Şimdi Ara

Klima Tavsiyeleri [ANA KONU] (2006. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Zombie.TR Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 349 Misafir (2 Mobil) - 348 Masaüstü2 Mobil
5 sn
64.323
Cevap
953
Favori
4.866.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
33. Sırada  bugün en iyi #6
Sayfa: önceki 20042005200620072008
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: win 98

Klima5505 ustam vallahi helal olsun .Kimseyi atalamadan usenmeden uzun uza cevaplar yaziyorsunuz.Hakkınızı helal edin .Gerçekten sizin gibi iyi insanlara çok ihtiyaç var .Çok büyük saygiyi hak ediyorsunuz Teşekkür ederim. ...
    Merhabalar. Teşekkür ederim hocam güzel yorumlarınız için. Helal olsun ne demek. Faydalı olabiliyorsam ne mutlu bana. Amacımız tarafsız olarak seçenekleri sıralamak,önermek ve yorumlamaktır. Saygılar benden sizlere.

Ben teşekkür ederim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: duyal

Hocam peki 4000 tl bütçemiz var. Uğur klimalarını tavsiye edersiniz başka bir ürün mü. 18000 lik klima olacak.
    Merhabalar. Uğur klimaları tavsiye edebilirim. Bölgenizde servisi yaygın ise tercih ediniz. Aksi halde Airfel,Vessen markalarına bakmanızı tavsiye ederim. Aynı Midea üretimi olup,servisi daha yaygındır.

Ayrıyetten direkt Midea alma imkanınız,yakınınızda bayisi servisi varsa Midea için de fiyat almanızı tavsiye ederim. Yeni R32'li Midea'lar Türkiye'ye gelmiş durumda.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugunay35

Merhabalar klima almayı düşünüyorum bütçem 2500-2600 tl.Odam 17m2 9000 lik alıcam.Demir döküm a5 inverter ve baymak elegant plus ve prime 9000 lik bu 3 model arasında kaldım.Baymak için internette çok fazla olumlu yorum var fakat demir döküm için pek yorum göremedim.Wifi özelliği filan onlarla işim yok.Genel amaçlı soğutma için kullanılıcak ısıtmayı doğalgazla yapıyorum.Gönlümden geçen demir döküm ama baymaktan iyimidir hangisini almalıyım sizce?
    Merhabalar.

Demirdöküm Gree üretimidir. Baymak ise AUX üretimidir. Yani ana üreticiler bunlardır. Gree ile AUX'u kıyaslarsak,DD ile Baymak'ı da kıyaslamış oluruz ki bu doğrultuda Gree daha performanslı ve verimli cihazlar üreten,klima pazarında çok büyük rol oynayan,çoğu klimanın üreticisi olan bir firmadır.

Baymak düşünürseniz Elegant Prime serisini tavsiye ederim. Daha yeni bir seri ve R32 gazlı,daha güncel. Ancak bu R410A eski anlamında değil.

Demirdöküm A5

Baymak Elegant Prime

Baymak Elegant Plus

şeklinde sıralayabiliriz. Demirdöküm tavsiyemdir,gönlünüzde de varken rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: MehmetNY

Arkadaşlar orta boyuttaki bir oturma odası için pervaneli soğuk buhar üflemeli klima-vantilatör tavsiyesi olan var mıdır?

Bu hafta almayı planlamaktayım. Şimdiden teşekkürler.

Sıcaktan çifte kavrulmuş leblebiye döndük alüminyum.
    Merhabalar. Soğuk buhar serinleme sağlamaz. En azından kalıcı olarak sağlamaz. Soğuk buhar vantilatörden çıktıktan sonra karşısındaki kişiye çarparak serinlik hissi verir. Sonrasında ise havaya karışarak neme dönüşür. Nem oranını arttırdığı için vantilatörü kapattığınız anda,vantilatörü çalıştırmadan önceki halinde daha fazla bunalma hissi verir,artan nem oranından dolayı. Yani insanı bunaltan sadece sıcaklık değil,sıcaklıkla birlikte nemdir. Benim tavsiyem normal vantilatör almanızdır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Enjektör

Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Klima seçmekte ne zor bir işmiş gerçekten.
    Dediğiniz gibi plazma modelinden vazgeçtim.
    Demirdöküm a5 18000 olan modeli sizde tavsiye etmişsiniz. DD A5, baymak elegant veya vestel flora, samsung vs bir sürü model daha çıktı valla kafamda. Ama 4bin limitim var öncelik sessizlik ve fatura tüketimi. Sizin tavsiyeniz ne olurdu 32m kare alan.
    Rica ederim. Model ve marka çokluğundan dolayı olsa gerek,bir yerden sonra ipin ucu kaçıyor.

Benim tavsiyem,sıraladığınız markalardan ve modellerden gidersek en başta Demirdöküm A5 olur. Gayet performanslı bir cihazdır,bu doğrultuda çoğunlukla tavsiye etmekteyim. Vestel Flora da düşünülebilir. Ancak Demirdöküm A5'ten sonra gelir. Baymak Elegant'ta ise Elegant Prime Serisini tavsiye edebilirim. Samsung'tan ise uzak durmanızı tavsiye ederim. Alüminyum ısı transfer elemanına sahip dayanıksız bir klima. Diğer markalar(Arçelik,LG,Sharp(Bazı modelleri)) bu hatayı yapıp,ucuz olması sebebi ile bakırı terk edip alüminyum ısı transfer elemanı kullanımına başladılar. Ancak artan şikayetler,artan servis hizmetleri ve eninde sonunda mecburen alüminyum elemanı bakır yedek parça ile değiştirme gerekliliği gibi durumlar çıkınca astarı yüzünden pahalıya geldi ve bakır elemana geri döndüler. Samsung ise bundan hala vazgeçmedi ve piyasada alüminyum kullanan marka olarak yalnız kaldı. Hala da inadından vazgeçmedi. İlerleyen dönemde ne olur,zaman gösterir. Ancak bu dönemde Samsung klima alınmamalıdır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: loftuk

Hocam merhaba, benim ev ara kat ve izalasyon gayet iyi. Tek cepheden öğleden sonra güneş alıyor. 30 m2 civarında bir salona klima düşünüyorum. DD a5 düşünüyorum, sizce 12 lik kurtarır mı yoksa 18 lik şart mı?
    Merhabalar hocam.

30m2 alanda ara kat da olsa metrajdan dolayı 18000 btu uygun olur. 12'lik kurtarmayacaktır.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Spooky21

Merhaba, 9000BTU luk wifi özellikli klima bakıyorum. Aklımda vestel, arçelik ve beko var 3000tl civarı önerebileceğiniz bu özelliklerde klima var mı? Ve satınalma konusunda bayii mi online siteleri mi tavsiye edersiniz?
    Merhabalar.

Bütçe aralığınıza göre

Vestel'de Flora

Arçelik'de Prosmart Wi-Fi 09345

Beko'da da Prosmart Wi-Fi 30945

modellerini tavsiye edebilirim.

Satın alma konusunda ise bayi fiyatlı ile internet fiyatlarını karşılaştırınız,kayda değer bir fiyat varsa güvenilir online alışveriş sitelerini tercih ediniz.

Aksi halde bayiden almanız daha uygun olur. Online sitelerin uygun fiyat cazibesi yoksa bayiden almak daha uygun olur.

Saygılarımla...
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    gerçekten teşekkürler hocam.Özelliği açtım bugece kapatırken kurutacak inş.

yinede dezenfekte spreyi de alacağım ilk çalıştırmada koku sorunu için.

iyi akşamlar dilerim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cherbourg

Merhaba

9000 btu bir klima almak üzereyim. 3 model arasında kaldım aralarında pek fiyat farkı yok hangisini tavsiye edersiniz. Şimdiden teşekkürler.

Mitsubishi Heavy SRK25ZSP-S
    Sigma Plus SGM09INVDMG
    Sharp Osaka AY-XPC9VMR
    Merhabalar.

Sigma Plus

Sharp Osaka

Mitsubishi Heavy şeklinde sıralayabiliriz.

Mitsubishi güzel bir marka ancak bu seri en alt serisi ve fiyat farkı yok denecek kadar az ise diğer iki model daha iyi bir tercih olur.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: antoryum85

Merhabalar

410x450cm ebatlarında salona klima düşünüyoruz. Kapının tam karşısına konumlandıracağız ve diğer odalara da nufus etmesini temenni ediyoruz. Bunun için 12K BTU yeterli olur mu ? Tavsiye edilen markaları inceledim fakat genelde 18K BTU yeterli olur düşüncesiyle araştırma yapmıştım. Malum rakamlar yükseliyor. 12K benim için yeterli olur mu?

Yer İstanbul Avrupa yakası.Cephe: Kuzey-Kuzey doğu. Daire en üstün bir alt katı ve binada mantolama mevcut.
    Marka olarak bütçe ve içime sinenleri sırasıyla listeledim.

DemirDöküm A5 Performans modeli F/P olarak.
    LG modelleri
    Toshiba
    DAIKIN
    M.E
    Midea

Sizin tavsiyeleriniz neler olur ?

Teşekkürler..
    Merhabalar. 12000 btu yeterli olur. Diğer odalara etki etmesi için klimanın mümkün mertebe kapatılmadan çalıştırılması gerekir. Aksi halde hem konfor azalır hem de diğer alanlara etki etmeyebilir. Ancak 12000 btu yeterli olur. Mantolamanın da faydası olacaktır.

Demirdöküm A5 Performans gayet iyi bir tercih olur.

LG'de bulabilirseniz Sirius Smart serisini tavsiye edebilirim. Alternatif olarak Deluxe serisi seçilebilir.

Toshiba'da SKVP serisi alınabilir. Onun dışında Shorai serisi alınabilir ancak diğer alternatifleri elerseniz Toshiba'ya dönmenizi tavsiye ederim.

Daikin'de Shira serisinden aşağısını tavsiye etmem,orijinal Daikin değil. Asgari tercih Shira Eco olmalıdır.

M.E'de ise yine asgari Enviro serisine bakmanızı tavsiye ederim.

Midea'da ise yeni R32 gazlı seriler Türkiye'ye geldi kısa süre önce. Bu yeni seri için araştırma yapmanızı,bölgenizde bayi var ise fiyat almanızı tavsiye edebilirim.

Daikin,M.Electric'in bahsettiğim modellerine bütçeniz yeterli ise öncelik onların olur. Aksi halde DD A5 Performans gayet iyi bir tercih olacaktır.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: PoM07

klima5505'in tavsiyesiyle DD A5 9000 BTU aldık. Teşekkürler hocam.
    Montajda vakumlamayı es geçtiler. Yeni modelde fabrikadan vakumlu olarak geliyormuş. Eskiden yokmuşmuş. Hep bahane. Babama da dinletemedim. Takıldı oldu bitti. Zaten kirada oturduğumuz için ben de üstüne düşmedim.
    Vakum yapılmayan klima ne kadar dayanır?
    Merhabalar. Hayırlı olsun hocam.

Vakum yapılmayan klimaya gidici gözüyle bakmak yanlış olur. Cihaz bir aksilik olmazsa normal çalışma ömrünü tamamlar veya çalışma ömrüne yakın olur. Ancak vakum yapılsaydı iyi olurdu. Fabrikada vakumlanıyor vs. tamamen safsata. Onun için içiniz rahat olsun. Cihazın gazını boşaltıp vb. müdahale yapılmasına gerek yok. Bu şekilde kullanınız. Ancak özellikle kompresörde bir arıza olursa servisin vakum yapmadığını özellikle belirtiniz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Merhaba arkadaşlar.

Yaklaşık 20 m2'lik bir oda için klima önerilerinize ihtiyacım var, rica etsem yardımcı olabilir misiniz ? Bütçem, maksimum 3500 TL. Daha fazlasına maalesef çıkamam. Klimalardan hiçbir şey anlamıyorum maalesef, bu sebepten ötürü sizden tek ricam, olabildiğince enerji tasarruflu ve performanslı olması. Arçelik'in bu fiyat aralığında Wi-Fi'li kliması vermiş, yarayışlı olabilir, bu tipte bir klima da önerebilirsiniz.

Çok teşekkür ederim, sağolun.
    Merhabalar.

Ara katta iseniz 12000 btu yeterli olur. Wi-Fi özelliği barındıran bir cihaz olarak Arçelik 12345 modelini tavsiye edebilirim. Bütçenize de uygundur. Bayiden alacaksanız fiyat almanızı tavsiye ederim. Fiyatlar bugün farklı,yarın farklı olabiliyor. Onun dışında uygun kullanımla tasarruf sağlayabileceğiniz bir cihazdır. 12345 serisi olması gerekir Wi-Fi özelliğini ihtiva etmesi için.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: paladyum

Hocam merhabalar,

bu kadar sorunun içinde ben de danışmak istedim. yaklaşık 85 m2 daire için (açık mutfak-salon ve bir oda, wc) bir klima düşünüyorum. Sanırım 18 btu yetmeyecek.24 btu bakıyorum o yüzden ve herkes gibi markalar arasında kafa karışıyor. Bütçe 5000 tl, normalde fiyat/performans olarak baymak eleganta kayıyordum ama sizin yorumları görünce tereddüt ettim. Uygun bir tavsiyeniz olur mu?

edit: bu arada hem ısıtma hem soğutma amaçlı kullanılacak, evin yalıtımında sorun yok.
    Merhabalar.

85m2 daireyi tek klima ile iklimlendirmek istiyorsanız evin toplam alanına göre değil,klimayı kurduracağınız alana göre kapasite seçip mümkün mertebe hiç kapatmadan,hatta imkanınız varsa 7/24 kapatmadan kullanmanız gerekir. Tüm evin alanını hesap edip ona göre kapasite seçer de bir alana takarsanız konfor kalmaz. Diğer alanlara da etki etmesi sağlanmış olmaz. Buna göre bütçenizle birlikte bir yorumlama yapabiliriz.

Saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: TeKNoYDN

Hocam merhaba ben 9000 ve 12000 btu iki klima almak istiyorum kardeşime ama illa ki altus,beko, arçelik grubu ya da vestelden istiyor. Parçasının ucuz olması ve yetkili servise ulaşım kolaylığı nedeni ile. Bu markalardan tavsiye edebileceğiniz bir klima var mıdır hocam?
    Merhabalar.

Wi-Fi özelliği şart değilse Altus klimaları tavsiye edebilirim. Altus'ta tek model var. Arçelik ve Beko'da ise Ekolojik serisini tavsiye ederim. Wi-Fi gerekiyorsa Prosmart Wi-Fi serisini tercih etmek gerekir.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: meeb

gerçekten teşekkürler hocam.Özelliği açtım bugece kapatırken kurutacak inş.

yinede dezenfekte spreyi de alacağım ilk çalıştırmada koku sorunu için.

iyi akşamlar dilerim.
    Rica ederim hocam. Arızasız,keyifli kullanımlar dilerim.

Sağolun,iyi akşamlar.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: klima5505

Merhabalar.

Ara katta iseniz 12000 btu yeterli olur. Wi-Fi özelliği barındıran bir cihaz olarak Arçelik 12345 modelini tavsiye edebilirim. Bütçenize de uygundur. Bayiden alacaksanız fiyat almanızı tavsiye ederim. Fiyatlar bugün farklı,yarın farklı olabiliyor. Onun dışında uygun kullanımla tasarruf sağlayabileceğiniz bir cihazdır. 12345 serisi olması gerekir Wi-Fi özelliğini ihtiva etmesi için.

Saygılarımla...

Alıntıları Göster
    Cevabınız için çok teşekkür ederim, sağolun. 12 katlı bir binanın son katında oturuyorum, ara kat değil maalesef, bu durumda da 12000 BTU değeri yeterli olur mu acaba?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

Sağolun son bir sorum daha var. Vestel doğa flora 24bin btu mu yoksa dd a5 18bin btu mu almak daha mantıklı 32metre kare yere, yoksa gereğinden fazla olup yakıt tüketimi vs artar mı? Vestel 150 tl daha ucuz 3850 tl diğeri 4bin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Eric Cartman.

Cevabınız için çok teşekkür ederim, sağolun. 12 katlı bir binanın son katında oturuyorum, ara kat değil maalesef, bu durumda da 12000 BTU değeri yeterli olur mu acaba?

Alıntıları Göster
    Rica ederim. Son katta da 20m2 için 12000 btu yeterli olur. Ara katta olsaydı,izolasyon da gayet iyi ise 9000 btu tercih edilebilirdi. Ancak son katta 12000 btu 20m2 alana tam gelecektir. Bir üst kapasiteye gerek yoktur.

Saygılarımla...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enjektör

Sağolun son bir sorum daha var. Vestel doğa flora 24bin btu mu yoksa dd a5 18bin btu mu almak daha mantıklı 32metre kare yere, yoksa gereğinden fazla olup yakıt tüketimi vs artar mı? Vestel 150 tl daha ucuz 3850 tl diğeri 4bin.
    Sizler de sağolun. Fiyatı uygun da olsa yine gerekli kapasiteyi tercih etmek uygun olur. Ayrıyetten DD A5 daha memnun kalacağınız bir cihazdır. Büyük klima seçilirse sarfiyat artar. Çünkü cihaz dur-kalk yapabilir. 32m2 alana 24000 btu fazla gelir.

Saygılarımla...
    Ben o zaman daha fazla bakmadan dd a5'i alıyım. İyi akşamlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 20042005200620072008
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.