Şimdi Ara

Klima Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
148
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Klimalar hakkında bilgim yok baştan söyleyeyim, yeni yeni öğrenmeye başladım. :) Oturduğum dairede klima tesisatı hazır çekilmiş durumda ve daire içinde 1 salon ve 1 yatak odası olmak üzere 2 montaj noktası var. Aşağıdaki planda kırmızı ile gösterilen yere bir klima takmak istiyorum.

Kırmızı ile işaretlediğim yere takarsam, evdeki tüm kapıları kapattığımda mavi ile işaretlenmiş alan kalıyor. Bu alanda da en azından serinlik yaratacak şekilde bir seçim yapmak mümkün olur mu? Özellikle Ebeveyn odasının yanındaki küçük odanın bir nebze olsun soğuması önemli.

İstanbul'da yaşıyorum, yukarıda belirttiğim soğutma için kaçlık klima tavsiye edersiniz?

Şimdiden teşekkürler

Klima Tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 20 Ekim 2025; 15:38:54 >

Don't stop till you get enough...

• eğer tek bir tesisat varsa büyük btu dış unite alıp multisplit yani birden fazla ic ünite alarak iklimlendirmenizi yapabilirsiniz ancak birden fazla dış unite takabiliyorsanız öyle tercih edin

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Cevabınız için teşekkürler hocam. Multisplit ben de düşündüm ama Salon çok sıcak olmuyor ve güzel esiyor. Yatak odası aşırı sıcak olduğu için özellikle oraya takmak istedim. Bir de diğer odada montaj noktası yok o yüzden oraya ayrıca iç ünite takmaya (ekstra kırma dökme gerekeceği için) çok sıcak bakmıyorum.

Çizimde sadece SP7 ve SP8 noktaları benim dairemde. Sağ üstteki yatak odası benim dairem değil, kafa karıştırmasın :) Resmi güncelledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _conscript_ -- 20 Ekim 2025; 15:39:6 >

• quote:

Orijinalden alıntı: _conscript_

Cevabınız için teşekkürler hocam. Multisplit ben de düşündüm ama Salon çok sıcak olmuyor ve güzel esiyor. Yatak odası aşırı sıcak olduğu için özellikle oraya takmak istedim. Bir de diğer odada montaj noktası yok o yüzden oraya ayrıca iç ünite takmaya (ekstra kırma dökme gerekeceği için) çok sıcak bakmıyorum.

Çizimde sadece SP7 ve SP8 noktaları benim dairemde. Sağ üstteki yatak odası benim dairem değil, kafa karıştırmasın :) Resmi güncelledim

dediğim gibi eğer dış ünite alanınız bir tane ise iyi kullanın multisplit sış unite alıp bir iç üniteyle kullanabilir ihtiyaç halinde ikinci iç üniteyi takabilirsiniz ama mono split dış unite alır başka dış unite yeriniz yoksa bi daha masraf edersiniz dış unitenin kuzey cepheye bakması makbuldür.

Ayrıca bir tartışma konusu olsun ben pahalı klima önermiyorum mesela mitsubishi 12 btu 60k ise 20k 12btu çin malı klimadan 3 tane.

parasını hak ettiğini düşünmüyorum vay çok yakarmış vay bozulurmuş çok yaksın bozulsun en kötü çöpe atar yenisini alırım ki 2 yıl garantili zaten klima yatırım değil sonuçta soğutma performansı vsde uçurum fark olmuyor tek odaya alcaksanız ucuzundan alın geçin derim ısıtma için tavsiye etmiyorum ısıtma performansları çok iyi olmuyor illaki elektrikli ısınacağım derseniz dış unite yerine sığarsa ısı pompası araştırın.

• Ben de bu şekilde koridordan 3+1de 12 lik kairayla 70 m2 de kullanıyorum. Bence olur. Mümkünse iç ünite yeri oranın tam karşı tarafında olsun ki yatak odası ve diğer odayı daha iyi hedef alsın daha etkili bir soğutma sağlasın odalarda, böyle biraz ters kalır zor olur. 26 ya ayarlı orta fanda 7/24 kapatmadan çalıştırırsanız gelecek ek tüketim tahminim aylık 100 bilemedin en kötü 120 kWh geçmez. Odalar 23-24 derece arasına iner. Ben bu şekilde kullanımda 70m2 de 120 kwh civarı yakıyorum. Size fazla fazla hesapladım aslında. Eğer arakat ve yalıtımlıysa aslında gerçek beklentim Max 80-90 kWh yakar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klima tavsiyesi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.