Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: jymz___ Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 8 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
61.489
Cevap
844
Favori
4.705.366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
92 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: art_SRY

ayrıca ınverter klimayı övüyosunuz gerçekten güzel klimalar her ne kadar %40 %50 gibi tasarruf yapmasalar bile elektrigi az harcadıgı dogru bu klimanın markasına göre %30 yada en fazla %35 dir birde klimacılar madem burda iyi olanı öneriyor kötü olanı tasdik etmiyor neden bu klimalrın parçalarının çok pahalı oldugu söylenmiyor örnek vereyim normal panasonıc iç ünite kartı 300$+kdv iken ınverter olanın kartı 550$+kdv ye kadar çıkabiliyor tamam anlıyorum bozulma ihtimali çok az ama panasonıc ve mıtsubıshı electrıc klimalar haricindeki klimalarda daha dogrusu ınverter olanlarında bu bozulma ihtimali klimanın kalitesine göre artış gösteriyor lütfen bunuda göz önüne alınız.

Şimdi art_SRY hocam yazınca aklıma geldi.. 2-3 sene önce Alanya'da arkadaşımın evine keşif için gelen Arçelik elemanı, abi inverter tavsiye etmem, çünkü kartları arıza yapma ihtimali yüksek oluyor ve çok pahalı demişti... Tabii ki bu Arçelik muadili cihazlar için söylenmişti...

Bir de ben hala klima almış değilim.. Şimdi, art_SRY hocam benim 20m2 salonuma 12.000 btu düz mitsubishi electric taktır yeter demişti. gürcan hocam da düz 16.000 aşağısı bir klima düşünme ya da mits.elec. 12.000 btu inverter modelini düşün demişti. Baktım ki, mits.elec. 12.000 düz ve invt. modelleri soğutma ve ısıtmada hemen hemen aynı tüketim değerlerine sahip.. Tabii ki, ısıtmada invt. daha yükset bir kapasiteye sahip.. Şimdi ben düz modeli taktırsam ve soğuk havalarda otomatiğe düşmeyip sürekli çalışmak durumunda kalsa bir mahsuru olur mu..? Diyelim 24 saat sürekli çalışacak, ısıtmada 1.07 kw gibi bir değerdi sanırım... kw 130 ytl den yaklaşık 100 ytl lik bir elektrik tüketimi olacak demektir. Klimanın bu şekilde sürekli çalışması, elektrik tüketimi haricinde bir olumsuz durum söz konusu olabilir mi..? Ayrıca bu klimaların eco modu var sanırım, dolayısıyla hesapladığım rakamdan daha düşük bir fatura gelecektir.. Biz yine de 100 ytl diyelim.. İnverter olsaydı bu rakam 60 ytl mi olacaktı şimdi... Eğer öyleyse 3 ay bu şekilde kullandığımızı varsaysak, 40 ytl den 120 ytl kazancımız bu da 5 yılda inverter farkının geri alınabilmesi demek oluyor.. Yazları hesaplamadım, çünkü ısıtmada olduğu gibi bir fark yaratmayacağını düşündüm.. Bilmem doğru mu düşünmüşüm...

Bir de gürcan hocam, dikkat ediyorum da, tartışma ortamında sükunetinizi kaybediyorsunuz ve uslubunuz bozuluyor, bence... Bu konu, klima satınalma aşamasındaki tüketiciler için oldukça faydalı oluyor kanaatindeyim. Sizlerin, ürünler ile ilgili deneyim ve tavsiyelerinizi daha sakin bir ortamda izlemek dileğiyle...

selamlar saygılar...

not: gürcan hocam, aman diim yine parlama...

• beyler en son aşamada 24 000 btu luk bosch tercihim olacak gibi..
    amcamlarda aynı aletin 18000 btu luğu var gecen sene aldılar sordum baya memmunlar elektrik sarfiyatı cok fazla deilmiş sogutmasıda gayet iyiymiş
  • quote:

ayrıca ınverter klimayı övüyosunuz gerçekten güzel klimalar her ne kadar %40 %50 gibi tasarruf yapmasalar bile elektrigi az harcadıgı dogru bu klimanın markasına göre %30 yada en fazla %35 dir birde klimacılar madem burda iyi olanı öneriyor kötü olanı tasdik etmiyor neden bu klimalrın parçalarının çok pahalı oldugu söylenmiyor örnek vereyim normal panasonıc iç ünite kartı 300$+kdv iken ınverter olanın kartı 550$+kdv ye kadar çıkabiliyor tamam anlıyorum bozulma ihtimali çok az ama panasonıc ve mıtsubıshı electrıc klimalar haricindeki klimalarda daha dogrusu ınverter olanlarında bu bozulma ihtimali klimanın kalitesine göre artış gösteriyor lütfen bunuda göz önüne alınız.

Sayın arkadaşım ben 10 senedir ınverter klima kullanıyorum daha ne kompresörü arıza yaptı nede kartı yandı olmayacak örnekler vermeyin,şayetki yandı bunu 35-40 ytl civarında yapan elektronikçi arkadaçlar var büyütmeyin atrıca DDC inverter serileri % 50 daha tasarrufludur iyice araştıralım sevgiyle kalın

• quote:

GURCAN arkadaşım sen bu işi mahalle kavgasına dökmek istiyosun sanırım yukarıda yazdıklarımı okuduysan ki okumuşsundur sanırım anlamak istemiyorsun biz burada servis konusu hakkında konuşmuyoruz.klima hakkında konuşuyoruz o klima çok iyi bir klima değil yukarıdaki yazdıklarına istinaden diyorum eger sen daıken,panasonıc,mıtsubıshı electrıc ile karşılaştırıyorsan, senin övdiğin klimar dahi onlara yetişemez bunun ikimizde bilincindeyiz birde şu aynı distribütör firmanın klimaları hakkında bu modeli iyi şu modeli kötü dersen sonra dönüpte bir arkadaşın servisi iyi değil demesiyle aırfelın hiçbirşeyi yaramaz deyip kendi lafını çelişkiye düşürürsen kusura bakma ama ben senin klimacılığından şüphe duyarım.Aslında neresine bakarak kötü dediğini hala anlamış değilim ve bu aırfel klimasını bir panasonıc veya mıtsubıshı electrıcle karşılaştırarak kötü diyemezsin yukarı da öyle yazmışsın neyse ben senle tartışmak istemiyorum
    quote:

Orjinalden alıntı: gurcan1

quote:

Orjinalden alıntı: as_hasan

Konu yine airfel e gelmiş ben yine fikrimi sölimm sırf servis ağı yüzünden alınmamalı bence sanki bir airfel almışsınızda arıza vermiş gibi müşteri hizmetlerine ulaşmaya çalışın bakalım ne ile karşılaşıyosunuz yok öyle bir şey airfelde müşteri hizmeti diye bir şey yok o numarada boyna müzik dinletiyorlar, derdinizi yarım saatte anlatabilirseniz iyi bu arada ücretsizmi değil mi orasıda meçhul ?

Bu arada gürcan arkadaşımı desteklemek yada art_sry arkadaşıma karşı olmak için yazmadım ikinizide dostum olarak görmek isterim sonuçta art dostum adana'da airfelin izmirdeki içler acısı durumunu bilmiyor bence.Yetkililer İzmir deki bayilerini servislerini kontrol etmeli

Helal sana arkadaşım ben diyorum ama art arkadaş anlamıyor aırfelin hiç bir şayi yaramaz ama dahalen alacak varsa nerde olursanız alın servis art adana

• Ayrıca arkadaşlarım bakın ben baya yaşı büyük(68) ve klima servisligi,satışı yapmış ve aırfel magduru olarak size aırfeli önermem şöyle açıklayayım bu klimanın ben 3 sene servisligini yaptım,sattım,ve kullandım ben servisken çektim sizi allah korusun en sonunda bıraktım kurtuldum ,sattıgımız insanlara karşı mahçup durumlara düşüyorduk parça gelmez,sogutmaz,ısıtmaz merkez ilgilenmez bunu alacagınıza arçelik alın daha iyi servisi bari, genede insanların kendi tercihi ben başımdan geçen kötü bir olayı size aktardım iyi akşamlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: kenya64

quote:

hadi hadi benim sayemde mesajlarınız artıyor ama

Ne yazacağıma karar veremiyorum.

Nasıl cevap alacağım hakkında ise hiç bir bilgim yok.

Sayın arkadaşım siz çok alıngansınız yazın cevaplayacak arkadaş çok
  • quote:

Orjinalden alıntı: altan_

beyler en son aşamada 24 000 btu luk bosch tercihim olacak gibi..
    amcamlarda aynı aletin 18000 btu luğu var gecen sene aldılar sordum baya memmunlar elektrik sarfiyatı cok fazla deilmiş sogutmasıda gayet iyiymiş

Arkadaşım burada dedik ama sizi inandıramadık herhalde bosch klimalar fason olarak başka firmalara yaptırılıyor gelin siz fasonu degil gerçek olanı alın elektra-EMNE 24 tipi gerçek olandır bir inceleyin .

http://www.elcoklima.com.tr/03_01.asp
    Bosch klimalarını ekektraya yaptırmaktadır ama elektra eski modellerini vermektedir saygılar

• quote:

Orjinalden alıntı: ilyada

quote:

Şimdi art_SRY hocam yazınca aklıma geldi.. 2-3 sene önce Alanya'da arkadaşımın evine keşif için gelen Arçelik elemanı, abi inverter tavsiye etmem, çünkü kartları arıza yapma ihtimali yüksek oluyor ve çok pahalı demişti... Tabii ki bu Arçelik muadili cihazlar için söylenmişti...

Bir de ben hala klima almış değilim.. Şimdi, art_SRY hocam benim 20m2 salonuma 12.000 btu düz mitsubishi electric taktır yeter demişti. gürcan hocam da düz 16.000 aşağısı bir klima düşünme ya da mits.elec. 12.000 btu inverter modelini düşün demişti. Baktım ki, mits.elec. 12.000 düz ve invt. modelleri soğutma ve ısıtmada hemen hemen aynı tüketim değerlerine sahip.. Tabii ki, ısıtmada invt. daha yükset bir kapasiteye sahip.. Şimdi ben düz modeli taktırsam ve soğuk havalarda otomatiğe düşmeyip sürekli çalışmak durumunda kalsa bir mahsuru olur mu..? Diyelim 24 saat sürekli çalışacak, ısıtmada 1.07 kw gibi bir değerdi sanırım... kw 130 ytl den yaklaşık 100 ytl lik bir elektrik tüketimi olacak demektir. Klimanın bu şekilde sürekli çalışması, elektrik tüketimi haricinde bir olumsuz durum söz konusu olabilir mi..? Ayrıca bu klimaların eco modu var sanırım, dolayısıyla hesapladığım rakamdan daha düşük bir fatura gelecektir.. Biz yine de 100 ytl diyelim.. İnverter olsaydı bu rakam 60 ytl mi olacaktı şimdi... Eğer öyleyse 3 ay bu şekilde kullandığımızı varsaysak, 40 ytl den 120 ytl kazancımız bu da 5 yılda inverter farkının geri alınabilmesi demek oluyor.. Yazları hesaplamadım, çünkü ısıtmada olduğu gibi bir fark yaratmayacağını düşündüm.. Bilmem doğru mu düşünmüşüm...

Bir de gürcan hocam, dikkat ediyorum da, tartışma ortamında sükunetinizi kaybediyorsunuz ve uslubunuz bozuluyor, bence... Bu konu, klima satınalma aşamasındaki tüketiciler için oldukça faydalı oluyor kanaatindeyim. Sizlerin, ürünler ile ilgili deneyim ve tavsiyelerinizi daha sakin bir ortamda izlemek dileğiyle...

selamlar saygılar...

Sayın arkadaşım bazı klimalarda sürekli çalışmasınlar diye kartlarında yazılım vardır(mitsubishi havy modellerde) ara sıra durmaları için nedenmi sürekli çalışan klima kış için çok soguklarda hemen defrosa girer uzun çalışması iyi degildir yani siz devamlı çalışması konusunun sormuşsunuz,ayrıca tabiiki devamlı çalışan klima daha fazla elektrik çeker.

AIRWELL
    Duvar Tipi Split Klima
    FLO 12 DCI INVERTER
    ayrıca bunada bakmanı tavsiye ederim.

http://www.elcoklima.com.tr/02_01.asp
    Arçeligin size verdigi örnek saçma bende ve sattıgım arkadaşlarda 8-10 senedir ınverter kullanan arkadaşlar var ve arıza diye bir şey yok varsada izmirde bu işi 10 da bir fiyatına yapan elektronikçiler var .
    Ben gene yineleyecegim ısnmada sorun yaşarsın 12000 btu da ama bana ılık olsun yeter dersen sen bilirsin sana söyledigim 16000 btu dıamonda da harika cihaz gene yanlış anlaşılmasın mitsubishi kadar degil tabii.

Yok arkadaşım ne parlaması iyi akşamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurcan1 -- 4 Eylül 2006; 19:31:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: yaşama-dair

Ayrıca arkadaşlarım bakın ben baya yaşı büyük(68) ve klima servisligi,satışı yapmış ve aırfel magduru olarak size aırfeli önermem şöyle açıklayayım bu klimanın ben 3 sene servisligini yaptım,sattım,ve kullandım ben servisken çektim sizi allah korusun en sonunda bıraktım kurtuldum ,sattıgımız insanlara karşı mahçup durumlara düşüyorduk parça gelmez,sogutmaz,ısıtmaz merkez ilgilenmez bunu alacagınıza arçelik alın daha iyi servisi bari, genede insanların kendi tercihi ben başımdan geçen kötü bir olayı size aktardım iyi akşamlar

ALIN SİZE ÖRNEK HELAL ABİ SANA SENİ ALLAHMI GÖNDERDİ GÖKTE ARAKEN YERDE BULDUK HADİ BAKALIM ART ARKADAŞ VER CEVABINI
  • Peki bu şikayetler var iken, Art_SRY arkadaşımız neden şikayetçi değil. düşündürücü.

quote:

quote:

Ayrıca arkadaşlarım bakın ben baya yaşı büyük(68) ve klima servisligi,satışı yapmış ve aırfel magduru olarak size aırfeli önermem şöyle açıklayayım bu klimanın ben 3 sene servisligini yaptım,sattım,ve kullandım ben servisken çektim sizi allah korusun en sonunda bıraktım kurtuldum ,sattıgımız insanlara karşı mahçup durumlara düşüyorduk parça gelmez,sogutmaz,ısıtmaz merkez ilgilenmez bunu alacagınıza arçelik alın daha iyi servisi bari, genede insanların kendi tercihi ben başımdan geçen kötü bir olayı size aktardım iyi akşamlar

ALIN SİZE ÖRNEK HELAL ABİ SANA SENİ ALLAHMI GÖNDERDİ GÖKTE ARAKEN YERDE BULDUK HADİ BAKALIM ART ARKADAŞ VER CEVABINI

• quote:

Orjinalden alıntı: cetins

Peki bu şikayetler var iken, Art_SRY arkadaşımız neden şikayetçi değil. düşündürücü.

quote:

quote:

Türkiyedeki klasik satıcı tipini düşünün sattımı gerisi banane ,oda bir satıcı neden yogurdum ekşi desin gelsin paralar

• Diğer forum konusunda yazmıştım. Buraya da yazayım.

Klimalar ihtiyaca göre tercih edilmeli. Çok büyük bir klima para ve enerji kaybı olur.

Split klimalar için normal şartlarda(ortamda sıcaklığı artıran cihazlar var ise onların BTU değerlerinide gözönüne alarak karar verilmeli.),

13–15 metrekare için 7000–9000 BTU,
    16–17 metrekare alan için 9000–11000 BTU,
    18–22 metrekare alan için 11000–13000 BTU,
    23–24 metrekare alan için 13000–16000 BTU,
    40 metrekare alan için ise 24000 BTU olabilir.

İnverter klimalarda bir alt kategorinin(m2) nin BTU olan modelleri seçebilirsiniz. Bu örnek belki bazı bölgelerde değişebilir ama yaklaşık aynıdır.

İnverter klimalar, klasik olanlara göre pahalı olduğuna göre arıza halinde oluşacak yedek parça maliyetide yüksek olabilir, katlanmak gerekir.

Metrekareye uygun klima alırsanız bence otomatiğe düşer. Ayrıca yaptığınız hesapta klimayı yazın da kullanacaksanız onuda hesaba katmanız gerekir.

İnverter özellikli(AC,DC) klimalarda örneğin; kompresör arada bir durup, tekrar çalışmadığından elektrik tüketiminde aniden yükselmeye neden olmaz.

iyi akşamlar.

quote:

quote:

quote:

selamlar saygılar...

Sayın arkadaşım bazı klimalarda sürekli çalışmasınlar diye kartlarında yazılım vardır(mitsubishi havy modellerde) ara sıra durmaları için nedenmi sürekli çalışan klima kış için çok soguklarda hemen defrosa girer uzun çalışması iyi degildir yani siz devamlı çalışması konusunun sormuşsunuz,ayrıca tabiiki devamlı çalışan klima daha fazla elektrik çeker.

AIRWELL
    Duvar Tipi Split Klima
    FLO 12 DCI INVERTER

Arçeligin size verdigi örnek saçma bende ve sattıgım arkadaşlarda 8-10 senedir ınverter kullanan arkadaşlar var ve arıza diye bir şey yok varsada izmirde bu işi 10 da bir fiyatına yapan elektronikçiler var .
    Ben gene yineleyecegim ısnmada sorun yaşarsın 12000 btu da ama bana ılık olsun yeter dersen sen bilirsin sana söyledigim 16000 btu dıamonda da harika cihaz gene yanlış anlaşılmasın mitsubishi kadar degil tabii.

• BENDE MODAYA UYAYIM DEDİM BİR TANEDE BENDEN ALLAHTAN BU MODEL KONMAMIŞ YOKSA BAŞIM KEL KALACAKTI

General Electric klimalar, klima sektöründe kullanılan en son teknolojisiyle üretilmişlerdir.
    General Electric çalışma ısı aralıkları; sıcak havalarda +43°C, soğuk havalarda ise -5°C'dir. Dolayısıyla GE klimalar aşırı sıcak veya soğuk havalarda, çalışmama veya performans kaybı gibi sorunlar yaşamamaktadır.
    GE klimalar 407C gazı ile çalışmaktadır. Çevreye zarar veren HC Free gazı içermezler.

Yeni GE klimalar, özellikle ev konseptine uygunluk yaratması amacıyla, 1/3 oranında küçültülerek üretilmiştir.
    Sessiz çalışırlar.
    İdeal hava dolaşımı (çok yönlü üfleme) sistemine sahiptirler.
    Hassas sensörlü ısı kontrol ve enerji tasarruf sistemleri vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyu -- 4 Eylül 2006; 21:50:00 >

• buraya herkes yazabilir ve herkesten şüphe duyar oldum onu buraya yazan abim bana bayiliğinin ismini verirmisin lütfen ben araştırmadan ınanmam daha dogrusu inanamam ben klimaya hala iyi diyorum ve dediğimde geçerli bana bu seneki ürünlerden bahsedin arkadaşım şimdiki teba nasıl bundan 4 sene önceki teba nasıl madem klimacısnız bilmeniz lazım ayrıca ıp numarasını yetkili arkadaşlardan istedim tam emin olmak için sonra ben araştıracagım hangi şehir ve kimin adına kayıtlı bir ıp diye
    quote:

quote:

• dogruyu söyleyenler nedense hep uzaklaştırılıyor bu aırfel bayısıde ızmırdeymış gurcan arkadaş sen 30 yıllık klimacısın ya tanırsın belkide eger arkadaşa ulaşabilirsen bana bir pm atsın bakalım neden bırakmış anlayalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi art_SRY -- 4 Eylül 2006; 21:59:36 >
  • Valla bi gittim geldim, yine ceza yağmış... Konu da Airfel üzerine kitlendi... Açıkcası, ürün iyiyse de, en azından, İzmir için kötü reklamı oldu...
  • arkadaşlar reklam olmasının nedeni 5 yıl önceki mallarından kaynaklanıyor çok kötü idi zaten ama şimdikilerde 2 model olarak sitesindede gösteriyor 5 yıl önceye nazaran iyi ama genede o bildik markalardan almak daha iyisi saglama almak lazım
  • quote:

Orjinalden alıntı: sakkin

Arkadaşlar...Art ve gurcan
    Tavsiyelerinizle 2 adet mitsu elec. klima aldım hayırlısıyla...
    Şöyleki bu kaliteki marka indirimdeyken klima
    alacak arkadaşlara kaçırılmaz fırsat diye düşünüyorum...

Diğer bir konu ise tartışmalarınız. Ben tarafsız olarak
    diyorumki ;
    Bu konuda ART olan
    arkadaşımız Servis ve bu işin içinde. Gurcan arkadaşımız
    danışmanlık yapıyor.. Tabiki Art olan arkadaşımız bir
    gömlek ondan üstün olacaktır.

Lütfen birbirinize destek olun....

syg.

hayırlı olsun güle güle kullan arkadaşım

• art_SRY hocam, sıkı bir mitsubishi electric çi olarak, aşağıdaki 1-2 husus için değerli fikirlerini rica etsek... Diğer arkadaşlar da katkıda bulunursa sevinirim...

quote:

quote:

selamlar saygılar...

AIRWELL
    Duvar Tipi Split Klima
    FLO 12 DCI INVERTER

• Düz klimaların odayı ısıttıktan sonra termostat yapıp durması lazım sürekli çalışırsa kışın sorun olur daha çok defrosa girer ve daha fazla elektrik çeker ve kompresör ömrü kısalır devamlı çalışan klimanın ara sıra durması lazım arkadaş sizin bölge için dogru yazmış biz oralara çok klima taktık 12000 btu üstü olursa iyi olur 12000 btu lar kışın sorun çıkarır,ama yazın hiç bir sorunla karşılaşmazsınız buz gibi yapar mitsubishi elecric bile olsa olmaz akdeniz bölgesine belki olur karar sizin aslında alsanızda kış performanslarını yazsanız,ayrıca izmirde 3 ay degil ısıtmada 5 ay kullanacaksınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuyu -- 4 Eylül 2006; 22:47:59 >
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.