Şimdi Ara

Klima bakımı ne sıklıkla yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar 12 senedir kullandığım araç. klima halen aracın içini buzluk gibi soğutabilmekte, hatta bazen fazla soğuk olunca düğmeden kapatıyorum hava nemli ise açıp kapanma anında bir metre kadar beyaz buğu oluşuyor havalandırmalardan (sıcak havada buzluğu açınca çıkan o beyaz sis) arada kendim polen filtresini değiştiriyorum temizliyorum ancak bunun haricinde şuana kadar hiçbir bakım vs yapılmadı,

bazı arkadaşlar gazın içinde yağ olduğunu ve bu yağın gazla birlikte değişmesi gerektiğini söylüyorlar kompresör sağlığı için doğru mudur yaptırsak yararı olur mu yoksa soğutuyorsa dokunmaya gerek yok mudur?

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

arkadaşlar 12 senedir kullandığım araç. klima halen aracın içini buzluk gibi soğutabilmekte, hatta bazen fazla soğuk olunca düğmeden kapatıyorum hava nemli ise açıp kapanma anında bir metre kadar beyaz buğu oluşuyor havalandırmalardan (sıcak havada buzluğu açınca çıkan o beyaz sis) arada kendim polen filtresini değiştiriyorum temizliyorum ancak bunun haricinde şuana kadar hiçbir bakım vs yapılmadı,

bazı arkadaşlar gazın içinde yağ olduğunu ve bu yağın gazla birlikte değişmesi gerektiğini söylüyorlar kompresör sağlığı için doğru mudur yaptırsak yararı olur mu yoksa soğutuyorsa dokunmaya gerek yok mudur?

Polen filtresini değiştirmeniz kafi, eğer klimada bir arıza yoksa arıza verene kadar kullanın başka birşeye gerek yok sadece bakıma gittiğinde klima debriyajına(manyetik kavrama), kompresöre ve bunları çeviren kayış ve gergi rulmanlarının gözle ve elle kontrollü yeterli. Polen filtresini basınçlı hava ile temizliyorsanız normal hava akış yönünün tersine hava tutarak temizleyiniz.

Bir tavsiyede daha bulunayım, aracın klima dış ünitesini (kondenser) hava veya su ile temizletirseniz biraz daha iyi soğutur. Kondenserin arkasında motor soğutma radyatörü vardır temizlerken bütün pisliği radyatörün kanatlarına basmayın radyatörüde (dıştan) temizletin.

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 21 Ağustos 2013; 16:42:46 >

• klimaların metal peteklerini ozon temizleme denen bir yöntemle temizliyorlar 100 tl gibi fiyatı var bakteri ve kötü koku oluşumunu engelliyor soğutma yı güçlendiriyor , servis 2 senede bir öneriyor bir defa yaptırdım faydasını gördüm sizde yaptırın derim .
  • 5 yılda iki kez polen filtresi değiştim onun harici hiçbir sorun çıkarmadı ...bence sıkıntı yoksa hiç dokunmayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

arkadaşlar 12 senedir kullandığım araç. klima halen aracın içini buzluk gibi soğutabilmekte, hatta bazen fazla soğuk olunca düğmeden kapatıyorum hava nemli ise açıp kapanma anında bir metre kadar beyaz buğu oluşuyor havalandırmalardan (sıcak havada buzluğu açınca çıkan o beyaz sis) arada kendim polen filtresini değiştiriyorum temizliyorum ancak bunun haricinde şuana kadar hiçbir bakım vs yapılmadı,

Polen filtresini değiştirmeniz kafi, eğer klimada bir arıza yoksa arıza verene kadar kullanın başka birşeye gerek yok sadece bakıma gittiğinde klima debriyajına(manyetik kavrama), kompresöre ve bunları çeviren kayış ve gergi rulmanlarının gözle ve elle kontrollü yeterli. Polen filtresini basınçlı hava ile temizliyorsanız normal hava akış yönünün tersine hava tutarak temizleyiniz.

Bir tavsiyede daha bulunayım, aracın klima dış ünitesini (kondenser) hava veya su ile temizletirseniz biraz daha iyi soğutur. Kondenserin arkasında motor soğutma radyatörü vardır temizlerken bütün pisliği radyatörün kanatlarına basmayın radyatörüde (dıştan) temizletin.

Saygılar...

bilgiler için sağolun, aslında mantıklı klima kanallarını el ile kapatıp açıkta kalan bir tanesinden tazikli hava bassak hem pervane hem evaparatördeki pislikleri tozları geri atar epeyce, misal ben bilgisayarın fanlarını (dizüstü) nadiren elektrik supurgesi ile temizliyorum makinede ne ısınma kalıyor ne fan sesi...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Saygılar...

bilgiler için sağolun, aslında mantıklı klima kanallarını el ile kapatıp açıkta kalan bir tanesinden tazikli hava bassak hem pervane hem evaparatördeki pislikleri tozları geri atar epeyce, misal ben bilgisayarın fanlarını (dizüstü) nadiren elektrik supurgesi ile temizliyorum makinede ne ısınma kalıyor ne fan sesi...

Polen filtresi varsa evaporatörde toz birikmez, sadece dış üniteyi temizlemeniz gerekli.

Saygılar...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.