Şimdi Ara

Klima Gazı Problemi????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
28.164
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • 2005 model 1.2 16v 80Hp Albea.1.5 yıldır kullanıyoruz.Aldığımızdan beri kliması biraz az soğutuor.Geçen sene yazın sanayide bir klimacı gazı eksik tamamlayalım dedi elletmedim.3 hafta öne yıllık bakım için servise gittim.Klimayıda söyledim.Yağ değişim.....vb.bittikten sonra klima gazına baktılar çok az gaz olduğunu söylediler.İlk önce içerisindeki gazı nemden arındırdılar.Sonra yeni yağ koyup eksik gazı tamamladılar.İçeri derece koyduk üfleme sıcaklığı 3 dereceye kadar düştü.Normalde 4. kademede soğutmayan klima 2.kademede sibirya gibi yapıyordu içerisini.Aradan tam 15 gün geçti uzun yola çıktım sabah erkenden yolda klimayı bir açtım hiç ses seda yok yol üzerindeki bir yetkili servise uğradım gaza bir baktılar sistemde sıfır gaz 1gr. bile kalmamış.Yaptırdığım servisi aradım 2 gün sonraya randevu verdiler gittim.3 saat kaçak kontrolü.......vb.yapıldı Kondanserde motor bölmesi içindeki klima borularında...........vb.hiçbiryerde kaçak yok.Tabi göğüslük içindeki Evaparatörde ve borularda bir kaçak varmı ona bakamadık.(Çünkü göğüslüğün sökülmesi gerekiyor.)Motor bölümündeki klima boruları temzilendi contları değişti birde gaz basma noktalarındaki siboplar değişti.Gaz basıldı.Bir daha kaçarsa göğüslük sökülüp bakılacak denildi.Beklemedeyim.Ben hergün klimayı çalıştırıp bakıyorum.........vb.Bugün sabah birşey farkettim. Klima kurutucu filitresinin üzerindeki gaz basma noktası var.(İlk resimde kırmızı halka içindeki yer.)Bunun birde siyah plastik kapağı var.kapağı hafif çevirdim pıst dedi çıkardım baktım.(kapağın altında sibop mekanizması var)Sibobun kenarından kabarcıklar çıkıyordu 5-10 saniye sonra kesildi.

Kapağın içinde içeri doğru bir çıkıntı var(tapa gibi)Acaba dedim bu çıkıntı kapağı kapatınca hafifce siboba temas ediyorda oradan gaz kaçışınamı sebep oluyor.(bugün üç defa gözümle gördüm oradan gaz kaçırıyordu.)

Biraz düşününce aklıma şeyde geldi.1.5 yıldır bu klimada az da olsa gaz vardı sabit duruyordu.Biz ne yaptık gaz bastırdık gaz basarken başka hiçbir yeri kurcalanmadı sadece o bahsettiğim kapak eskiydi(galiba kırıktı)ondan yeni kapak taktılar......gaz kaçağıda bu kapak takılıyken olmaya başladı....

Usta gaz basma işi bitince siboplara köpük koyup kaçırıp kaçırmadığını test ediyor sonrada kaçırmadığını görünce kapakları takıyor.Yani kapak kimsenin aklında değil.O kapağın gazın kaçmaması gibi bir işlevi olduğunu sanmıyorum çünkü altında sibop mekanizması var.

Hatta Gaz bitti diye servise tekrar gidince Usta çok şaşırdı.Sistemde hiç kaçak yoktu bu nerden çıktı böyle dedi.(Sisteme fosforlu sıvı...vb. konulup ışıkla bakıldı görünen hiçbir yerde kaçak yok.Kondanser,Kurutucu filtre,borular......vb.)

Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım.Klimadan anlayan arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Kurutucu filtre ve gaz basma noktası(kapak yokiken):
     Klima Gazı Problemi????

Kapak varken:
     Klima Gazı Problemi????

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi br251 -- 27 Haziran 2009; 18:33:57 >

• Yokmu bu işe bir yorumu olan????
  • Aynı sorun bendede oldu gittim ustaya Göztepe Sanayi sitesinde Balatası yanmış dedi klimanın balatayı değiştirdi gazı bastı bir sorun olmadı. Bence servislerle hiç uğraşma ön göğüs sökülmesi işinide tavsiye etmiyorum. Sanayilerde çok iyi anlayan ustalar var onlara bi baktır.

BARTIN ÜS SAVUNMA BİRLİKLERİ K.
  • quote:

Orjinalden alıntı: emtue

O.B.K hocaya bir pm atın yanlış hatırlamıyorsam bir ara klima tamiri ile uğraşmış..

O.B.K 15 hazirandan beri siteye girmemiş sanırım tatilde.....

ExTReMee:Şimdi başka ustaya gitsem yenibaştan işe başlayacak orayı değiştirelim burayı değiştirelim..........vb.Serviste işi belli bir noktaya getirdik.Aslında ben sanki kaçağıda yakaladım birkez daha servise gideceğim herhalde................

Dediğim yerden bir kaçak olduğu kesin ,kapakla sibop mekanizmasının bir alakası yok orada kapak olmasa dahi altındaki sibop gazı kesinlikle kaçırmıyor sistem o şekilde fakat kapak siboba temas ediyor kaçağa neden oluyor.

Aracın muhtelif yerlerini söktürüp, parça değiştirip çözüm aramaktansa, önce boyalı gaz bastırıp kontrol ettirmeniz daha pratik olur.

Belki de dediğiniz gibi basit bir sibop kaçağıdır.

Orjinalden alıntı: greentooth

Klima gazı kaçağı kontrol etmek için sisteme boyalı gaz basılır, böylece kaçak boyalı bölge aranarak anlaşılıyor.

Aracın muhtelif yerlerini söktürüp, parça değiştirip çözüm aramaktansa, önce boyalı gaz bastırıp kontrol ettirmeniz daha pratik olur.

Belki de dediğiniz gibi basit bir sibop kaçağıdır.

Serviste klima sistemine fosforlu parlayan yeşililmisi bir yağ koydular gaz bastılar sonrada kuvvetli bir ışık kaynağıyla görünen her yer kontrol edildi bir gr. kaçak bulunamadı.(Kondanser,Klima filitresi boruları kompresör..............vb.)

Aslında sibopları değiştirdiler.Klimaya gaz basım işlemi ........vb.bittikten sonra Usta siboplara köpük koyup sızdırma varmı diye bakıyor.Sızdırma yok.(Buraya kadar herşey normal) ondan sonra kapakları takıp işlemi bitiriyor.Sorunda burada başlıyor.Kapaklardan birisi(İlk klimaya gaz bastırdığımda kırıktan dolayı değişen kapak) siboba baskı yapıyor ve hafif bir kaçak oluşturuyor.Kapağı çıkardınmı Pısttttttt ses geliyor sibob iğnesinin dibinden gaz çıkışı gözle görünüyor 3-5 saniye sonra kapak çııkarıldığı için sibop baskıdan kurtuluyor ve tam olarak yerineoturuyor ve sıfır kaçak.................Ben Aslında sorunu bulduğumdan eminim bunu servise nasıl anlatırda ikna ederim onun derdindeyim....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    KLİMA GAZI
    18 yıl önce açıldı
    KLİMA - ELEKTRİK PROBLEMİ
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Aslında sibopları değiştirdiler.Klimaya gaz basım işlemi ........vb.bittikten sonra Usta siboplara köpük koyup sızdırma varmı diye bakıyor.Sızdırma yok.(Buraya kadar herşey normal) ondan sonra kapakları takıp işlemi bitiriyor.Sorunda burada başlıyor.Kapaklardan birisi(İlk klimaya gaz bastırdığımda kırıktan dolayı değişen kapak) siboba baskı yapıyor ve hafif bir kaçak oluşturuyor.Kapağı çıkardınmı Pısttttttt ses geliyor sibob iğnesinin dibinden gaz çıkışı gözle görünüyor 3-5 saniye sonra kapak çııkarıldığı için sibop baskıdan kurtuluyor ve tam olarak yerineoturuyor ve sıfır kaçak.................Ben Aslında sorunu bulduğumdan eminim bunu servise nasıl anlatırda ikna ederim onun derdindeyim....

gaz bastıktan sonra kapagı birmüddet kapatma kaçak olacakmı o şekilde dene

Orjinalden alıntı: murat6767

quote:

gaz bastıktan sonra kapagı birmüddet kapatma kaçak olacakmı o şekilde dene

Serviste gaz basıldıktan sonra çok durdu kapağı açık halde çok test edildi hiç kaçak yoktu.Kapağı taktıktan sonra ne oluyorsa oluyor..........

Merak ettiğim bu kapak normalde tozdan topraktan korumak için değilmi? Takınca siboba temas etmesi normal mi?

• evet toz topraktan koru mak için takmayın birmüddet belki dediğiniz gibi sibop a temas edip kaçıyordur gazı..
    olmadı tozdan felan korumak için poşete benzer birşeyle geçici olarak sarın .. kolay gelsin

İçiniz o şekilde rahat etmeyecekse, yanmaz bez bant ya da alüminyum bant ile sarın , sibop temiz kalsın.

Yine de eksilirse, bu sefer mecburen klima kazanı olarak da tabir edilen evaparatör e girmek zorundasınız.

Bu da oldukça maliyetli olacaktır.

Aynı fikirdeyim, kapağı takmayarak denemeniz en mantıklısı.

İçiniz o şekilde rahat etmeyecekse, yanmaz bez bant ya da alüminyum bant ile sarın , sibop temiz kalsın.

Yine de eksilirse, bu sefer mecburen klima kazanı olarak da tabir edilen evaparatör e girmek zorundasınız.

Bu da oldukça maliyetli olacaktır.

Sizinde söylediğinizi gibi evaporatöre bakmak gerekirse iş hem masraflı hemde sıkıntılı.Gögüslük birdefa söküldümü tıkırtıların ardı arkası kesilmez diyenlerin sayısı azımsanmayacak kadar çok.Neyse İnşallah iş oraya gelmeden çözümlenir.
    Dün Bir test yaptm kapağın etrafına traş köpüğü sıvadım ve biraz bekledim gözüme birşey çarpmadı kapağı açtım yine pıstt dedi.Sibobun üzerine su ekledim aşağı yukarı 5 saniyede 2-3 tane çok küçük kabarcık yapıyor.
    Bunun üzerine servisi aradım ustayla konuştum.(Klimaya bakan Ustayla değilde başka Ustayla) Durumu anlattım kapağı çok sıkmışlarsa siboba temaz edebilir soğutman iyiyse kapağı çıkar takmadan kullan dedi.Kapağı çıkarınca Sibobun kenarından kaçaya devam ettiğini söyleyince Pazartesi gel dediler.Yine yollara düşeceğiz.............

• RADYATÖRÜN DEĞİŞMESİ LAZIM SENİN ARAÇTA RADYATÖRDEN KAYNAKLAI BİR SORUN VE RADYATÖRÜN DEĞİŞMESİ LAZIM

Orjinalden alıntı: postal58

RADYATÖRÜN DEĞİŞMESİ LAZIM SENİN ARAÇTA RADYATÖRDEN KAYNAKLAI BİR SORUN VE RADYATÖRÜN DEĞİŞMESİ LAZIM

Radyatörden kastın motor radyatörünün önündeki Kondanser ise(klima radyatörü) oradan sızıntı yok.Kontrol edildi.
  • Bir çok arkadaşımın benzer sebeplerde "dashboard" söküldü, takıldı. Ehil ellerde emin olun çok büyük sıkıntılar olmayacaktır. Şehir efsanelerinden birisidir o, söküldü mü bi daha eskisi gibi olmaz sözleri, bal gibi de olur. İş ki tırnakları zorlamadan, fazla esnetip deforme etmeden yapılsın.

Aslında sökülen yerler tozdan temizleneceğinden, belki daha sessiz bile olabilir

Bir çok arkadaşımın benzer sebeplerde "dashboard" söküldü, takıldı. Ehil ellerde emin olun çok büyük sıkıntılar olmayacaktır. Şehir efsanelerinden birisidir o, söküldü mü bi daha eskisi gibi olmaz sözleri, bal gibi de olur. İş ki tırnakları zorlamadan, fazla esnetip deforme etmeden yapılsın.

Aslında sökülen yerler tozdan temizleneceğinden, belki daha sessiz bile olabilir

Bencede ehil ellerde yapılırsa hiçbir sorun çıkmaz ama yinede insan tedirgin oluyor.Durduk yere sök tak birde bunu masrafı var.........Neyse yarın servise bir daha gideceğim bakalım artık hayırlısı...............

• selamlar

klima işi ciddi bir iştir. siz bu kadar gaz bastırırken kaçak tespit ilacı uygulattıysanız illaki bariz bir şekilde gözükecektir. sadece ilaçla da bitmiyor olay. ultraviyole ışık ve ona özel gözlük ile takibinin yapılması gerekir. bu şekilde evaporatörü bile görebilmiş olursunuz.

bozuk kapak da bir kaçırma sebebidir. birçok kez başıma geldi.

ben size yardımcı olmak isterdim ancak klima gaz basma cihazı haricinde yeterli ekipmanım yok şu an dükkanı yeni açtığım için. sadece tecrübe ile de olmuyor bazı durumlarda.ilerleyen zamanlarda gerekli ekipman ile inşallah daha detaylı hizmet vereceğim forumdaki arkadaşlarıma.

Orjinalden alıntı: impress

selamlar

klima işi ciddi bir iştir. siz bu kadar gaz bastırırken kaçak tespit ilacı uygulattıysanız illaki bariz bir şekilde gözükecektir. sadece ilaçla da bitmiyor olay. ultraviyole ışık ve ona özel gözlük ile takibinin yapılması gerekir. bu şekilde evaporatörü bile görebilmiş olursunuz.

bozuk kapak da bir kaçırma sebebidir. birçok kez başıma geldi.

ben size yardımcı olmak isterdim ancak klima gaz basma cihazı haricinde yeterli ekipmanım yok şu an dükkanı yeni açtığım için. sadece tecrübe ile de olmuyor bazı durumlarda.ilerleyen zamanlarda gerekli ekipman ile inşallah daha detaylı hizmet vereceğim forumdaki arkadaşlarıma.

Evet biraz önce servisten geldim.Onlarda gördüler oradan kaçırdığını.Gazı boşalttılar 150 gr kadar eksilmiş(1 haftada)Kapak temas etmiyor ,sibop sakatmış.Yeni sibop taktılar.Gaz bastılar,............vb.Şuan oradan kaçırmıyor inşallah bu sorun böylece hallolur.

Cevap verip yardımcı olan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

• Adanada iyi bir klimacı öneriniz var mı? 2001 Opel Vectra gaz basılmıştı araca 7-8 ay güzel soğuttu sonra sıcak.Tahminim çok az bir kaçak olması yavaş yavaş yani yoksa o kadar ay soğutupta birden niye soğutmasın değilmi ? Tecrübeli arkadaşlara duyurulur.
  • Adanada iyi bir klimacı öneriniz var mı? 2001 Opel Vectra gaz basılmıştı araca 7-8 ay güzel soğuttu sonra sıcak.Tahminim çok az bir kaçak olması yavaş yavaş yani yoksa o kadar ay soğutupta birden niye soğutmasın değilmi ?Yoksa basılan gazı iyi değildide özelliğini mi kaybetti? Tekrar gaz basmak yeterli olur mu? Fİltreyide klima çalışmıyor diye uzun süredir değiştirmiyorum filtreden de kaynaklanır mı?Tecrübeli arkadaşlara duyurulur.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.