Şimdi Ara

klima ile ilgili sorunları olan buyrun yardımcı olmaya çalışıyım... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
25.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: riveral

multisplit klima konusunda bilgi verebilir misiniz?
    2 iç ünite arasında ne kadar mesafa olabilir ve kullanımda nasıldır?
    teşekkürler

Multilerde iki ünite arasından çok dış ünite iç ünite mesafesi önemlidir.En az 10 mt.kullanılabilir.Tabi marka ve mdele göre bu mesafeler dahada artabilir.Özellikle Multi invertrer modellerde.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sssssupi

klima ile sıkıtısı olan buyrun yardıcı olayım

klima konusunda yardımcı olalım demişsiniz ama kendinizi tanıtmamışsınız. klimalardan ne kadar anlıyorsunuz? teknik servis mi yoksa satış elemanımısınız hakkınızda bilgi verirseniz çok iyi olur. Ayrıca klimalarda ki kötü kokular için oda parfümü öneriniz; hiç mantıklı gelmedi bana. kötü kokunun sebebi neyse çözüm orada aranmalı. kokuyu kokuyla kapatmak sorunu çözmez...
  • quote:

Orjinalden alıntı: yhae

quote:

klima ile sıkıtısı olan buyrun yardıcı olayım

klima konusunda yardımcı olalım demişsiniz ama kendinizi tanıtmamışsınız. klimalardan ne kadar anlıyorsunuz? teknik servis mi yoksa satış elemanımısınız hakkınızda bilgi verirseniz çok iyi olur. Ayrıca klimalarda ki kötü kokular için oda parfümü öneriniz; hiç mantıklı gelmedi bana. kötü kokunun sebebi neyse çözüm orada aranmalı. kokuyu kokuyla kapatmak sorunu çözmez...

• Demirdöküm 12000 btu pasific split klima kullanıyorum 2 ad. filtre var içinde sağ ve solda filtre temizliği yaparken hangisini nerden çıkardığımı unuttum birisinin ortasında mavi diğerinde sarı renk mevcut galiba birisi hava birisi antibakteriyel filtre bunların takılışı nasıl olmalı veya ne tarafa takarsak takalım önemli diilmi????
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: metinT

benim sorum şu, misafir odasındaki klimamızdan koku geliyor. Daha önce gelmiyordu. Fakat 1 hafta öncesine kadar çok yoğun kolonya ile odanın kokusu kaplanmıştı ve klimada bunu çekmiş şimdi de açtığımızda verirken odaya hava koku bundankaynaklı diye düşünüyorum. Bu mümkünmü ve eğer bundan dolayı değilse servise gitmeden çözümü var mı?

ya bu kokunun nedeni iç ünite serpantinlerine yapışan toz duman vb zerreciklerinde dolayı meydana gelir cihazın 6 ayı geçtiyse bu normaldir.şöyle bişey deneye bilirsin iç ünite flitrelerini çıkarınca orda serpantinleri görürüsün oraya oda farfümü sıkarak belki kokuyu yok edebilirsin(bol bol sıkabilirsin oraya cihaza bi zararı olmaz).eğer bu şekildede olmazsa bi servis çağır periyodik bakımını yaptır.....

parfumun klımaya belkı bır zararı yok ama fıltrelı bır klımaya parfum sıkıp bunu hava yoluyla soludugunuz zaman ortaya ne gıbı sonuclar cıkacagını arastırıpta mı yazdınız bu onerınızı...

• peki arkadaşım kendimi tanıtıyım ben yetkili servis elemanlığını 4 sene yaptım lisse soğutma iklilendirme bölümü mezunuyum aırfelden split tip klima monaj ve arıza sertifikam var ve ayrıca şu an iklimlendirme soğutma meslek yüksek okulu öğrencisiyim...
  • parfumun klımaya belkı bır zararı yok ama fıltrelı bır klımaya parfum sıkıp bunu hava yoluyla soludugunuz zaman ortaya ne gıbı sonuclar cıkacagını arastırıpta mı yazdınız bu onerınızı...arkadaşım tekrarlıyorum yine çünkü bu oda farfümü konusunda epeybi sorular oldu bakın sıvı oda spreyleri olucak bu basınçlı gaz birleşenleri bulunduran spreylerden değil .Bu sıvı spreyi serpantin yüzeyine sıkarsanız(serpantinide açıklamıştım filtreleri kaldırdığımızda karşımıza çıkan bölüm ince sık metallerden oluşan) zamanla soğutma konumunda iken havadaki subuharının serpantin yüzeyinde yoğuşması sayesinde dıranaj hortumu yoluyla sıkılan oda parfümüm zamanla dışarı atılacaktır.ama filtre kısmına sıkılırsa ne olur havadaki toz zerrecikleri filtre kısmına yapışır ve daha çabuk flitreler dolar yıkana bilir filtreleride yıkarsanız sorun çözülür ama dediğim gibi sprey sıkıcaksanız serpantin kısmına
  • quote:

teşekkürler

kardeşim bi servis çağırman şart çünkü böyle neden olduğunu hiç kimse anlayamaz arkadaşım defroz konusuna değinmiş ama bu havalarda defros yapması normal değildir.Eğer deferozada geçiyosa bunun sebebi belki elektronik sorun belki sensör arızası gibi nedenler olabilir.
  • quote:

quote:

teşekkürler

kardeşim bi servis çağırman şart çünkü böyle neden olduğunu hiç kimse anlayamaz arkadaşım defroz konusuna değinmiş ama bu havalarda defros yapması normal değildir.Eğer deferozada geçiyosa bunun sebebi belki elektronik sorun belki sensör arızası gibi nedenler olabilir.

Defrostun normal olduğunu kim söylediki biraz dikkatli okuyun.Ayrıca klimaya parfüm sıkılmaz.2x2 de 4 eder.
  • YA ŞU KOKU MESELESİNDE FAKİR İN YENİ ÜRÜNÜ NÜ CLIMAX KLIMA TEMİZLEYİCİ Yİ DENEMEDİYSENİZ Bİ DENEYİN OLMAZSA. YADA KULLANAN VARSA Bİ BİLGİLENDİRSİN BİZ FORUMDAKİLERİ.......
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

quote:

teşekkürler

Defrostun normal olduğunu kim söylediki biraz dikkatli okuyun.Ayrıca klimaya parfüm sıkılmaz.2x2 de 4 eder.

baba büyüksün bişey deyemiyorum.ben okudumda sen benim yazdığımı okuyamadın galiba istersen bi gözlük göndereyim ben sana kullanırsın okurken bu arada klimaya niye oda farfümü sıkılmaz bunun cevabını da kafadan değilde teknik ve bilimsel olarak açıklada hepimiz öğrenelim madem sıkılmaz açıklamak gerekir dimi...

HEM BABA SÜPERSİNYA SEN BU GİDİŞLE MATEMATİK ÖĞRETMENİDE OLURSUN BAKSANA 2x2'NİN 4 EDİCEĞİNİDE ÖĞRENMİŞSSİN HE HE HE

• Sana ters konuşmak istemiyorum ama dünkü çocuk 2 montaj yaptım diye ahyam kesme.Akıllı ol
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Sana ters konuşmak istemiyorum ama dünkü çocuk 2 montaj yaptım diye ahyam kesme.Akıllı ol

eywallah baba büyüksünde önemli olan şekil A'daki gibi senelerini verip bişey anlamamak değil önemli olan 2 montajda kafanı kullanabilmek.....
  • sen nekadar sinir bozucu bir adamsın polemiklerinden sıkıldık eğer çok bilgiliysen yeni konular açarak kendini teknık manada kanıtlarsın ozaman sana bir nebzede form dostları hak verecektır ayrıca bırol bukonuda takışman hiçte hoş değil formdaki yeğane kişilerdendir senin yerine olsam insanların tecrübelerınden faydalanmak menfatin icabı olacaktır
  • Dün toshiba marka 18000 btu inverter klima aldık. Inverter oldugundan kapatmayın sürekli çalıştırın dediler ama dış ünite koku yapıyor nedense, normal midir yeni klimann koku yapması?
  • quote:

Orijinalden alıntı: heses

Arkadaşlar herkese selam

Arçelik klimam bir haftadır sıcak hava üflemez oldu 12500 lük bir klimam var sıcak modunda çalıştırıyorum bir süre bekliyor sonra çalışır gibi oluyor çatır çutur sesler geliyor tekrar beklemeye geçiyor bu böyle devam edip duruyor bilgi sahibi arkadaşların çözüm önerilerini bekliyorum garantiside 2 ay önce bitti

Isıtmada tercih ettiğin derece oda sıcaklığından yüksek mi?
  • Merhaba,
    evimdeki klima çalıştıktan birkaç saat sona içeriye su damlatmaya başlıyor. çalışırken giderini kontrol ettim giderden su geliyor. boruyu da üfledim herhangi bir tıkanıklık da yok. klimanın soğutma performası da düştü. neden olabilir. yardımcı olabailirseniz sevinirim.teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sertac78

Merhaba,
    evimdeki klima çalıştıktan birkaç saat sona içeriye su damlatmaya başlıyor. çalışırken giderini kontrol ettim giderden su geliyor. boruyu da üfledim herhangi bir tıkanıklık da yok. klimanın soğutma performası da düştü. neden olabilir. yardımcı olabailirseniz sevinirim.teşekkürler.

kasa çatlamış olabilir.
  • airfel marka klima aldım yaklaşık 2 ay olacak bugün cool konumunda çalışırken dış ünitenin devreye girmediğini ve sadece fanın çalıştığına şahit oldum. ( yani klima soğutma işlemini yapmıyor.) konu ile ilgili üstatlardan bunun sebebinin ne olabileceğine dair yardım istiyorum. ( klimayı nem alma konumunda çalıştırınca dış ünite devreye girip soğutma yapıyor.) işe gelmeden önce 5 dk lık periyotta bunları denedim. saygılar
  • quote:

Orijinalden alıntı: graser

airfel marka klima aldım yaklaşık 2 ay olacak bugün cool konumunda çalışırken dış ünitenin devreye girmediğini ve sadece fanın çalıştığına şahit oldum. ( yani klima soğutma işlemini yapmıyor.) konu ile ilgili üstatlardan bunun sebebinin ne olabileceğine dair yardım istiyorum. ( klimayı nem alma konumunda çalıştırınca dış ünite devreye girip soğutma yapıyor.) işe gelmeden önce 5 dk lık periyotta bunları denedim. saygılar

klimayı soğutmada çalıştırdığınızda kumandada kaç derece ayarlıydı ?
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.