Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (930. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
16 Misafir - 16 Masaüstü
5 sn
57.247
Cevap
703
Favori
4.432.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
82 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
49. Sırada  bugün en iyi #18
Sayfa: önceki 928929930931932
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Made in japan zibrolara bakabilirsiniz özellikle ısıtma için kullanacağınız için japon üretimi klimalar daha verimli olabilir düşüncesindeyim. 2000liralik bütçeye bulabililir misiniz bilmiyorum ama 15lik etherealarin ısıtma değerleri çok yüksek ve econavi ile odada insan olup olmamasına ve insan sayısına göre kendisini ayarlayarak tasarruf sağlıyor. General klimalarinda ısıtma için iyi modelleri var , eğer bulabiliyorsaniz ve servise guvenebilecekseniz hitachi öneririm , hitachi bulmaniz biraz zor olacaktır ancak ısıtma konusunda eline Su dökülemeyecek evladiyelik cihazlardir.
    Made in japan zibro ya da normal zibro inverter , panasonic etherea , hitachi ve toshiba isitmada sizin işinizi görür gibime geliyor .. iyi günler...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumdaşlar şu kışa klima fiyatları düşer beklentisinden bence kurtulmanız lazım.Bana bir kişi neden düşer onu açıklasın yahu..Klimaların çoğunluk kısmı İthal,kışın döviz mi düşüyor,yoksa metal,petrol,bakır fiyatlarımı düşüyor. Yok böyle birşey. Asıl klima almanın şimdi tam zamanı ,bayilerde şu an işlerin en min. indiği zaman. Eğerki iskonto yapacaksa extradan şimdi yapar,kış bastırdığında zaten klima işide canlanıyor.Sizler soğuklar başlayınca klimacılar boş mu oturuyor sanıyorsunuz ki anlamadım.Doğal gaz diyelim ki İzmir in %kaçında var.Tabikide etkiledi klima işini ama batırıp bitirmedi de,bitiremez de.Kaldıki bir sürü işyeri ,burolar ve arka sokaklar var.Ha birde doğalgaza sezon sonu dokundurdular,birde şimdi %10 daha dokundurdularmı,klima yine öne çıkacaktır.

    Kendinizi kandırmayın,eğer ihtiyacınız varsa klimaya ,en iyi alım zamanı ve en iyi montaj zamanı şimdidir.Kasım dedi mi ,azıcık soğuklar başlasın hareketlenir işler,zor klimacı bulursunuz istediğiniz gün montaj yapacak.Hatta bu aralıkta bakım için bile süper bir zaman,hele evde bir klimanız varsa ,birde yeni alacaksanız,servis teşkilatı birlikte olan bayiler eski klimanıza ücretsiz bakım bile yapar bu aralar.Kışın para verseniz zor ama...




  • Merhabalar,

    Klimalar, yazın soğutma modunda kompresör koruma için bekleme yapar mı?

    Tesekkurler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maviufuklar -- 26 Eylül 2012; 13:25:08 >
  • Selamlar,

    İzmir' de;

    SCM 60 ZG - S dış ünite

    SKM 28 ZG - S => 2 adet

    SKM 50 ZG - S => 1 adet

    Multi-inverter Mitsubishi Heavy Ind. sağlayabilecek; iklimsa bayii arıyorum arkadaşlar. Özel mesaj ile kendileri bana ulaşabilirler; ya da bayii tavsiye eden olursa mutlu olurum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    arkadaslar, asagidaki resimde de gorulebilecegi gibi 17,52 m2 odada direk kapiya dogru ufleyecek klima, hemen kapinin sol caprazinda cok yakin olan 10,52 m2 odayi da kışın en az 23-24 derece yapsin istiyorum.

    konumu ve evin ozelliklerini yazayim:

    ev izmir karsiyaka demirköprü mahallesinde. 5 katli apartmanin 4. arakati. kolonlarda mantolama var. duvarlar cift tugla arasi strafor. pencere ve balkon kapisi cift isi camli firatpen. tüm ev zemini koridor ve mutfak da dahil 6mm kapron uzerine çamsan laminant kaplı. yeni yapilan bu apartmanda altimiz ve ustumuz bos olacak bir sure. klimanın takılacagı oda yani on cephe android pusulası ile yaptıgım olcum ile güney ve güney batı; havasını ılıtmak istedigim karsı oda ise kuzey ve kuzey doğu cephelidir.

    eve gelen ilk airfel ekibi 18000btu onerdi dusundugum gibi. vestel ise kesife geldiginde, airfel gibi karsi odayi da isitabilecegimi ama vestelin cihazlarinin klima takilacak odayi bile isitamayacagini samimice belirtti.

    onceki mesajimda da belirttigim gibi, klima takilacak duvarda genislik kisitim var. eger klima soldan en az 5cm bosluk olacaksa 87cm ve altinda ic uniteli modellere yonelecegim. birkac cm yeterse de secenek artacak.

    inverteri uzun omurlu olmasi acisindan ozellikle tercih etmek istiyorum. inverterda da, klasik klimada oldugu gibi nominal btuya bakarak karar verecegim. isitma konusunda sorun yasamamak icin olmasi gereken, evin bu yalitimli durumuna ragmen 18000btu mudur?

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Öncelikle iç ünite duvardan 3,5 cm açık olsa yeter,filitre kapağını açarken parmak girecek kadar.

    Kapasite konusuna gelince,18 lik hele birde inverter olursa o odada konfor bulamazsın.Kapı açık 24 saat kapatmadan kullanacaksın ki 10 m2 odada etkilensin.Ha şunuda söyleyeyim 30 gün 24 saat te kullansan 10 m2 lik oda hiçbir zaman 23-24 derce olmaz.Tabi kış şartlarında,şubat mart aylarında.18 lik yanlış seçim olur.
    12 lik inverter takıp 24 saat kullanacaksın.İdeal olan 10 m2 en küçüğünden 2. bir klima. Hatta 18 lik alacağına 12 lik inverter tak ,bir de 10 m2 odaya NOBO gibi kaliteli bir elektrikli ısıtıcı ,ayarla 22 dereceye takviye ile konforu yakala...Diğer türlü 18 lik ile hem konforsuz bir yaşam hemde fazla tüketim...

    Birol Bey ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    iki oda için ayrı klima kullanmaya karar verdik. böylece 18m2 lik salon için 3,5cm duvar boşluğunu da hesaba katınca 88,5 cm genişlikte iç üniteye sahip en az 12000btu inverter veya klasik klimaya yöneldik.

    yaklaşık 11m2 olan oda içinse ne yazık ki klima takılabilecek duvarda maksimum iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olmalı. Ancak bu ölçüye uyan klima bulamadım.

    elektrikli ısıtıcılarla uzun süre tam olarak ısınamadan yüksek faturaya katlandığımız için; doğalgaz gelene kadar klima kullanacağız.

    geçmişte sizin fikirlerinize de başvurarak uzun araştırmalar sonucu almış olduğum delonghi üretimi airfel mobil klimayı 1 odada kullanacağım. eğer 11m2 lik odaya uygun iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olan klima bulamazsam diğer planımız olan, baca deliğinden kullanmak üzere 1 mobil klima daha alacağım. Bu kez, daha yüksek btusu sebebiyle zibro mobili almak var yine aklımda. Bu modeli, ödeyeceğim mebla içimi sızlatmadan bir miktar daha indirimli alabilmenin yolunu bulamadım. Şu anki fiyatını yazabilir misiniz pm den lütfen.

    iyi günler dilerim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocausta*

    quote:

    Orijinalden alıntı: MICROBE

    quote:

    Orijinalden alıntı: web101

    quote:

    Orijinalden alıntı: MICROBE

    Herkese selamlar;

    Bende artık klimalılar kervanına katılmak istiyorum, ancak 2 saattir forumu inceliyorum bilmediğim ne kadar çok şey varmış. Bu konuda otorite olmuş arkadaşlar bana da bi akıl verirse çok sevinirim. Salonum 25 m2, kapı açık kalacak bütçem en fazla 2500 TL acaba kaç btu' luk ve hangi markayı almalıyım.

    Saygılar

    2500tl nin üstüne 150-200tl daha koy panasonıc Etherea kıt-e15 nke al süper cihaz ben üç gün önce aynı modeli 2850tl ye 12 taksit aldım peşin alırsan 2600-2700tl arası alırsın

    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Şimdiden mesajıma cevap yazan 2 arkadaş da Panasonic çnerdiğine göre iyi olsa gerek.

    Sağolun. Ben biraz panasoniği araştırayım.

    Saygılar


    Teknik verilerine bakın önce:

    http://www.panasonic.com.tr/html/tr_TR/%C3%9Cr%C3%BCnler/Ev+Tipi+Klimalar/Genel+Bak%C4%B1%C5%9F/6533267/index.html#anker_6533219

    Çok lüks, çok artı özelliklere sahip; ama asıl işlevdeki verimliliği/teknolojisi geri görünüyor.

    verimliliği/teknolojisi geri görünüyor, derken neyi kastettin.




  • Merhaba herkese

    Evim şuan yapılıyor. Tuğlalar döşendi. Elk-su henüz yapılmadı.

    Şimdiden klima tesisatını çektireyim diyorum. Sakıncası yada avantajı olur mu bana.

    Görüntü açısından istiyorum birazda.

    fiyat olarak ne istiyorlar boru çekme için bilgisi olan yada tecrübesi olan varmı?
  • Merhabalar.

    Diğer bir konuda klima ihtiyacımı belirtmiştim ama tavsiyeye ihtiyacım var buradan önerilerinizi talep ediyorum.
    Klima kullanılacak yer Antalya'nın küçük bir ilçesi. Beko, Arçelik, Vestel, bosch bir de İklimsa bayisi var ilçede.
    TV,radyo markalarından klima almak istemediğimden İklimsanın ürünlerini araştırıyorum. Nereden derseniz, Sabancı adına yakışmayan 5 para etmez bir siteleri var oradan.
    Esasında bu da uzak durduğum bir firma ama çaresizlik işte.

    Konuya dönersem, 20m2 yalıtımı pek iyi olmayan bir oturma odası için 12000 BTU'luk inverter klima alacağım.
    Yaz kış kullanılacak ama 24 saat değil, evde sadece 1 kişi var. Isıtması da soğutması da iyi olsun istiyorum.
    Maddiyat belirleyici tabi, 2000TL civarında bir cihaz düşünüyorum.

    Liste burada,http://www.iklimsa.com/iklimsa/FiyatListe/fiyatlisteleri/PerakendeRac.pdf

    Aynı spec'lere sahip General ASHA12LKC ve ASHA(G)12L modelleri arasındaki farkın ne olduğu bulamadım.
    Pencere sayısının fazlalığı ve ahşap doğramadan dolayı ısı kaybı çok olacağını düşünsem de 13.600 BTU'nun ısıtmaya yeteceğini umuyorum.
    Öte yandan aynı soğutma/ısıtma gücüne sahip Mitsubishi DXK 12 Z4S için 2300TL fiyat verdi bayi.
    Liste fiyatları 200-300 aşağı iniyor genelde.

    Bilgili arkadaşlardan ricam, bu modellerin japon/çin menşeyli olması, malzeme kalitesi, kendini temizleme özelliği ya da filtre olarak fark yaratma vb konularda öne çıkanını söyleyebilir misiniz?
    Ya da iklimsa'dan başka bir modelde önerebilirsiniz.
    Teşekkür ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    arkadaslar, asagidaki resimde de gorulebilecegi gibi 17,52 m2 odada direk kapiya dogru ufleyecek klima, hemen kapinin sol caprazinda cok yakin olan 10,52 m2 odayi da kışın en az 23-24 derece yapsin istiyorum.

    konumu ve evin ozelliklerini yazayim:

    ev izmir karsiyaka demirköprü mahallesinde. 5 katli apartmanin 4. arakati. kolonlarda mantolama var. duvarlar cift tugla arasi strafor. pencere ve balkon kapisi cift isi camli firatpen. tüm ev zemini koridor ve mutfak da dahil 6mm kapron uzerine çamsan laminant kaplı. yeni yapilan bu apartmanda altimiz ve ustumuz bos olacak bir sure. klimanın takılacagı oda yani on cephe android pusulası ile yaptıgım olcum ile güney ve güney batı; havasını ılıtmak istedigim karsı oda ise kuzey ve kuzey doğu cephelidir.

    eve gelen ilk airfel ekibi 18000btu onerdi dusundugum gibi. vestel ise kesife geldiginde, airfel gibi karsi odayi da isitabilecegimi ama vestelin cihazlarinin klima takilacak odayi bile isitamayacagini samimice belirtti.

    onceki mesajimda da belirttigim gibi, klima takilacak duvarda genislik kisitim var. eger klima soldan en az 5cm bosluk olacaksa 87cm ve altinda ic uniteli modellere yonelecegim. birkac cm yeterse de secenek artacak.

    inverteri uzun omurlu olmasi acisindan ozellikle tercih etmek istiyorum. inverterda da, klasik klimada oldugu gibi nominal btuya bakarak karar verecegim. isitma konusunda sorun yasamamak icin olmasi gereken, evin bu yalitimli durumuna ragmen 18000btu mudur?

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Öncelikle iç ünite duvardan 3,5 cm açık olsa yeter,filitre kapağını açarken parmak girecek kadar.

    Kapasite konusuna gelince,18 lik hele birde inverter olursa o odada konfor bulamazsın.Kapı açık 24 saat kapatmadan kullanacaksın ki 10 m2 odada etkilensin.Ha şunuda söyleyeyim 30 gün 24 saat te kullansan 10 m2 lik oda hiçbir zaman 23-24 derce olmaz.Tabi kış şartlarında,şubat mart aylarında.18 lik yanlış seçim olur.
    12 lik inverter takıp 24 saat kullanacaksın.İdeal olan 10 m2 en küçüğünden 2. bir klima. Hatta 18 lik alacağına 12 lik inverter tak ,bir de 10 m2 odaya NOBO gibi kaliteli bir elektrikli ısıtıcı ,ayarla 22 dereceye takviye ile konforu yakala...Diğer türlü 18 lik ile hem konforsuz bir yaşam hemde fazla tüketim...

    Birol Bey ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    iki oda için ayrı klima kullanmaya karar verdik. böylece 18m2 lik salon için 3,5cm duvar boşluğunu da hesaba katınca 88,5 cm genişlikte iç üniteye sahip en az 12000btu inverter veya klasik klimaya yöneldik.

    yaklaşık 11m2 olan oda içinse ne yazık ki klima takılabilecek duvarda maksimum iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olmalı. Ancak bu ölçüye uyan klima bulamadım.

    elektrikli ısıtıcılarla uzun süre tam olarak ısınamadan yüksek faturaya katlandığımız için; doğalgaz gelene kadar klima kullanacağız.

    geçmişte sizin fikirlerinize de başvurarak uzun araştırmalar sonucu almış olduğum delonghi üretimi airfel mobil klimayı 1 odada kullanacağım. eğer 11m2 lik odaya uygun iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olan klima bulamazsam diğer planımız olan, baca deliğinden kullanmak üzere 1 mobil klima daha alacağım. Bu kez, daha yüksek btusu sebebiyle zibro mobili almak var yine aklımda. Bu modeli, ödeyeceğim mebla içimi sızlatmadan bir miktar daha indirimli alabilmenin yolunu bulamadım. Şu anki fiyatını yazabilir misiniz pm den lütfen.

    iyi günler dilerim.

    61 cm lik duvar için çok özel bir seri.İlğine kemiğine ısıtır.Isıtmada hem alttan hem üsten üfleme yapar.Üstelik ünlü markaların aynı modeline göre yarı fiyatına..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakin

    Merhaba herkese

    Evim şuan yapılıyor. Tuğlalar döşendi. Elk-su henüz yapılmadı.

    Şimdiden klima tesisatını çektireyim diyorum. Sakıncası yada avantajı olur mu bana.

    Görüntü açısından istiyorum birazda.

    fiyat olarak ne istiyorlar boru çekme için bilgisi olan yada tecrübesi olan varmı?

    Alt yapı işi ustalık ister,geri dönüşü yok.
    Mt/tül fiyatı 25-40 TL arası değişir,toplam mt. bağlı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cakin

    Merhaba herkese

    Evim şuan yapılıyor. Tuğlalar döşendi. Elk-su henüz yapılmadı.

    Şimdiden klima tesisatını çektireyim diyorum. Sakıncası yada avantajı olur mu bana.

    Görüntü açısından istiyorum birazda.

    fiyat olarak ne istiyorlar boru çekme için bilgisi olan yada tecrübesi olan varmı?

    Elektrikte kullanılan esnek borular var. (Bakır boruyu şimdilik çektirmeyin bu boru bakır borunun içinden geçmesi için.) Onun yeterli kalınlıkta olanlarından uygun bir mesafede döşettirip kullanmayacaksınız ağzını bezle tıkayıp üzerini kapattırırsınız. Klima takacağınız zaman orayı açıp kullanırsınız. Mühim olan dolambaçlı olmayıp kısa bir yoldan yapılması. Elektriğide klimayı taktıracağınız yere yakın bir buatın içine 4mm^2 kablo ile çektirin 25 Amper sigorta bağlatın bu hat ayrı bir buatta boşta dursun. Mühendis bunu projede gösteremez ama ustaya söylerseniz çeker.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 27 Eylül 2012; 2:02:26 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    arkadaslar, asagidaki resimde de gorulebilecegi gibi 17,52 m2 odada direk kapiya dogru ufleyecek klima, hemen kapinin sol caprazinda cok yakin olan 10,52 m2 odayi da kışın en az 23-24 derece yapsin istiyorum.

    konumu ve evin ozelliklerini yazayim:

    ev izmir karsiyaka demirköprü mahallesinde. 5 katli apartmanin 4. arakati. kolonlarda mantolama var. duvarlar cift tugla arasi strafor. pencere ve balkon kapisi cift isi camli firatpen. tüm ev zemini koridor ve mutfak da dahil 6mm kapron uzerine çamsan laminant kaplı. yeni yapilan bu apartmanda altimiz ve ustumuz bos olacak bir sure. klimanın takılacagı oda yani on cephe android pusulası ile yaptıgım olcum ile güney ve güney batı; havasını ılıtmak istedigim karsı oda ise kuzey ve kuzey doğu cephelidir.

    eve gelen ilk airfel ekibi 18000btu onerdi dusundugum gibi. vestel ise kesife geldiginde, airfel gibi karsi odayi da isitabilecegimi ama vestelin cihazlarinin klima takilacak odayi bile isitamayacagini samimice belirtti.

    onceki mesajimda da belirttigim gibi, klima takilacak duvarda genislik kisitim var. eger klima soldan en az 5cm bosluk olacaksa 87cm ve altinda ic uniteli modellere yonelecegim. birkac cm yeterse de secenek artacak.

    inverteri uzun omurlu olmasi acisindan ozellikle tercih etmek istiyorum. inverterda da, klasik klimada oldugu gibi nominal btuya bakarak karar verecegim. isitma konusunda sorun yasamamak icin olmasi gereken, evin bu yalitimli durumuna ragmen 18000btu mudur?

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Öncelikle iç ünite duvardan 3,5 cm açık olsa yeter,filitre kapağını açarken parmak girecek kadar.

    Kapasite konusuna gelince,18 lik hele birde inverter olursa o odada konfor bulamazsın.Kapı açık 24 saat kapatmadan kullanacaksın ki 10 m2 odada etkilensin.Ha şunuda söyleyeyim 30 gün 24 saat te kullansan 10 m2 lik oda hiçbir zaman 23-24 derce olmaz.Tabi kış şartlarında,şubat mart aylarında.18 lik yanlış seçim olur.
    12 lik inverter takıp 24 saat kullanacaksın.İdeal olan 10 m2 en küçüğünden 2. bir klima. Hatta 18 lik alacağına 12 lik inverter tak ,bir de 10 m2 odaya NOBO gibi kaliteli bir elektrikli ısıtıcı ,ayarla 22 dereceye takviye ile konforu yakala...Diğer türlü 18 lik ile hem konforsuz bir yaşam hemde fazla tüketim...

    Birol Bey ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    iki oda için ayrı klima kullanmaya karar verdik. böylece 18m2 lik salon için 3,5cm duvar boşluğunu da hesaba katınca 88,5 cm genişlikte iç üniteye sahip en az 12000btu inverter veya klasik klimaya yöneldik.

    yaklaşık 11m2 olan oda içinse ne yazık ki klima takılabilecek duvarda maksimum iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olmalı. Ancak bu ölçüye uyan klima bulamadım.

    elektrikli ısıtıcılarla uzun süre tam olarak ısınamadan yüksek faturaya katlandığımız için; doğalgaz gelene kadar klima kullanacağız.

    geçmişte sizin fikirlerinize de başvurarak uzun araştırmalar sonucu almış olduğum delonghi üretimi airfel mobil klimayı 1 odada kullanacağım. eğer 11m2 lik odaya uygun iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olan klima bulamazsam diğer planımız olan, baca deliğinden kullanmak üzere 1 mobil klima daha alacağım. Bu kez, daha yüksek btusu sebebiyle zibro mobili almak var yine aklımda. Bu modeli, ödeyeceğim mebla içimi sızlatmadan bir miktar daha indirimli alabilmenin yolunu bulamadım. Şu anki fiyatını yazabilir misiniz pm den lütfen.

    iyi günler dilerim.

    61 cm lik duvar için çok özel bir seri.İlğine kemiğine ısıtır.Isıtmada hem alttan hem üsten üfleme yapar.Üstelik ünlü markaların aynı modeline göre yarı fiyatına..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Bu ürün çok güzel ve fiyat olarak çok satar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    arkadaslar, asagidaki resimde de gorulebilecegi gibi 17,52 m2 odada direk kapiya dogru ufleyecek klima, hemen kapinin sol caprazinda cok yakin olan 10,52 m2 odayi da kışın en az 23-24 derece yapsin istiyorum.

    konumu ve evin ozelliklerini yazayim:

    ev izmir karsiyaka demirköprü mahallesinde. 5 katli apartmanin 4. arakati. kolonlarda mantolama var. duvarlar cift tugla arasi strafor. pencere ve balkon kapisi cift isi camli firatpen. tüm ev zemini koridor ve mutfak da dahil 6mm kapron uzerine çamsan laminant kaplı. yeni yapilan bu apartmanda altimiz ve ustumuz bos olacak bir sure. klimanın takılacagı oda yani on cephe android pusulası ile yaptıgım olcum ile güney ve güney batı; havasını ılıtmak istedigim karsı oda ise kuzey ve kuzey doğu cephelidir.

    eve gelen ilk airfel ekibi 18000btu onerdi dusundugum gibi. vestel ise kesife geldiginde, airfel gibi karsi odayi da isitabilecegimi ama vestelin cihazlarinin klima takilacak odayi bile isitamayacagini samimice belirtti.

    onceki mesajimda da belirttigim gibi, klima takilacak duvarda genislik kisitim var. eger klima soldan en az 5cm bosluk olacaksa 87cm ve altinda ic uniteli modellere yonelecegim. birkac cm yeterse de secenek artacak.

    inverteri uzun omurlu olmasi acisindan ozellikle tercih etmek istiyorum. inverterda da, klasik klimada oldugu gibi nominal btuya bakarak karar verecegim. isitma konusunda sorun yasamamak icin olmasi gereken, evin bu yalitimli durumuna ragmen 18000btu mudur?

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Öncelikle iç ünite duvardan 3,5 cm açık olsa yeter,filitre kapağını açarken parmak girecek kadar.

    Kapasite konusuna gelince,18 lik hele birde inverter olursa o odada konfor bulamazsın.Kapı açık 24 saat kapatmadan kullanacaksın ki 10 m2 odada etkilensin.Ha şunuda söyleyeyim 30 gün 24 saat te kullansan 10 m2 lik oda hiçbir zaman 23-24 derce olmaz.Tabi kış şartlarında,şubat mart aylarında.18 lik yanlış seçim olur.
    12 lik inverter takıp 24 saat kullanacaksın.İdeal olan 10 m2 en küçüğünden 2. bir klima. Hatta 18 lik alacağına 12 lik inverter tak ,bir de 10 m2 odaya NOBO gibi kaliteli bir elektrikli ısıtıcı ,ayarla 22 dereceye takviye ile konforu yakala...Diğer türlü 18 lik ile hem konforsuz bir yaşam hemde fazla tüketim...

    Birol Bey ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    iki oda için ayrı klima kullanmaya karar verdik. böylece 18m2 lik salon için 3,5cm duvar boşluğunu da hesaba katınca 88,5 cm genişlikte iç üniteye sahip en az 12000btu inverter veya klasik klimaya yöneldik.

    yaklaşık 11m2 olan oda içinse ne yazık ki klima takılabilecek duvarda maksimum iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olmalı. Ancak bu ölçüye uyan klima bulamadım.

    elektrikli ısıtıcılarla uzun süre tam olarak ısınamadan yüksek faturaya katlandığımız için; doğalgaz gelene kadar klima kullanacağız.

    geçmişte sizin fikirlerinize de başvurarak uzun araştırmalar sonucu almış olduğum delonghi üretimi airfel mobil klimayı 1 odada kullanacağım. eğer 11m2 lik odaya uygun iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olan klima bulamazsam diğer planımız olan, baca deliğinden kullanmak üzere 1 mobil klima daha alacağım. Bu kez, daha yüksek btusu sebebiyle zibro mobili almak var yine aklımda. Bu modeli, ödeyeceğim mebla içimi sızlatmadan bir miktar daha indirimli alabilmenin yolunu bulamadım. Şu anki fiyatını yazabilir misiniz pm den lütfen.

    iyi günler dilerim.

    61 cm lik duvar için çok özel bir seri.İlğine kemiğine ısıtır.Isıtmada hem alttan hem üsten üfleme yapar.Üstelik ünlü markaların aynı modeline göre yarı fiyatına..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Bu ürün çok güzel ve fiyat olarak çok satar.

    fiyatı nedir bu iki modelin?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    arkadaslar, asagidaki resimde de gorulebilecegi gibi 17,52 m2 odada direk kapiya dogru ufleyecek klima, hemen kapinin sol caprazinda cok yakin olan 10,52 m2 odayi da kışın en az 23-24 derece yapsin istiyorum.

    konumu ve evin ozelliklerini yazayim:

    ev izmir karsiyaka demirköprü mahallesinde. 5 katli apartmanin 4. arakati. kolonlarda mantolama var. duvarlar cift tugla arasi strafor. pencere ve balkon kapisi cift isi camli firatpen. tüm ev zemini koridor ve mutfak da dahil 6mm kapron uzerine çamsan laminant kaplı. yeni yapilan bu apartmanda altimiz ve ustumuz bos olacak bir sure. klimanın takılacagı oda yani on cephe android pusulası ile yaptıgım olcum ile güney ve güney batı; havasını ılıtmak istedigim karsı oda ise kuzey ve kuzey doğu cephelidir.

    eve gelen ilk airfel ekibi 18000btu onerdi dusundugum gibi. vestel ise kesife geldiginde, airfel gibi karsi odayi da isitabilecegimi ama vestelin cihazlarinin klima takilacak odayi bile isitamayacagini samimice belirtti.

    onceki mesajimda da belirttigim gibi, klima takilacak duvarda genislik kisitim var. eger klima soldan en az 5cm bosluk olacaksa 87cm ve altinda ic uniteli modellere yonelecegim. birkac cm yeterse de secenek artacak.

    inverteri uzun omurlu olmasi acisindan ozellikle tercih etmek istiyorum. inverterda da, klasik klimada oldugu gibi nominal btuya bakarak karar verecegim. isitma konusunda sorun yasamamak icin olmasi gereken, evin bu yalitimli durumuna ragmen 18000btu mudur?

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

    Öncelikle iç ünite duvardan 3,5 cm açık olsa yeter,filitre kapağını açarken parmak girecek kadar.

    Kapasite konusuna gelince,18 lik hele birde inverter olursa o odada konfor bulamazsın.Kapı açık 24 saat kapatmadan kullanacaksın ki 10 m2 odada etkilensin.Ha şunuda söyleyeyim 30 gün 24 saat te kullansan 10 m2 lik oda hiçbir zaman 23-24 derce olmaz.Tabi kış şartlarında,şubat mart aylarında.18 lik yanlış seçim olur.
    12 lik inverter takıp 24 saat kullanacaksın.İdeal olan 10 m2 en küçüğünden 2. bir klima. Hatta 18 lik alacağına 12 lik inverter tak ,bir de 10 m2 odaya NOBO gibi kaliteli bir elektrikli ısıtıcı ,ayarla 22 dereceye takviye ile konforu yakala...Diğer türlü 18 lik ile hem konforsuz bir yaşam hemde fazla tüketim...

    Birol Bey ilginiz ve bilgilendirmeniz için teşekkürler.

    iki oda için ayrı klima kullanmaya karar verdik. böylece 18m2 lik salon için 3,5cm duvar boşluğunu da hesaba katınca 88,5 cm genişlikte iç üniteye sahip en az 12000btu inverter veya klasik klimaya yöneldik.

    yaklaşık 11m2 olan oda içinse ne yazık ki klima takılabilecek duvarda maksimum iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olmalı. Ancak bu ölçüye uyan klima bulamadım.

    elektrikli ısıtıcılarla uzun süre tam olarak ısınamadan yüksek faturaya katlandığımız için; doğalgaz gelene kadar klima kullanacağız.

    geçmişte sizin fikirlerinize de başvurarak uzun araştırmalar sonucu almış olduğum delonghi üretimi airfel mobil klimayı 1 odada kullanacağım. eğer 11m2 lik odaya uygun iç ünite genişliği 61,5 cm ve yüksekliği 49cm olan klima bulamazsam diğer planımız olan, baca deliğinden kullanmak üzere 1 mobil klima daha alacağım. Bu kez, daha yüksek btusu sebebiyle zibro mobili almak var yine aklımda. Bu modeli, ödeyeceğim mebla içimi sızlatmadan bir miktar daha indirimli alabilmenin yolunu bulamadım. Şu anki fiyatını yazabilir misiniz pm den lütfen.

    iyi günler dilerim.

    61 cm lik duvar için çok özel bir seri.İlğine kemiğine ısıtır.Isıtmada hem alttan hem üsten üfleme yapar.Üstelik ünlü markaların aynı modeline göre yarı fiyatına..

    Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]




    Bu ürün çok güzel ve fiyat olarak çok satar.

    fiyatı nedir bu iki modelin?

    2290/2980




  • Klima araştırıken geçmiş konuları da inceliyorum. Klima fiyatları geçen yıllara göre çok yükselmiş. zass r22 gazlı 12000btu 499tlye satılmıştı. diamond electrick 12000btu 750tl ye satılmış ve çok övülen bir klima. Bir süredir nedense forumda diamond electric ismini de görmüyorum, firma battı da ürünleri mi yok artık? r22 den r410 geçişte, r410 pahalılığından mı fiyatlarda %50den fazla arttı? döviz kuru mu daha çok etkili yoksa?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lacinalper

    Klima araştırıken geçmiş konuları da inceliyorum. Klima fiyatları geçen yıllara göre çok yükselmiş. zass r22 gazlı 12000btu 499tlye satılmıştı. diamond electrick 12000btu 750tl ye satılmış ve çok övülen bir klima. Bir süredir nedense forumda diamond electric ismini de görmüyorum, firma battı da ürünleri mi yok artık? r22 den r410 geçişte, r410 pahalılığından mı fiyatlarda %50den fazla arttı? döviz kuru mu daha çok etkili yoksa?

    Bir de electra marka klima var. geçmişte onun da adı yer yer geçmiş.
  • arkadaşlar Mitsibushi SRK35ZJP-s model klima aldım bugün 2100 TL ücret ve klimanın performansı ile ilgili bilgisi oln arkadaş var mı acaba
  • quote:

    Orijinalden alıntı: enver tüdeş

    arkadaşlar Mitsibushi SRK35ZJP-s model klima aldım bugün 2100 TL ücret ve klimanın performansı ile ilgili bilgisi oln arkadaş var mı acaba




    Sıradan bir klimanın markalanmış hali ısıtır,soğutur işini görür.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antısekurıt

    quote:

    Orijinalden alıntı: enver tüdeş

    arkadaşlar Mitsibushi SRK35ZJP-s model klima aldım bugün 2100 TL ücret ve klimanın performansı ile ilgili bilgisi oln arkadaş var mı acaba




    Sıradan bir klimanın markalanmış hali ısıtır,soğutur işini görür.

    Sıradan klima demeyelimde bu model iyi değil diyelim yoksa hyper serisi harika.
  • ben onu demek istemedim sıradan bir klimanın fiyatı şişirilmiş hali markadan kaynaklanıyor bu.yani sıradan klimayı pahalıya almak gibi bişi.
    bahsettiğin ürün güzel fakat hala eksikleri var.
  • 
Sayfa: önceki 928929930931932
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.