Şimdi Ara

Klima çalışırken kalın alüminyum boru kırıldı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
1.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar klima balkonda yer alıyor klima çalışırken çok ses yaptığını duydum traktör gibi sarsıntılı çalışıyordu kalın alüminyım boruyu bağlantı yerinden biraz çekince geçti ses. Ama bırakınca tekrar yapıyordu biraz kuvvetli boruyu asılınca boru elimde kaldı patlama sesi gaz sesi çıktı hemen içeriye geçip klimayı kapattım


    2 tane şey sormak istiyorum size


    Klimanın çalıştığı odada 2 yaşındaki oğlum vardı gaz odaya sızmışmıdır sızdıysa sağlığa zararlı mıdır çünkü kalın boru elimde kaldı sanırım gaz onda dolaşıyor


    İkinci olarak ne yapmam gerek boru ve gaz doldurmayla bu klima adam olur mu


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Merhaba. Geçmiş olsun.


    Alüminyum boru maalesef bakıra göre dayanıksız. Esnekliği de daha az. Bakır boru da VRV boru olmalı. Hazır setlerden çıkan bakır borular bahçe hortumu gibi(bakırı çok ince).


    1-Boru nerede yarıldı ? İç ortamın dışında yarıldı ise evin içine geçmemiştir. Bu duruma karşı odanızı havalandırmanız yeterlidir. Bir iç-dış üniteli klima sisteminde yüksek miktarda soğutucu akışkan bulunmaz. 24000 Btu yüksek kapasiteli olan bir cihazda bile takribi 1,5 Kilogram soğutucu akışkan bulunur.


    *Soğutucu akışkan sağlığa zararlıdır ancak eser miktarda ortama yayılması halinde zararlıdır. Çoğu soğutucu akışkan ortamdaki oksijeni tüketerek boğucu etki yapar(ortamı oksijensiz bırakarak nefes alınmaz hale getirir). Ancak bu ortama bahsetmiş olduğum gibi eser miktarda yayılması halinde mümkün olacaktır. Sizin yaşadığınız olayda bu risk yoktur.


    2-Alüminyum boruya ek yapılmaz. Yani erime sıcaklığı düşük olduğu için kaynak tutmaz,sağlıklı olmaz. Havşa açılmaz,alüminyum havşa baskısına dayanmıyor maalesef.


    Sonuç itibariyle boru değiştirilmelidir. Masrafa gireceğiniz kesinleştiği için bence hazır el atılmışken tesisatı bakır boruyla çektirin.


    Bakır boru montajı+ derin vakum(uzun süreli,takribi 1 saat civarı yapılacak bir vakum işlemi) + terazi ile dış ünite etiketinde yazan miktarda cihazın gazı neyse o gazdan basılması sonucu klima eski haline kavuşabilir.


    Saygılarımla...





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.