Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1654. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir - 11 Masaüstü
5 sn
57.242
Cevap
703
Favori
4.432.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 16521653165416551656
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blindfire

    Baymak fiyatları artırmış, başka konuda gördüm. Demek çok satınca fiyat yükseltmek şart oluyor. Bu zihniyeti sevmiyorum

    Vallahi sinir oldum bende şu duruma zar zor karar verdik tam alıcaz bindirim yapmışlar bayram öncesi çakallar. Sorun şu ki alternatif de bulamıyorum doğru düzgün hemen alıp bayram öncesi montaj yaptıracak.
  • Merhaba arkadaşlar. İlk kez klima alacağım ve çok kararsızım. Aklımda daikin ya da lg var. Daikin olarak Daikin Miyora FTXK25AW 9000 btu var. Montaj dahil 2.200 TL./ LG AS-W126J1R0 12000BTU Sirius Deluxe var

    Evim zemin/giriş kat. Altı bodrum/garaj ve kuzey-batı cepheli. Salonum 25 metrekare ısı yalıtımlı ve camlar çift ısı yalıtımlı.

    Tavsiye verirseniz çok sevinirim. Bu daikin miyora ftxk25aw yeter li olur mu? LG AS-W126J1R0 12000BTU Sirius Deluxe de olabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Styric -- 28 Haziran 2016; 17:21:51 >




  • Bunda karar verdik gibi. Olumlu olumsuz ne dersiniz?

    Fiyat 2729-50puan = 2679 TL

    Mitsubishi SRK 35 ZMP-S A Enerji Sınıfı 12000 BTU Inverter Duvar Tipi Split Klima
    http://www.hepsiburada.com/mitsubishi-srk-35-zmp-s-a-enerji-sinifi-12000-btu-inverter-duvar-tipi-split-klima-p-EVARTASSRK35ZMP-S?magaza=Tekno%20Market

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Ado hocam vallahi ellerinize sağlık. Bazen bilmek yetmiyor aktarmak da çok önemli. O kadar akıcı bir dille yazıyorsunuz ki anlamamak mümkün değil. Salona klima alıp bütün evi soğutabilir/ılıtabilir miyimin arifesinde, "almışken iyisi olsun, bir kere alınıyor" kafasında olan biri olan benim için, çok faydalı bilgilerinizi paylaştınız. Okuduğum kadarıyla tek klimayla salonu, koridoru, bir nebze de olsa diğer odaları ve mutfağı soğutmak mümkün görünmüyor. Ama en azından "yaşanabilir" bir ortam için bütçemi zorlayacağım. Çünkü, ben, eşim ve 1,5 yaşındaki çocuğumuz, evde kışın dahil 19-20 derece havada yaşamaya alıştığımız için günlerdir perperişan olduk :) Yatak odamızda 9000 BTU'luk Baymak marka bir klimayla 2 yazdır konforlu bir şekilde uyuyoruz. Ama gündüzleri ben işteyken hanım evde çocukla resmen yanıyorlar. Evim son kat olan 5. katta. Çatıda ısıcam malzemeli izolasyon serili. Apartmana geçtiğimiz kış taşyününden mantolama yaptırdık. Sabah doğan güneşi alıp en solda hem içeriden hem dışarıdan mantolamalı kapalı balkonu olan odadan başlayıp, yanında yatak odası, yanında cam balkon olan bir balkon ve onun yanında da balkona açılan dikdörtgen bir salonu olan saat 13'e kadar dolu dolu (banyo hariç) güneş alan bir evimiz var. Ek'te fotoğraftaki kendimce elimle çizmeye çalıştım :) Resme bakış açımıza göre sol taraf kuzey-batı yönü gibi. Kırmızı tükenmez kalem ile işaretlemiş olduğum yerler pencereler. Salonda soldaki pencereyi maalesef orantısız çizdim. Sol tarafta 2 kanat 2 sabit pencere var, sağ tarafta 2 kanat 1 sabit pencere var. Yani sol taraftaki sağ taraftakinden, resimde görüldüğünün tersine daha büyük. Kapıları işaretledim zaten. Koridorda kapı yok. Yatak odasında mavi kalemle işaretlediğim yerde 9000 BTU'luk klima mevcut. Satın almak istediğim klimayı koymayı düşündüğüm yer ise salonca yeşil kalemle işaretlemiş olduğum yer. Buraya klimayı koyup koridora havayı üfletip bir nebze evi ılıtmak/soğutmak gibi bir niyetim var. Ev toplam balkonlar dahil 95 m2 civarında. Salon 25 m2 vardır sanırım. Klimanın takılacağı yerden banyonun kapısına kadar olan mesafe aşağı-yukarı 10 metre mesafededir. Bazı kapıları açık/kapalı konuma getirerek en azından salon, mutfak ve koridoru soğuturum diye tahmin ediyorum. Ya da bütçe/marka/BTU performansına göre deneme yanılma yöntemi ile maksimum verim almanın peşinde olacağım. Değerli tavsiyelerinizi merak ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim :)

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • kompetan K kullanıcısına yanıt
    Değerli Hocam;
    Öncelikle Güzel cümleleriniz için teşekkür ediyorum

    Şimdi sayın hocam, sizin düşünceniz üzerinden yola çıkarak ben de iki ayrı resim ekledim, resimleri gördüğünüzde zaten ne demek istediğimi anlayacaksınız lakin ben yine de yazayım, hem de iftara az kaldı vakit geçirmiş olurum sizin sayenizde :)

    Hocam müsaade ederseniz daha önce bir kaç kere yazdığım üzere klimanın çalışma prensibine dem vurmak isterim. Bildiğiniz üzere evap sisteminde hazır soğutulmuş borular arasından geçirilen havanın ani soğutulması ve havaya soğuk olarak geri verilmesi, bunu sürekli yaparak ortam ısısının istenen dereceye gelmesi üzerine kurulu bir sistemdir bu.
    Sorun şu ki genelde kimsenin pek dile getirmediği bir MENZİL meselesi vardır. Bizim VAKUM+SOĞUT+ÜFLE+ULAŞTIR mantığımıza göre havadaki mevcut 29 derece olan havamızı borularımızdan geçirdik yani vakum ve soğut kısmını yaptık, şimdi üfle ve menzil kısmına geliyoruz. Üfledik ve soğutulmuş olan hava çıkış sıcaklığının 13 derece olduğunu gördük, buraya kadar her şey normal lakin sihirli cümlemiz şu idi, ÇIKIŞ SICAKLIĞI.
    Yani biz demişiz ki klimanın hemen ağız kısmındaki sıcaklık 13 derece, peki ya 20cm uzağı Ben söyleyeyim hocam 20 cum uzağında alacağınız (aldığım) değer 18.6 derece. peki 1 metre uzağı? peki 2? peki 3? vazgeçtim hocam bu mantıkla ilerlersek eğer sizin projenizde yer alan 10 metre sonrası b değer acaba ne olur? her şeyi geçtim bu klimanın cross fan menzili acaba 10 metre var mıdır? 10 metreden sonra bir de virajı dönüp ODA 1 konumuna girmesini istediğimiz bir hava akımından bahsediyoruz değerli hocam ki bu şartlarda aslında bu bize bu işin asla VERİMLİ olmayacağını anlatmaktadır.

    Bakınız klimalarımızın tipik davranışlarını kabaca çizdim, çok daha profesyonel veriler paylaşabilirim size ama istemiyorum, halk dilinde sohbet ediyoruz şurada. Normalde biz her zaman, dikdörtgen mantıklı oturma alanlarında hep uzun köşeyi tercih etmek isteriz montaj noktası olarak. sebebi ise hava sirkülasyonunu çok daha verimli kullanabileceğimizi biliyor olmamızdır. Havaya öyle güzel şekil verirsiniz ki, 8 dakikada istediğiniz ortam değerlerine ulaşabilmeniz dahi mümkündür.
    Peki dar köşeye montaj yapıldığında? elbette ki klima yine işini yapacak lakin geç tepkime diye belirttiğim bölgeler henüz istenen ısıya ulaşmadığı halde, klima erken dönen hava akımı nedeniyle YALANCI ISI algılar ve sistemi kışra veya kapatır.

    Tüm bu bilgiler doğrultusunda sizin projeye dönecek olursak salonda klimayı konumlandırdığınız yer zaten salona değil koridora ait bir yer olmuş hocam :) bu konumlanmaya göre 2 sorunumuz var
    Sorun 1- kapı açık olursa klima 8 dakikada ısı değerini değiştirebileceği salona ancak 1 saatte etki edebilecektir
    sorun 2 - kapı kapalı olduğunda dar köşe nedeniyle erken dönen havaya istinaden salon istenen değere ulaşamadan klima sistemi kısacak veya kapatacaktır.

    Salon bizim için önemsiz dersek eğer önce etkili bir şekilde koridoru soğutmuş olacağız ve ZAMANA BAĞLI olarak normal doğal koşullar ile soğuk havanın fiziksel durumuna göre ağır olması nedeniyle yerden yatak odasına dolmasını beklemek zorunda kalacağız.

    Sayın hocam projeniz OLMAZ demek istemiyorum lakin birincisi fazla enerki, ikincisi çok zaman harcamak zorunda kalacağınız bir proje olacaktır. orta vadede ise bunu asla ben başarı olarak göremeyeceğim.
    Şu proje ile fazladan harcadığınız enerjinin faturanıza 6 aylık yansımasını hesap edin, üzerine biraz daha koyup bir klima alın hocam sizce de daha mantıklı olmaz mı?

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    BTU hesabına göre hareket edecek olursak eğer sizin sadece salon + koridor + oda 1 için doğacak ihtiyacınız ve bahsettiğiniz güneş etkisi nedeniyle 18-24 kasa bir ürüne sahip olmanız gerekecek ki sadece salonolarak baksanız 12 lik, diğer oda için baksanız 9 luk makine size yetecekken neden 1 adet büyük kasa ürün alma gereği duyacağınızı pek anlayamadım inanın.

    Şöyle bir tablo çıkarayım. 1 adet 24000BTU X marka klima orta segment 3000TL
    veya
    1 Adet orta segment 12.000 BTU 1700TL + 9000BTU klima 1500TL

    madem evin genelini soğutma konusunda ısrarlısınız, o zaman 2 klimayı da 12000BTU alınız, oda 1 ve salondan (ama salonun uzun köşesine takılacak) aynı anda çalıştırıp her iki kanattan evi soğutmaya çalışıp 24000BTU ile aynı enerjiyi harcamış ama sonuca daha çabuk ve DAHA KONFROLU ulaşmış olursunuz.

    Sayın hocam, yazdıklarınızda dikkatimden kaçan bir yer var ise beni uyarmanızı rica eder, yazdıklarımda sizi üzecek bir şey olduysa şimdiden özür dilerim.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Ghostkiller1 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam, yukarda sorulmuş ama gözden kaçmış sanırım.

    Elektrik hattı için nasıl sigorta kablo faz vs yaptırmalı? Sigorta kutusu taktırmak gerekli mi? Bugün elektirikçi geldi 8 metre kablo,sigorta ve kablolar üstüne beyaz panel yapabiliriz dedi.
    İlk sigortaya gerek yok dedi, ben ısrar edince takarız dedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ANTI- -- 28 Haziran 2016; 20:31:23 >
  • Hocam gözümden kaçmıştır kusura bakmayınız, atladığım mesajlar olursa beni mesaj eklerseniz mutlaka görürü cevap yazarım

    Şimdi hocam Klimanın çektiği amper değerine göre belirlenir kablo kesiti, lakin bilinen gerçek şudur ki kablo kesiti ne kadar büyük ve kaliteli ise ürün performansı da o derece sağlıklı olur. Teknik veri ile hesaplanması gerekse de genel kanı 9-12 gurubunda 3 x 15 kesit, 18-24 gurubunda 3 x 2.5 kesit kablo kullanılır. kablonun sadece kesiti değil metrajı da önemlidir, Kablo kanalı kullanmaları estetik açıdan önemli lakin güvenlik açısından asıl önemli olan doğru kesit ve kaliteli kablo kullanmalarıdır.

    Kullanılması gereken sigorta amperini belirlemek için, kullanılacak olan klimanın kaç watt güç çektiğine bakın, örnek vereyim (KW) x 1000 / VOLT formülü ile yola çıkarsak eğer, sizin klimanızın saatte 1.34kw güç tükettiğini düşünelim, voltajımız zaten 220VOLT, bu durumda 1.34 x 1000 / 220 = 6.09 sonucuna ulaşırız ki göreceğiniz üzere aslında zaten buna yakın bir değer zaten klimanızın üzerinde yazar. Bilinmediğini veya güvenilmediğini varsayarak yine de formülü de yazıverdim.

    Anma değeri 6 amper olan bir klima için demeraj akımınıda göz önünde bulundurup tabi ki 16 amper sigorta kullanmak, ve hatta mümkünse gecikmeli sigorta kullanmak (bu değerler için zorunlu değil) elbette daha temkinli yaklaşım olur.

    Veeeee en önemlisi, hiç bir şekilde TOPRAKSIZ enerji bağlantısı ASLA yapılmamalı.




  • Ado kullanıcısına yanıt
    Yok hocam ne kusuru, herkese yardımcı olup, bilgilendiriyorsunuz çok teşekürler. :)

    kw baktım klima soğutma 3,5w, ısıtma 4w yazıyor. Sizin formülle 4x1000/220 = 18 küsür çıkıyor. (Yanlış hesaplamadıysam)
    http://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/Shira-Seasonal-Klimalar/Ftxs35k-Inverter-Klima#Klima_Ozellikleri_7

    Yarın yapıcaklar elektirikçiye sorarım, kabla kalın falan demişti markasını sormadım.


    Topraksız enerji derken orayı anlamadım? Sanırım topraklı klima için çekilmiş 3 tane kablo çıkıyor duvardan. (mavi,sarı,kırmızı)
    Ekliyorum SS hemen




  • Tamam hocam onların bir tanesi FAZ, diğeri NÖTR sarı/yeşil damarlı olan da toprak hattı zaten.

    Yukarıdaki hesaplamanda ise hocam sende hata yok da benim hep yazdığım bu üretici firmaların etiket oyunu var.
    Bir klimanın soğutmada yıllık 176kw
    ısıtmada ise 1071kw harcaması ASLA mümkün değil

    Gerçek elektrik değerlerinde bizim bahsettiğimiz KW ile bunlar arasında bağlantı yok.

    12000BTU bir klima ortalama 4 amper ise 220 x 4 = 880 yani 0.88kw sonucunu verir.
    Zaten normal şartlarda 12 lik klima yaklaşık 1kw güç çeker.

    şimdi sizin yayınladığınız etiketteki ısıtma değeri olan 1071kw yi yıllık değer olduğu için 365 e bölelim 1071 / 365 = 2.93kw günlük - 2.93 / 24 = 0.122 sonucu ortaya çıkar ki saatte 120 watt demektir YUH derler adama, yok öyle bir şey.
    Gel bir de soğutma değeri olan 176kw üzerinden hesaplayalım, 176 / 365 = 0.482 - 0.482 / 24 = 0.020 sonucuna ulaşırsınız ki bu da komedinin önde gideni olur.


    Anlatmak istediğim şu ki değerli kardeşim, marka ne kadar büyük olursa olsun bu etiket üzerindeki verilerin zerre kadar değeri yok benim gözümde.
    O kadar teknik veri yazacağına vatandaşın anlayacağı dilden, eskiden olduğu gibi ''Bu klima saatte 1000watt çeker arkadaş'' diyerek niye yazmazsın ?
    Biliyorum bunun teknik açıklaması sürekli tüketim değeri olmaması ve sezonsal verimlilik esaslarıdır ancak ilaç prospektüsü haline getirmenin de manası yoktur.

    sıradan bir vantilatörün bile çağına göre yaklaşık 70watt/saat harcadığını düşünürsek, 12 lik klimanın saatte 800watt dolayında olması kadar doğal bir şey de yoktur.

    Saatte 800 watt demek 10 saatte 8kw demektir. elektrik kW değeri 41.17 olduğuna göre 8 x 41.17 = 329.36 kuruş olur. TL ye çevirirsek 329.36 / 100 = 3.29TL olur yani bu klima ortalama aylık 98TL civarı faturaya sebep olur diyebiliriz. (günde 10 saat üzerinden)

    Tabiki bu hesap sürekli tüketim üzerine kurulmuştur, inverter teknolojisinde tüketimin ısı değerine ulaştıkça düştüğünü göz önünde bulundurduğumuzda yarı yarıya fark edecektir. olası yansıma 50-60TL dolayında olacaktır ki kullanım koşullarına göre bu değer yükselir veya düşer.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahtapok

    Merhaba,

    salon 25m2, 9 katlı binanın 7.katındayız yalıtım var, çift cam var. güneş öğleden sonra 2-3 saat geliyor. istanbulda oramanın kanerında yaşıyoruz genel olarak mevsim normallerden biraz daha serin oluyor, soğutma amaçlı kullanıcaz. aslında camları açınca hiç sorun yok ancak evde kedi olduğundan camları açınca aşağıya atladığından dolayı klima taktırma kararı aldık. tercihen 2000, max 2500 bütçem var. şimdiden ilginize ve yardımınıza teşkkürler.

    merhaba arkadaşım.normal şartlarda size 12000 btu olması iyi olacaktır.fakar diğer etkenleri göz önüne alırsak ve sadece soğutmayı baz alırsak 9 luk bir klima işinizi görecektir.bu durumda size önerebileceğim :

    MİDEA BLANC MSMAAU-09HFN1 İNVERTER KLİMA

    biraz daha uygun fiyatlı klimalar var fakat sizin genel durumunuza bu model daha uygun.


    Hocam benim durumda arkadaşın ile aynı. Fakat bende 4,5 m2 salonumda cam kısım var. doğu cephesi öğlene kadar güneş alıyor.
    misafirimde en az 4 kişi geliyor bizde 2 kişi toplam 6kişi oluyoruz. Ben çatının alltındaki daireyim. Motorumu da catıya atmak istemekteyim. Kot farkı da arıyorum baktığı modellerde. Midea da uzun kot farkı okudum 18lik için 20 mt yazıyor sitesinde. İstediğim ürün Midea Modern Star MSEW-18 Elegance 18000 sizce nasıl bir üründür?

    merhaba arkadaşım.modernstar parasına göre güzel klima gerçekten.forumda kullanan arkadaşlar var genel görünüm memnunlar.kot farkı olayı na gelirsek sizin zaten 20 m olmaz farkı.ben uzun mesafeye herzaman karşıyım olağanüstü durumlar yoksa.sizin durumda daire boyu 3 mt satandart kabul edersek düz montajda bir fark yaratmayabilir de.bunu montaj ekibi daha iyi hesaplar bina durumuna göre tabi.


    hocam dün yazınızdan bugün bu saate kadar midea yazılarını okudum pişmanlık akıyor herkesten resmen. :)İzmir 'de olup midea lan var mıdır? servisi nasıldır? Ben kot farkı konusunda şöyle düşündüm. birincisi benim salonumda hazır tesisat var sıfır daire alımında yaptılar. Bu balkona paralel olarak gidiyor yaklaşık 5 mt diyelim. Ben bunu çatıya atmak istemekteyim. Üst katım 3 mt ve yolda da 2 mt düzenlemelerden kayıp olsa 10 mt ile moturu yukarı almış olacağım. Ya da bu hazır itesisata kaynak yapamayız deyip direk salondan yukarıya atmak isterlerse üst kat 3 mt ve 2 mt yolda kayıp olsa 5 mt ile yukarıya almış olacağım. Performanta kayıp olsa Midea 'da bu veri 20mt kot farkı yazmazlar açık açık diye düşünüyorum. İklimsaya gittim bana bizde alma performans kaldırmaz dediler direk. ME gittim kabul etti kaynatma ve çatıya atma ama 18Lik klima için 4650tl fiyat çıkardı öpülmekte istemedim. Daikin 3650 diyor 18lik oda şuan en düşük segment olarak nette reklamı dönen serisi. Bekonun servisi kaynak yapma kabulu ve catıya kot farkı karsılama cevabını alabilsem sadece sogutma amaclı muthıs bir cıhaz var 18 lik fiyatı 1900 tl. Ama beko dan kimse anlamaz bu soracağım soruları. O yuzden klimadan anlayan adamı nasıl bulurum kı dıye dusunuyorum.

    Ado hocam sizinde fikrinizi ala bilir miyim?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melmur -- 28 Haziran 2016; 22:19:53 >




  • Ado kullanıcısına yanıt
    dpark D kullanıcısına yanıt
    Verdiğiniz değerli bilgiler için tekrardan çok teşekürler, yarın takılacak hayırlısıyla eklerim shira almayı düşünenler için.

    Elektrik konusuda aydınlanmış oldu yukarlarda bi arkadaş sormuştu onuda etiketliyorum.
  • Hayırlı akşamlar dilerim beyler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: melmur

    quote:

    Orijinalden alıntı: Ghostkiller1

    quote:

    Orijinalden alıntı: ahtapok

    Merhaba,

    salon 25m2, 9 katlı binanın 7.katındayız yalıtım var, çift cam var. güneş öğleden sonra 2-3 saat geliyor. istanbulda oramanın kanerında yaşıyoruz genel olarak mevsim normallerden biraz daha serin oluyor, soğutma amaçlı kullanıcaz. aslında camları açınca hiç sorun yok ancak evde kedi olduğundan camları açınca aşağıya atladığından dolayı klima taktırma kararı aldık. tercihen 2000, max 2500 bütçem var. şimdiden ilginize ve yardımınıza teşkkürler.

    merhaba arkadaşım.normal şartlarda size 12000 btu olması iyi olacaktır.fakar diğer etkenleri göz önüne alırsak ve sadece soğutmayı baz alırsak 9 luk bir klima işinizi görecektir.bu durumda size önerebileceğim :

    MİDEA BLANC MSMAAU-09HFN1 İNVERTER KLİMA

    biraz daha uygun fiyatlı klimalar var fakat sizin genel durumunuza bu model daha uygun.


    Hocam benim durumda arkadaşın ile aynı. Fakat bende 4,5 m2 salonumda cam kısım var. doğu cephesi öğlene kadar güneş alıyor.
    misafirimde en az 4 kişi geliyor bizde 2 kişi toplam 6kişi oluyoruz. Ben çatının alltındaki daireyim. Motorumu da catıya atmak istemekteyim. Kot farkı da arıyorum baktığı modellerde. Midea da uzun kot farkı okudum 18lik için 20 mt yazıyor sitesinde. İstediğim ürün Midea Modern Star MSEW-18 Elegance 18000 sizce nasıl bir üründür?

    merhaba arkadaşım.modernstar parasına göre güzel klima gerçekten.forumda kullanan arkadaşlar var genel görünüm memnunlar.kot farkı olayı na gelirsek sizin zaten 20 m olmaz farkı.ben uzun mesafeye herzaman karşıyım olağanüstü durumlar yoksa.sizin durumda daire boyu 3 mt satandart kabul edersek düz montajda bir fark yaratmayabilir de.bunu montaj ekibi daha iyi hesaplar bina durumuna göre tabi.


    hocam dün yazınızdan bugün bu saate kadar midea yazılarını okudum pişmanlık akıyor herkesten resmen. :)İzmir 'de olup midea lan var mıdır? servisi nasıldır? Ben kot farkı konusunda şöyle düşündüm. birincisi benim salonumda hazır tesisat var sıfır daire alımında yaptılar. Bu balkona paralel olarak gidiyor yaklaşık 5 mt diyelim. Ben bunu çatıya atmak istemekteyim. Üst katım 3 mt ve yolda da 2 mt düzenlemelerden kayıp olsa 10 mt ile moturu yukarı almış olacağım. Ya da bu hazır itesisata kaynak yapamayız deyip direk salondan yukarıya atmak isterlerse üst kat 3 mt ve 2 mt yolda kayıp olsa 5 mt ile yukarıya almış olacağım. Performanta kayıp olsa Midea 'da bu veri 20mt kot farkı yazmazlar açık açık diye düşünüyorum. İklimsaya gittim bana bizde alma performans kaldırmaz dediler direk. ME gittim kabul etti kaynatma ve çatıya atma ama 18Lik klima için 4650tl fiyat çıkardı öpülmekte istemedim. Daikin 3650 diyor 18lik oda şuan en düşük segment olarak nette reklamı dönen serisi. Bekonun servisi kaynak yapma kabulu ve catıya kot farkı karsılama cevabını alabilsem sadece sogutma amaclı muthıs bir cıhaz var 18 lik fiyatı 1900 tl. Ama beko dan kimse anlamaz bu soracağım soruları. O yuzden klimadan anlayan adamı nasıl bulurum kı dıye dusunuyorum.

    Ado hocam sizinde fikrinizi ala bilir miyim?

    Şimdi Hocam kendisine güvenen markalar 20 metrelik borulamayı dikey/yatay kabul de eder ve yapar da, lakin sorun şu ki, 20 metre borulamayı cihazın kaldıracak kapasitede olması, performans kaybı yaşanmayacağı anlamına gelmiyor.
    Sizin hesaplamanıza göre dikkat ettim dikeyde (en önemlisi bu) 5 metreniz mevcut, yatayda da 5 metre, dış ünite yukarıda olacağı için yağ kapanına 2 metre verelim bol bol, yatay dikey karışık 12 metre tesisattan bahsediyoruz ki 18 lik klima için bu sorun teşkil edecek bir borulama mesafesi değil.
    3 Metrenin altına inmemek şartı ile borulama ne kadar kısa olursa performans o kadar iyi olur, bu cümleyi ikinci seçeneğiniz için yazdım, yani mesafeyi 12M olmadan aşabileceğiniz bir montaj yöntemi var ise tercih etmeniz tavsiye sebebidir elbette.
    Beko'yu çok küçümsemişsin hocam, yıllarca LG ile ortak çalışmış ve ortak klima üretmiş bir markadır Beko, ve servis ağını bizim VESTEL den çok daha kaliteli bulurum itiraf edeyim.


    Nu arada ben size yaklaşık yatay dikey borulama mesafelerini vereyim (markaya göre değişiklik gösterir)

    7K - 9K - 12K TOPLAM MESAFE 10M - MAX DİKEY 6M - 5M sonrası her 1M için 20gr ilave gaz
    18K - 24K TOPLAMMESAFE 15M - MAX DİKEY 8M - 5M sonrası her 1M için 30gr ilave gaz

    Multi inverter klimalar için 1 iç ünite arası max borulama 15M
    Multi inverter klimalar için iç ve dış ünt arası max mesafe 10M
    Multi invcerter klimalar için iç üniteler arası max yükseklik farkı 5M




  • quote:

    Orijinalden alıntı: warrior33

    Hayırlı akşamlar dilerim beyler

    Beyler selam Allah'ın selamıdır...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar klimayı aldım klima kuruldu bugün midea blanc 18 lik.gittim bayiden aldım 2850 tl 9 taksit teknik servis geldiğinde sürekli yanlarındaydım her aşamasında yaklaşık 20 dakika vakum yapıldı cihaza .evin klima tesisatı varmış zaten kolay oldu işlemler elektrikçi çağıracam yarın eve balkonda priz olduğu için uzatma kablosuyla çalıştırdık ama fazla kullanma dediler bu şekilde tamam dedik.arkadaslar borular bakır kimsenin şüpesi olmasın vakumda yapılıyor bende baya sordum soruşturdum almadan öyle tırıvırı bi makine değil gibi görünüyor bekleyip görecez dahada yazarım izlenşmlerimi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide bu şekilde ara kabloyla kullanmak zarar verir mi performans düşer mi cihazın ?yanlışmı yaptık acaba diye düşünüyorum

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ado kullanıcısına yanıt
    hocam yanlış anlama ama; lg-beko grubu eski on-off tipi klimalarda gerçekten kötüydüler. çok sesli, çok sarfiyatlıydılar ki milletin çok da canı yandı, sırf kısa sürede arızalanan kompresörler bile almamak için yeterli sebeptir bence. yenileri sessiz fakat uzun vadede kalitelerini görücez daha kendilerini ispatlamaları için zamana ihtiyaçları var. marka olarak vestel den daha çok güven vermiştir bana hep özellikle beyaz eşya konusunda. Arçelik aldım, kullanıyorum ama parasına karşılık beklentilerde beni fazlasıyla tatmin etti şimdilik soğutmada, ısıtmada da kışın görücez ki gerçek kalitesi o zaman ortaya çıkacak. 12k parasına 24k makina alarak işimizi gördüğümüze sevindik, inşAllah faturayı görünce ağlamayız Çok param olsa alacağım klimayı biliyorum ama tam 2 katı paraydı o meret, arabanın yarı parası




  • Gokhann10 G kullanıcısına yanıt
    Elektrikçiler gerekli bilgiyi vermiş kullanmamanız için, ara kablonun tek tehlikesi bağlantının geçici mantığıyla yapılması nedeniyle ARK yapabilme durum veya topraklama zafiyetidir bunun dışında ara kablolu kullandığınız için performansa etkisi olmaz.
  • Tamam hocam sağolun ben bi elektirkçi çağırıp yaptırayım evi falan yakarız bide Allah korusun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 16521653165416551656
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.