Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3181. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: MuratSelman MSYIO Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 22 Misafir (12 Mobil) - 11 Masaüstü12 Mobil
5 sn
64.180
Cevap
943
Favori
4.858.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
16. Sırada  bugün en iyi #11
Sayfa: önceki 31793180318131823183
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Kombilerden türev alarak bir değerlendirme yapılmış herhalde. Oysa kombilerde ev gece ve gündüz aşırı soğuk olacağı için, açık bırakmak genel yaşam konforu açısından faydalı olacağı gibi, yakıt sarfiyatı da çok fazla yükselmez. Ama klima öyle değil, ihtiyaç anında soğuk gerekiyor. Gece yatarken salondaki klimanın soğuk üretmesinin ne faydası olur ki? Bir de kombilerden farklı olarak, klimalar hızlı bir şekilde soğutma yapabiliyor. Yani evin genel soğukluğu kırılsın diye 2-3 saat kombinin yanması gerekmiyor. İyi bir klima, 10 dakika içinde ortamı kabul edilebilir soğukluğa getirebilir. Kombide iş öyle değil, o boruların içindeki suyun sirkülasyonu filan, baya zaman alır ve kombi sürekli yüksek tüketimde çalışır ilk zamanlarda. Bu da yaklaşık 2-3 saat sürebilir evin büyüklüğüne göre. Klima 2-3 saat yüksek devirde çalışsa (hani çalışmaz da, çalışsa diye varsayalım), hipotermiye girersiniz :)

• ecder27 E kullanıcısına yanıt

Bütün sıcaklık faktörlerine sahipsiniz. En az 18 bin olmalı herhalde. Balkon ile klimanın takılacağı mesafe (boru mesafesi) çok uzun değildir inşallah.

• Arkadaşlar klimanın iç ünite montajı esnasında eleman tüm matkap ucunu soktu ve binanın mutfak su gideri borusunu deldi. Tesisatçı çağırıp bütün duvarı kırdırıp boruyu değiştirmem gerekti. Bana ciddi masraf açıldı. Evin hali berbat durumda. Şimdi ne yapacağım bilmiyorum, eleman vida atacağı yer kadar delseydi bu yaşanmayacaktı. Ancak gelen gençler de eli yüzü gençlerdi onları da zor duruma koymak istemiyorum. Sizce masrafı iklimsadan istemeli miyim ne yapmam lazım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havya Makinesi kullanıcısına yanıt

Masrafı gençlerden değil şirketten talep edeceksiniz, onlar da rücu edemezler çalışanlara ancak gelen gençler zor durumda kalmasın diyorsanız bence sadakam olsun deyip konuyu kapatın.

• Havya Makinesi kullanıcısına yanıt
    İç ünite takılan yerde su borusunun ne işi var onu çözemedim ben.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ray2 R kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. Salonun sağ ve sol tarafında 2 balkon var sadece o kesişen duvarlara monte edilebilir sanırım.

• hardcrss kullanıcısına yanıt

Binayı yapan salaklara sormak lazım hocam. Salonun arkadında mutfak var ve pis su gideri için bölüm ayrılmış ancak binanın su tesisatını aptal tutturamamış o bölümü böyle yarım yamalak iş yapmış.

• Airfel teknik özelliklerine bakınca 9luk ve 12lik klimaların ölçüleri ağırlıkları aynı. Demekki 9luk olanı yazılımla 12ye yükseltiyorlar. Ben 18lik olanını almıştım.

Gücü %50 daha yüksek olmasına rağmen min elektrik tüketimleri neredeyse aynı. Min ses seviyeleri neredeyse aynı.

Eski r410 gazlı olanında seer değeri 6.4 iken bunda 7.4 olmuş. Ses seviyesi 35 desibelken r32 de 26 desibele düşmüş.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

• Benim bildiğim 12'yi yazılımla 9'a kısıyorlar, tersi değil de.

• Merhaba arkadaşlar, 18.000 btu klima bakıyorum orta segment bir şey olsun fazla para vermek istemiyorum. Gree fairy/airy kullanan var mıdır önerir misiniz?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selamlar 15 metrekare odam için 30.000TL bütçem ile klima önerisi rica edeceğim sizden. Ben midea xtreme save düşünüyorum 9.000-12.000BTU olacak şekilde önerilerinizi bekliyorum. Uzaktan kontrol bu bütçeyle bulabilir miyim bilmiyorum ama bulabilirsem bildiğiniz varsa çok mutlu olurum önerilerinizi bekliyorum

• Kaira Plus Dtxr71kp 24000 btu modeli 43000 tl şuan. motor ve trim sesini göz ardı edip bu fiyata alınır mı üstadlardan tavsiye bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sekhmet95 -- 13 Temmuz 2025; 17:48:33 >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt

Selamlar, Ankara'da yaşıyorum, sıcaklar artık çekilmez hale geldi. Eve klima almam gerekiyor. Oturma odasının kapısının önündeki koridor 3 odaya cephe, duvar ile kapı mesafesi 1m, klimayı o koridora koyarsam verim alabilir miyim acaba? Ev çok büyük değil toplamı 110m² falan. 2 yıllık bina, ara kat, bina yalıtımı fena sayılmaz. Aşağıya çizdiğim görseli koyuyorum, klima yerini de gösterdim, odaların kapılarını ve metre karelerini de yazdım. Oturma odası ve yatak odası Güney Batı cephe, bu iki oda serinlese bile yeter. Kaç binlik klima almalıyım ne tercih etmeliyim. 40-45bin bütçem var.

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 13 Temmuz 2025; 18:39:34 >

• Khalasar kullanıcısına yanıt

Sadece bu odalar için düşünüyorsanuz, klima dış ünitesini Mutfak balkonuna ya da giyinme odasının üst duvarına koymak daha iyi olur gibi. Boru da giyinme odasından veya mutfak kısa duvarından gelirse, ortada görüntü kirliliği olmaz gibi. Sadece bu 2-3 oda serinlesin istiyorsanız, 12btu yeter gibi duruyor. Ama flapları 4 yönlü otomatik hareket eden bir klima almanız gerekir, malum hava sirkülasyonu daha rahat olsun diye. Yatana kadar oturma odasına, yattıktan sonra da sol çapraz yönüne de ayarlayabilirsiniz daha yüksek serinlik için. Salon pek kullanılmıyor anlaşılan, ama zaten diğer odalarla da bağı oldukça zayıf salonun, ihtiyaç olursa oraya ayrı klima gerekecek bu şemaya göre.

Evet hocam salona ihtiyaç yok şuan, kullanmıyoruz. Oraya ihtiyaç olunca ayrı ünite alırız.

Mutfak balkonu kapalı balkon, dış üniteyi oraya takamam malesef. Bina dış cephesine takmam gerekiyor. Giyinme odası duvarı 4 metre, mutfak balkonu ile giyinme odasının arasında kalan dış cepheye montaj olur gibi.

Ben 18000 btu, 4 yöne dönen flapli birşey bakıyorum o zaman. Teşekkürler.

Edit: Kaira Plus DTXR50KP 18000 BTU alacağım sanırım, 4 yönlü üfleme varmış onda. Trendyolda 37k tl ve 9 taksit alabiliyorum. Başka öneriler var mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Khalasar -- 13 Temmuz 2025; 21:4:9 >

18 fazla olabilir, o odalar çok küçük. Bir de eğer yatak odasında klima takabilecek bir dış cephe varsa, odanın öncelikle sol alt, olmadı alt sol duvarına takılacak klima, daha iyi bir sonuç da üretebilir. Oturma odası biraz kuytuda kalır gibi ama eve hakimiyet açısından yatak odası daha iyi bir sonuç üretebilir, evin ve pencerelerin durumunu siz daha iyi biliyorsunuz.

Bir de klima dışında genel sağlık açısından, buz gibi ufacık bir koridor ve oradan diğer taraflara sızmaya çalışan soğuk hava yerine, geniş bir odadan yayılım, daha dengeli olabilir. Ev içi gezerken, terli vb. olduğunuzda o buz gibi koridor, başa bela da olabilir. 4 yön otomatik flap hareketi yapan modellere bakın, manuel ayarlı olanlar genel dolaşım sağlayamayabilir. Bu dört yön otomatiği şöyle düşünün, hani vantilatör direk vursun istemeyiz de sağa sola salınım yaptırırız ya, işte onun gibi, havayı daha iyi sirküle eder. Tamamen kapalı bir oda veya salon için bu gerekmez belki ama soğuk hava mümkün olduğunca dolaşsın derseniz, dört yön otomatik iyidir, çarpma da yapmaz.

18'e gelince, fazla bile olabilir. 12 düşünün, hatta ben olsam bir 18'e 45 civarı para vereceğime, bir salona bir de yatak odasına iki tane 12 takıp, 60 civarı para verir fakat uzun vadeli olarak daha rasyonel bir çözüm üretmeye çalışırdım. Böylece duruma göre tek, bazı çok sıcak zamanlarda da çift klima ile işi yürütürdüm. Salonun yapısı da ince uzun olduğuna göre ya sağ duvar, orada cam varsa da, alt sağ duvarı iyi bir konumlandırma olabilir.

Koridora koymak pek saglikli olmayacaktir. Salonu kullaniyorsaniz 1 tane salona 1 tanede yatak odasina klima daha mantikli olacaktir. Yatak odasina 9luk herturlu yeter. İlla isaretli yere koyacaksaniz 12lik alin yeterli olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Duyduğuma göre arçelik grubu da artık bakır boruya geçecekmiş. Doğru mudur acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardcrss -- 13 Temmuz 2025; 21:45:47 >
    Çok haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum ancak "üstat" olarak bilinen "adem helvacı" nın bile videolarının birinde kendisinin de klimayı 7/24 kullanarak tasarruf yaptığını ve böyle olması gerektiğini ifade edince şaşırmıştım. Teşekkürler.

• hardcrss kullanıcısına yanıt
    Çok haklısınız ben de sizin gibi düşünüyorum ancak "üstat" olarak bilinen "adem helvacı" nın bile videolarının birinde kendisinin de klimayı 7/24 kullanarak tasarruf yaptığını ve böyle olması gerektiğini ifade edince şaşırmıştım. Ama sizin dediğiniz mantıkla söylemiştir de klima cahili olduğum için ben yanlış anlamışımdır. Teçrarlıycam ama çok haklısınız. Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 31793180318131823183
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.