Bildirim
Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (1143. sayfa)

96 oy
Öne Çıkar

93. Sırada
bugün en iyi #9
Giriş
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: kramerica
forumu okudukça kafam daha da karışıyor herkezin ortak sorusu yaklaşık 30 metrekarelik alanlara klima almak herkez keşif için birileri çağırıyor ve her gelen keşif ekibi farklı btulerde kliam öneriyor.benim 33 metre kare yerim var soğutmak istediğim mitsubshi electrik-daikin ve alarko servislerini çağırdım hepside 12000 btu nun yeterli olduğunu söyluyorlar.kayınvalide de 45 metrekare salon var ve 12000btuluk arçelik marka klima yetiyorda artıyor bile.demek istediğim şu her gelen satıcının dediğine inanmayın gerçekten sizin ihtiyacınız olan klima ellerinde yoksa ellerinde ne varsa onu söylerler 30 metrekare için 18000 de 24000 de 9000de diebilir sonuçta daikinci durmadan inverterlu diye tuturdu yarım saat boyunca bende inverterli almayacğımı soyleyip diettim en sonunda artık kapğıdan çıkarken elinde invertersüz sabit hızlı klima olmadığını sadece inverterlü olduğunu istersek ona takabileceğini söyledi.
demek istediğim şu
her gelen keşif yapanın sözüne itibar etmeyin marka model farketmez adam için sizin nasıl bir klima aldığınızın önemi yok adam doğal olarak sadece kendi karını ve elindeki stok klimaları eritmeye çalışacaktır.bu şekilde çalışmayan satıcı maalesef artık çok çok azdır mutlaka vardır ama çok azdır.(dürüst gerçekten sadece sizi düşünen ve ona göre hareket eden) .
ben kayınvalidemin evinde gördüm 12000lik 45 metre kare salonda yeterli geliyorsa 30 -35 metrekarelik alanlarda hayli hayli yeter birde dikkat edin 12000btuden sonraki klimaların çoğu c sınıfı enerji verimliliğine sahiptir yani eletriği su gibi çeker.
ben şuan için mitsubshi elektrik sabit 12000 btu 1980 TL,arçelik sabit 13500 btu(12000 yok) 1200 tl arasında kaldım fiyat farkı çok olduğundan düşünüyorum.
Vay be!! kimse bilmiyor bu işi,bir tek siz çok iyi biliyorsunuz.Bütün klimacılarda sahtekar.Kimse de 12 lik klima yok stokta ,herkes 18 lik çakmaya çalışıyor.
Bak kardeşim öncelikle klima m2 göre ön fikir olarak kapasite tayini yapılabilir ,ama asıl olan mekanın durumudur.Tabi bunun yanında isteklerde önemli.30 m2 ye 12 lik ne düzeyde yeterlidir,istek arzu nedir,ne kadar zaman kullanılacak.Biz çok gördük bana yeter deyip te sonra klimayı 18-20 dereceye alıp bak bu dereceye getirmiyor diyeni.Satın almak çok kolay bir iş,asıl sıkıntı satmakta,adam klimayı aldı mı senide yanında satın alıyor.Birde şu 45 m2 de 12 lik iş hikaye,o iş ne beklediğine bağlı.
Birde siz A ile C arasındaki tüketim farkının ne olduğunu biliyormusunuz acaba da,su gibi elektrik harcar yorumu yapıyorsunuz.A ile C nin arasında 100 watt bile yok,saatlik tüketim de 100 demek 0,035 TL demektir Öyle atla deve değil yani.Kaldı ki artık piyasadaki bir çok 18 lik klima A enerji sınıfıdır.
Kulaktan dolma bilgilerle ahyam kesmeyin,milleti yanlış yönlendiriyorsunuz.
Bu arada bu forumda bu günlerde ukalelar çok yoğun,işi bilenden zaten geçilmiyor.Bir cevap yazsan yüz tane yorum yapılıyor bilinçsizce.Gerçek ihtiyacı olan arkadaşlar özelden pm atsın,elimizden gelen yardımı yaparız.Tabi bize itimat edecekler yazsın.Ukalalık yapacaklara meydan açık zaten..
-
quote:
Orijinalden alıntı: serokutay
arkadaşlar, evim kocaeli'de salonum 30 metrekare civarı vestel ve arçelikten ücretsiz keşif çağırdım, vestel 18.000 btu arçelik 14500 btu çıkardı. çoğunlukla soğutma amaçlı kullanılacak. eşim ve ben çalışıyoruz. akşam 5 ile 12 arası belkiçok sıcak havalarda gece de kullanırız. İlginç olansa eğer vestel 18000 dedi ben gittin 12000 lik aldım diyelim asla takmıyorlar klimayı veya taksa da garanti dışı bırakıyorlar. sizin önericeginiz max 1800 tl civarı klima tavsiyesi varmı acaba daha fazla bütçe ayıramıyorum malesef. ben 12000 btu luk bi inverter almaktan yanaydım ama bu garanti işi beni standart almak zorunda bırakıcak sanırım.
Arkadaşım bu işin hesabı m3 x 180 ortalamadır.yani 30 m2x 2,7 h =81 m3 tür x 180 =14580 btü ihtiyaç vardır.
Şimdi 14580 btü ihtiyaç olan bir alana siz 12 lik klima taktırırsanız,dış hava oldu 35-40 derece,evin içi olmuş hamam,siz gelip açtınız klimayı 2 saat oldu hala soğumadı tam olarak çerisi ve servisi arayıp klima soğutmuyor dediniz.Servis geldi klima normal çalışıyor,ama kapasite yetmemeye başladı,kim şimdi suçlu.klima sağlam ama yetmiyor.Garanti dediğiniz imalat hatalarına karşı verilir.Kapasite tayini ayrı bir konu,adam keşfe gelip 12 lik yeter derse sorumluluğunu üstüne almış olur ve bu gibi durumda bu iş servisin başına kalır.
Yani riske girmez ,asıl olan 18 lik takmaktır o m2 ye,riske girecek biri varsa bu sizsiniz,sizin kararınız vede forumun altına imzayı atacaksınız.Klima garanti dışı kalmaz arıza varsa yapılır yine garanti dahilinde,kapasite yetersiz diye garanti vs. değişim isteyemezsiniz.
25 m2 yi geç,yorsa mekan garantili kapasite 18 liktir. Arç. 14 500 de hikaye....18 lik orta seğment klima 1500-1800 TL lerdedir.İnv. ise 2300-3000 aralığında..
Marketler %10-20 daha aşağıda bulursunuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: adriano123
quote:
Orijinalden alıntı: jedican
quote:
daha önce bir başka çizim yapmıştım, şimdi farklı odaya koymayı düşünüyoruz(gerçi daha önce kimse yardımcı olmamıştı)
aşağıdaki salonumuza klima koymayı düşünüyoruz, ev doğalgazlı sadece soğutma amaçlı kullanacağız
izmir de oturuyorum, ev çatı katı
ne tavsiye edersiniz
Düşündüğün bütçeye göre değişir.
Aynı ebatta yere ben Toshiba Ras18 SKV 18000 taktırdım çokta memnunum.
Aynı fabrika ürünü Alarco Carier Xpower Gold 18000 fiyat 200-300 daha uygundur.
Düz sabit hızlı cihaz içinse Airfel turquaz ve green serisi genelde öneriler arasındadır.
Daha fazla bütcen var ise Mitsubishi genelde öneriliyor.
Daha iyi bilgiyi kocausta veya 9köy verir sanırsam
ilgilendiğin için teşekkür ederim
modelden önce btu değerine karar vermem gerekecek
iklimplus.com.tr sitesinde bu oda için 12000 btu değeri yeterli diyor, 18000 btu fazla olmaz mı acaba?
bence kendi gözlemimi sorarsan 12000 yeterli olabilir. Çünkü bendeki 18000 2-3 dakka içinde odayı rahat soğutuyor. Bize gelen arçelik servisi holüde serinletsin deyince 18000 önerdi bende ondan öyle aldım ki dün gece işime yaramadı değil. Yarım saat 19derece çalıştırdım ve taa yatak odasını serinletti ki oda 1.5 derece soğudu.
Ama sadece o oda için dersen ve iyi bişey alacaksan 12-13binlik yeterli kalır vede Kuzey cephe ayrıca.
Bu arada benim salonda 28m2 falan.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
daha önce bir başka çizim yapmıştım, şimdi farklı odaya koymayı düşünüyoruz(gerçi daha önce kimse yardımcı olmamıştı)
aşağıdaki salonumuza klima koymayı düşünüyoruz, ev doğalgazlı sadece soğutma amaçlı kullanacağız
izmir de oturuyorum, ev çatı katı
ne tavsiye edersiniz
Düşündüğün bütçeye göre değişir.
Aynı ebatta yere ben Toshiba Ras18 SKV 18000 taktırdım çokta memnunum.
Aynı fabrika ürünü Alarco Carier Xpower Gold 18000 fiyat 200-300 daha uygundur.
Düz sabit hızlı cihaz içinse Airfel turquaz ve green serisi genelde öneriler arasındadır.
Daha fazla bütcen var ise Mitsubishi genelde öneriliyor.
Daha iyi bilgiyi kocausta veya 9köy verir sanırsam
ilgilendiğin için teşekkür ederim
modelden önce btu değerine karar vermem gerekecek
iklimplus.com.tr sitesinde bu oda için 12000 btu değeri yeterli diyor, 18000 btu fazla olmaz mı acaba?
bence kendi gözlemimi sorarsan 12000 yeterli olabilir. Çünkü bendeki 18000 2-3 dakka içinde odayı rahat soğutuyor. Bize gelen arçelik servisi holüde serinletsin deyince 18000 önerdi bende ondan öyle aldım ki dün gece işime yaramadı değil. Yarım saat 19derece çalıştırdım ve taa yatak odasını serinletti ki oda 1.5 derece soğudu.
Ama sadece o oda için dersen ve iyi bişey alacaksan 12-13binlik yeterli kalır vede Kuzey cephe ayrıca.
Bu arada benim salonda 28m2 falan.
az önce bir kaç klimacı dolaştım
airfel green serisi AS18-0937/R2 soğutma değeri 16500btu 1773 TL
airfel inverter serisi AS18-0940/ınv 18000btu 2694 TL
baymak 18000btu inverter serisi için 2100 TL
Beko 7705D 19200btu soğutma 1560 TL
Beko 412410 13500btu inverter 1600 TL
DaikinFTXN50L 18600btu 2984 TL
mitsubishi he SRK56HE-S1 17400btu 2600 TL
ev doğalgazlı kışın güney cephe olan odayı kullanıyoruz burayı nasipse 5 ay yazın kullanacağız, o yüzden 2000tl nin üzerine çıkmak istemiyorum.
airfel green serisi şimdilik favorim gibi ama araştırmaya devam
-
quote:
Orijinalden alıntı: xmlmapper
bilgi için çok teşekkürler. pkvp ve sarara fiyat bakımından bundan daha yüksek fiyatlarda. bu nedenle sizinde tavsiyeniz üzerine ge serisini tercih edelim.
hayırlısı olsun kardeşim. -
Bugün akıllı tasarruf adlı arkadaşın keşif ekibinden Cem Bey geldi evime. Yaklaşık 1 saat boyunca oturduk konuştuk. Evi inceledi. Birden fazla alternatif üzerinde konuştuk.
Özellikle servisleri hakkında bir sürü soru sordum, sıkılmadan cevap verdi. Servisi yanımda aradı, yine bir kaç sorun üzerinde konuştuk. Öncelikle en az 30 dakika vakum yapılacak, ısı ölçümleri, takozlar, bakır kablolar hemen her şeyi sordum ve istediğim cevapları aldım. Servis de muhtemelen özen gösterecektir işine diye düşünüyorum. Ayrıca genç bir ekip dolayısıyla tok satıcı değilller ve düzgün hizmet vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Tabi tam cevapları klima kurulduktan sonra alacağım sanırım. Ancak şimdilik gerçekten memnun kaldım diyebilirim. Ayrıca donanım haber kullanıcılarına fazladan indirim yapıyorlar.
Ancak klimayı nereye koyacağım konusunda ikilemdeyim acayip, bu yüzden size son bir defa danışmak istiyorum.
Burası benim ev, balkonlar hariç 110 m².
Şimdi klimayı eğer 1. bölgeye takarsam balkona kadar hem 6-7 metre bakır boru hem de su atmak için gereken hortum gidecek. Kısaca baya kötü bir görüntü olacak.
Eğer 2. bölgeye takarsam, hem bakır borular hemde hortum gözükmeyecek. Hortum dışarıdan apartmanın giderine takılacak.
Gel gelelim şöyle bir sıkıntım var, acaba her iki bölgede de klima Salon+Hol+Oda1+ Oda2 'yi soğutabilir mi ? Diğer bütün kapılar kapalı olacak. Ayrıca salon ile hol arasında kapı olmadığı gibi yaklaşık 3 metre de boşluk var. Bölge ikiye koyunca klimayı, sağ tarafa doğru üfleyecek şekilde ayarlayabiliyorlarmış.
Alacağım klima ya Alarko Flair 24.000 BTU Inverter olacak yada düz alarko flair 24.000 BTU olacak.
Alarko FLR Inverter 24.000 için, 2.466 TL + 12 Taksit fiyat verdiler.
Alarko FLR 24.000 Düz klima için, 2.000 TL + 12 Taksit fiyat verdiler.
Sizce inverter tercih etmeli miyim ? Nette baktım daha ucuz bir fiyat da bulamadım. Taksitli fiyat üzerinden yaklaşıl 80-90 TL daha indirim yaptılar ve bu fiyatları aldım.
Sizce hangi klimayı tercih etmeliyim ve klimayı nereye koymalıyım? Lütfen ustalar cevap verirse sevinirim zira keşif de geldi ve bu hafta %90 çarşamba günü almaya gideceğim klimayı.
Servis geldiğinde tabi bol bol SS alıp, buraya koyacağım.
Bu sırada Alarko Carrier 20.500 BTU Inverter için de 2.433 TL fiyat verdiler 12 taksit için ancak Cem Bey ile konuştuktan sonra tüm evi soğutabileceğine dair emin olamadık. 3500 BTU fark var arada acaba ne kadar bir fark yaratır bu ? Sadece salon 35-36 m² bu sırada. Riske atmak istemiyorum işi açıkçası. Sonra soğutmaz filan paramızla rezil oluruz valla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _CHARLOTTE_ -- 25 Mayıs 2013; 18:54:02 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: mkc32
quote:
Orijinalden alıntı: 9köy
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: kocausta*
quote:
quote:
quote:
Arkadaşlar,
Evim salona bağımlı odalar şeklinde, yani şöyle 35 m2 salon ve buna bağlı yaklaşık 12-13 m2'lik 2 tane oda mevcut (biri çocuk diğeri yatak odası) yani toplamda yaklaşık 60 m2 ve klimayı sadece "soğutma" amaçlı kullanacağım.
Apartmandaki diğer kullanıcıların çoğu 24000'lik cihaz kullanıyor. Sadece salona kurup diğer odalarıda biraz serinletiyorlar (aslında bu durum benimde kafama yatıyor yatak odasında klimayı hem sağlık hemde ses açısından istemiyorum)
Şimdi soruma gelince, geçen gün iki ayrı mitsubishi firması eve bakmaya geldi. İlk gelen yetkili 24000 btu'luk 4500 TL.lik inverter almamı söyledi, diğeri ise sadece soğutma amaçlı kullanacağım için 24000'lik düz cihazı önerdi onun fiyatıda 2500 TL.
İkisinin arasında baya bir fark var fiyat olarak, yazın sadece 3 ay çalıştırarak bu aradaki farkı kısa sürede kapatabilir miyim? düz cihazı tavsiye eden eleman bana inverter cihazlar %30'luk enerji tasarrufu yapar dedi. Apartmandaki arkadaşlar yazın aylık ortalama 200 tl elektrik yaktıklarını söylediler. bu hesaba göre en erken 11 senede ancak kapanıyor 2000 tl.
Açıkçası düz cihaz benimde kafama yattı ama karar veremedim. İlk defa klima alacak biri olarak soruyorum, sizce ne yapmalıyım. Düz mü alamlıyım inverter mı, yada başka öneri veya model sunarsanız sevinirim.
Öyle bir kullanım şeklinde düz tip almak daha mantıklı olur.
Sizin kullanımınızda ikisi arasındaki tasarruf %30'dan daha aşağı, hatta aynı bile olabilir; eğer ilk çalıştırmada power modu falan seçerseniz.
Cevabınız için teşekkürler,
Bir sorum daha olacak, forumda genellikle inverter cihazlar ile ilgili yorumlar var. Düz split klimalar ilgili pek fazla yorum göremedim. Sizce mitsubishi'nin 24000 lik kliması nasıldır. dediğim gibi fiyatı 2500 tl. yada bunun ayarında önerebileceğiniz başka marka var mı f/p açısından.
Eğer size 2500 liraya önerilen MHI Mitsubishi SRK71 ise hiç başka şey aramayın.
Zaten o kapasitedeki düzgünce klimalar da 2000 lira civarı, ancak kalite olarak bunu tutmaz.
Bana önerilen o klima değil arkadaşım. o Mit. Heavy'nin heralde
Bana önerilen Mit. Elec. MSH-GA60VB liste fiyatı 2800, 2500 e bıraktı
Tabi bu 24000'lik düz model
Bende büyük ihtimalle inverter olmayanı alacağım.
sn mkc32, siz salonunuza 12lik inverter alın mszge serisi. faturanız 40-50 tl daha düşük gelmezse ben kafamı keserim.
12likte olsa makine pahalıdır. arasındaki fark 650-700e düşer makine küçüldüğü için. hesap edin değermi değmezmi sonuçta ankaradasınız. nem oranı düşüktür istanbul izmir vb nemli yerler kadar zorlanmayacağı kesin 12lik klimanın.
nesajlarıma bakınız 100m2 250 watta kadar klima kendisini kısıyor. bir çizim yaparanız daha faydalı olabilir.
ben sadece öneri olarak sundum. 24lük klimalar yaklaşık 1800-2000watt saatte tüketim yaparlar. saatte 4-5 kez dursa bile her çalışmasında aynı watt ı çekerler. inverter ise çalıştıkça kendisini kısar. 12lik bir inverter patlasada okadar tüketim yapmaz yapamaz. ankara içinde 35m2 yere gayet rahat yeter. hele ilk amaç sadece bu salonu soğutmaksa yeterde artar. artanı ilede diğer yakın alanlara fayda sağlıyabilir.
klimada esas amaç sadece bulunduğu alanı serinletmektir. siz 24 lük klima ile genel olarak binanızda komşular için diğer lanalrıda biraz serinletebiliyorlar demişsiniz. siz dah iyi serinletirsiniz emin olun. çünkü sizin klimanız ufak olacağı için daha çok çalışacak ve daha çok kısacaktır. (daha çok çalışması demek zarar değil kârdır. zarar olsa klima kendisini kısamaz)
24lük klasik ise çok güçlü olduğu için çok dha fazla durkalak çalışacaktır ve diğer yakın yerler daha az fayda sağlıyacaktır. derecesini düşürüsenizde diğe rodalar fayda sağlasın diyerek. bu kez daha çok çalışıp hem bulunduğu ortamı çok soğutup hastalıkalra sebep verecektir hemde tabiki tüketim artıcaktır.
ben 9bin btu klasik saharpı 2011 yazında 18C alıp 50-küsur m2 alanı serinlettim 18m2 oda buzhane oldu diğer taraflara bay faydası olsada tüketim tabiki çok arttı. normal olrak 24C aldıımda ise klima çok sık durkalk yaptığı için diğer taraflara fayda sağlamıyordu. yani klsaik olsun inverter olsun ben burya yazıyorsam denemelerime dair yazıyorum. sahrp konundada eski yazılarım bulunur forumda. sedece bir öneri esas karar sizin.
Yalnız bir yanlış anlaşılma olmuş, profilimde ankara gözüksede ben şimdi antalyada oturuyorum. Eve gelen iki firma yetkilisi de 24000 lik dedi, sadece biri invereter diğeri düzü önerdi. Mitsubishide biri 4500 diğeri 2500 tl.
Kararsız kaldığım tek konu var. İnverter muhakkak daha iyidir ama evim kaloriferli, yazın 3 ay kullanarak aradaki 2000 tl. yi kapatabilir miyim. Çünkü kesin mitsubishi alacağım. Bir tek orası garanti.
kardeş, 35m2 24000 cihaz anatlya olsada çok büyük. ben şahsen takmam hele hele diğer taraflarada etksi olsun diye hiç düşünmem. çünkü evinizin durumu uygunda olmayabilir bu çalışma şekline.
konu antalya olunca. bana kızanlar olsada ben o salonu 12lik klima ile serinletirim. 24 inverter alırsanız tabiki parasını hemen çıkartamazsınız. ama bu kezde kapıları 24lük aldım diye açıcaksınız 10 yıl felan durumlarınında gerçekçiliği kalmaz. ben bu yönden söyledim size. ben klasik alsam dahi gene 24lik almam o salona bu kendi fikrim.
ben gene 12 inverter derim sonuçta soğutma durumunuz var. antalyada bir arkadaş 9000 btu fujitsu ile 25m2 serinletiyordu herkez karşı çıksada. fujitsu bölümüne bakınız derim. tabi ben ne desem boş burdan ancak sizin için hayırlısı neyse o olsun diyebilirim.
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: burock2010
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar 6,5 metre boyunda 3,5 metre eninde 2,70 tavana yüksekliğinde salonum için kaç btu klima almalıyım. özellikle soğutma için kullanacağım. inverter kesin ama kesin gereklimidir. birde bir kaç marka verecegim.Aradaki 500 tl fark için degermi acaba
GREE 11.000 BTU mu (1000 TL)
AİRFEL 12,000 BTU mu(1000 TL)
Airfel İNVERTER 12,000 BTU mu(1500 TL)
Toshiba RAS 10 SKV Duvar Tipi Split Klima (Inverter)(1800 tl)
Vestel INVERTER PLUS 12 A ENERJI SPLIT KLIMA (1800tl+6yıl garanti)
Arkadaşlar araştırmalarım sonucu seçenekleri 3 e indirdim. Sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Airfel inverter(1500)
Toshiba 1800tl
Ve mitsunishinin yeni çıkardıgı inverter comfort hj serisi 250
Fiyatlar arasında çok fazla fark var bütçene göre. Ama bir kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum . SiZce 1500-2500 aradaki fiyat farkına değermi
Sizin durumunuzda inverter "kesin" gerekli değil, ama konforu-kullanımı çok daha iyidir.
Listenizdeki Airfel İNVERTER 12,000 BTU mu(1500 TL) en iyi seçim olur bence.
İnvertere gereklilik mutfak ve salon arasında kapı boşluğu var. Ve burada kapı yok. Bundan dolayı inverter tercih edeceğim. Benim için önemli olan hem ekonomik hemde kaliteli olmadı. Airfel ile toshiba/mitsubishi HJ Serisi arasında yaklaşık 1000tl ye değecek bir fark verecek kalite farkı yok derseniz veya haftada 5 gün kulanacaksın oda sadece 7 den sonra ve ısıtma içinde kullanmayacaksın 1000 tl en cebinde kalsın diyorsanıZ airfeli almak benim için doğru seçenek gibi duruyor
Aslında burada inverterin "kapasite uyumsuzluğu nedeniyle fazla tüketim yapması" sorunu ortaya çıkabilir.
İnverter değişken güçlü olduğundan, hacime küçük geldiğinde daha yukarı güçlerde çalışıp daha fazla tüketim yapar.
Başka deyişle, hitap edeceği "toplam hacime" uygun güçte alet seçilmeli.
sevgili klima ustaları artık son ve kesin kararım sonucu seçeneklerimi 2 ye düşürdüm
birincisi airfel 12000 btu inverter gree serisi ve ME yeni çıkacak olan seri HJ. airfel 1500 ME ise 2500 tl. tek aklıma takılan acaba 1500 tl verip orta sınıf bir cihaz almakmı yoksa 2500 verip üst sınıf bir klima almakmı işte bütün mesele bu. ve bu ikisi arasında sadece yazın 18:00 dan sonra kullanma için fazlada 1000 tl vermeye değermi???
-
quote:
Orijinalden alıntı: serokutay
arkadaşlar, evim kocaeli'de salonum 30 metrekare civarı vestel ve arçelikten ücretsiz keşif çağırdım, vestel 18.000 btu arçelik 14500 btu çıkardı. çoğunlukla soğutma amaçlı kullanılacak. eşim ve ben çalışıyoruz. akşam 5 ile 12 arası belkiçok sıcak havalarda gece de kullanırız. İlginç olansa eğer vestel 18000 dedi ben gittin 12000 lik aldım diyelim asla takmıyorlar klimayı veya taksa da garanti dışı bırakıyorlar. sizin önericeginiz max 1800 tl civarı klima tavsiyesi varmı acaba daha fazla bütçe ayıramıyorum malesef. ben 12000 btu luk bi inverter almaktan yanaydım ama bu garanti işi beni standart almak zorunda bırakıcak sanırım.
vestel garanti veremez tabiki çünkü kompresörleri zayıf. nascimento isimli bir arkadaş mitsubishi electricin en basit serisi 12lik kullanıyor kocaelinde çatı katı ve tüm gün güneş gören cephe. 28m2 odayı soğutuyor ve peşi ısra 12m2 alanı etkiliyor diyor aratın bulun yazılarını. hatat bir veya iki sayfa geride ben alıntı yapmıştım bakarsınız.
zaten kalite farklarıda burda ortaya çıkyor. klima 12lik deniyor değerleri inceleyince 10500 btu birçok konuda birçok firma naylonlaştı.
market malalrı vs zaten sorgulanamaz gree 12lik çeer 11 binlik aynı durmalr airfellerdede varmıdır bilmem. zaten en yakın geçen yıl bile kimse kolay kolay klasik sormazken ekonomi iyid iyenlere kapak olsun herkez bu yıl klasik soruyor. çok zam varmı klimalarda aslında yok. ama alım gücü iyice düştü maalesef. hele 3-5 sene önce klasiklerin adı anılmazdı doğru düzgün. ilginçte 5-6 yıl önce bende inverter klimadan korkardım masal derdim doğru düzgün ölçüm yapmadığımdan dolayı. oysaki atık 2011den beri nekadar tasaruflu çalıştıklarını işliyorum.
-
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
arkadaşlar 6,5 metre boyunda 3,5 metre eninde 2,70 tavana yüksekliğinde salonum için kaç btu klima almalıyım. özellikle soğutma için kullanacağım. inverter kesin ama kesin gereklimidir. birde bir kaç marka verecegim.Aradaki 500 tl fark için degermi acaba
GREE 11.000 BTU mu (1000 TL)
AİRFEL 12,000 BTU mu(1000 TL)
Airfel İNVERTER 12,000 BTU mu(1500 TL)
Toshiba RAS 10 SKV Duvar Tipi Split Klima (Inverter)(1800 tl)
Vestel INVERTER PLUS 12 A ENERJI SPLIT KLIMA (1800tl+6yıl garanti)
Arkadaşlar araştırmalarım sonucu seçenekleri 3 e indirdim. Sizin görüşlerinize ihtiyacım var. Airfel inverter(1500)
Toshiba 1800tl
Ve mitsunishinin yeni çıkardıgı inverter comfort hj serisi 250
Fiyatlar arasında çok fazla fark var bütçene göre. Ama bir kere alıp uzun süre kullanmak istiyorum . SiZce 1500-2500 aradaki fiyat farkına değermi
Sizin durumunuzda inverter "kesin" gerekli değil, ama konforu-kullanımı çok daha iyidir.
Listenizdeki Airfel İNVERTER 12,000 BTU mu(1500 TL) en iyi seçim olur bence.
İnvertere gereklilik mutfak ve salon arasında kapı boşluğu var. Ve burada kapı yok. Bundan dolayı inverter tercih edeceğim. Benim için önemli olan hem ekonomik hemde kaliteli olmadı. Airfel ile toshiba/mitsubishi HJ Serisi arasında yaklaşık 1000tl ye değecek bir fark verecek kalite farkı yok derseniz veya haftada 5 gün kulanacaksın oda sadece 7 den sonra ve ısıtma içinde kullanmayacaksın 1000 tl en cebinde kalsın diyorsanıZ airfeli almak benim için doğru seçenek gibi duruyor
Aslında burada inverterin "kapasite uyumsuzluğu nedeniyle fazla tüketim yapması" sorunu ortaya çıkabilir.
İnverter değişken güçlü olduğundan, hacime küçük geldiğinde daha yukarı güçlerde çalışıp daha fazla tüketim yapar.
Başka deyişle, hitap edeceği "toplam hacime" uygun güçte alet seçilmeli.
sevgili klima ustaları artık son ve kesin kararım sonucu seçeneklerimi 2 ye düşürdüm
birincisi airfel 12000 btu inverter gree serisi ve ME yeni çıkacak olan seri HJ. airfel 1500 ME ise 2500 tl. tek aklıma takılan acaba 1500 tl verip orta sınıf bir cihaz almakmı yoksa 2500 verip üst sınıf bir klima almakmı işte bütün mesele bu. ve bu ikisi arasında sadece yazın 18:00 dan sonra kullanma için fazlada 1000 tl vermeye değermi???
kardeşim değer üstte bir arkadaşa yazdım nascimento isimli arakadaşın yazılarına bakın dedim. arkadaş baya uzun zamandır kullanıyor aynı cihazı. airfel alırsınız kısmete kocaustanın kendi airfel cihazı 6-7 sende ölmüş. kısmet gerçi me alırsınız yarına garantinizde olmaz kul yapısı.
ben şahsen HJ beklemem bile chc varsa piyasada alırım 250-300 de avantajım olur. çünkü model olarak hiç bir değişklik hj lerde olmayacak tek değişim yeni seer durumları ona değeceğini sanmam benim gücüm olsa bende alır geçerim eski serilerden birini. yeni seriler ge modellerinde ve fd modellerinde olacakmış.
-
quote:
Orijinalden alıntı: _CHARLOTTE_
Bugün akıllı tasarruf adlı arkadaşın keşif ekibinden Cem Bey geldi evime. Yaklaşık 1 saat boyunca oturduk konuştuk. Evi inceledi. Birden fazla alternatif üzerinde konuştuk.
Özellikle servisleri hakkında bir sürü soru sordum, sıkılmadan cevap verdi. Servisi yanımda aradı, yine bir kaç sorun üzerinde konuştuk. Öncelikle en az 30 dakika vakum yapılacak, ısı ölçümleri, takozlar, bakır kablolar hemen her şeyi sordum ve istediğim cevapları aldım. Servis de muhtemelen özen gösterecektir işine diye düşünüyorum. Ayrıca genç bir ekip dolayısıyla tok satıcı değilller ve düzgün hizmet vermeye çalıştıklarını düşünüyorum. Tabi tam cevapları klima kurulduktan sonra alacağım sanırım. Ancak şimdilik gerçekten memnun kaldım diyebilirim. Ayrıca donanım haber kullanıcılarına fazladan indirim yapıyorlar.
Ancak klimayı nereye koyacağım konusunda ikilemdeyim acayip, bu yüzden size son bir defa danışmak istiyorum.
Burası benim ev, balkonlar hariç 110 m².
Şimdi klimayı eğer 1. bölgeye takarsam balkona kadar hem 6-7 metre bakır boru hem de su atmak için gereken hortum gidecek. Kısaca baya kötü bir görüntü olacak.
Eğer 2. bölgeye takarsam, hem bakır borular hemde hortum gözükmeyecek. Hortum dışarıdan apartmanın giderine takılacak.
Gel gelelim şöyle bir sıkıntım var, acaba her iki bölgede de klima Salon+Hol+Oda1+ Oda2 'yi soğutabilir mi ? Diğer bütün kapılar kapalı olacak. Ayrıca salon ile hol arasında kapı olmadığı gibi yaklaşık 3 metre de boşluk var. Bölge ikiye koyunca klimayı, sağ tarafa doğru üfleyecek şekilde ayarlayabiliyorlarmış.
Alacağım klima ya Alarko Flair 24.000 BTU Inverter olacak yada düz alarko flair 24.000 BTU olacak.
Alarko FLR Inverter 24.000 için, 2.466 TL + 12 Taksit fiyat verdiler.
Alarko FLR 24.000 Düz klima için, 2.000 TL + 12 Taksit fiyat verdiler.
Sizce inverter tercih etmeli miyim ? Nette baktım daha ucuz bir fiyat da bulamadım. Taksitli fiyat üzerinden yaklaşıl 80-90 TL daha indirim yaptılar ve bu fiyatları aldım.
Sizce hangi klimayı tercih etmeliyim ve klimayı nereye koymalıyım? Lütfen ustalar cevap verirse sevinirim zira keşif de geldi ve bu hafta %90 çarşamba günü almaya gideceğim klimayı.
Servis geldiğinde tabi bol bol SS alıp, buraya koyacağım.
Bu sırada Alarko Carrier 20.500 BTU Inverter için de 2.433 TL fiyat verdiler 12 taksit için ancak Cem Bey ile konuştuktan sonra tüm evi soğutabileceğine dair emin olamadık. 3500 BTU fark var arada acaba ne kadar bir fark yaratır bu ? Sadece salon 35-36 m² bu sırada. Riske atmak istemiyorum işi açıkçası. Sonra soğutmaz filan paramızla rezil oluruz valla
*İç ünitenin yeri teknik olarak en uygun yer denebilir, sadece biraz daha sola alınabilir.
2. seçenek olarak gösterdiğiniz şekil kötü olur. Alternatif olarak soldaki duvarın en sol köşesine (2. seçenek olarak düşündüğünüz bölgeye, ama diğer duvara) olabilir
*24'lük DÜZ TİP alınması bence daha iyi olur.
-
30 m2 lik alana en üst kat, ısı yalıtımı orta,öğleden akşama kadar güneş alan yere 18 binlik mi 12 binlik mi yeterli olur.İnverter klima bu yer için gerekli midir?Kapılar açık kalsa diğer odalarıda serinletebilir mi(120 m2).Serinletebilirse elektrik harcaması çok artar mı? -
quote:
Orijinalden alıntı: mfyazar
30 m2 lik alana en üst kat, ısı yalıtımı orta,öğleden akşama kadar güneş alan yere 18 binlik mi 12 binlik mi yeterli olur.İnverter klima bu yer için gerekli midir?Kapılar açık kalsa diğer odalarıda serinletebilir mi(120 m2).Serinletebilirse elektrik harcaması çok artar mı?
kardeş evinizin şeklini çizin burdan arkadaşalr yardımcı olmaya çalışır. ama 12likle 120m2 serinletilecek diye bir durum yok. ancak klima orta bir yerde ve kapılarınız klimanın üfeldiği alanı görüyorsa bir miktar fayda sağlayabilirsiniz. ille klimanın dağıttığı soğuğu kapılarınız direk görmeli.
normalde ben yeter derim 30m2 12lik.
inverter her yer için gereklidir günde 3-4 saat kullanmıyorsanız. -
quote:
quote:
30 m2 lik alana en üst kat, ısı yalıtımı orta,öğleden akşama kadar güneş alan yere 18 binlik mi 12 binlik mi yeterli olur.İnverter klima bu yer için gerekli midir?Kapılar açık kalsa diğer odalarıda serinletebilir mi(120 m2).Serinletebilirse elektrik harcaması çok artar mı?
kardeş evinizin şeklini çizin burdan arkadaşalr yardımcı olmaya çalışır. ama 12likle 120m2 serinletilecek diye bir durum yok. ancak klima orta bir yerde ve kapılarınız klimanın üfeldiği alanı görüyorsa bir miktar fayda sağlayabilirsiniz. ille klimanın dağıttığı soğuğu kapılarınız direk görmeli.
inverter her yer için gereklidir günde 3-4 saat kullanmıyorsanız.
yardımın için sağol
aslında bazı odaların kapısı kapalı kalacağından 90 m2 diyelim tüm eve
diğer odaları da 18 binlik serinletir mi?
marka olarak bi öneriniz varmı? Alarko Carrier İnverter 53 NQV 050 M alınabilir gibi.toshiba ras 18skv nasıldır veya bunlardan başka sessiz, az elektrik harcayan başka klima var mıdır?
evin linki: https://store.donanimhaber.com/1f/16/57/1f165721425f427ae8e3e2efaa1882cc.png
-
quote:
quote:
quote:
inverter her yer için gereklidir günde 3-4 saat kullanmıyorsanız.
yardımın için sağol
aslında bazı odaların kapısı kapalı kalacağından 90 m2 diyelim tüm eve
diğer odaları da 18 binlik serinletir mi?
marka olarak bi öneriniz varmı? Alarko Carrier İnverter 53 NQV 050 M alınabilir gibi.toshiba ras 18skv nasıldır veya bunlardan başka sessiz, az elektrik harcayan başka klima var mıdır?
evin linki: https://store.donanimhaber.com/1f/16/57/1f165721425f427ae8e3e2efaa1882cc.png
alanınız gayet güzel salon kapısını açın 18lik alın ve tüm kapıları açın iş görür.
bu klimalar hemen hemen aynı tosh ondan 2-300 daha pahalıdır hangisi kafanıza yatarsa alabilirsiniz. toshun plastiği ve görüntsü daha güzeldir bana kalsa be toshiba alırım
-
özellikle skvp -
arkadaşlar sadece soğutma amacıyla yazın kullanacağım bir klima almak istiyorum. Aşağıdaki klimalardan hangisini önerirsiniz?
akakce.com
Samsung Crystal AQ12ESMN 12000 BTU Duvar Tipi Klima Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçehttp://www.akakce.com/klima/en-ucuz-samsung-crystal-aq12esmnstk-fiyati,766612,,,,2.html
www.airfel.com.tr
- Airfel İleri İklim Teknolojilerihttp://www.airfel.com.tr/tr/urunler/urun_detay/as12-0930r2.html
-
www.vatanbilgisayar.com
Just a moment...http://www.vatanbilgisayar.com/daylux-daylux-22000-airfel-daylux-22000-btu-duvar-tipi-split-klima/productdetails.aspx?I_ID=65505#allImages
Yılda 2 ay kullanılacak soğutma amaçlı.F/P olarak tavsiye eder misiniz ?
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X