Şimdi Ara

Klima Kokusu Nasıl Giderilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
20.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evdeki 8-9 yaşındaki arçelik klimamdan koku geliyor. Hani klima kokusu dediklerinden. İçindeki filtreyi çıkarıp mütemadiyen temizliyoruz ama bunun dışında ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Yardımcı olabilecek var mı acaba?

• Anlattıklarınızdan anlaşılan o klimaya bu yaşına kadar hiç bakım yapılmamış.
    Klima filtrelerinin tutmasının mümkün olmadığı partiküller her zaman için evap içerisine girerler, cross fan ve evap sistemi ile drenaj tavası ile drenaj borusu aylar yılla içerisinde bir çamurlaşmaya ve bakteri pislik yuvasına dönüşürler bu nedenle aslında aldığınız günden itibaren mütemadiyen yapılması gereken bakımları vardır.
    9 yaşında ve hiç bakım yapılmamış bir klimada kullanıcı düzeyinde dışarıdan temizlik yapılmasının yeterli olamayacağı kanaatindeyim. Olması gereken, bir klimacı ile anlaşıp SÖKTÜREREK bakım yaptırmanızdır. bakınız gelen arkadaşlar sezonun yoğun olması nedeniyle YERİNDE bakım yapıp sizden para almak isteyecektir lütfen yaptırmayınız. 3-4 seneden sonra hiç bakımsız tüm klimalar mutlaka sökülerek temizlenmelidir.

Yine de ''Kendim yaparım'' derseniz bu konuda yayınlanmış videolardan destek alabilirsiniz. Tavsiye etmediğimiz belirtmek isterim.

Kolay Gelsin

Belli bir kitle kabul etmese de, LEJYONELLA bakterisinin klimalarımız yoluyla insan sağlığı için hayati tehlike yarattığını da hatırlatmak isterim.

• Ben 3 yıldır bu evde oturuyorum. benden önce ne kadar zamandır var bu klima ve en son bakımı ne zaman yapıldı bir bilgim yok. Ancak tek bildiğim klima çalıştığında koku oluşması... ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim...
  • srkndg kullanıcısına yanıt
    Yine de denemek için ev tipi uygulamaları deneyebilirsiniz, en kötü olasılıkla 20TL zarar etmiş olursunuz işe yaramazsa
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Yine de denemek için ev tipi uygulamaları deneyebilirsiniz, en kötü olasılıkla 20TL zarar etmiş olursunuz işe yaramazsa

çok teşekkürler. deneyeceğim
  • Aynı sorun bendede var mitsubishi heayv inverter 12 binlik klimam var,2,5 yıllık klima düzenli bakımlarını yaptırıyorum,ona rağmen kötü koku vermeye devam ediyor,bakımdan 1 hafta sonra tekrar çağırdım yine temizlndi yine koku var,çözemedik anlayacağın..çözen biri varsa amme hizmeti adına burdan açıklasında bizde kurtulalım bu can sıkıcı durumdan..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi devran007 -- 20 Ağustos 2016; 10:23:46 >
  • devran007 D kullanıcısına yanıt
    Bakımlarınız yerinde mi yapıldı hocam?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ado

Bakımlarınız yerinde mi yapıldı hocam?

evet yerinde yapıldı,bakıma gelen arkadaşa gerekirse sökün, ayrıntılı şekilde temizlik gereken birşey varsa 30-40 neyse farkını vereyim dedim, yeterki temiz olsun,koku olmasın,bundan başka bir işlem yapılamayacağını söyledi,inverter klimlarda hep görünen bir durum olduğunu söyledi..
  • devran007 D kullanıcısına yanıt
    Külliyen yalan. Yerinde bakımın usulü kaidesi vardır. Her şeyden önce belli bir zaman diliminden sonra yerinde bakım fayda etmez zira yerinde yapılan bakım ile sökülemeyecek derecede balçıklaşmış kalıplaşmış unsurlar söz konusudur.
    Bazı noktalar vardır ki söküp parçalayıp o noktalara ulaşıp FIRÇALAYARAK temizlenebiliyor, bunların yerinde bakımla temizlenebilmesi mümkün değil.

Sizin tek ihtiyacınız sökümlü bakımdır. iç üniteniz sökülecek, atölye ortamında parçalanacak, kimyasal havuza girecek, önce pislikten sonra da ilaçtan arındırılacak tekrar toplanıp yerine takılacak.
    Bir sonraki bakım zamanınıza kadar (Kullanım şeklinize göre süre değişir ama yine de yıllar sürer) rahat edersiniz.

• Filtre degiseceksiniz baska yolu yok hocam diger maddelerin hepsi sagliga zararlı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu konudan bende müzdaribim. klima içi bakteriler koku yapıyor. klima kokusu yüzünden yıkıtacağım bu akşam videoya çekeceğim isteyen olursa atarım videosunu.

normalde geçen sene 100 tl yaptırmıştım. bu sene aynı kişiye 90 tl 2 klima yaptıracağım.

• önüne tarçın koyun klimanın esintisiyle odaya dağılsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.