Şimdi Ara

Klima koridora konur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Klima sipariş verdim. Evim 65 metrekare. 12000 btu yeter dedim ama amcaoğlumun inadıyla LG 18000 btu aldım. Klimayı koridora koyup evin her yerinin eşit şekilde soğumasını sağlamak istedim ama klima gelmeden önce keşif yapması için birini gönderdiler. Gelen kişi kesinlikle koridora koymayı zaten lg buna izin vermiyor dedi. Klima burada koridor dar olduğu çok kısa zamanda istenen dereceye ulaşacak ve hemen kendini kapatacak. Hatta klima su tutmaya başlar bozulabilir dedi. Bide 18000 liğin çok fazla olduğunu 12000 lik alınması gerektiğini söyledi. İptal et 12000 lik al dedi. Çok kararsız kaldım. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• biraz doğru biraz yanlış söylemiş koridora koyma kısmı doğru koridora konulmaz duvara yakın olunca duvardan seken soğuk hav direkt klimayı kapatır olmaz yani odaya koyarsın odanın kapısını açarsın ev serinler misali olabilir.

18 btuyu iptal et kısmı yanlış btu odaya göre ama kapıları açınca oda büyüyor yani sorun olmaz 18 btu alabilirsin duvara en uzak şekilde monte edilir.

• bunlar genel konuşuyor detaylı bilgileri yok çıraklık kulaktan duyma 18liği iptal et 12lik al olayına hiç girmeyin yüksek btu iyidir 12 den 18e geçince kompresör de büyür kondenser de yani bütün ünite ilk başta hızlı soğutur ondan sonra da daha az yükle çalışacağından daha verimli olur

koridora koymayın ama hiçbir yeri soğutamazsınız en çok nerede oturuluyorsa oraya koyun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk70 -- 12 Haziran 2025; 23:19:49 >
  • Sakın koridora koyma evin içinden geçerler dış üniteye giden boruları o kadar berbat çekiyorlar ki tüm servisler ben daha düzgün gözüken işçilik görmedim. Klimanın dış üniteye çok yakın olmalı ve klima ünitesi deliği kapatacak şekilde konumlanmalı...

Zaten gelen boru 3-3.5m fln oluyor sonrası ücret dahilinde ekleniyor. Eğim düzgün verilmezse borudan su birikmesi vs sıkıntılar oluyormuş. İşçilikler vasat mümkün olduğunca içeriden boru geçirtme...

Eski ofisimde küçük bir odada 18 lik klimam vardı. Hızlı soğutuyordu. Şimdi odama göre uygun olacak 12 lik alıp taktık bariz bir sorun olacağını düşünmüyorum. Eskisinde sorun yaşamadık 9 luk odaya iki kat büyük klima takılıydı çalışma sorunu olmadı. Şimdiki 12 likte ısıtamama veya soğutamama sorunu yok. Aldıysan iade etme uğraşma götür iade onaylansın vs kurdur gitsin.

Max daha çok ses çıkarır o da dış ünite için içeride fark hissetmiyorum ben üfleme sesleri aynı gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevaplarınız için teşekkür ederim. elektrik sarfiyatı çok olduğu için 18 liği iptal ettim, 12 lik aldım. Bide koridora koyamayacağım için salona koyacam, salon da 15 metrekare. Onun için 12 lik daha uygun olur. İnşallah yatak odasına da etki eder yoksa cidden hayal kırıklığı olacak ve koridora koymadığım için pişman olacam.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.