Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: leadwell Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 18 Misafir (2 Mobil) - 17 Masaüstü2 Mobil
5 sn
57.233
Cevap
703
Favori
4.431.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
79. Sırada  bugün en iyi #31
Sayfa: önceki 11431144114511461147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • İç üniteyi salonun ortasına mı konumlandırmak lazım yoksa çizimde olduğu gibi mi kalmalı(Klimanın hemen karşısında koltukta oturan kişi rahatsız olur diye düşünüyorum) nasıl daha iyi olur?

    Bir de Airfel-AS12-0930R2-Green Serisi 12000 btu ile Airfel Turkuaz Gold 12000btu arasında dişe dokunur bir fark var mıdır? İkisi de Gree nin kliması mıd
    ır?

    Kuseyr, 1000 tl ye yazdığım ilk klima var gayet başarılı Gree nin kliması..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]


    @Kuseyr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Müverrih -- 27 Mayıs 2013; 14:37:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mfyazar

    quote:

    Orijinalden alıntı: 9köy

    quote:

    Orijinalden alıntı: mfyazar

    30 m2 lik alana en üst kat, ısı yalıtımı orta,öğleden akşama kadar güneş alan yere 18 binlik mi 12 binlik mi yeterli olur.İnverter klima bu yer için gerekli midir?Kapılar açık kalsa diğer odalarıda serinletebilir mi(120 m2).Serinletebilirse elektrik harcaması çok artar mı?

    kardeş evinizin şeklini çizin burdan arkadaşalr yardımcı olmaya çalışır. ama 12likle 120m2 serinletilecek diye bir durum yok. ancak klima orta bir yerde ve kapılarınız klimanın üfeldiği alanı görüyorsa bir miktar fayda sağlayabilirsiniz. ille klimanın dağıttığı soğuğu kapılarınız direk görmeli.

    normalde ben yeter derim 30m2 12lik.

    inverter her yer için gereklidir günde 3-4 saat kullanmıyorsanız.

    yardımın için sağol
    aslında bazı odaların kapısı kapalı kalacağından 90 m2 diyelim tüm eve
    diğer odaları da 18 binlik serinletir mi?
    marka olarak bi öneriniz varmı? Alarko Carrier İnverter 53 NQV 050 M alınabilir gibi.toshiba ras 18skv nasıldır veya bunlardan başka sessiz, az elektrik harcayan başka klima var mıdır?
    evin linki: https://store.donanimhaber.com/1f/16/57/1f165721425f427ae8e3e2efaa1882cc.png

    Ras 18 skv ben kullanıyorum ve cok memnunum Ses sıkıntısı yok quite modda duyulmuyor bile




  • Max 600 tl'ye bir klima önerebilrimisiniz ? 10m2 lik yatak odama koyacağım ve sadece geceleri bir kaç saat çalışacak.
    Teşekkürler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tayff

    Max 600 tl'ye bir klima önerebilrimisiniz ? 10m2 lik yatak odama koyacağım ve sadece geceleri bir kaç saat çalışacak.
    Teşekkürler

    Varsa bende alayım.
  • Selam,
    Bu 45m2 lik antreyle birlikte olan salona (bursa)

    12btu standart klima, Airfel green veya tukuazgold almayı dusunuyorum.(aynı kompresörü mü kullanıyorlar bilmiyorum airfelin bu 2 serisi)
    surekli çalışmakla yeter inş. çünkü ev kiralık ve bi daha boyle kapısız dev salon filan olmaz, ileriki evlerde. bıosuna daha guclu bi alete para vermek istemiyorum.

    1-) ne dersiniz bu mantığa?
    2- ) klima içünite yeri için A-B-C-D hangisi dersiniz?
    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 27 Mayıs 2013; 11:50:49 >




  • Merhaba,

    Bir basiret bağlanması sonucu alınmış olan Vestel Bioplus18A klimanın geldiği anda hasarlı çıkması sonucunda, bu talihsizliği daha çok devam ettirmemek için iade edeceğim. Duvar tipi alıp yalnızca yazın kullanacağım, ölçümde 18000btu uygun görülmüştü. Bütçeme göre alacağım diğer ihtimaller şunlar:

    İklimsa'dan:
    SGM18DMD
    TRK18DMA
    ASG18U

    ya da

    Midea MSRI 18
    Midea MS9VI 18

    Beyaz eşya ile pek alakam yoktur, anacığım da bana bir güzellik olsun diye araştırmadan bilmeden Vestel almış zaten. İlk günden yalan olunca internetin diine girip varolan şikayet sayısı karşısında dehşete düştüm. Zannederim telefonda bayii ile dakikalarca sürdürdüğüm diyalog epey zorlayıcı ve yılların biriktirdiği çirkefliğin bir anda ortaya çıkışıyla birleşmiş olacak ki, vip hizmetlerini bile bana ulaştıracaklarını söylediler, epeyce ikna etmeye uğraşıyorlar. Ama servisinin programını bile ayarlayamayan bir kurumdan bahsediyoruz sonuçta.

    Ufak işlerde talihsiz bir insanım, bu sebeple Vestel'le devam etmek riskli mi olur, yaz boyu her bozulduğunda servis bayii ve ben arasında karşılıklı travmalar mı oluşur bilemedim. Tek bildiğim iki gündür sabah akşam klima araştırması yaptığım, hatta ömrümde bunun için ilk defa bir foruma üye olduğum. Belli ki burada bu işlerden epeyce anlıyormuş gibi görünen usta usta insanlar var, rica ediyorum bir akıl veriniz. Neyi seçmeli?




  • sabit klimalarda (split klima)

    12000 btulük klima ile 18000 btuluk klimaların ne kadar elektrik tükettiğini merak eden varsa ve karar vermenizde elektrik sarfiyatı etkense
    size bir kaç ufak anektot (klimaların broşürlerinden alınmıştır)

    mitsubshi elektrik 12 btu 1090 waat 18 btu 1780 waat aradki fark 690 watt 1.5 katından fazla elektrik harcıyor demek (aynı çalışma derecesinde aynı saat çalıştığı zaman)
    daikin 12 btu 1100 waat 18 btu 1700 waat (yıllık tüketim değerlerinin 500e bölünmesi sonucu çıkan sonuç)
    alarko 12 btu 1100 waat 18 btu 1670 waat direk katalog verisi aradaki fark 570 waat tam 1.5 katı

    diğer markalardada hemen hemen yaklaşık aynı sonuçlar çıkmakta bu konuda bu forumda bir arkadaş çok şahane bir tablo yayınlamıştı ondan daha detaylı bilgiye ulaşablirsiniz.

    bana mitsubshi elektrikten gelen kesif yapan arakadas aynı btu sabit klimalarda daikindan çok çok daha az yaktığını belirtmişti şimdi baktımda verilere neredeyse aynı yakıyorlarmış.

    benim sormak istediğim sabit klimalarda eco modu kullanıldığında elektrik tuketimi nasıl düşmekte? btusunumu azaltmakta ?


    ilgilenenlerin bilgisine




  • Merhaba arkadaşlar,

    Yeni evleniyorum ve evde birkaç gün geçirdikten sonra hesapta olmayan klima ihtiyacı doğdu. Evde herşeyin kalitelisini aldık ve klimaya maalesef bütçe ayıramadık. Bu yüzden gönlüm Daikin, Mitsubishi’den yana olsa da uygun bir modele ihtiyacımız var. Bütçem maksimum 1.000 TL, çok zorlarsam 1.500 olabilir.

    Evimiz 110m2, salon 20-25m2. Yatak odası ile salon arasında kısa bir koridor var ve salonun tam karşısında. Aradaki odaları kullanmayacağız kapıları kapalı olacak, bu yüzden yatak odasına da bir miktar etki etsin istiyorum.

    Yalnız soğutma amaçlı kullanılacak. Gündüz evde değiliz bu yüzden sadece geceleri 3-4 saat kullanılacak.

    Tavsiyelerinizi rica ediyorum.

    Teşekkürler
  • Airfel Satıcısı birinden tavsiye:

    inverter olanların hiçbirini tavsiye de etmiyor çünkü onlarda klimanın üzerinde bulunan büyükçe bir parça varmış ve bir arıza yaparsa tamiri çok zor, klimanın yarı parası kadar o parçayı değiştirmek zorunda kalırsınız ama siz bilirsiniz


    bu parça nedir yahu?
    yoksa kar marjı mı az da boyle diyiverdiler.
  • Arkadaşlar ev 110 m2dir. Salona 12000 BTUluk bir klima düşünüyorum. İstanbulda yaşıyorum ve yalnızca Temmuz Ağustos aylarında kullanacağımız bir klima almak istiyoruz. Klimayı koyabileceğim en uygun yer şekilde gösterildiği gibidir.

    1) 12000 BTU acaba evi serinletmeye yeterli olur mu yoksa sadece salonu mu serinletir?
    2) İnverterda tüketimim standart klimaya nazaran çok yüksek olur mu?
    3) Negatif yorumlara rağmen servis ağı ve fiyat beni Arçelik'e sevk ediyor, acaba yanlış mı yapıyorum?
    http://www.arcelik.com.tr/klimalar-split-tipi-klimalar-inverter-124410-Klima.html inverter klimamı alsam yoksa
    http://www.kavacikiklimsa.com/mitsubishi-duvar-tipi-klima/mitsubishi-srk-40-hg-s-klima.html standart klima mı alsam

    Arada 100 lira fiyat oynuyor


    Lütfen fikir verir misiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi redfoxTR -- 27 Mayıs 2013; 15:17:59 >




  • Merhaba arkadaşlar,

    2 sene oturduğum 90 m2,güney cephe,yalıtımsız ve en üst kat daireye 1750 TL'ye baymak elite 24000 lik almıştım.Evin içi nefes alınmayacak gibi sıcak oluyordu...Klimayı en düşük sıcaklıkta en yüksek güçte çalıştırınca 25 m2 lik salonda üstünüzü örtersiniz ve en arkadaki yatak odası dahil tüm evin havasını bayaa kırıyordu...Dışarıdan gelince tokat gibi soğuk hava çarptığını söyleyebilirim...Şimdi 150 m2 lik yeni bir daireye taşındım...Eski klimamı sökmedim...Yeni taşındığım yer site içine baktığı için cephe önemli değil diye düşünüyorum...Ara kat ve yalıtımlı bina...40 m2 lik salonda 9 luk bir arçelik var ve bunu yatak odama geçireceğim...Salona da yeni bir tane alacağım...Baymak elite 2 sene hiç bir sorun çıkartmadı ve gerek özellikleri gerek performans olarakta çok başarılı bulduğum için kafam yine oraya gidiyor...Ancak sizin de 40 m2 salonda sadece soğutma için kullanılacak ve bir nebze olsun biraz evin havasını kıracak ve f/p olarak baymak elite 24000 önüne geçecek tavsiyelerinizi duymak isterim...Teşekkürler,saygılar,sevgiler...

    NOT:Uygun bütçeli,yüksek verimli ve üst düzey markalardaki özelliklerin hemen hepsi olsun diyen arkadaşlara baymak elite serisine(7 yıl garantili) bakmalarını tavsiye ederim...

    -Büyük ihtimalle tekrar çok memnun olduğum baymak alabilirim ancak Samsung crystal aq24 dikkatimi çekti...Baymak kadar uzun garantisi yok (3 yıl garanti) ancak marka imajı olarak kıyaslanmaz...Forumda bu konuda oldukça bilgili arkadaşlar olduğu için f/p olarak başka tavsiyeleriniz varsa bekliyorum...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VegaLP -- 27 Mayıs 2013; 15:13:50 >




  • arkadaşlar arçelik 12062 inverter almayı düşünüyorum. her yere baktım en düşük 1475tl buldum. ancak istanbulbilişimdehttp://www.istanbulbilisim.com.tr/12062-inverter-arcelik-klimalar-en-ucuz-fiyatlari-kampanyalar,34959.html 1231tl ? burdan arçelik ürünü alan var mı, arçelik yetkili servisi mi hizmet veriyor? sordum evet öyle dediler ama pek emin olamadım yine .

    düzenleme: galiba eski fiyat zaten aradım stokta da yokmuş bilindik taktikler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaay.33 -- 27 Mayıs 2013; 15:39:05 >




  • 2 Yıldır Samsung kullanıyoruz gayet başarılı ve yeterli..
    Herhangi bir sıkıntıda da ücretsiz servisleri çok hızlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kramerica

    sabit klimalarda (split klima)

    12000 btulük klima ile 18000 btuluk klimaların ne kadar elektrik tükettiğini merak eden varsa ve karar vermenizde elektrik sarfiyatı etkense
    size bir kaç ufak anektot (klimaların broşürlerinden alınmıştır)

    mitsubshi elektrik 12 btu 1090 waat 18 btu 1780 waat aradki fark 690 watt 1.5 katından fazla elektrik harcıyor demek (aynı çalışma derecesinde aynı saat çalıştığı zaman)
    daikin 12 btu 1100 waat 18 btu 1700 waat (yıllık tüketim değerlerinin 500e bölünmesi sonucu çıkan sonuç)
    alarko 12 btu 1100 waat 18 btu 1670 waat direk katalog verisi aradaki fark 570 waat tam 1.5 katı

    diğer markalardada hemen hemen yaklaşık aynı sonuçlar çıkmakta bu konuda bu forumda bir arkadaş çok şahane bir tablo yayınlamıştı ondan daha detaylı bilgiye ulaşablirsiniz.

    bana mitsubshi elektrikten gelen kesif yapan arakadas aynı btu sabit klimalarda daikindan çok çok daha az yaktığını belirtmişti şimdi baktımda verilere neredeyse aynı yakıyorlarmış.

    benim sormak istediğim sabit klimalarda eco modu kullanıldığında elektrik tuketimi nasıl düşmekte? btusunumu azaltmakta ?


    ilgilenenlerin bilgisine

    Arkadaşım o zaman şöyle mi demek lazım,50-60 m2 yere 24 lük lazımken az yakıyor diye 12 lk mi takalım.

    Bu tezinizde siz yapılan işi hiçe saymışsınız.

    Ben size şöyle özetleyeyim,sizin taşınması gereken 18 ton malınız var,12 ton taşıyabilen bir araç 1090 TL ye taşıyacak malınızı ,ama 12 tonu birinci tonda,kalan 6 tonu yarı parasına da olsa 2.turda yani toplamda 1635 TL alacak sizden. Ama diğer araç 18 tonu bir seferde taşıyacak ve sizden 1780 TL alacak.Aradaki fark sadece 145 TL
    Yani yıllık tüketim farkı sadece 145 wattır. Bu arada 12 tonluk araba yolda gidip gelirken kaybettiğiniz zaman(konfora ulaşma zamanı)Birde yolda şişerse su kaynatırsa ne yapacaksınız.Yada şöyle diyelim sizin günlük üretiminiz 18 ton ve 12 tonluk araç yetiştiremiyorsa ne yapacaksın malı üretimimi durduracaksın.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    Airfel Satıcısı birinden tavsiye:

    inverter olanların hiçbirini tavsiye de etmiyor çünkü onlarda klimanın üzerinde bulunan büyükçe bir parça varmış ve bir arıza yaparsa tamiri çok zor, klimanın yarı parası kadar o parçayı değiştirmek zorunda kalırsınız ama siz bilirsiniz


    bu parça nedir yahu?
    yoksa kar marjı mı az da boyle diyiverdiler.

    Kimse o satıcı saçmalamış.

    Marka gözetmeksizin klasik seri klima ile inverter klima arasında ,eğerki arıza karttan kaynaklanır vee tamiri mümkün olmazsa (Dış ünite İnverter Elektronik kartı) o zaman acı olur fatura.Bu Airfel vs. marka için değil tüm inv. teknolojiler için geçerlidir.Teknoloji ne kadar ileri ise arızalarda fatura o kadar kabarık olur.Bu tüm makine ve araçlar için geçerlidir.Buna bakarak yola çıkarsanız o zaman yeni nesil hiç bir otomobil alınmaz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    Airfel Satıcısı birinden tavsiye:

    inverter olanların hiçbirini tavsiye de etmiyor çünkü onlarda klimanın üzerinde bulunan büyükçe bir parça varmış ve bir arıza yaparsa tamiri çok zor, klimanın yarı parası kadar o parçayı değiştirmek zorunda kalırsınız ama siz bilirsiniz


    bu parça nedir yahu?
    yoksa kar marjı mı az da boyle diyiverdiler.

    Kimse o satıcı saçmalamış.

    Marka gözetmeksizin klasik seri klima ile inverter klima arasında ,eğerki arıza karttan kaynaklanır vee tamiri mümkün olmazsa (Dış ünite İnverter Elektronik kartı) o zaman acı olur fatura.Bu Airfel vs. marka için değil tüm inv. teknolojiler için geçerlidir.Teknoloji ne kadar ileri ise arızalarda fatura o kadar kabarık olur.Bu tüm makine ve araçlar için geçerlidir.Buna bakarak yola çıkarsanız o zaman yeni nesil hiç bir otomobil alınmaz.

    hocam TR kosullarında voltaj dalgalanması aşırı oldugu için sakat olabilir mi?

    ne yapmak lazım peki? nasıl birsigorta vb yaptırmak lazım, veya kurmaya gelenler zaten geregini yapıyor mu




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    Airfel Satıcısı birinden tavsiye:

    inverter olanların hiçbirini tavsiye de etmiyor çünkü onlarda klimanın üzerinde bulunan büyükçe bir parça varmış ve bir arıza yaparsa tamiri çok zor, klimanın yarı parası kadar o parçayı değiştirmek zorunda kalırsınız ama siz bilirsiniz


    bu parça nedir yahu?
    yoksa kar marjı mı az da boyle diyiverdiler.

    Kimse o satıcı saçmalamış.

    Marka gözetmeksizin klasik seri klima ile inverter klima arasında ,eğerki arıza karttan kaynaklanır vee tamiri mümkün olmazsa (Dış ünite İnverter Elektronik kartı) o zaman acı olur fatura.Bu Airfel vs. marka için değil tüm inv. teknolojiler için geçerlidir.Teknoloji ne kadar ileri ise arızalarda fatura o kadar kabarık olur.Bu tüm makine ve araçlar için geçerlidir.Buna bakarak yola çıkarsanız o zaman yeni nesil hiç bir otomobil alınmaz.

    Ustama katılıyorum




  • Allah rızası için arkadaşlar su soruma bir cevap..

    Airfel-AS12-0930R2-Green Serisi 12000 btu ile Airfel Turkuaz Gold 12000btu arasında dişe dokunur bir fark var mıdır? İkisi de Gree nin kliması mıdır? fark verip Turkuaz Goldu almaya değer mi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kramerica

    mbirol bey ben ukalayım benim evime keşfe gelen klimaplus yetkili servisi-alarko yetkili servisi daikin yetkili sevisisde ukala hiç bir şey bilmiyorum bir tek siz biliyorsunuz büyük üstatsınız
    bu saydığım yetkili servislerin hepside ki (esasında sizin tabirinizle ukalalar) 33 metrekare yerim için (2 oda bir holden oluşuyor) 12000btuluk klimanın gayet yeterli olacağından bahsettiler hatta bir tanesi 9000 likde olabilir derken diğeri 18000 lik mi taksak ama 12000lik yeterli boş yere çok daha fazla elektrik tüketen 18000den almayon dedi bunları diyende yetklili servis
    sizin hikaye dediğiniz 45 metrekarelik salonda mantolamasız sadece pimapen var arçelik 12000 btuluk 6 senelik klişma gayet yeterli soğutmakta
    kimsenin şikayetide yok
    ben 13 yıldır ticaretin bir fiil içinde olduğumdan klimadan anlamasam bile kar-zarardan geyet iyi anlarım
    9köy arkadasın tavisyesiyle mitsubshi düşünmekteyim ama arçelikten de memnun olmayanı tanımadığım için ikisi arasındada fiyat farkı çok olduğu için 2si arasında kaldım ama lütfen siz benim yazılarıma artık cevap yazmayın herhangi bir öneride vermeyin
    ben yaşadıklarımı ve gördüklerimi yazdım bunlar kimsenin ağrına gitmesin hepsi yaşanmış olaylar.kendi evime almasamda iş yerine klima alırken bu tip olaylar başıma çok geldi.


    Arkadaşım ukala olduğunuz zaten aşikarda birde kendinizde onaylamışsınız,tebrikler.

    Siz öncelikle lafı dolaştırmadan klimayı takacağınız alanı yazın,33 m2 deyipte sonrasınsa 2 oda bir holden oluşuyor latifesi yapıyorsunuz.Ne takarsan tak ba ne be.Benim burada yazmamın sebebi siz değil,sizin yanlış yönlendireceğiz kişilerin zarar görmesi.Ben yazdım ,isteyen istediğine inanır.Siz 13 yıldır Ticaret yapıyorsunuz demek ha..!!! Ben 25 yıldır bir fiil klima nın içindeyim.Sizin o yazdığınız markaların ne olduğunuda sizden 10000 defa iyi bilirim.Çünkü bugüne kadar 10 000 Adeti geçmiştir elinden geçen klima sayısı..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: gimmeluck

    Airfel Satıcısı birinden tavsiye:

    inverter olanların hiçbirini tavsiye de etmiyor çünkü onlarda klimanın üzerinde bulunan büyükçe bir parça varmış ve bir arıza yaparsa tamiri çok zor, klimanın yarı parası kadar o parçayı değiştirmek zorunda kalırsınız ama siz bilirsiniz


    bu parça nedir yahu?
    yoksa kar marjı mı az da boyle diyiverdiler.

    Kimse o satıcı saçmalamış.

    Marka gözetmeksizin klasik seri klima ile inverter klima arasında ,eğerki arıza karttan kaynaklanır vee tamiri mümkün olmazsa (Dış ünite İnverter Elektronik kartı) o zaman acı olur fatura.Bu Airfel vs. marka için değil tüm inv. teknolojiler için geçerlidir.Teknoloji ne kadar ileri ise arızalarda fatura o kadar kabarık olur.Bu tüm makine ve araçlar için geçerlidir.Buna bakarak yola çıkarsanız o zaman yeni nesil hiç bir otomobil alınmaz.

    hocam TR kosullarında voltaj dalgalanması aşırı oldugu için sakat olabilir mi?

    ne yapmak lazım peki? nasıl birsigorta vb yaptırmak lazım, veya kurmaya gelenler zaten geregini yapıyor mu

    Arkadaşım sana çok basit bir istatislik vereyim,1000 Tane inverter makine takmışsak bile 1 tane dahi inv. kart değiştirmedik. Voltaj düşüp yükselmesinin önlemi de yok malesef. Yeni kanunlara göre Voltaj dalgalanmalarından kaynaklanacak arızaları elektrik dağıtım şebeke sorumlu şirketten talep ediyorsunuz.

    Korkmayın alın inv. Teknolojiden kaçış yok...




  • 
Sayfa: önceki 11431144114511461147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.