelde "koku giderici" , "iyonizer", "anyon uretici" "ozon uretici" fonksiyonlari olan cihazlar olarak pazarlanmaktadir. "Elektrostatik filtreleme" sistemlerini bunun disinda tutuyorum. Ikisi yakin olsada sonucta daha farkli etki ve calisma prensipleri olan seyler.

    Bu sistemler soludugumuz havaya ozon molekulleri yaymaktadir. Bunu havada %20 oraninda bulunan O2 yani iki oksijen atomundan olusan ve pratikte havadaki oksijen denen molekullerin duzenini degistirerek yapmaktadirlar.

    Sisteme uc adet ikiser oksijenden olusan O2 molekulu girer, iki adet ucer molekulden olusan O3 yani ozon cikar.

    Havadaki oksijen ozon'a donustugunde ciddi sekilde aktif hale gecer. DIKKAT!!!

    Ozon temas ettigi hemen hemen herseyle onu okside etmek uzere reaksiyona girer. O sevmediginiz kokulari olusturan kimyasal molekulleri yani turkcesiyle sigara dumanini, yemek kokusunu vesaireyi yok eder. Aslinda bunlarin hicbirini yok etmez sadece sizin belki kokusunu alamayacaginiz baska seylere donusturur. Bu baska seylerin size daha az zararli oldugunun ise garantisi yoktur. Hatta ozon o kadar aktiftirki, temiz havanin %80 ini olusturan azotu bile okside eder, Ideal havanin kompozisyonunu bozar.

    Bizi enterese eden en onemli sey, ozonun solunum yollarimizi ciddi sekilde TAHRIS ettigidir. Astimi olanlar camasir suyu ile temizlik yapilan bir yerde bulunmanin zorlugunu bilirler. Cigerleriniz konu oldugunda Ozonda bildiginiz camasir suyundan farkli degildir.

    Yurtdisinda icinde yangin cikmis ama anayapisi bozulmamis binalari her tarafini kapatip icine ozon vererek yanik kokusundan arindirdiklarini gordum (Televizyonda). Koku gidiyor ama isi yapan adamlar astronot gibi giyinip disarida duruyor ve iceride hicbir canli kalmiyor ayni zamanda.

    Ben mevcut olan her sistemden birkac makinayi yaklasik on yildir deniyorum. Ozon ureten sistemler hakkinda cok umitliydim. Ilk aldigim makina cok kuvvetli degildi ve ne yaptigini cok hissedememistim. Son aldigim makina ise ciddi miktarda ozon uretmekteydi ve ayni zamanda ultraviyole dezenfeksiyon sistemine sahipti. DIKKAT ultraviyole radyasyonda ayrica extra ozon uretir, bu su aritma icin iyidir ama solunan hava icin degil. Bu makineyi sadece bir gun kullandim. Benim cigerlerim cok saglamdir bunu ailemde astimi olan baska biri icin almistim. Bir gun sonunda solunum yollarim berbat oldu. Tahrisi hissetmemek mumkun degildi. Acikcasi ev heryere camasir suyu dokulmus gibi koktu. Tabiiki makinayi ertesi gun geri verdim.

    Bu cihazi bu gunlerde Bauhaus'ta gorebilirsiniz. Adi uydu bisey, gri renkli guya doner tabani var. Ayrica iki yanda iki minik HEPA filtreside var. Gidip, Anion uretimini aktif hale getirip cikan havayi koklayin (cok solumayin ama) Camasir kokusuna benzer ozonu fark edeceksiniz. Bu piyasaki benim son tecrube ettigim sadece bir makina. Biozone, electrolux filan piyasanin % 90' i su anda bu zararli ozon ureten makinalardan mutesekkil.

    Size bu bilgileri edindigim linkleri vermek isterdim ama simdi hepsini toparliyacak vaktim yok. Ayrica bazi yanlislarim olabilir, genelde ne dedigimi anlamissinizdir.

    -Kendi arastirmanizi yapin. Turkce kaynak bulma sansiniz maalesef cok yok.

    -Sertifikalarin ne oldugunu arastirin. Ben bu gune kadar en az bes sertifikasi olmayan cihaz gormedim. Cogu anlamsiz, bilmem nerenin astim dernegiymis, hadi yaaa.

    -Doktorlarin bu cihazlar hakkinda herseyi bildigine guvenmeyin. Bunlari mektepte okutmuyorlar. Doktorlar kabaca temiz hava der ama bu nasil olucak, bu sizin probleminiz.

    -"Kokulari giderir" diye satilan seylere dikkat edin. Nasil giderirmis? Molekulleri alip bir yeremi koyarmis? Yoksa baska bir hale cevirip sizin soludugunuz havaya gerimi verirmis?

    Bu koku konusuna bagli olarak, Aktif karbon filtreden bahsedeyim;

    Aktif karbon filtre gercekten ise yarar. Aslinda gaz maskelerindede aktif karbon vardir, ne ozon ne baska birsey. Aktif karbon kokulu veya kokusuz bircok zararli molekulu kendi uzerine degim yerindeyse, yapistirir, ozon sistemleri gibi degistirip havaya geri vermez. AMA maalesef size makinayla gelen boyutlardaki bir aktif karbon filtre onunde bir kac sigara icilse tukenir. Yani Eger cok sik degistirmiyorsaniz Aktif karbon pratikte cok ise yaramaz.

    Ben ne yaptigimi soyliyeyim. Ben su an icin sadece HEPA filtre denen yani havayi suzgec tipi kagit esasli bir filtreden gecirerek, kimyasal ozelligini degistirmeden sadece icindeki kati maddeleri yani tozlari suzen filtrelerden kullaniyorum.Bu evde devamli ic havayi dondurerek temizleme yapiyor. Astima gercekten faydali oluyor. Zaten astim hastalarinin cogu tozdan muzdarip.

    Ayrica temiz hava sirkulasyonuna dikkat ediyorum. Pencereye disaridan hava alan bir fan taktim. Fanin eve girisinde sanayi sitesinden aldigim bir HEPA filtre var. Ayrica fana bir zaman saati taktim. Sobalarin cok yakildigi, ve trafigin cok oldugu sabah ve aksam saatlerinde fan duruyor. Eve hava girisi, dis havanin nisbeten temiz oldugu oglen ve gece yarisindan sonra ki saatlerde oluyor.

    Son sozum, koku filan demeyin, kokusunu duymasanizda ortamdaki zararli elementler nasil ortamdan atiliyor buna dikkat edin. VE OZONA DIKKAT EDIN BU HAVA TEMIZLEYICI DIYE ALDIGINIZ SEYLERIN SIZE SON DERECE ZARARLI OZON URETMEDIGINDEN EMIN OLUN.




  • odyssa O kullanıcısına yanıt
    Hocam elbette tercih sizindir lakin, alm konusunda bence çekinmeniz gereken bir şey yok zira aslında bunu defalarca forumda detaylı yazılara önce iddia sonra da ispat ettim, kaldı ki en büyük ispatı kendi evimde ve ofisimde 6 senedir (7 ye doğru gidiyoruz) kullandığım alm kitli klimalardır, matematiksel verilerini de defalarca paylaştık forumda.

    Elbette güzel olanı bakırdır ASLA inkar etmiyorum lakin mühendislik ve teknoloji öylesine değişti ve gelişti ki artık bakır alm farkını bununla kapatıyor, ömür konusunu da yaptıkları mühendislik çalışmalar ile çözüyorlar. Klimaların artık kendilerinin 7-10 yıl ömrü olduğu şu günümüz koşullarında illa ki bakır olsun 20 sene dayansın mantığının anlamı yok azizim.

    Bakınız eskiden eski teknoloji ile kompresörden az elektrik harcayıp verim alabilmek çok güçtü bu nedenle çok daha iyi iletken olan bakır kullanımı neredeyse ŞART idi. Ancak günümüz koşullarında bu gereklilik ortadan kalktı, kaldı ki üretim maliyetleri nedeniyle bir çok firma istese de bakır kullanamıyor artık.

    Gelelim illa ki bakır istiyorsanız neler yapacağınıza, Öncelikle satış iptali kozunuzu kullanabilirsiniz lakin buradaki bir çok üyemiz, firma ile görüşerek bakır boruya ikna ettiğini yazdı, sizin de başarabileceğinize eminim.

    Sorun şu ki, aradaki boruyu bakır ile değiştirttiniz, Gerisini ne yapacaksınız?

    Eğer düşünceniz alm ile içinizin rahat etmeyeceğinden yana ise direkt satışı iptal edin zira ŞİMDİLİK ME MHİ gibi markalar dışında GERÇEK bakır ile üretim yapan marka sayısı bir elin beş parmağını geçmez.




  • false6 kullanıcısına yanıt
    Bütçesi elveren arkadaşlara ME den başka ürün önermek mantık dışı olur. Keşfe gelen arkadaşlardan, taleplerinize istinadne model önermeleri, standart BTU hesabı yapmamalarını rica edin yeterli.
  • Ado kullanıcısına yanıt
    bilgilendirme için teşekkürler hocam aslında o parçanın resmini görmek isterdim.bizim platinum 12.000 de açınca iç üniteden tık diye bir ses gelir birşey devreye girer gibiydi baymakta ise ne bir ses nede hava kalitesi olarak farkeden birşey göremedim.



    kumanda dediğim gibi algılama acısı direk önüne tutmak gerekiyor o derece.



    vestel kendimi üretiyor bilmiyorum ama gerçekten çok iyi vestelinkiler.



    ionizer olayında şöyle bir durum varki bildiğim büyük üretiler mitsibishi daikin toshiba vs. ionizer yok .heralde iyi bişi olsa ilk onlar koyardı gibi.



    baymak için ise aslında adamlar mantıklı yapmışlar fabrika çıkışında iclean bile kapalı açmak kolay değil seelep tuşuna 10 kere basmak lazım falan.belki de kullanıcıyı tedirgin ve şüpheye bırakacak tüm fonksiyonları opsiyonel sunmuş gibiler.yani biz koyalım da bilen kullansın gibi.



    Aslında dediğiniz gibi hocam bunlar şatafat göz boyamak için sunulmuş şeyler bunu gördüm .belki de bime gelecek regali alsaydım diyecektim.Şuan baymakın tek artısı üstün sessislik ki ünlü markaların gelişmiş modelleriyle kıyasladım desibel olarak baymak çok önde çıkıyor.samsungun windfree si bile baymak tan sesli çıkıyor.



    Kısaca klima soğutma yapar ısıtma yapmaya çalışır gerisi hikayeymiş😀



    Aldık bir kere umarım serviste beni üzmez gizli montajı yaptırabilirim.





    Son sorum benim yan duvarda mantolama var nasıl yaparlar hocam dış ünite montajını?İnş demir iskelet falan istemezler en kötü mantolamayı keserim 😎

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: meeb

    bilgilendirme için teşekkürler hocam aslında o parçanın resmini görmek isterdim.bizim platinum 12.000 de açınca iç üniteden tık diye bir ses gelir birşey devreye girer gibiydi baymakta ise ne bir ses nede hava kalitesi olarak farkeden birşey göremedim.



    kumanda dediğim gibi algılama acısı direk önüne tutmak gerekiyor o derece.



    vestel kendimi üretiyor bilmiyorum ama gerçekten çok iyi vestelinkiler.



    ionizer olayında şöyle bir durum varki bildiğim büyük üretiler mitsibishi daikin toshiba vs. ionizer yok .heralde iyi bişi olsa ilk onlar koyardı gibi.



    baymak için ise aslında adamlar mantıklı yapmışlar fabrika çıkışında iclean bile kapalı açmak kolay değil seelep tuşuna 10 kere basmak lazım falan.belki de kullanıcıyı tedirgin ve şüpheye bırakacak tüm fonksiyonları opsiyonel sunmuş gibiler.yani biz koyalım da bilen kullansın gibi.



    Aslında dediğiniz gibi hocam bunlar şatafat göz boyamak için sunulmuş şeyler bunu gördüm .belki de bime gelecek regali alsaydım diyecektim.Şuan baymakın tek artısı üstün sessislik ki ünlü markaların gelişmiş modelleriyle kıyasladım desibel olarak baymak çok önde çıkıyor.samsungun windfree si bile baymak tan sesli çıkıyor.



    Kısaca klima soğutma yapar ısıtma yapmaya çalışır gerisi hikayeymiş😀



    Aldık bir kere umarım serviste beni üzmez gizli montajı yaptırabilirim.





    Son sorum benim yan duvarda mantolama var nasıl yaparlar hocam dış ünite montajını?İnş demir iskelet falan istemezler en kötü mantolamayı keserim 😎



    bilgilendirme için teşekkürler hocam aslında o parçanın resmini görmek isterdim.bizim platinum 12.000 de açınca iç üniteden tık diye bir ses gelir birşey devreye girer gibiydi baymakta ise ne bir ses nede hava kalitesi olarak farkeden birşey göremedim.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Hocam o parmağımın ucunda duran beyaz parça partikül dağıtıcı işte. Bu arada baş parmağım size ölçek konusunda referans olsun parçanın komple büyüklüğünü siz oradananlayın artık. Toplasanız 3 usd lik parça yani



    kumanda dediğim gibi algılama acısı direk önüne tutmak gerekiyor o derece.vestel kendimi üretiyor bilmiyorum ama gerçekten çok iyi vestelinkiler.

    Yok hocam kendi üretimleri değil fason aslında bu kumanda lakin bu kumandaya geçtiklerinden beri ben çok memnunum istediği kadar fason olsun. Bir de ışıklı olması, soğutmada mavi, ısıtmada kırmızı yanması vs hoş düşünülmüş, büyük lcd ekran vs bir albeni kazandırmış yani.

    ionizer olayında şöyle bir durum varki bildiğim büyük üretiler mitsibishi daikin toshiba vs. ionizer yok .heralde iyi bişi olsa ilk onlar koyardı gibi.

    ''Kullanıyormusun?'' dersen ben öyle şeylere çok takmadığım için ara sıra aklıma gelirse basarım açılır sonra kendisi kapanıyor zaten ama olmazsa olmazım hiç değildir.

    baymak için ise aslında adamlar mantıklı yapmışlar fabrika çıkışında iclean bile kapalı açmak kolay değil seelep tuşuna 10 kere basmak lazım falan.belki de kullanıcıyı tedirgin ve şüpheye bırakacak tüm fonksiyonları opsiyonel sunmuş gibiler.yani biz koyalım da bilen kullansın gibi.

    Hocam ıclean selfclean oclean buclean denilen şey zaten eşanjör kurutmaktan öte bir şey değil, standart klimada klimayı kapatmadan evvel soğutmadan fan moduna geçirip 10dk çalıştırsanız aynı kapıya çıkıyor zaten :)

    Aslında dediğiniz gibi hocam bunlar şatafat göz boyamak için sunulmuş şeyler bunu gördüm .belki de bime gelecek regali alsaydım diyecektim.Şuan baymakın tek artısı üstün sessislik ki ünlü markaların gelişmiş modelleriyle kıyasladım desibel olarak baymak çok önde çıkıyor.samsungun windfree si bile baymak tan sesli çıkıyor.

    İşte bu nedenle ısrarla diyorum ki ''Arkadaşlar pazarlamacı değilim ne aldığınız da aslında bizleri ilgilendirmiyor ancak şu iyonizer örneğindn hareketle biz bu işin ilmini ismini cismini üretimini alicengizini her şeyini bildiğimiz için kimseyi incitmeden kimsenin malına tüü kaka demeden sadece bilinçlendirmeye çalışıyoruz'' KLİMA dediğin şey soğutacak ve ısıtacak, bunun kek yapanı bize lazım değil, haaa çok istanbul sosyetesiyizdir tabi alalım kim istemez bütün özellikleri barındıran bir klimaya 10.000TL para verip hiç sorgulamadan alabilecek durumda olmayı? Lakin şartlarımız öyle değil işte :)

    Kısaca klima soğutma yapar ısıtma yapmaya çalışır gerisi hikayeymiş😀

    Doğru tespit, invertere geçildiğinden beri ısıtmadaki sorunlar büyük ölçüde açıldı aslında.

    Aldık bir kere umarım serviste beni üzmez gizli montajı yaptırabilirim.

    Allah içine sindirsin hocam.



    Son sorum benim yan duvarda mantolama var nasıl yaparlar hocam dış ünite montajını?İnş demir iskelet falan istemezler en kötü mantolamayı keserim 😎

    Özel mantolama aparatları var hocam, onların da resmini yayınlamıştım bakayım bulursam aşağıya eklerim. 2-3 gün önce bir arkadaşımızın sorusunu yanıtlarken eklemiştim.

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Gelen arkadaşların aparat vce nasıl kullanılacağı hakkında bilgisi yok ise yardımcı olurum hocam yazık günah kesmeyin mantolamayı.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    meeb kullanıcısına yanıt
    Baymak kumandasının algılaması güzel.Terasa çıkıp pencere dışından fln da denedim çok rahat algılıyor. Sadece üniteyi göstermek yeterli oluyor.
  • Adem hocam bu arada benim klimanın 4mt borusu yetmedi yarım m kaynak yapıldı
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    Kaynak yaptıklarına göre bakır kullanmışlar, ektra ücret talep edildimi hocam?
  • Ado kullanıcısına yanıt
    Bakır boru ile geldi baymak hocam. Hatta kesilen havşalı uçlara baktım acaba içi alüminyum fln mı diye değildi. Hayır ek ücret vermedim hocam.
  • Ellerine emeğine sağlık o halde arkadaşlarımızın. Allah işlerini rast getirsin
  • ezimuse kullanıcısına yanıt
    işte bende bundan hoşnut değilim ya eski tv dandik uydu alıcılar gibi illa önüne tutmak işkence.ben koltuk üzerinden elime almaya üşenirim kumandayı.😁

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    İnşallah hocam tüm emekçilerimize cümleten.
  • meeb kullanıcısına yanıt
    Benim açımdan sıkıntı yokta en zoru ofisteki eski DD var 1metre yakından gözüne gözüne sokunca algılıyor. Onu kullanınca baymak için oh be diyorum
  • Ado kullanıcısına yanıt
    valla hocam böyle mantolama aparatı olduğunu bilmiyordum zira hiç görmedim gelecek arkadaşlarında bilgisi varmı yokmu bilmiyorum.Anladığım üst vidalar duvar arkasından çıkacak da benim arkada evin duvarı var hoş olmaz gibi vida başlarının gözükmesi.İç ünşte arkasına denkleseler desem bunu başarmaları çok zor😎



    neyse ben montaj öncesi arar söylerim bilgileri olsun beni uğraştırmasınlarda.Zaten balkonu görünce hemen oraya koymak isteyecekler ama balkonda dış ünite tepemden damlayan su istemiyorum diyeceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 18061807180818091810
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.