Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2099. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (3 Mobil) - 4 Masaüstü3 Mobil
5 sn
65.053
Cevap
960
Favori
4.919.296
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
99 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20972098209921002101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Klima işinden çok fazla anlamam ama 2 sene önce Mitsubishi Heavy Premium serisi klima aldım ve hiç memnun kalmadım inanın. Çok sesli çalışıyor, sanırım kullandıkları materyal kalitesiz saçma sapan plastik genleşme sesleri ve takır tukur sesler geliyor klimadan. Servis kaç kere geldi birşey yok bunun normal çalışması böyle dediler. Bütçeniz varsa mitsubishi electric ya da daikin Shira öneririm. Daha ucuz birşey arıyorsanız da fiyat performans ürünü Lg Dual Plus ve Demirdöküm a5 performans serisine bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TylerDurden_35 T kullanıcısına yanıt
    Benim limit 4500 ondan sonrası bütçemi aşıyor daikinde çok yorum gördüm ama fiyatları yüksek kafam çok karıştı açıkcası evimde ısıtmada klima hariç kullanabileceğim bi ısıtma yöntemi yok onuda nasıl alcam hangisini alcam bi belirleyemedim :(
  • kanem92 kullanıcısına yanıt
    Demirdöküm a5 serisi ve a5 performans serisi güzel cihazlar hocam. Çevremde tanıdığım kişiler var demirdöküm kullanan ve hepsi de çok memnunlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Kullanım alanim 27 m2 ve sadece soğutma için yazlari 2 ay kullanacağım. Sizin tavsiyelerinize göre yaptim bu listeyi. Sıralama yapmanız mümkün mü ?

- Demirdöküm A5 Performans A+++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 5600 TL

- Altus ALK 1820 A++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 3800 TL

- Arçelik ProSmart 18565 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 5100 TL

- Mitsubishi elektrik hale 15000 BTU 5750 TL

- Mitsubishi elektrik Enviro AP42 15000 BTU 6750TL

sanirim hepsi R32 gaz kullanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhaba. Hayırlı olsun hocam. Cihaz ne olursa olsun servis sorumsuz olunca bu sıkıntı yaşanıyor. Sonuna kadar hakkınızı arayıp asgari olarak dış ünitenin değişimi ile sonuçlanmasını sağlayınız,hakkınızdır.

Vakum eskiden kitapçıklarda belirtilmiyordu. Artık kullanım ve kurulum klavuzlarında bile yer alıyor. 15 dakikadan kaytarmak için böyle meslek etiğine aykırı işlere başvurmak,yalan konuşmak hangi akla hizmet anlamak zor.

Sigorta konusuna gelince cihazın kartı üzerinde kartta oluşabilecek arızalara karşı cam sigorta mevcut.

Klimayı beslediğiniz hat bir sigortaya bağlı ise ekstra sigortaya gerek yoktur. Ayrıyetten iç ünitenin yanında görüntü kirliliğidir. Sigorta kutusundan direkt hat çekildiyse,sigorta kutusuna sigorta eklenir. Buattan veya prizden hat çekildiyse(18'lik cihazın gücünü prizden almak sağlıklı olmasa da) zaten buatı ve prizi besleyen hatta bir sigorta olduğu için ekstra klimaya özel sigortaya gerek yoktur.

Şu avantajı olabilir,bakım zamanı klimaya ait sigorta olursa sadece onu indirerek başka bir yerin elektriğini kesmeden klima üzerinde çalışabilirsiniz. Ancak görüntü kirliliğini düşünürsek bence bu kısmi elektrik kesintisi daha mantıklı.

Sonuç itibariyle klima için ayrı sigortaya gerek yoktur. Bu sigorta zaten klimayı korumaz. Klimanın kartında ve diğer komponentlerinde çıkacak soruna karşı anahtarlı otomatik sigortadan daha hassas olan cam sigorta mevcuttur.

Ekstra takılan sigorta ise klimayı besleyen hattı aşırı akım ve kısadevrelere karşı korur. Başta dediğim gibi zaten klimaya enerji aldığınız hattı besleyen bir sigorta olduğu için ekstra sigortaya gerek yoktur.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Demirdöküm'den aldığımız 18k A5 Performans serisi klima vakum yapılmadan kurulmuş ve değişim talebi ile şikayet oluşturmuştum. Bulunduğum ilçede servisleri yok. Merkezden haftada bir gün servis geliyor. Ayrıca Demirdöküm müşteri temsilcileri ile 1,5 aya yakın süredir kavga ediyorum. Çok yavaş işledi süreç.

Bugün sonunda uzman teknikerler geldi incelmeye. Olan biteni anlattım. Adam hak verdi ve rapor tutacağını söyledi. Takipçisi olmaya devam.

Bu arada A5 performans 18k aldık ve yalıtımlı zemin kat müstakil evin 21 metrekare amerikan mutfakta kullanıyoruz. Sesi rahatsız etti. Isıtma performansı da çok başarılı gelmedi. Hatay'da sıcaklık eksiye de düşmüyor malum. Vakumlama yapılmamasına bağlı olduğuna inanmak istiyorum.

Bakalım değişim olacak mı ve olursa sonrasında performansı nasıl olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: hrzkentli

Çok pardon hocam PREMİER modeli olacaktı yanlış yazmışım. Ben kendi evime taktırıp nasip olursa uzun yıllar sorunsuz bir cihaz kullanmak istiyorum. Almışken f/p olarak iyisi ve özellikli bir model tercih etmek istedim. O yüzden Midea da Quattro ve Premier in hangisi iyiyse ona yöneleyim diye düşünüyorum. Ama sizin önerebileceğiniz başka marka modellere de kapalı değilim. Bilgi ve tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum. Çok teşekkür ediyorum...
    Merhaba.

Midea'da Premier serisini birinci,Quattro'yu da ikinci olarak tavsiye ederim.

Premier'de eye sensör mevcuttur. Odada hareket algılamadığında kendini kısar,odada tekrar hareket algılarsa normal çalışma programına geri döner. Tasarruf sağlar. Daikin Emura,Shira,Mitsubishi FH Krigamine,Legendera,Panasonic EcoNavi gibi marka ve modellerde bulunan bir özelliktir.

Ancak şöyle ciddi bir durum vardır,

Premier serisinin distribütör ve servis hizmetleri Modern Klima'ya aitti. Şimdilerde ise FG Europe Midea'ya bakıyor.

Yani Premier serisini almaya karar verirseniz öncesinde servis durumunu,kimin ilgilendiğini tespit etmeniz gerekir. Ayrıyetten muhattap bulduğunuzda yedek parça tedariği mümkün mü onu da öğrenmeniz uygun olur.

Bu konuda olumsuz sonuç çıkarsa risk almaya değmez,Quattro tercih etmeniz daha uygun olur.

Alternatif olarak bölgenizde servisi yaygın ise Gree Lomo'ya bakmanızı tavsiye ederim. Midea gibi klima üreticisidir ve Lomo serisi de gayet iyidir. Blanc vb. modellerin ayarında olan bir cihaz isterseniz Viola serisini önerebilirim.

Lomo serisi bir üst seridir.

Premier,Quattro modelleri olmaz ise bu cihazlara bakmanızı tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: kanem92

22-25m2 alan için 2,7 tavan yüksekliğine sahip bi oda için Mitsubishi Heavy SRK35ZS-S Premium Serisi 12000 btunun özelliklerinde ısıtma 16,377 btuya çıkarken baymak elegant prime 12000btu ısıtmada 12,966 hangisi enerji sarfiyatı ve ısıtma bakımından daha uygun olur bilemedim yoksa farklı bir tercihemi yönelmek lazım bu klima işi kafamı çok karıştırıyor telefon alırkende böyle oluyorum ama alırkende az bi mevla için üzülmekte istemiyorum yardımcı olursanız sevinirim
    Merhaba.

ZS-S serisini tavsiye edebilirim. Daha yeni versiyonu olan ZS-W'ye bakmanızı da tavsiye ederim ancak bunun satış ve servisi İklimsa tarafından yapılmamaktadır. Bölgenizde servis ağı varsa tercih edebilirsiniz. Baymak'tan daha üstün bir cihazdır.

Alternatif olarak İklimsa çatısı altında isterseniz Sigma Plus INVDMG serisini tavsiye edebilirim,ısıtmada da memnun edecektir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: bayt93

Demirdöküm'den aldığımız 18k A5 Performans serisi klima vakum yapılmadan kurulmuş ve değişim talebi ile şikayet oluşturmuştum. Bulunduğum ilçede servisleri yok. Merkezden haftada bir gün servis geliyor. Ayrıca Demirdöküm müşteri temsilcileri ile 1,5 aya yakın süredir kavga ediyorum. Çok yavaş işledi süreç.

Bugün sonunda uzman teknikerler geldi incelmeye. Olan biteni anlattım. Adam hak verdi ve rapor tutacağını söyledi. Takipçisi olmaya devam.

Bu arada A5 performans 18k aldık ve yalıtımlı zemin kat müstakil evin 21 metrekare amerikan mutfakta kullanıyoruz. Sesi rahatsız etti. Isıtma performansı da çok başarılı gelmedi. Hatay'da sıcaklık eksiye de düşmüyor malum. Vakumlama yapılmamasına bağlı olduğuna inanmak istiyorum.

Bakalım değişim olacak mı ve olursa sonrasında performansı nasıl olacak.

Alıntıları Göster
    Merhaba. Geçmiş olsun. Vakum mutlaka yapılmalıydı. 21m^2 alanda bu cihazın kesinlikle yeterli olması gerekirdi. Gelişmeleri lütfen bildiriniz. Yine çözüm olmazsa firmanın ayıbını tümüyle kabul etmesi gerekir.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: puntadeleste

Merhaba,

Kullanım alanim 27 m2 ve sadece soğutma için yazlari 2 ay kullanacağım. Sizin tavsiyelerinize göre yaptim bu listeyi. Sıralama yapmanız mümkün mü ?

- Demirdöküm A5 Performans A+++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 5600 TL

- Altus ALK 1820 A++ 18000 BTU Duvar Tipi Inverter Klima 3800 TL

- Arçelik ProSmart 18565 A++ 18000 BTU Inverter Duvar Tipi Klima 5100 TL

- Mitsubishi elektrik hale 15000 BTU 5750 TL

- Mitsubishi elektrik Enviro AP42 15000 BTU 6750TL

sanirim hepsi R32 gaz kullanıyor
    Merhaba.

1-Mitsubishi Electric Enviro

2-Demirdöküm A5 Performans

3-Mitsubishi Electric HaRe

4-Arçelik ProSmart

5-Altus ALK 1820 ( = Arçelik Ekolojik 18325)

şeklinde sıralayabiliriz.

Doğrudur,hepsi R32 ile çalışmaktadır.

Saygılarımla...

Sayin üstadım,

ben az önce kıydım paraya, veee....

Aldım klimayı :/// İnşallah acele etmemişimdir.

Elimde eski bir klima vardı, onu ozellikle "eskiyi getir, yeniyi götür" kampanyası olursa değerlendirmek isterdim. Ancak bekleyemedim. En uzun gece indirimi vardı Arçelik in sitesinde, %10. Benim aklıma yatmak üzereydi, Prosmart 18565 modeli.

Son altı ayın fiyatlarına baktım, hiç 5 bin altına inmemiş. 4973 görünce 3 taksit aldim, gitti. 100 TL de bonus gelir heralde.

Değerli destekleriniz için teşekkür ederim.

• quote:

Sayin üstadım,

ben az önce kıydım paraya, veee....

Aldım klimayı :/// İnşallah acele etmemişimdir.

Elimde eski bir klima vardı, onu ozellikle "eskiyi getir, yeniyi götür" kampanyası olursa değerlendirmek isterdim. Ancak bekleyemedim. En uzun gece indirimi vardı Arçelik in sitesinde, %10. Benim aklıma yatmak üzereydi, Prosmart 18565 modeli.

Son altı ayın fiyatlarına baktım, hiç 5 bin altına inmemiş. 4973 görünce 3 taksit aldim, gitti. 100 TL de bonus gelir heralde.

Değerli destekleriniz için teşekkür ederim.
    Merhabalar Sayın hocam.

Hayırlı uğurlu olsun. Güzel bir tercih yaptınız,aklınız kalmasın.

Temiz bir montajla sorunsuz kullanırsınız. Vakti gelince izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Saygılarımla...

Teşekkür ediyorum, sayın klima5505. Sizin sayenizde duydum 09565 ile başlayan bu seriyi. Hayırlı günlerde kullanırız İnşallah.

Saygılarımla.

• Merhaba

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 22,32 M2
    Kullanılacak Yerin Yüksekliği:2,65
    Bölge/Şehir/İlçe: MERSİN AKDENİZ
    Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: DOĞU CEPHESİ GÜNEŞ ALIYOR
    Zemin/Ara kat/Çatı kat: 1. KAT ALTI AKTİF DÜKKAN
    Ev /İş yeri: EV/ OTURMA ODASI
    İş yeri ise İş kolu:
    Kişi Sayısı: 5
    Ekstra Isı kaynağı: YOK
    En/Boy/Yükseklik Ölçüsü: 4/6/2,65
    Tahmini Bütçe:6000 MAX
    Düşünülen Klima Modeli DEMİRDÖKÜM A5 PERFORMANS

Mevcut kullandığımız klima cok eskidiği için yenilememiz gerekiyor sadece akşamları kullanmamıza rağmen aylık 500 tl nin üzerinden elektrik faturası geliyor
    komşularımıza daha yoğun kullanımda bunun yarısı civarında fatura geliyor klima yaz kış kullanıyoruz genellikler mitsubishi ve demirdöküm markasını daha tasarruflu oldugu için önerdiler fakat baya fiyat farklı var alternetif olarak önerileriniz nedir 18 btu klima uygun olur diye düşünüyordum fakat forumdaki yazan klima kapasite hesabına göre yanlıs hesaplamadıysam 10,646 cıkıyor acaba 18 btu cokmu büyük olur oda için

birde konuda yapılan yorumlardan dolayı Gree u crown a baktım fakat fiyat farklı var önerdiğiniz alternatif model var ise de bilgi verirseniz cok sevinirim
    [

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okanguneyy -- 22 Aralık 2019; 18:0:50 >

• quote:

Teşekkür ediyorum, sayın klima5505. Sizin sayenizde duydum 09565 ile başlayan bu seriyi. Hayırlı günlerde kullanırız İnşallah.

Saygılarımla.
    Rica ederim. Güle güle kullanmanızı dilerim. Faydalı olabildiysem ne mutlu bana.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanguneyy

Merhaba

Kullanılacak Yerin Alan (m2): 22,32 M2
    Kullanılacak Yerin Yüksekliği:2,65
    Bölge/Şehir/İlçe: MERSİN AKDENİZ
    Kullanılacak yer Kuzey/Güney /Doğu/Batı: DOĞU CEPHESİ GÜNEŞ ALIYOR
    Zemin/Ara kat/Çatı kat: 1. KAT ALTI AKTİF DÜKKAN
    Ev /İş yeri: EV/ OTURMA ODASI
    İş yeri ise İş kolu:
    Kişi Sayısı: 5
    Ekstra Isı kaynağı: YOK
    En/Boy/Yükseklik Ölçüsü: 4/6/2,65
    Tahmini Bütçe:6000 MAX
    Düşünülen Klima Modeli DEMİRDÖKÜM A5 PERFORMANS

Mevcut kullandığımız klima cok eskidiği için yenilememiz gerekiyor sadece akşamları kullanmamıza rağmen aylık 500 tl nin üzerinden elektrik faturası geliyor
    komşularımıza daha yoğun kullanımda bunun yarısı civarında fatura geliyor klima yaz kış kullanıyoruz genellikler mitsubishi ve demirdöküm markasını daha tasarruflu oldugu için önerdiler fakat baya fiyat farklı var alternetif olarak önerileriniz nedir 18 btu klima uygun olur diye düşünüyordum fakat forumdaki yazan klima kapasite hesabına göre yanlıs hesaplamadıysam 10,646 cıkıyor acaba 18 btu cokmu büyük olur oda için

birde konuda yapılan yorumlardan dolayı Gree u crown a baktım fakat fiyat farklı var önerdiğiniz alternatif model var ise de bilgi verirseniz cok sevinirim
    [
    Merhaba.

18000 Btu çok gelir,gereksizdir. 12000 Btu bir cihaz yeterli olur.

Gree U-Crown alma imkanınız varsa iyi bir tercih olur. Aksi halde Demirdöküm A5 Performans serisini düşündüğünüz gibi tavsiye edebilirim.

Demirdöküm A5 Performans 12000 Btu olanı zor bulunabiliyor. Eşdeğer bir cihaz isterseniz Sigma Plus INVDMG serisini önerebilirim.

Mitsubishi Heavy düşünürseniz Premium serisi ZS-S veya ZS-W serisini tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• Klimada hala bi karara varamadim baymak elegant prime ile plus arasindaki fark nedir hangisi tercih edilmeli 12000 btuluk tercih edicem ama fiyat bakimindan bu ikiside ayni ve sigma baymaktan daha üstünmü olur aralarinda bi 500 tl felan fark var ısıtma amaçlı kullanılacak daha çok, görüşlerinizi aktarırsanız sevinirim tekrardan saygılar

• quote:

Orijinalden alıntı: kanem92

Klimada hala bi karara varamadim baymak elegant prime ile plus arasindaki fark nedir hangisi tercih edilmeli 12000 btuluk tercih edicem ama fiyat bakimindan bu ikiside ayni ve sigma baymaktan daha üstünmü olur aralarinda bi 500 tl felan fark var ısıtma amaçlı kullanılacak daha çok, görüşlerinizi aktarırsanız sevinirim tekrardan saygılar
    Merhaba.

Elegant Prime daha yeni bir seri. Aradaki en belirgin fark kullandığı soğutucu akışkandır. Plus R410A,Prime R32 gazlı daha yeni bir seri.

İkisi arasında Prime serisini tavsiye ederim.

Sigma ile Baymak'ı kıyaslarsak Sigma daha üstün bir cihazdır. Baymak daha sonra sıraya konabilir.

Saygılarımla...
  • Tekrar merhaba,

Bugün iklimsaya gittim. 40 m2 mersinde amerikan mutfak için öneri istedim. Oradaki çalışan sigma INVDMG PLUS'ın olmadığını comfort serisinin olduğunu söyledi ve sigma alacaksanız oraya yetmez sigmanın 24000 btu olanı almanız gerekir dedi. Fakat mitsubishi'nin 18000'liği yeter hare serisinden HR50VF almamı önerdi. Onun fiyatı içinde 6750 lira fiyat verdi. Ne düşünüyorsunuz bana söyledikleri mantıklı gelmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soad_sefa -- 26 Aralık 2019; 21:6:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: soad_sefa

Tekrar merhaba,

Bugün iklimsaya gittim. 40 m2 mersinde amerikan mutfak için öneri istedim. Oradaki çalışan sigma INVDMG PLUS'ın olmadığını comfort serisinin olduğunu söyledi ve sigma alacaksanız oraya yetmez sigmanın 24000 btu olanı almanız gerekir dedi. Fakat mitsubishi'nin 18000'liği yeter hare serisinden HR50VF almamı önerdi. Onun fiyatı içinde 6750 lira fiyat verdi. Ne düşünüyorsunuz bana söyledikleri mantıklı gelmedi.
    Merhaba.

40m^2 alan için 24000 Btu gereklidir. M.Electric HaRe serisinin de 18000'lik olanı yetersiz kalır.

Comfort serisinin 24000'liği yetebilir ancak Plus serisinin performansı olmayacaktır.

Sigma Plus eşdeğeri bir cihaz isterseniz Demirdöküm A5 Performans veya bölgenizde servisi ve satışı mevcut ise Gree Lomo serisini tavsiye edebilirim.

Ancak 18000'lik M.electric HaRe de olsa,Plus-Comfort da olsa yetersiz kalacaktır.

Saygılarımla...

• Merhaba klima5505 hocam tavsiyeniz üzerine 55 metrekare salon ve acik mutfak olan yerim icin airfel 24000 btu klima aldim. 31 araliğa kadar 5 yıl garanti olayı varmıs.Klima bugün takıldı. Vakumda yapildi. Yalnız klima hilti gibi çok performansli gibi görünüyor. 5 yilda garanti cok iyi denk geldi. Tekrardan teşekür ederim ilginiz için.

• 
Sayfa: önceki 20972098209921002101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.