Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (3174. sayfa)

-
-
Birebir aynı klima ama sırf wifi var diye kairaya 8 bin lira fazla verilmez. Bir anda artırdılar fiyatını saçmaladılar. Sanki daikin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kairanın fiyatı daha uygun hocam şuan. Bosch un plastik kalitesi biraz daha iyi sanki, kumandası zaten kairadan iyi, iadeyle uğraşamam, ama bosch wifi takıldığını bilseydim hepsini bosch alırdım
Selamlar. Mitsubishi noviro msz serisi almayi dusunuyorum. Onerir misiniz?
Dün 33 bindi hocam ona göre yorumlamıştım. Aşırı saçma bir olay dün 33 e alan adamın ne suçu var şimdi? İptal edip yeniden alsa hakkıdır. 10 bin az değil.
Yani hocam konuma göre 10 metreye kadar çıkabilir. Görüntü kirliliğini belki kablolama kanalı gibi bir şeyle önleyebiliriz. Malzeme hariç 7.500 istediler. Söküp bakım yapıp (gazında eksilme vs yok gaz basılmayacak sadece çıkarıp temizler içini dışını) geri istenilen yere takacak. Dediğine göre oradaki evlerde matkabı yakmış birkaç kez o yüzden ben delmem dedi. Yetkili bayilere soracağım ek olarak. Başka da işini düzgün yapan var mı bilmiyorum
Ben de kablo kanalı gibi bir çözüm üretirim diye düşünmüştüm. Konuma göre 10 metreye kadar çıkabilir iç üniteyle dış ünite arası kablo mesafesi. Fiyat daha tek yerden aldım ama yetkili bayilere de soracağım. Fiyat malzeme hariçti.
Hocam bilgiler için teşekkür ederim. Kullanım kılavuzuna bir bakayım ben cihazın o zaman. Çünkü konuma göre tahmini 10 metreye kadar çıkabilme ihtimali var.
7.500 sadece sök tak ücreti malzeme vb hariç. Sadece bakım yapacağını söyledi o da genel temizlik zaten kendimiz yapıyoruz.
Dediğinize göre eğer kılavuzdaki bilgiler ışığında odaya gelmesi kurtaracaksa hiç büyük alıp tüm evi soğutmaya çalışmayalım. Çok verimli olmaz gibi anladım.
1 saate yakın sureyle termometre ile iç ünite ağzına koydum ölçüm yaptım 12.5-13 derece arasında
Merhabalar diliyorum
Tissst sesi 4-5 saniye sürdü, borularda herhangi bir karlanma olmuyor, performansı gün gün azaldığını hissediyorum iç ünite ağız sıcaklığını ve oda sıcaklığını termometre ile takip edeceğim, kapağı açtım dün takip ettim su damlaları var ama bir yağ kokusu alamadım boruların orada şu an görünen lekeler var kayganlik yok yağ kokusu yok ama tissst sesi geldiğinde belki kaçırdi o lekeler oluştu, iç ünite ağız sıcaklığı 12.5-13 derece
Klima kapalıyken gelmiyor hocam. Klima belli bir süre çalıştıktan sonra tam borunun duvara girdiği yerden ve cihazın içinden psss (gaz sesi gibi) geliyor. Duvar tarafındaki borudan cihaz ilk çalışmaya başladığında fazla ses gelmiyor. Bu ses olmadığında da ünitenin içinden bzzzlama gibi bir ses geliyor. Aynı ses olabilir tabi karıştırıyor olabilirim. Bu bzzlama sesini coil whine(bobin cızırtısı) dedikleri sese benzettim daha önce bilgisayarda yaşamıştım.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Hocam çok teşekkür ederim. Eşleşmesi çok iyi.
Evet fiyat konusunda maalesef. Umarım 4 metreyi geçen bir durum olmaz da kurulum hallolur güzelce.
Hayırlısı olsun diyorum artık.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim tekrardan.
-
Anladım hocam, bilgilendirme için teşekkürler. Yetkili servis fişine baktığımda "Ek Gaz Şarj Bilgisi (Gram) : 0" yazmışlar. Ünitelerden birisi için 8 metre, diğeri 6 metre boru kullanıldı. Burada da gol yemişiz o zaman. Adamlar tekrar gelmeden bu işlemin yapılmasını talep edebilir miyim?
-
Midea tarafından üretilen Airfel, Kaira, Bosch, Siemens, Profilo, Viessmann, Carrier, Rota, Dayrelax, Daylux, Jeriyan, Diamond Electric, Teka, Dijitsu, Uğur, Mileva, Vessen gibi markaların tamamında uyumlu şekilde çalışır. Zaten hangi klimaya elimizi atsak altından Midea çıkıyor. Hâl böyle olunca da uyumsuzluk sorunu yaşanmıyor. @Pet_Bardak
-
Bilgilendirme için teşekkürler hocam. Zaten ortada bir mağduriyet olduğu için bu sefer vakum işleminin daha uzun tutulması için bastırayım o zaman.
-
Değerler fena değil ama daha da altını görebilirdi. Gerçi üfleme sıcaklığı da tek başına bir anlam ifade etmez. Yeni tip cihazlarda bu durum değişken çünkü. Bulunduğu ortamın o anki koşullarına göre üfleme sıcaklığı değişebiliyor. Gazda eksilme olsa borularda karlanma, buzlanma olurdu. Şu anda öyle bir durum da yok. Üfleme sıcaklığı da fena durmuyor. Şimdilik bir süre daha gözlemleyin derim. @naval-officer
-
Rica ederim. Servisle iletişime geçtiğinizde kullanım kılavuzundaki ek şarj meselesinden de bahsedin. Geldikleri zaman da kılavuzdan gösterin. Boru mesafesine göre, kılavuzda belirtilen gramajda ek şarj da yapılsın. Yapılmadığı taktirde performans kaybınız olacaktır. @ozturkilker
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi J.Astb33 -- 9 Temmuz 2025; 11:2:32 > -
Tamamdır hocam, kılavuzda ilgili sayfayı buldum. Teşekkürler tekrardan.
-
bimde 19 bin lira yazıyordu 12000 lik.
-
Sağolun hocam oda sıcaklığını 31 den 27 ye düşürebiliyor zamanla performasi azalıyor dış üniteden dumanlar felan çıksa da değiştirseler bari onu bekliyoruz artık
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X