Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2024. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: aramazmert Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
62.611
Cevap
892
Favori
4.770.301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
96 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20222023202420252026
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: misery1903

2500 3000 tl civarına 9000 veya 12000 btu klima düşünüyorum, almışken iyisi/güçlüsü olsun diyen biri olarak 12000 daha sıcak geliyor.
    Marka model arayışına geçmeden önce şu beko ve arçelik'in dışarıdan temiz hava sistemi olan ekstra aletlerine uyumlu alıp almamak konusunda şüphelerim var.
    Bunları kullanan öneren önermeyen var mı?

Teşekkürler
    Merhabalar.

Klimayı kullanacağınız alan kaç m2 ? 12000 btu'nun fazla geleceği bir alansa fazla kapasite aksine sıkıntı yaşatacaktır,konforsuzluk ve yüksek sarfiyat gibi.

Arçelik düşünürseniz Ekolojik serisini tavsiye edebilirim. Taze hava sistemi olan FAS kodlu cihaz ise malesef göründüğü gibi değil. Çok zayıf,kuvvetsiz bir cihaz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: cycloner

Wifi özellikli 18000 btu klima tavsiyeniz olabilir mi?
    Teşekkürler
    Merhabalar.

Demirdöküm A5 Performans

Demirdöküm A5

E.C.A Syplos

Arçelik Prosmart Wi-Fi

marka ve modellerini tavsiye edebilirim,Wi-Fi özelliğine odaklı olarak. Servis yaygınlığına göre,listedeki sırayla seçim yapmanız uygun olur.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conixite

Merhabalar, bir sorum olucak. Arçelikten klima takmaya geldiklerinde bakır boruda yaklaşık 1 cm lik bir kaçak tespit edildi. Bakır borunun kaynakla onarılamayacağını bu yüzden kaçağın olduğu yerden kesilmesi gerektiğini söylediler. Siteye gömülü bakır boru olduğu için klima ve gider arası açıldı baya. Görüntü olarak baya kötü. Onarılarılamıyor mu cidden bu bakır boru?
    Merhabalar. Boruda kaçak var ve büyük boyutta ise kaçak olan kısım kesilir,borunun bir ağzı boru şişirme aletiyle şişirilerek kaynak için ağız açılmış olur. Ardından borunun diğer sağlam olan ucu şişirilen borunun ucuna geçirilir ve azot altı kaynak yapılarak işlem tamamlanır. Bu şekilde onarım sağlanabilir. Servis tam olarak nasıl bir işlem uyguladı?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: soul calibur

İyi günler hocam. İzmir Çiğli'de yalıtımlı, birinci kat 24 m2 daire için Demirdöküm A5 12000 BTU yeterli gelir mi? Yoksa başka bir model mi tercih edilmeli? Sadece yazın 3 ay kullanılacak. Teşekkür ederim.
    Merhabalar. 1. katta yalıtım da olduğu için yeterli olur hocam. Alternatif olarak imkanınız varsa Sigma INVDMG Plus serisini tavsiye edebilirim. DD A5 Performans 12000 btu ne hikmetse bulunamıyor bu aralar. A5 Performans ile eşdeğer cihazdır. Aksi halde DD A5 12000 btu mekanınıza yeterli gelecektir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: riseof

Çok teşekkür ederim. Demirdöküm veya Sigma dan birini tercih edeceğim servislerinide bakayımda servis sorunu yaşamayım.
    Klimaları yaklaşık bir haftadır araştırmaya çalışıyorum ve aklımda 18000 lik klimalar vardı ama cumartesi baymak yetkili satıcısına uğradım bana 12000 lik yeterli olur 18000 lik almanıza gerek yok yeni inverter klimalar daha güçlü ve fazla alana etkili oluyor 18000 lik alırsanız fazla elektrik harcar gerek yok dediler.Bu biraz kafamı karıştırdı açıkçası. Sizin düşünceniz ne dir bu konuda yardımcı olur musunuz ?
    Rica ederim. Cihaz inverter de olsa yine kapasitesi bellidir. 30m2 alanda 12000 btu yetersiz kalır,bu söyledikleri asılsızdır. Bazı markaların en üst segment özel serileri var. Onlar istisna olabilir ancak genel anlamda inverter klimalar on-off klimalardan daha performanslı olsa da mekana uygun kapasitenin seçilmesi gerekir.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt
    Merhaba cevap için teşekkürler.1 cm den az borunun boyuna doğru kesik vardı. Servis kaçak olan yerden boruyu ve diğer 2 kabloyu kesti. Klimada yaklaşık olarak 50 cm kaydı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conixite -- 8 Temmuz 2019; 21:36:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gencer315

Hocam tavsiyeniz üzerine 18btu a5 demirdöküm 3820₺ internetten sipariş verdim .teşekkürler
    Merhabalar. Hayırlı olsun hocam. Montaj esnasında vakum işlemini mutlaka yaptırınız. Zamanı gelince montaja ve cihaza dair izlenimlerinizi paylaşırsanız şahsım adına memnun olurum.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: loveco2001

Alacağım cihaz 1 yıllık ve henüz garantisi devam ediyor. Yani 2nci el almayı düşünüyorum:)

İlginiz için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    Merhabalar. Anladım hocam teşekkür ederim cevabınız için. O halde A4 için yorumlarım geçerlidir,tercih edilebilir güzel bir cihazdır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hector81

Hocam merhaba, iklimsadaki Samui klimalar da Gree üretimi midir? Tavsiye eder misiniz?
    Merhabalar hocam. Evet,Gree üretimidir. Sigma Comfort,Tronic,Viessmann gibi Gree Viola serisi ile eşdeğer olan cihazların aynısıdır. Tavsiye edebilirim.

Saygılarımla...
    Tekrardan rahatsız ediyorum ancak A bölgesine klimayı koyarsak 12000 lik mi 9000 lik klima mı daha doğru tercih olur?Ayrıca klima borularını klima kanalına koymak istesem 75x60 lık kanallara sığar mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zukerman -- 8 Temmuz 2019; 21:35:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrrn

Selamün aleyküm;
    Sayın klima5505, Ustam tavsiyenizle Aydın' da 24 m.kare salonumuza ME MSZ-AP35VG yi aldık. Ürün hazır olan hiç kullanılmamış tesisata kuruldu. 10-15 dk vakum yapıldı. Salonun kapısı açılınca (odaların kapıları kapalıyken) antre ve mutfağın havasını yumuşattı(yaklaşık ikisi 20 m.kare). Sıkıcı bir halden kurtardı ve hatta ayak seviyesinde serin bir ortam oluşturdu.
    Bununla birlikte ortamda hafif ve ilk girildiğinde fark edilen bir koku oluşuyor ve dış ünitede fandan çok akışkan sesi duyuluyor. Bu durumlar normal midir? Bilgilendirirseniz sevinirim. Selamlar...
    Aleyküm Selam.

Sayın mrrn hocam öncelikle hayırlı olsun. Arıza yüzü görmeden kullanmanızı dilerim.

Kokuyu tam olarak tarif edebilir misiniz? Yeni ürün kokusu(taze plastik vb.) ise zamanla geçecektir. Akışkan sesi ise cihazı kullandıkça geçmelidir. Aksi halde bir video paylaşımınız mümkün müdür ?

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: tozparcasi

Merhabalar,
    9000btu bir klima ariyorum. cama cok yakin oldugundan masam sessiz olmasi benim icin degerli.tasaruflu ve sessiz olmasi onemli. sekli semali hic onemli degil.
    hangi marka model tavsiye edersiniz?
    Mesela arceligin prosmatar mirror serisi benim icin yeterli olur mu?
    simdiden tesekkurler
    Merhabalar.

Arçelik Prosmart Mirror serisi tercih edilebilir. Mümkün mertebe sessiz ve tasarruflu bir cihazdır.

Daha iyi bir alternatif olarak bölgenizde bayi ve servisi yaygın ise Gree Amber serisini tavsiye edebilirim,olmazsa Arçelik'i tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fringilla

Şu an 3. günüm hocam, cidden Allah sizden razı olsun aşırı performanslı, keşfe gelen servisin bile soğutmaz dediği koridor sonundaki odayı bile soğutuyor, 2. klima derdinden kurtulduk.

Aynen flapları yukarı aldığımızda bile soğuk havayı oturum yerine üflüyor (yaklaşık 3.5 4 metre ötesi. Haliyle ev soğumadan üşümeye başlıyoruz

Bu arada klimayı soğutma değil de fan modunda çalıştırmayı denedim, fanda bile ortalama altı klima gibi soğutuyor. Öyle verimli. Klima alacak arkadaşlar kesinlikle sizin dediğinizi gözü kapalı almalı, tekrar çok teşekkürler

Alıntıları Göster
    Merhabalar. Allah sizlerden de razı olsun hocam. Memnun kalmanıza çok sevindim. Güle güle kullanınız.

Saygılarımla...

• quote:

Merhaba cevap için teşekkürler.1 cm den az borunun boyuna doğru kesik vardı. Servis kaçak olan yerden boruyu ve diğer 2 kabloyu kesti. Klimada yaklaşık olarak 50 cm kaydı
    Rica ederim. Boruyu ve arızayı tam olarak görmediğim için tahmini olarak söylüyorum ki,dediğim gibi borunun hasarlı kısmı kesilip o kısımdan kaynak ile eklenebilirdi. Sanıyorum ki kaynak ile çözülemeyecek bir alandı ki bu şekilde çözüm uyguladılar. Çünkü klimayı sağa,sola vb. kaydırmak daha zahmetli olacaktır. O zahmete katlandıkları için bu işlemi yapmaya mecbur kalmış olabilirler.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: zukerman

Tekrardan rahatsız ediyorum ancak A bölgesine klimayı koyarsak 12000 lik mi 9000 lik klima mı daha doğru tercih olur?Ayrıca klima borularını klima kanalına koymak istesem 75x60 lık kanallara sığar mı ?
    Merhabalar. Ne demek,rahatsızlık yok. Yalıtım değeriniz iyi ise 16m2 alana 9000 btu yeter. Ancak kesin olarak kapı açık kalıp da klimanın diğer alanlara etki etmesi hedefleniyorsa 12000 btu daha uygun olur. 75x60 kanal sığacaktır,bu ebat klima kanalına aittir. Almışken ek parçalarını(köşe parçası vb.) almanızı tavsiye ederim. Dönüşler vb. orijinal,daha güzel olur.

Saygılarımla...

O zaman bu bakır kablo ve yanındaki 2 kablo adlarını bilmiyorum kusura bakmayın :) kaynak ve ekleme yapılarak uzatılabilir istendiği zaman? Alçıpanı kırıp yeni tesisat yapmak gerekeceğinden korkmuştum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Conixite -- 8 Temmuz 2019; 21:43:48 >
  • quote:

O zaman bu bakır kablo ve yanındaki 2 kablo adlarını bilmiyorum kusura bakmayın :) kaynak ve ekleme yapılarak uzatılabilir istendiği zaman? Alçıpanı kırıp yeni tesisat yapmak gerekeceğinden korkmuştum.
    Sorun değil. 2 adet bakır boru ve 1 adet haberleşme 1 adet besleme kablosu bulunur. İstendiği zaman sınır olan metrajı aşmamak şartıyla uzatılabilir.

Saygılarımla...
    Çok teşekkürler tekrar

• quote:

Çok teşekkürler tekrar
    Rica ederim.
  • Klima alacağım iyisi olsun diyorsanız "mitsubishi electric krigamine zen" derim. Fiyatı pahalı olsa da elektrik tasarrufu ve uzun ömrü sayesinde rahatlikla kendini amorti eder. Teknolojisi de cabasi. 18000btu kullanıyorum, her anlamda üst sınıf makina. Şuan bu mesaji balkondan yazıyorum, dış uniteye uzaklığım 1.5mt sıfır ses ve titreşim...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20222023202420252026
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.